Readers

Friday, May 20, 2011

decide!!

keputusan yg sgt berat...semalam aku telah buat satu decision yg aku rs plg berat utk diputuskan....(~,~) selepas berbincang dengan pendaftar dan bos aku...aku buat keputusan untuk terima ofer MSTS dan kembali ke private sector...which is aku rs terkilan juga..sebab aku sgt2 bersungguh2 dan bersusah payah nak masuk gomen...bila dah dapat...mcm ni pula pengakhirannya...mula2 ms MSTS ofer tu mmg aku rs hepi...yela maybe sebab cara ex-boss approach aku...aku rs cam terharu pun ade...then kebetulan time tu...hard time aku kat sini...after all keadaan yang tergantung dan takde kepastian membuatkan aku rs sangat tak tenteram...yela..sebab aku nak prepare everything sebaik mungkin utk melangkah ke alam dunia aku yang baru tak lama lagi...dan aku kalau bole xnak career ni menjadi salah satu sebab aku tensen selepas kawen...huhuuhuh


in terms of their offering mmg ok..everything ok...tapi ntah kenapa rasa sedih...maybe sebab dulu aku susah sangat nak dapat masuk kat sini...apply bape banyak kali pun tak tahu la...then, semalam kata2 bos aku...buat aku rs terharu sangat2...dlm ms yg sama...rs berslh gak sbb kdg2 aku mmg "hangin" dgn sikap dia...tp aku xsangka..pandangan dia pd aku plak sebaliknya...aku ingtkan slama ni bile aku buat muke ke...bad mud ke or pape je negative response dari aku...msti dia dah xsuke dgn aku...tp aku silap plak...baru aku tau dia pun byk tlg usaha dptkan aku keje tetap kat sini..tp ape kan daya...peruntukan dasar baru yang takde...semalam mase dia ckp2 tu...aku tgk mata dia cam bergenang...kesiannya...tak sampai ati aku nak short notice camni...(~,~)


mmg ssh sgt nk buat decision...serabut kepala aku..aku bkn apa..takut kalau2 menyesal di kemudian hari...dah la ex-boss asyik kol aje pujuk2 aku...pening kepala aku...tanya pendapat mr.right...dia pulangkan kt aku sbb dia ckp...aku lebih tau ape yg aku nak..nnti klau dia yg buat keputusan...then akan dtg aku xhepi dan tensen2...mcm mana?? huuhuhuh..betul jgk dia ckp...dan akhirnya...semalam la terlerai segala kekusutan aku dalam membuat keputusan...i choose to leave for better future....insyaAllah...ini yang terbaik utk aku...aku yakin dgn keputusan yg aku buat ni...dan of coz..aku sgt2 syukur sbb my best adviser - PAPA!!! love u so much....aku slalu rs tenang lepas ckp dgn papa in terms of keje...aku rs dia lah yg plg memahami aku dan bole bagi aku keyakinan dlm mmbuat keputusan...aku sgt2 puas setiap kali berbincang dgn dia...sayang sgt kat papa...eheheh...so lagi sebulan je aku akan teruskan khidmat bakti kat sini...hopefully dpt tinggalkan nama baik mcm keje yg lps2...


p/s: tp sedih jgk burn cuti 28 hari...xsmpai ati nak amik cuti sbb bos dah merayu mohon tlg siapkan keje yg ketua jabatan tinggalkan...ermmm...kdg2 rs cam aku ni bkn layak pun buat keje level ketua jabatan...huhuhuuhuh....ntah ape la hasilnye...hrp2 bos puas ati...tu je yg aku mampu...

Monday, May 16, 2011

dilemma

argh confius betul la...kak DD call last week bgtau yg aku dpt keje tu...En.WSK agreed dgn gaji tu just kurangkan sket je...ok la..gaji yg ditawarkan tu acceptable..but the problem is...ttbe hati aku rs berbelah bagi pula..camne ni?? (-_-")


huuhuhuhu...dah dlm beberapa hari ni..rs confius and tak tahu nak buat pilihan yang mana satu..yes..i'm happy with that ofer but yet suddently felt that i'm not ready to move back....wuahahahah....apa sudah jadi ni erza?? (~,~)


ok...then aku suro dia email offer letter tu dulu...nak baca first before decided...tapi until now tak dpt plak email tu...baru jap tadi aku dah sent email kat dia request ofer letter tu..takut dia anta salah email plak...ms dia call ritu, dia suro aku tender today..tp sbb tak ada black n white lagi...aku xnak tender dulu...huhuhuuhu.....


ari rabu ni plak aku dah set appointment dgn pendaftar utk bincangkan ttg status aku kat sini...let say mmg confirm tak ada pluang dpt tetap...aku accept ofer msts...tapi klau tak...aku stay...ermm tapi ntah la...hati aku mmg teringin nak blah...tp ntah kenapa rs berat pula ttbe...hopefully i can make the best decision for my future...perhaps~~

Wednesday, May 4, 2011

full of activity~~


wah cuti seminggu kali ni...aktiviti aku mmg penuh..bermanfaat betul cuti kali ni...eheheh...tp byk ms aku spent utk wedding's preparation...rini pun 1 hari dok survey2 butik..then setiap petang g erobik kat serindit..mak ai...bertambah kurus plak aku...tp yg bestnye..aku dh dapat balik shape muke aku yg bujur cam dulu...perut pun dh slim...suke2!!! (^^,)

hari jumaat ade interview...employment form yg ex-boss bagi tu pun aku belum isi lagi..aishhh~~ (-_-") resume pun xupdate..ello erza!! ko ni nak g interview ke xnak...yela2...pasni aku isi form tu...amik momentum jap...bos plak dah start calling2 and sms...aku just bls 1 sms aje...muahahaha...i'm on vacation okay...and i'm so busy right now...dah la kat sane..hari cuti aku pun spent utk keje..xkan la cuti smggu kt kmpg pun msih nk spent utk keje...bek aku fully utilise kan...br betul cuti tu maknenye CUTI!!!

ok...ni beberapa design baju yg menarik minat aku ms google td utk wedding...wahhhh melty aku...sgt2 cantik sumenye...owhhh ttbe rs xsbr nk kawen...ahahhahaha...ok jom cuci mata




>




>




>


i love this colour...and decorate bahgian pinggang...owh...minatnye...huhuuhuh 
colour ni pun cantik..elyana!! gorgeous...suke design dia..suke everything yg dia pkai time ni...sweet!! 
sgt sweet...design camni seksi kan...msti mr.right marah...ahahah...aku pun segan nk pkai...tp sgt cantik 
i luv this so much!!! mmg elegan (^^,)
ok aku sgt teruja design kt lengan tu...owh cantik!!! 
veil dan tudung dia sgt cantik...nk camni ms nikah la..eheheheh 

ok cukup la tu cuci2 mata yerk..cantik2 kan..antara ade duit dgn x je utk realisasikan impian..tp insyaAllah...aku wut sederhana aje...mr.right pun pesan..jgn mmbazir2 sgt sbb pas kawen nk pkai lagi byk uit...wah tp aku sgt suke sume2 kat atas ni...CANTIK!!! ahahhahhaha

Tuesday, May 3, 2011

butik pantin~~


ok rini penat sey...1/2 hari merayap ngan dak jun gi survey butik pengantin..tp 2 butik je sempat pegi...try baju lagi..tgk album n pakej...seronok tu mmg seronok..tp rsnye klau pegi dgn mr.right mesti gi best kan... (~,~)

overal pakej lengkap pelamin+mekap+baju sanding+baju persalinan+ outdoor +gambar costly dlm RM4k...pergh...rabak duit...but less than that la..dlm RM3k++...tp tu baru 2 butik..aku rs bole dpt kurang lagi kot...nnti ade ms g survey lagi la..ikut hati aku ckp ngan jun cam mls nk pegi..tp minah tu bebel2 kat aku sbb xwut preparation...erm...sbnrnye bkn aku xnak..tp just rs xsemangat je sbb tarikh belum fixed...huhuhuuhuhuuh..tp once dah start survey seriusly rs xnak stop...BEST!!!

then ade satu butik ni, aku sgt minat..kat Sayang Collection..baju2 dia sgt gorgeous!! tp ssuai la dgn harge dia kan...xmmpu la aku...huuhuhuh...frust...ok2 stop erza...tp kan owner dia abg mus tu..sgt peramah...dan pandai matchkan kite dgn design2 dia...and also colour...dia cdgkan utk skin aku...warne yg ssuai - purple lavender, coklat, gold or ijau apple...then design baju mmg tip top la...esp design utk kaler green...dr xsuke that colour..terus jato ati sey...(^^,)

then, aku ckp bj nikah aku dh ade...coz bakal mak mertua dh belikan kain...siap dgn lace dia...abg mus cdgkn jgn wut bj dgn design yg glamer2...nnti dh malu nk pkai pas majlis...dia suro aku wut kurung or kurung moden aje...ssuai dgn badan aku yg kck molek ni...wuahahahah...br berangan nk wut design yg klassssss!!! (~,~) tp ms google2...aku jupe design ni utk kurung moden...not bad kan...just nice dgn shape badan aku...cantik jgk...ok dah mule ade idea ttg design bj nikah...sronok!!!

owh tp wedding dress kate middleton sgt cantik..aku ske..simple but look elegan....sopan aje...aku plg suke bahagian top dress...dari bahagian bahu sampai ke lengan..wah sgt elegan...aku pasti tu wedding of the year...gorgeous!!!

ok2...sudah2 erza...jgn berangan2 lagi...w/pun sgt penat..tp aku rs sronok dan xsabar nk tunjuk kat mr.right pic2 aku try baju2 td...mesti best!!! (^^,) 5/5 dia nak ajak tgk cite fast n furious 5...windu mr.right...ahahahahha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...