Readers

Wednesday, December 30, 2015

zhariff dah pandai merajuk

Salam...

aishh budak sorang ni komain lagi..lately ni kuat sangat merajuk..salah sikit terus menangis...kdg2 tunduk ke...meniarap ke...tutup muka ke..or kadang2 meraung nangis...pastu nak angkat dia tepis tangan kita...huhuhuhuhu..dah start tantrum ke?? awalnye...huhuhuuh...zafran dulu start 2 tahun camtu baru nampak tantrum dia...dok baling barang..dok mengamuk tak pasal2...zhariff ni awal pula...huhuhuhu


pernah sekali tu dia meniarap nangis, muka sembam kat lantai..punca sebab aku lalu je x dukung dia...hahaha...tapi aku buat tak tau..terus jalan...pastu aku sembunyi balik dinding..tengok dia diam..angkat muka cari aku..bila dia ternampak je aku yang tengah pandang dia..terus dia sambung nangis...haaaa nampak tak lakonan dia?? wakakakak

nak bagi free slimming suit

Salam...

haiii...kemas2 laci jupe ade lagi stock slimming suit...nak clearkan stock...nak bagi kat salah sorang follower blog aku ni...tapi kos untuk postage ditanggung sendiri..

meh sini komen sket nama & bagi sebab kenapa aku patut bagi korang slimming suit tu...kih3x...meh meh cepat drop komen...
Slimming suit ni yang jenis 2in1..means separate bahagian atas pinggang & bawah pinggang....yang jenis 1 suit tu dah abis...huhuhuhu...

anyway..kalau nak beli pun boleh..lelong RM30 aje termasuk postage...murah dah ni...ehehe..meh watsapp kalau nak ye - 0166146741

Tuesday, December 29, 2015

zafran dah makin kreatif

Salam...

malam tadi hubby tak ada..dia keje malam..so aku dok main2 la dengan anak2 macam biasa...zafran ajak main kedai2...kedai2 ni maksudnya dia jadi peniaga gerai makanan..aku plak kene order makan & minum..nanti dia masakkan & hidang..pastu kene bayar..lepas bayar kene order makan & minum lagi...bayar...order lagi...bayar...order lagi...hahahahah...kalau realiti mau pecah perut aku kene makan aje..hihihih....

then, macam biasa main..kali ni aku order mee goreng...air lupa plak nak order..lepas tu dia anta makanan...siap air..dia suruh minum...aku tanya...

"air ape ni encik?"
"haaa minum..minum..ni air roy (watak dalam cite robocar poli).." - sambil hulurkan patung roy
"erkk roy mana boleh diminum..roy mainan..bukan air"
"bolehhhhhhh....roy ni boleh minum..saya ada letak timun dalam tu...minum minum minum"

menjelang 2016

Salam....

tinggal berapa hari saja lagi nak masuk tahun baru...every time pun rasa masa cepat berlalu..bila kita sibuk dengan urusan seharian, pasti tak sedar masa berlalu dengan pantas...hari2 sama sahaja urusan hidup aku..pergi kerja, busy di office, balik kerja, busy di rumah dengan urusan keluarga...gitulah sehari-harian...so jangan sentap if aku tak pick up call, respon to message lambat, sedangkan masa untuk diri sendiri pun kadang2 tak ada...ni kan pula nak entertain orang... (T_T)

looking back for this whole 2015..........................

dari segi family life...getting better..tahun ni dah dok rumah sendiri...dapat rasa penat lelah urus rumah tangga sendiri..letih tapi bila dikenang balik..rasa puas..dapat olah rumah tangga sendiri...makan apa...pakai apa..hias macam mana..selerak macam mana..semua handle sendiri...jadi rasa puas tak ada campur tangan orang lain dalam hal rumah tangga kita sendiri...hihihi....

Monday, December 28, 2015

still tak dapat handphone baru

Salam...

weiii frust gila..ritu ingat tak entry ni?? punya la semangat tunggu 2 minggu seperti yang dijanjikan..tup2 tak dapat sebab tak ada stock kaler yang aku minta...okay2...cite nya camni..ritu aku nak grab ofer dari card credit..tak ada bayar premium..just monthly installment..price handphone pun tak mahal dari pasaran..just standard price..no mark up price..so fikir2 dekat 1 bulan lebih baru decide nak beli..tu pun lepas discuss ngan hubby..dia pun nak beli model yang sama...

redemption offer
asal2 nak handphone Sony Xperia C5 Ultra Dual tu...reason sebab murah..monthly cuma RM110 x 12 months sahaja..jadi tak terasa la nak membayar setiap bulan tu...kalau nak harap beli terus memang non-ada duit..hahahaha...

Friday, December 18, 2015

Birthday celebration & Christmas exchange gift party

Salam...

As usual every year my company buat this celebration...this year buat hari Rabu (16/12) ritu...tahun ni biasa2 je..dan sebab cut-cost juga..dah tak ada voucher gift..sob3x...sedih...(T_T)

ni pepagi buta dah start berposing..testing camera actually...
my work station..belakang tu work station our head office - finance manager...bos aku..
dok betul2 depan bos...hahaha..

zafran hilang selera makan

Salam...

aku risau gile okay bab ni...puas dah cuba pujuk..memang payah yang amat nak dia makan nasi..dah masak semua lauk yang dulu dia suka..pun tak nak makan...aku perasan perkara ni sejak we all balik dari sarawak hari tu...now dah kurus dah dia...huhuhuhu....

tapi makanan lain dia okay..contoh kalau aku masak mee, nasi goreng, yee mee, spagetti, makaroni...haaa yang tu semua okay..dia makan banyak..tapi kalau time bekerja memang penat nak masak 2 benda...kalau time hubby kerja malam, aku okay je nak masak makanan camtu...sebab aku makan camtu pun dah kenyang...tapi kalau hubby ada..dah tentu masak nasi...pastu nak masak lauk pauk..nak buatkan makanan yang zafran makan lagi...sangat tak ada masa dan memenatkan...walaupun sesekali aku layankan jugalah tekak zafran tu...huhuhuh...

korang ade idea tak camne nak bagi anak selera makan nasi putih + lauk macam kita makan?? dia dah 3 tahun dah..aku sangaaaaatttttt buntu..risau bila dia hilang selera makan... (T_T)

zafran - 1 year plus
sekejap dah besar anak mama....rindu this moments..

Thursday, December 17, 2015

bila fitnah semakin berleluasa

Salam...

rasa terpanggil2 nak buat entry pasal "fitnah" ni...dah lama sebenarnya nak luah ape yang terbuku di hati ni..tapi tak tertulis2...eheh..sebenarnya aku tengok kat laman sosial ni fitnah semakin berleluasa..yang jadi tak syiok tu bila mempergunakan nama Islam..istilah2 agama...hadis2 palsu...petikan ayat Al-Quran yang sekerat2 (memberi makna berlainan jika ayat dibaca penuh)...jadi bertambah tak syiok bila orang kita ni...nampak ayat2 yang menjerus ke islamik sikit je terus nak share..terus nak forward2...terus nak sebarkan...taknak fikir dulu..taknak siasat dulu..taknak kaji dulu..at the end, semua orang percaya benda yang tak betul...pegang pada fahaman yang tak betul..erm..bukanlah nak cakap diri sendiri baik sangat..tak..tak...cuma kadang2 tu baca sekali dah tau benda tu salah..tapi tengok jumlah share ratus2..kadang2 sampai ribu..terdetik dalam hati ni...ape natijahnya bila orang yang share tu semuanya percaya pada perkara yang salah?? tak ke lama2 ajaran islam ni akan terpesong sikit demi sikit...perkara yang mudah lama2 jadi sukar..ajaran islam bercampur aduk dengan adat..terus jadi amalan & budaya ikut-ikutan...ermmmm....

harap2 Allah S.W.T. terus pelihara iman kita...iman ahli keluarga kita..iman anak2 kita...supaya tak mudah terpengaruh dengan "fitnah" duniawi...insyaAllah....

just my two cents...as usual.................. (T_T)

Wednesday, December 16, 2015

Dekorasi bilik mainan kanak-kanak

Salam...

mood aku dah start balik nak decorate bilik...eheh..rumah aku ni ade 3 bilik aje..satu master bedroon..bilik kedua jenis bumbung tinggi..ade la plan nak buat something dengan bilik ni..tapi kene kumpul duit dulu sebab melibatkan small renovation...bilik kedua ni cadang nak buat bilik tidur zafran & zhariff...bilik ketiga kat dapur..ni bilik paling kecil..aku plan nak buat study room untuk anak2...study room ni kire macam bilik mainan diaorang juga lah...at this moment memang diaorang bermain dalam bilik ni...semua mainan & buku2 dalam bilik ni...tapi memang macam tongkang pecah la..tau jela budak kalau bermain macam mana...eheheh..dulu aku rajin kemas..now tak larat..biar je macam tu..lagi pun sepah pun dalam bilik tu aje..tak menganggu ruang lain..cuma sesekali je zafran bawa sikit mainan / books kat ruang tamu...tapi nanti aku akan kemas letak balik dalam bilik ni...

actually aku dah lama plan nak dekorasi bilik mainan ni jadi proper sikit & menarik...jom layan gambar2 yang jadi sumber inspirasi aku...ehehe...

Tuesday, December 15, 2015

Throwback: JJCM (Day 3) di Kuching, Sarawak

Salam...

rini nak story pasal last day kitaorang kat Kuching, Sarawak...plan we all last day ni just repeat kesedapan Mee Kolok & nak pergi Pasar Serikin..tak banyak plan pun..Pasar Serikin ni agak jauh dari bandar kuching, terletak di Daerah Bau..pasar ni terletak kat kawasan pemisah Malaysia - Indonesia...sebab tu ramai juga peniaga dia loghat ke arah Indonesia gitu...ehehe...

ni la gerai mee kolok yang sedap tu
Sepinang Sari Cafe & Restaurant
yang tepi sekali ni la pemandu pelancong we all
abg amir yang sangat bersopan santun (^^,)
macam laksa sarawak...mee kolok ni pun memang banyak di jual di kedai2 lain..tapi untuk terjamin kesedapannye..korang try la gerai ni..kedai biasa tepi jalan aje..tapi sedap sangat...

mee kolok special
ade 2 jenis mee kolok...satu yang biasa..satu lagi yang special..yang special ni kuantiti mee dia lebih & daging ade tetel sekali..sape peminat tetel boleh la try..gerenti puas ati...

Monday, December 14, 2015

be sensitive

Salam...

bila dah kene batang hidung, baru kita tau perasaan sakit tu macam mana kan?? dulu time kita takde di situasi itu...kita dengan mudah melemparkan kata2...langsung tak fikir ape perasaan si DIA...sekarang, bila roda berputar...kau pula yang menerima kata2 itu..baru kau tau peritnya...itu lah dunia...hidup orang cakap umpama roda..sekarang kau kat atas, esok lusa mungkin kau kat bawah...so be more sensitive in future...



dulu aku nangis dengan kata2 kau...sekarang ni...kau pula rasakan yang sama...bukan dari aku..sebab aku tak akan pernah membalas...tapi dari insan lain..kau anggap lah tu balasan untuk kau..sebab doa orang teraniaya ini selalu dimakbulkan...


sekian...welcome to mother's club
naluri seorang ibu........

Saturday, December 12, 2015

Throwback: JJCM (Day 2) di Kuching, Sarawak

Salam...

sambung entri ni untuk hari ke-2 di Kuching, Sarawak...

hari kedua we all keluar lewat sikit...bagi rest cukup2 sebab day 1 memang penat..sampai2 & berjalan sampai malam...bagi chance la day 2 tidur lame sikit...eheh...

pagi tu, we all breakfast masak sendiri di homestay...bahan2 beli masa day 1...simple je...bihun, telur, roti, sardin, sayur2, gula..yang lain basic macam minyak, milo, periuk kuali semua lengkap dah ada di homestay...pagi tu sempat la basuh & sidai baju..memang tak bawa banyak baju, nak space luggage...eheh

our breakfast on day 2
bihun puteh by ona | sandwich by ola

Friday, December 11, 2015

My Birthday Celebration

Salam...

yeyh!!! last night hubby bawa keluar makan untuk celebrate my birthday..late one day...hubby kerja tu yang semalam baru dia balik...lebih kurang kol 4.00 petang camtu dia watsapp ajak makan luar...nak belanja katanya...soh aku decide tempat...terus sengih2 pikir nak makan mana...lastly pilih Simply Fish, Melaka Raya aje...memang selalu juga la makan kat sini especially before ada zhariff dulu...sejak ade zhariff ni memang jarang keluar hang out...
upon arrival
tengok zafran & zhariff..aktif komain..
tu la reason we all now jarang hang out
pengsan wei..HAHAHAH
as usual..memang suka lepak kat seat sini..same location..ahahah..selesa..belakang sikit..anak2 buat nakal pun taklah menganggu orang sangat kan..

Thursday, December 10, 2015

Throwback: JJCM (Day 1) di Kuching, Sarawak

Salam...

Subsequent to entry ni, rini nak review tentang program JJCM kitaorang kat Kuching, Sarawak. We all bertolak pada 09/10/15 yang lalu...lebih kurang kol 3 pagi gerak dari melaka...park kereta kat "long term car par"...bayaran sehari RM35 sahaja...dari situ we all naik shuttle bus...bus ni memang 24jam beroperasi..setiap 15 minit dia jalan..so korang plan la jadual if nak parking kat sini...kitaorang sampai2 kat parking tu je memang dah ade bus..terus naik..zafran eksited gila...first time dia naik bus..seronok...bising aje mulut dia...eheh...zhariff blur je time ni..mamai tidur...sekali tu part paling tak best, baru realise kamera tertinggal dalam kereta...nak patah balik takut tak sempat...so pakai phone kamera jela..rugi sangat sebab if kamera JJCM ktorg tu, gambar memang superb la..eheheh...


my HTC camera phone
waktu check-in
sampai2 we all gi check-in dulu..mesin check-in buat hal pula time tu..lama jugalah beratur...perut dah lapar...lepas tu we all gi makan...aku & anak2 je makan..the rest tak lapar katanya...nak simpan perut untuk sarap di kuching...aku??? perut banyak ruang...HAHAHAHA

Tuesday, December 8, 2015

menganjak usia lagi setahun

Salam...

esok genap umur aku 32 tahun...dalam tak sedar dah masuk 3 series..serius tak sedar...rasa macam masih late 20s...HAHAHAH...kacau ni jiwa muda...ok ok meh serius sket...erm actually aku memang tak rasa ape bezanya bila umur 30an ni until lately ni...sebab??? badan mudah sangat naik...dulu kau melantak la macam mana pun..maintain cenggitu je badan aku..sekeping aje...sekarang ni...mendadak2 naiknye..menci!!! dah kene control2 makan...huhuhuhuuh (>,<)


tu la...bila kita makin berumur, memang metabolisme badan akan turun...which means pembakaran kalori tu dah kurang..bak kata orang tua...enjin badan dah karat...hahaha...ingat lagi dulu aku ni memang kaki makan la..orang kalau tengok mesti cakap "tak padan badan kecik...makan banyak gile" ...eheh...actually adik beradik aku semua memang kuat makan...except adik bawah aku..adik lelaki aku yang sorang tu je memang makan dalam jumlah yang kecil...the rest semua kaki lantak...

Wednesday, December 2, 2015

penyusuan secara eksklusif (EBM)

Salam...

bila tengah kempen pasal penyusuan secara eksklusif ni, terus teringat pengalaman pertama breasfeed zafran...pengalaman menyusukan zafran memang mencabar sangat...maybe sebab anak pertama..dengan kurangnya susu di awal kelahiran zafran, dengan tiada pengalaman dan hubby yang kurang support bab2 breastfeeding ni..memang membuatkan kita mudah putus asa...maybe sebab hubby kurang pendedahan..kurang membaca compare aku..so dia tak berapa rasa betapa pentingnya penyusuan eksklusif ni..bila dah lama2, aku pun selalu share info dengan dia..selalu bagitau perkembangan keadaan susu aku...keperluan2 yang diperlukan untuk breastfeeding...lama2 hubby pun makin support...dia pun banyak usaha nak bagi susu aku banyak...


bila dah masuk anak kedua...kelahiran zhariff..alhamdulillah..segala-galanya makin mudah...susu pun banyak...hubby pun selalu amik berat keperluan aku untuk breastfeeding...alhamdulillah juga sebab rezeki zhariff sampai sekarang dah setahun 2 bulan masih breastfeed walaupun dah campur FM (formula milk) sejak dia 11 bulan lebih ritu...

Giveaway Disember 2015 Cash RM500

Salam...


Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat


Friday, November 27, 2015

free seat Air Asia

Salam...

haaa Air Asia buat promo free seat lagi...korang sempat grab tak? aku memula macam malas nak check2 sebab tak ada masa...tup2 member tanya...jadi ke nak gi bandung?? wahhh terus semangat gi beli tiket...hahahaha....

Thursday, November 26, 2015

sejarah handphone aku

Salam...

sakit hati tau bila cakap pasal handphone...actually handphone aku dah rosak..bukan lah rosak sampai langsung tak boleh pakai..boleh pakai tapi kadang2 menyusahkan especially kalau time tu aku nak cepat...huhuhu...sebelum tu aku nak cite sikit pasal sejarah phone yang pernah aku guna...

sumber: en.google
sebiji macam ni handphone aku..eheh

Wednesday, November 25, 2015

Company's Annual Dinner 2015

Salam...

aku tak tau nape aku semangat nak gi dinner tahun ni...maybe sebab this year kurang sangat aktiviti company...and lagi satu maybe sebab gi sorang..x bawa family..so sempat lah aku nak berdressing bagai...kalau bawa anak, mana nak sempat mekap bagai...uruskan anak2 je dah 1-2 jam...hahaha..actually suppose this year dinner with family...tapi macam aku cakap kat entry ni...so sebab tu staff je invited...MD cakap tengoklah if ada rezeki next year, insyaAllah dia akan reward every staff yang stay with company in this tough time...insyaAllah....aku sayang company ni...eheh...kalau tak, takkan la aku dah resign satu masa dulu...dah dapat kerja gomen pun sanggup join balik bila di panggil...aku rasa jiwa aku memang tak sesuai kerja di sektor awam...sorry to say, tapi aku sangat tak minat politik2, kasta/hierarchy & aku selalu rasa tak syiok bila terpaksa belanjakan duit kerajaan bila ada event...aku rasa macam tak patut je belanjakan duit banyak gitu...just untuk event yang macam tu...kira macam membazir la...mesyuarat makan...meeting sikit pun makan...semua tu duit gomen...& aku kene signed PO which is aku rasa bersalah nak authorise benda2 macam ni...lagi2 time appraisal...orang pemalas pun dapat increament sama dengan orang worked hard...kerja malas camne pun susah nak dibuang...gaji bulan2 dapat full walaupun pagi punch card, tghri dah hilang ntah ke mana...pagi tea time, tghari lunch, ptg tea time...buang masa sangat...kerja semua slow...aku tak cakap la semua..tapi tempat aku pernah bekerja dulu macam ni...huhuhuuh....so aku simpulkan aku tak sesuai bekerja dengan sektor awam...macam company aku ni...you worked hard, you will be reward...kalau kerja pun so-so...reward pun so-so..maka lebih adil...

Tuesday, November 24, 2015

hepi belated anniversary yang ke 4 tahun

Salam...

last week (19/11) genap 4 tahun tempoh perkahwinan dengan hubby...macam tak caye je...lama dah dok bersama...zafran pun dah 3 tahun...aiii sebut nama budak kecik ni...memang sampai bila pun cerita tak abis...petah & keletah sangat...ehehe...



actually nothing much to story...last tuesday (17/11) aku demam..seharian la tidur & rehat...lepas tu start kerja dah busy melampau...tak ingat ape dah...sampailah on the date itself masa jumpa supplier...dia mention yang that day birthday dia...aku pun tanya what date is today?...dia cakap 19 november... me like.......... .erkkkk... my wedding anniversary... Allah...macam mana boleh lupa... lepas meeting terus ambil handphone...tengok hubby pun x de wish pape..dlm ati.. "aikk dia pun lupa ke" ....senyum sendiri..eheh...

Friday, November 13, 2015

dah beli baju dinner

Salam..

last weekend ajak hubby keluar nak cari baju untuk company's dinner next week..sekali tu on the way kereta rosak..buat hal..temperature naik bila berhenti, especially masa traffic light turn to red...stress...dah la area bandar melaka memang jammed teruk waktu weekend..lastly off engine..bila nak tukar hijau baru start...bila jalan, temperature dia turun balik...last2 balik rumah je terus...ingat nak terus check hantar bengkel..malangnya tak ada bengkel kereta yang buka pada hari ahad...isnin gi repair..rupanya motor kipas dah rosak...tukar la baru..punca? pomen cakap memang dah sampai masa dia nak rosak...kereta pun dah lebih 5 tahun pakai...huhuhu..melayang RM 220...kos repair & barang gantian...settle bab tu...

back to story pasal baju dinner...memang terus tak ada hati nak gi survey2...solution terpantas..survey online...terus beli online..harap2 kena la ukurannya...maklumlah aku ni badan rangka saiz kecil...kadang2 susah nak beli ready made punya...huhuhu..tapi sejak2 dah gemuk ni...ok la...keh3x...tang perut jela yang masih tak mau kempis...stress...hohohohoh

plannye nak pakai jumpsuit + kemeja + jeans shoes + shawl..semua beli online kecuali shawl..kos?? jauh lebih murah kalau compare beli di kedai..setakat pagi ni, baru kasut je yang dah sampai di tangan..puas ati sangat...ngam kene ngan saiz kaki...hari ni kot baju sampai...tak sabar tunggu..harap2 ok la..kalau tak ok, kenalah cecepat cari baju lain...huhuhu...

kasual ke?? rasa menepati tema dah tu...kih3x....nanti baru upload pic okay..promise!! byeee....

Tuesday, November 10, 2015

tema kasual, any idea?

Salam...

this year my company banyak cut cost...semuanya sebab global oil price jatuh merundum...dah la increament hold separuh...annual dinner pun cut..kalau dulu every year annual dinner ni kira big event company...all training centre akan berkumpul together...so ni lah masanya nak lebih kenal dengan rakan sekerja yang jauh2 tu...my company ada branch kat miri & pasir gudang..also subsidiary company kat thailand, vietnam & singapore...but normally only singapore staff je yang akan join our annual dinner...thailand & vietnam buat asing2...jauh kot nak sponsored semua...ehehe...

so nak dijadikan cerita..this year semua centre kena buat annual event sendiri...family tak boleh join...nak cut cost perjalanan & expenses...semua centre actually dah buat pun..tinggal we all yang kat HQ ni je tak buat2...hahaha...

at the end...nak buat end next week...bagi tema "casual wear" pula...adoi...bagi la tema best2 sikit...casual wear..tak tau nak pakai ape...ade idea tak?? bagi link ke..picture ke...best sikit nak melaram nanti...walhal buat sesama office mate kat HQ je pun...event pun nanti kat melaka aje...melaram la sangat...kahkahkah....

ermmmm...ape la nak pakai niiiii (T_T)

Monday, November 9, 2015

mencari kereta kancil auto di area melaka

Salam...

aku tengah mencari kereta kancil auto..kalau boleh nak yang 850cc dan ke atas..x mau yang 660cc...kalau dapat area melaka lagi senang nak jumpa..kalau area tangkak, muar boleh lagi la...kalau jauh2 leceh..unless boleh datang melaka hantar...eheh...

harga nak yang below RM 5 ribu - RM 6 ribu...boleh nego ikut tahap kualiti / tahun kereta...susahnya la hai nak dapat kancil auto...kat kedai sampai nak tolak RM 7 ribu - RM 8 ribu...fuhhh mahal...

sesiapa kalau urgent nak pakai duit..boleh tolak kat aku...aku bayar cash...please watsapp / sms aku - 0166146741...

Thanks!!

First Birthday party for zafran & zhariff

Salam...

aiii..selama umur zafran dah 3 tahun ni, ni la first time aku buatkan birthday party untuk dia...and yeah!! lucky for zhariff sebab 1st year dah ada party..kih3x...as i remember...masa zafran setahun, aku & hubby bawa dia jenjalan & makan kat luar...then, 2nd year which is aku dalam pantang...just belikan dia kek & potong..then hubby belikan dia hadiah basikal bentuk arnab..memang happy gila dia time potong & tiup lilin kek tu...masa tu just adik beradik yang mana ade je..sebab spontan tetiba tengok dia rasa "ala ciannya la hai anak mama..." ...nak bawa jenjalan, aku dalam pantang..tu yang tergerak hati belikan kek..minta tolong adik gi belikan..hubby keje malam time tu...


mengacau..kih3x
so this 3rd years, hubby awal2 dah cakap nak celebrate special sikit..since zafran pun dah makin matang, dah faham happy2 party ni sume..so yeah...last week buat birthday party...simple je..tapi puas sangat...eheh..layan pic jela sebab ritu dah membebel banyak bab preparation dia..baca kat SINI ...

Tuesday, November 3, 2015

teaser: birthday party

Salam...

Last weekend we all buat birthday party untuk zafran & zhariff...simple party je tapi meriah sangat..i'm so happy...nanti baru update gambar sebab dalam kamera..tak banyak mana pun sebab memasing busy..seronok dah ada rumah sendiri ni..nak masak2 pun jadi seronok...alhamdulillah..anak-anak tak banyak ragam..so boleh fokus masak..rasanya sebab zhariff dan zafran..both dah makin besar..dah makin reti bahasa...walaupun zhariff tu kadang2 tantrum dia over sikit compare tu zafran...but still manageable..


sebenarnya hubby yang eksited nak buat makan2 untuk bebudak ni..so aku on je la...plan nak buat time nasam ritu..ingat entry ni? haaa..tapi memasing ada hal..postpone la lagi seminggu...pening juga nak decide tang hari tu sebab johor dan melaka cutinya tak sama..side hubby di johor..side aku di melaka..ari jumaat melaka kerja, johor cuti...hari ahad pula melaka cuti, johor dah kerja...nak buat sabtu memang tak boleh..sebab aku kerja hari jumaat..bila masa nak prepare makanan2 semua tu if buat sabtu kan..at last terpaksa juga buat ari ahad sebab main person kerja..siapa??? aku la..kan aku tukang masaknya...HAHAHAH

Monday, November 2, 2015

hilang status Glitterati Nuffnang

Salam..

last friday buka akaun nuffnang...walaupun happy dengan jumlah tabung yang ada...tapi agak kecewa bila lihat status akaun aku yang Glitterati tu telah hilang...aku pelik sebab nak kata ditarik balik..status akan jadi Non-Glitterati...tapi untuk kes aku..hilang terus Glitterati  tu...huhuhuhu

so ape lagi..cecepat hantar tiket pertanyaan..cepat betul staff nuffnang..hari yang sama juga settle...alhamdulillah...

Friday, October 30, 2015

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

Salam...

[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015



Good Luck Guys!!

Monday, October 26, 2015

hepi belated bufday zafran!!!

Salam...

semalam birthday zafran yang ke 3 tahun...pepagi buta dia dah bangun...kol 7.00 pagi...aku plak baru nak keluar rumah..kebetulan ada program amal yang my company join every year...it's under Nasam..Nasam ni pertubuhan NGO untuk bantu pesakit stroke..so my company memang contribute as CSR (Company Social Responsibility)...dah 3 tahun dah...tapi ni 1st time baru aku join...sebelum ni timing semua tak kena...yang 1st tu x ingat..rasa aku outstation time tu..yang 2nd time which is last year...aku dalam pantang..kih3x..so ni ikutkan kali ketiga jatuh pada hari lahir zafran..plan asal nak buat jamuan makan sikit..tapi postpone sebab kebetulan hubby pun ada hal..so aku pun join la...korang yang nak contribute personal pun bole..nak join aktiviti2 diaorang sambil menderma pun bole...boleh visit their main website..semua plan or incoming news, diaorang share kat SINI...

Monday, October 19, 2015

air mata perempuan

Salam...

erkkk dah kenapa pepagi dok cerita sedih2 ni..hahahah..tak la...sebenarnya semalam aku dok rumah seharian...nak keluar tengok jerebu teruk kat melaka ni..bukak pintu...dalam rumah pun masuk asapnya...kesian kat anak2...makanya dok jela kat rumah..masak ape yang ada je...plan asal nak keluar tu pun nak beli barang dapur sikit...teringin pula nak makan lasagna..tapi bahan tak cukup..yang ada kepingan lasagna aje..HAHAHA..tapi kempunan pula coz tak jadi keluar... (T_T)

tetiba dah malam tu..tak pasal2 rasa nak menangis lepas makan nasi..walhal tak dapat makan lasagna je pun...memula tu dok asyik fikir cam mana nak makan lasagna..pastu dok fikir zaman bujang dulu..nak makan apa terus keluar..takde nak fikir hal lain...pastu fikir dah ada anak sorang pun ok lagi..la ni anak dua..kecik2 pula tu..nak keluar seorang memang bermasalah...pastu...pastu...pastu....dushhhhh berjujuran pula air mata...HAHAHAH...tak tau la kot penat sangat ke? ke meroyan nak makan lasagna sangat ke...ke rindu hubby ke...erkk tak kot..baru sehari tak jumpa...HAHAHAH...dasar perempuan..mood entah apa-apa jer...

Thursday, October 8, 2015

Hepi bufday my permata hati!!!

Salam...

alhamdulillah..syukur ke hadrat Ilahi..diberi kesempatan sehingga ke hari ini untuk terus bersama dengan buah hati tersayang...diberi peluang membesarkan dan mendidiknya...hari ini genap setahun umur Ahmad Zhariff...jujur diakui memang rasa masa terlalu pantas berlalu..sedar tak sedar dah setahun dah..cepatnya baby mama ni membesar ye...throwback sikit la...hihihi....

ni kali pertama mama jupe kamu sayang..muka merah sangat
ni after keluar bilik bedah,  jam 8-9 pagi macam tu lah
time ni nenek2 & atuk2 dah sampai...tu yang mama panggil nurse suruh bawa kamu datang
nak tengok baby mama (^^,)
setiap kelahiran bayi itu adalah unik..ye..mama akui memang lain sangat pengalaman berbanding abang kamu...dari mengandung...sampai membesarkan kamu..100% berbeza..kamu lebih banyak memberi mama dugaan...itu memang menguji dan mengukuhkan tahap kesabaran mama..mama tau Allah utus kamu untuk ubah mama supaya jadi lebih penyabar..belajar erti redha & syukur...mama terima segala2 nya dengan rela hati..i'm still learning son..walau macam mana susah pun dan kadang kala mama tewas..mama akan tetap usaha bagi yang terbaik buat kamu..

Wednesday, October 7, 2015

tiket infant airasia dah naik harga

Salam..

pagi tadi add on tiket zhariff untuk ke Sarawak weekend ni...tup2 dah naik harga sebab GST...hahah baru perasan sebenarnya...tiket penerbangan Air Asia untuk baby / infant sebelum ni harganya RM 50.00 untuk one-way..sekarang dah jadi RM 53.00..so total pergi & balik je dah RM 106.00..no choice..even baby tak ada seat..still kena beli tiket..kene ada boarding pass...hohoho..tiket zhariff lagi mahal daripada kitaorang..redha jela~~

mercu tanda bandar Kuching, Sarawak
pastu aku add on baggage..beli minimum 15kg aje..harga RM26.50..beli untuk return aje sebab for sure bershopping kan..so dah settle semuanya..malam ni just packing baju dan keperluan..sebab esok pas balik kerja mesti dah penat..nak bertolak pun pepagi buta...esok better rest aje..harap2 semuanya berjalan dengan baik..ni first time nak naik flight bawa dua anak...zafran dah pernah naik time dalam perut sekali masa gi honeymoon ke sabah...(hihihi..ni pun nak kire)...dan time umur 6 bulan sekali masa gi langkawi..family trip...zafran dulu memang tak ada masalah ape..naik flight bagi susu..elok je dia tidur..zhariff ni??? huhuuhuhu..risau sebab dia banyakkkkk sangat "akal"..hohohoho...

anyway..esok zhariff turn to one year old..oh my baby..cepatnya membesar... (^^,)/

Monday, October 5, 2015

first time sakit gigi..geraham bongsu tumbuh melintang

Salam...

orang cakap..sakit yang paling sakit di dunia ni ada dua..satu sakit bersalin..satu lagi sakit gigi...betul ke? hihihi...actually last week first time aku rasa sakit gigi..selama aku hidup dah 32 tahun ni...syukur alhamdulillah la..gigi tak pernah rosak..tak pernah berlubang..so memang tak pernah merasa tampal2 gigi ke..kene korek & tampal balik ke..cuma setiap kali dulu kalau doktor gigi datang kat sekolah..aku kene cuci je sebab gosok gigi tak cukup bersih..ada karang gigi bahagian dalam...hohoho...

al kisahnya..last week hari khamis (01/10/15), after lunch aku sambung buat kerja..tengah busy closing...entah macam mana dalam jam 2+ petang, aku start rasa sakit kat bahagian dalam gigi...dalam hati.."erk peliknya rasa sakit kat gigi..ada berlubang ke?" ... terus ambil cermin tengok & belek..tak nampak pula lubang..lama kelamaan makin sakit dan berdenyut..tup2 dah "tangkap" kat kepala pula.."arghhhh memang sakit ni" ...terus cakap kat bos tak tahan nak gi klinik gigi jap...

Tuesday, September 29, 2015

bila kita jenis pelupa

Salam...

last weekend we all jalan2 gi uptown..saje je berjalan2 sebab dah lama tak melepak..tapi biasalah..cuti panjang ni kalau pergi bandar melaka memang jammed yang amat..adoi!! ...pusing punya pusing..at last dapat parking..tapi jauh sikit la kena menapak...

lepas pusing2 uptown..shopping sikit...beli cap untuk zafran..mainan robot dia..makanan..minuman..tu jela kot...then, we all pun balik..

jalan punya jalan..dengan confident nya aku pergi kat kereta..sampai depan pintu, terdetik kat hati..pekehal pelik pintu ni..sejak bila pembuka pintu kereta aku ni ada sticker hitam...aku pandang hubby...dia dah gelak besar...cisssssssss!!!

Monday, September 28, 2015

Review : Magic Art 3D Museum, Bayoo Lagoon, Melaka

Salam...

ni throwback kisah masa cuti Merdeka baru2 ni...boring tak tau nak jalan gi mana, aku pun ajak lah hubby gi Magic Art 3D Museum..lokasinya terletak di dalam Bayoo Lagoon Resort,  Bukit Katil, Melaka...disebabkan pergi time Public Holiday..memang penuh la..huhuhu..ada picture yang sampai kena beratur nak snap...punya lah ramai umat oiii!!

tapi memang puas ati la..puas kami bergambar..bergelak sakan...zafran sangat pandai berlakon..lawak sangat tengok aksi dia..jom layan picture jela ye..tempek sikit sebagai kenangan indah (^^,)

Friday, September 25, 2015

Kenduri Kahwin 4 pengantin

Salam...

last two weeks majlis kenduri adik dah selamat dijalankan kat rumah my parents...kenduri kali ni meraikan dua pasangan pengantin dalam satu majlis..remember my adik yang NI .. dia dah nikah last month..tapi kenduri buat sekali dengan my adik lagi sorang yang bertunang tahun lepas tu..ENTRY ni..

jumaat (11/09/15) adik ketiga aku nikah lepas asar..so pagi tu aku still gi kerja..maklumlah cuti dah tak banyak...kerja half day je..balik rush siapkan lagi 3 dulang hantaran...kek, coklat & buah...tolong buat goodies sikit...pastu siap2 nak gi umah perempuan...nikah buat kat rumah aje..

Tuesday, September 22, 2015

rahsia rambut cantik dan sihat

Salam...

cehhhhhhh tajuk tak tahan...kah3x...actually ramai gak kengkawan tanya kenapa rambut aku boleh hitam pekat, lurus & nampak berkilat...juga di usia 30-an ni..masih tiada uban walau sehelai pun...siap minta tips2 penjagaan rambut...

erkkk...honestly...aku tak ada la menjaga sangat seperti menggunakan produk2 saloon yang mahal ke ape ke...cuma ape yang aku biasa jawab..rasanya memang semulajadi dapat rambut yang jenis lurus dan hitam pekat ni...cuma...macam mana kita jaga supaya ia sihat..rambut sihat bagi aku...tidak kering..tidak bercabang..lembut dan tidak gugur...ohhh sebenarnya rambut aku taklah sihat mana..sejak ada anak memang mengalami keguguran rambut...cuma sekarang ni dah makin terkawal sikit...itu faktor hormon...hohohoho...

Monday, September 21, 2015

wajar ke seorang ibu bekerja?

Salam..

selama ni aku selalu terbaca status kat FB...artikel2...dan di blog2...ramai orang pertikaikan ibu2 bekerja..mengagung2 kan pekerjaan "surirumah"...aku tak nafikan...menjadi surirumah itu memang mulia..tapi tak perlu sampai nak menghina..nak menghukum para ibu yang bekerja...zaman sekarang ni serba serbi memerlukan duit...tak perlu la nak persoalkan kehidupan orang lain...

memang..aku ni kalau diberi pilihan..memang nak aje duduk di rumah..jaga & besarkan anak2 depan mata 24jam...memang!! tapi aku tak mampu nak berhenti kerja sekarang..sebabnya??? biarlah aku je yang tau...perlu ke nak war2 kan satu dunia masalah peribadi kita?? jadi kalau tak faham...eloklah jangan berkata2 hal rumah tangga orang...

kalau kau surirumah pun tapi kerja dok mengumpat orang...dok bercerita sana sini..aku rasa hidup kau taklah mulia mana pun...toksah nak menghukum orang sana sini..

bila kita ni bekerja...sekurang2 nya bebanan keluarga tu berkurang...simpanan pun ada...untuk masa depan..kita tak tau masa depan kita macam mana..sakit ke...kene tinggal ke...bencana alam ke...macam2 boleh jadi..memang duit bukan segalanya..tapi zaman sekarang ni segalanya memerlukan duit...insyaAllah..if aku berhenti kerja makan gaji..aku akan sediakan bekalan serba sikit..mana lah tau kan..............................

kita bukan nak doa yang tak baik..cuma nak sediakan payung sebelum hujan...

sedih bila ibu bekerja selalu dikutuk..dikecam..hina sangat ke kami ni? (T_T)

Friday, September 18, 2015

keje tahap stress!

Salam...

me like hari2 rasa malas nak gi kerja..rasa syiok nak dok rumah jaga anak je..masak2..main mainan, DIY sama2..baca2 buku...dah petang sket bawa anak ronda2 kampung..borak2 ngan makcik kedai..hahaha...gosip orang kampung gitu...erk pompuan memang suka gosip?? ok tak..lebih kepada borak2 kosong aje..eratkan silaturahim...

erm...actually lately my opis ni kerja makin berat...sakit kepala dok memikir macam2 masalah...dengan staff lepas sorang, sorang bagi perangai "elok" lain macam...kejap2 kene panggil dengan bos bagi "lecture"...telinga dah bernanah larva...

today..rasa nakkkkk sangat tender resignation...makin merepek2 kerja yang immediate bos suruh buat..kalau tak kenangkan hutang yang macam "KLCC" tu...dah lama taip2, print, bagi kat bos...hua3x...sabar je yang mampu buat masa ni...

ohhh hutang...kena bertambah tegas dalam bab membayar hutang..bagi cepat sikit habis...fuhhh!!!

Thursday, September 10, 2015

Hepi belated bufday sayang!!!

Salam...

Tanggal 2 Sept hari tu bufday hubby..tahun ni tak ada special apa pun..hadiah pun beli last minit..tak plan..and tak fikir pun nak beli apa..maybe faktor kesibukan masa kot...3 hari sebelum bufday hubby baru perasan tup2 dah masuk bulan september...cepatnya rasa tahun 2015 ni berlalu..rasa macam baru new year...hohohoho...so ligat terus fikir...nak beli hp, budget tak ada..lagipun 1st year kahwin dah pernah bagi (terfikir hp sebab hp dia & aku..both dah bengong asyik buat hal)..pastu fikir apa yang dia pakai..perfume..dia tak minat..perfume hantaran kahwin sampai la ni tak abis2 dia pakai..hahah...then, wallet...dah beli last year..tali pinggang..dia baru beli time raya hari tu...baju, seluar?? erm...macam tak berapa best sebab hari biasa pun aku memang rajin belikan...kasut?? ermmm tak confident, takut tak kene taste dia..kasut ni dia cerewet sket...last2.....nak tau apa??? ehehe

taraaaaaaaaaa........

Wednesday, September 9, 2015

SHOUTPOST: HADIAH DAH POS KEPADA PEMENANG

Salam...

tadi dah selamat pos hadiah-hadiah untuk para pemenang Raya Giveaway by Erza...sorry a bit late...aku tunggu semua details para pemenang..tapi at the end cuma 8 orang out of 18 pemenang...heiii tak mau hadiah ekkk...hohohoho...anyway, kepada yang dah bagi ikut time tu..mekasih..maaf la lambat pos ye...tapi untuk pemenang voucher tu, aku kan janji nak bagi 2 voucher je kan..tapi sebab ramai tak bagi details..so sorang pemenang aku bagi 5 voucher...leh gi ngan ahli keluarga..kawan2...haaa hepi tak...eheh...


ok ni senarai pemenang yang bagi details & hadiah dah selamat diposkan tadi...yang cash raya tu awal2 dah bank in kan dah.. (SILA CHECK SINI) kalau siapa dah email tapi nama tak ada kat bawah ni...sila komen di bawah entry ini..nanti aku check balik ye..tapi rasa memang tak ada dah tertinggal....fuhhh~~ 2 jam aku menunggu kat pejabat pos..punyalah ramai umat okay!! sebab tu aku malasssss sesangat2 nak pergi..kahkahkah..tapi dah janji kan..haruslah ditunaikan (^^,)

Wednesday, September 2, 2015

dah campur susu formula

Salam..

aii...semalam first time zhariff dah campur susu formula..zhariff minggu ni dah 11 bulan..aku beli susu S26 langkah 1...dulu time zafran blur sangat nak bagi susu apa..memula aku bagi zafran susu lactogen..tapi tak sesuai..dia berak jadi sembelit..kesian sangat...pastu tukar susu S26..serasi...so kali ni terus bagi zhariff susu yang sama..harap2 serasi la..dia masih breastfeed cuma campur time aku pergi kerja..semalam dapat bekalkan susu EBM last stok aku..ada 3 botol je..so dia minum sebotol susu FM..setakat hari ni ok je dia..harap2 serasi la susu S26 ni...semalam pam dapat 2 botol je..susu pun dah merundum sekarang ni..so memang half2 EBM & FM...

si double chin
bam bam baby mama

Tuesday, September 1, 2015

majlis nikah adik

Salam...

last month majlis nikah adik aku kat sungai besar, selangor..majlis simple mimple aje...lepas nikah jamuan makan..alhamdulillah..majlis semua berjalan lancar aje...mudah je urusan akad nikah adik aku...pihak perempuan sediakan 2 homestay..so separuh saudara mara kat homestay 1..we all satu keluarga dalam homestay gi satu..we all kan big family gitu..kih3x...tapi tak ramai sangat pun saudara yang ikut..sebab we all gerak hari jumaat (07/08) since nikahnya waktu pagi sabtu (08/08)..so, ramailah yang tak dapat follow...kerja..anak2 sekolah..jaga anak orang bla bla bla bla....

ok..anyway nak tempek gambar je sebagai kenangan..layan jom (^^,)

malam upon arrival
pihak perempuan jemput dtg rumah makan malam

Thursday, August 27, 2015

senarai barang keperluan bayi dan ibu untuk anak pertama

Salam...

aii korang sihat? rini saje nak share senarai barang2 baby pertama untuk parents yang bakal menimang cahaya mata pertama...mesti korang blur2 tak pasti apa yang patut dibeli..apa yang tak patut dibeli kan..actually as for myself..masa mula2 dulu preggy zafran...sama la macam tu...blur sangat..tak pasti nak beli ape..yang tau baju2 jelah..selain tu tak pasti mende ape lagi..maka main bantai pergi tempat barangan bayi..tengok ape yang ada..lepas tu fikir mende alah tu guna untuk apa sambil membayangkan anak2 buah & adik2 masa diaorang kecik dulu..perlu ke tak..hadam siap2 dalam kepala..pastu dok ingat2 ja dalam kepala ape patut beli..ape tak patut..wut list pun lebih kurang je..then, bila ada expo mom & baby..mesti pergi survey2..grab pape yang patut..aku kan rajin window shopping..so memang familiar dah dengan harga2 sesuatu barang..bila jumpa yang murah je..wajib rembat...keh3x..

tapi recently ni aku dok perah otak buat senarai keperluan ni semata-mata...special untuk my buddy bff ever after...kan ritu ada dok cite yang suami dia passed away...dia pula tengah preggy anak 1st..and plus dia tak pernah ada experience berkaitan baby or kanak2 kecil...so dia sangatlah blur apa pun tak tau..and barang satu apa pun tak sempat beli semasa arwah masih ada...jadi list ni memang buat untuk dia..dah bagi dia, aku dok terfikir why not share kat sini sekali...mana tau ada yang memerlukan juga...

Wednesday, August 26, 2015

kisah raya kami tahun 2015

Salam..


berbuka di akhir ramadhan
petang raya..semua ada kecuali adik aku yg kat Shah Alam
wife dia dalam pantang kat perak
haiii..raya kitaorang tahun ni penuh dugaan..sebabnya masa petang raya tu zhariff start demam...memang agak stress la bila anak kecil demam...takde mood nak beraya...raya first sangat mencabar..dia meragam..malam tu memang aku tak tidur...dok gilir2 jaga dengan hubby..hubby pula kerja malam time tu...dia suruh follow dia gi tempat kerja..gara2 tengok aku tak termampu nak jaga dua orang sekali...nasib baik zafran tak buat perangai sangat malam tu..dia agak behave...lega sikit tang tu...raya kedua pun gitu..merengek aje..maklumlah..badan dia tak sihat kan...last2 petang tu juga hubby ajak balik..maybe dia pun dah hilang mood nak beraya...dah siap packing..mak suruh makan dulu baru balik...balik melaka terus menuju rumah parents aku...tapi elok pula demam dia surut malam tu...raya ketiga..pagi2 tu badan dia start panas balik...sambung meragam...huhuhuh...kesian baby mama (~,~)

Thursday, August 20, 2015

please behave sikit especially dengan suami orang

Salam...

huh..haaa tajuk komain kan..actually geram bila kenangkan peristiwa kawan menggedik dengan suami sendiri...aippp aippp...rasa nak babap2 aje...hohoho...kisahnya...kawan aku yang sorang ni memang la jenis ala2 manja gitu...dah selalu pun we all hang together....tapi nak dijadikan cerita...ada sekali masa pergi open house member opis..my hubby dok borak la dengan dia...dia tetiba tepuk tampar my hubby...erkkkk tergamam la den time tu..depan mata kan..tak tau nak act ape...my hubby pun macam terdiam..then ape lagi..emo la aku masa kejadian itu..kah3x...

Wednesday, August 19, 2015

antara vape dan rokok, mana lebih baik?

Salam..

skung ni memang kecoh lah isu vape kan..vape sane..vape sini...actually memula aku pun tak tau amende vape tu...tapi bila tengok asap yang banyak nau berkepul2 keluar terus rasa meluat benci semua ada...HAHAHAH...dasar anti-merokok...huh!

antara contoh vape yang ada di pasaran sekarang
tak terkecuali... my hubby pun ada guna vape..aku pun tak perasan since bila..tapi tau2 je dia bawak balik menatang ala tu..aishhh...bengang betul time tu dok tengok benda2 macam rokok ni...hohoho...memula tu aku buat tak endah aje..malas dah nak bising (dah selalu juga nasihatkan dia pasal berhenti merokok masa baru2 kahwin dulu..end up macam cakap sorang2..hohoho)..aku ni jenis cakap 2-3 kali je..kalau tak jalan...sudahhhh....tapi punca jadikan aku naik "hantu" sebab ada sekali tu zafran cuba hisap vape tu atas kelalaian hubby letak kat tempat yang mudah dicapai...terus muntah si zafran tu...time tu memang tersiat-siat hati mama ni haa tengok anak kesayangan nak cuba2 merokok...sob3x (T_T)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...