Readers

Monday, June 30, 2014

1st Ramadhan

Salam...

alhamdulillah...berjaya harungi first ramadhan dengan jayanya...eheh..risau gak..takut tak larat ke ape...dah la semalam aku boleh tak terjaga waktu sahur...aduhai (~,~)....puasa lalu aje..gigih tau, tak nak buka puasa walaupun baby tu dah menendang2 minta womb service...keh3x...tapi alhamdulillah...baby faham...pagi2 dia behave sangat..selalu bangun celik mata je dah terpikir nak makan ape...perut kruk kruk gituu....tapi semalam ok je...sampai kol 11am camtu, aku pulak yang cuak sebab baby tak bergerak2...cakap kat mama, terus dia lekap tangan kat perut aku..dia cakap baby tidur tak...dia suruh aku goyang2 perut...aku buat tapi still sama...kalau normal day, if dia kurang gerak...aku makan bende manis...nanti dia aktif...eheh...tak lama pastu hubby sampai rumah..baru balik kerja...serius sejak kahwin tak pernah kot sahur 1st day dengan hubby...sebab biasanya dia keje malam...aishhh~~ gitau hubby...dia terus ajak gi hospital...tetiba je baby kicking...ahahah...terus senyum aku...hubby? jeling aku sebab made him worried like heel!! ahhahah


Friday, June 27, 2014

Giveaway [3]: 1st Anniversary Yana & Dean




1 Jun 2013 ~ 1 Jun 2014 
Dengan ini Yana Pink Blossom melancarkan Giveaway [3] : 1st Anniversary Yana & Dean. Giveaway ni dianjurkan sempena menyambut genap setahun usia perkahwinan Yana & Dean. 

http://yanapinkblossom.blogspot.com/2014/06/giveaway-3-1st-anniversary-yana-dean.html

[ Klik Banner Untuk Join ]

6 months of pregnancy

Salam...

6 months 1 day | 230614
alhamdulillah...semuanya makin baik...kesihatan, stamina, mood, kawalan masa....eheh... betapa berbezanya pregnant anak pertama & pregnant selepas ada anak...dari segi persediaan emosi & tenaga bagi aku amat penting sekali...tak dinafikan mula2 memang susah nak sesuaikan diri..lagi2 dengan kesihatan di awal pregnancy...dengan zafran selalu buat perangai (orang tua2 cakap memang gitu ragamnye bila nak dapat adik)...dengan kerja bertambah2...fuhhhh selalu juga la emosi ni jadi tak stabil...kah3x....

Monday, June 23, 2014

Lirik Lagu : Andai Hatiku Bersuara by Chomel

Salam...

Suka giler dengar lagu ni..mendayu2 suara si chomel ni...layan jommm =)


Oh Tuhan berikanlah aku 
Kekuatan menempuhi dugaanMu
Aku percaya ada hikmahnya
Di setiap dugaan yang kuterima

Tuesday, June 17, 2014

aku eksiden!!!

Salam...

haaa kisah pagi tadi la ni...gara2 leka dengan kereta sebelah...aduhai...tak pasal2 eksiden...yang lebih sadis sebab baru last week aku gi polish kereta...selepas 5 tahun beli, tetiba terasa nak bagi cantik...mula2 tak niat pun...niat nak basuh kereta je..tetiba orang tu buat promosi..siap polish, wax, cuci enjin, wax tayar, cermin...total RM130..murah?? ntah la..aku bukan pandai bab kereta..tapi lepas wut demo kat calar balar yang ada..rasa berbaloi RM130 tu...maka aku pun ON laa.....tetiba pagi ni nak pergi kerja boleh eksiden plak...aduhai...hancur hati sehancur keretaku...kih3x...ni kali kedua la kete aku ni kemek bahgian depan...first dulu adik aku punya keje...kali ni 1st time tangan sendiri yang buat..maka REDHA jelaaaa.... 


waktu polish last week
ditemani Zafran (^^,)

Friday, June 13, 2014

Check up 22 weeks of pregnancy

Salam...

semalam pergi check up dengan hubby...suppose sabtu ni..tapi hubby kene OT pula..so aku pun amik MC, maklumlah cuti tak banyak mana...nak spare untuk raya and emergency kot ada pape nanti...kui3x..semalam masa pergi tu memang tak ramai orang..masa sampai doktor baru je keluar melawat wad...so kitaorang lepak la dok dulu...ada sorang je yang tengah menunggu...dalam 10 minit gitu, doktor sampai..ok la..tak la lama...memang best check up selain hari isnin...keh3x

Wednesday, June 11, 2014

Lirik Lagu: Lara Lagi by Adira

Salam...


 Hanya sampai di sini sahaja
Kisah cinta kita berdua
Tiada daya selamanya
Terhenti di sini

Friday, June 6, 2014

entry emo2 gitu....

Salam...

chehhhh dah lama tak tulis entry yang emo2 gitu kan...kih3x..bukan sebab dah tak beremosi...tapi lebih kepada pengawalan maksima gituuu....rini tetiba gatal pula tangan nak taip buat luahan rasa...entah la...aku pelik betul dengan sikap sorang kawan ni...nak kata kawan..memang kawan la...tapi perangai dia yang tak tau hormati orang...cakap suka tinggi2 suara...minta tolong macam bagi arahan...budget macam pangkat besar sangat..walhal assistant aje pun...orang yang diarah tu pun pangkat sama dengan dia...kadang2 sedih gak dengar luahan ati si pemangsa...dua2 pun kawan...selama ni jadi pendengar setia je...walaupun hampir keseluruhan member2 yang makin menjauhkan diri dari si polan ni...aku tetap maintain macam biasa...sedar tu sedar dengan perangai mrs perfect dia tu...tapi macam biasalah...tak suka masuk campur...dan tak suka panjang2 isu...normally i will just let it go...

ada la beberapa kali juga perangai dia tu terlepas kat aku..cuma aku ni entah lah...kadang2 kesian bila dia cerita masalah peribadi...kadang2 sampai nangis2...aku bukan boleh tengok orang nangis...ape lagi dengar cite bab2 perempuan jadi mangsa...memang mudah la ati ni nak simpati...lupa semua ape perbuatan si polan selama ni...tapi semalam memang aku rasa she is too much...yang pelik..sendiri yang mula tinggi suara...bila orang balas...nak sentap2...siap mengadu kat member lagi sorang...tak sedar yang si member pun memang meluat dengan dia...maklumlah si member ni pun pernah jadi mangsa amukan dia...

Monday, June 2, 2014

penjelasan lanjut tentang pil kurus dari homeopathy

Salam...

first of all...thanks pada yang pm / msg bertanyakan tentang pil kurus homeopathy yang aku post entry ritu...(BACA DI SINI) ...kebanyakkan soalan sama je...so biar aku ulas kat entry ni ye..hopefully dapat memberi lebih pemahaman...selalunya soalan yang kerap ditanya ialah "berapa lama ubat itu boleh memberi kesan"..

firstly, sukalah aku nak mengingatkan yang produk homeopathy atau kaedah remedi homeopathy ni bukanlah satu produk yang mampu menjanjikan sekian-sekian masa untuk sembuh sebab remedi homeopathy ni tak ada kesan "ubat" di dalamnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...