Readers

Thursday, May 29, 2014

pil kurus dari homeopathy

Salam...

haiiii uollss...hari ini sebenarnya aku nak share tentang satu produk untuk kurus...dah lama nak tulis tapi lupa..recently ramai yang order lagi..baru teringat balik...muahahah....
 

Wednesday, May 28, 2014

Review: Seafood celup tepung, Pantai Penarik, Terengganu

Salam...

well tengah rajin menyambung review 3rd trip jalan2 cari makan...so we continue dengan review seafood celup tepung..lokasi terletak kat Pantai Penarik, Terengganu...serius memang ni main plan we all masa nak gi terengganu...sebab ramai cakap seafood celup tepung situ memang terbaik & murah...kualiti seafood yang fresh...besar dan murah...memang teruja la bila dengar (^^,)

lepas abis meronda naik river cruise, we all terus gerak ke Pantai Penarik...jauh jugalah..lebih kurang sejam perjalanan...aku memang tidur2 dalam kereta dengan zafran...time ni member yang drive...hubby pun kejap2 tidur, jaga, tidur, jaga...tak sampai2 juga...eheh...(nak bagi bayangan betapa jauh la konon2)...

Tuesday, May 27, 2014

pregnancy at 20 weeks

Salam...

alhamdulillah dah 20 minggu @ 5 bulan pregnant...and my condition much2 better...muntah memang jarang sekali walaupun sesekali ade la juga rasa mual..saat skung dah makin pandai kawal emosi...dah makin pandai manage time dengan zafran...dengan hubby...dengan baby...dengan myself...hihihi..haruslah kene spend time sket untuk diri sendiri kan...baju pun dah makin banyak yang tak muat...dah mula pakai t-shirt2 hubby sebab t-shirt sendiri dah banyak sempit tang perut...kih3x...nasib hubby berganda saiz...boleh la rembat baju dia...jimat sket...kalau asyik nak beli baju baru je..mau lari budget gak..

270514 | 20 weeks 3 days

Monday, May 26, 2014

Review : Taman Tamadun Islam, River cruise Kuala Terengganu

Salam...

Haaa bosan2 pikir nak update ape kat blog baru teringat review masa jalan2 cari makan kat terengganu tak abis lagi (lihat SINI untuk itenary) ...maapppp baru sekarang nak sambung review...keh3x...jangan marah naa... (^,<) 

actually lepas jalan2 melawat masjid kristal...we all ambil keputusan naik river cruise yang ada kat situ..maklumlah dah penat berjalan..so saje je nak duduk2 santai...tiket pun tak mahal mana..harga tiket (termasuk Safety Jacket & Insurance):-

Adult - RM 20 per person
Children (Age 7-12 years) - RM 15 per person
Children (Below 7 years) - FOC

Monday, May 19, 2014

beli cat rumah

Salam...

this weekend insyaAllah we all akan start cat rumah & mendecokan wall...ahaks...eksited komain hokey!!! actually masa 13/05/14 ritu, kitaorang dok beli cat kat tangkak..hubby cakap lebih murah...recommended by his twin...so pagi lepas settle keje2 hubby, we all gerak balik kampung...then, tinggal zafran jap kat MIL...dia tak perasan pun aku tak de sebab sibuk main dengan anak buah kat sane...kui3x...first time kot tinggalkan dia kat MIL...alhamdulillah dia takde wut perangai...maybe sebab tak perasan kot...we all pergi pun tak lama...dalam 1/2 jam gitu...

mula hajat hati nak beli brand colourland je sebab dari dulu aku deco2 bilik memang guna brand ni..selain murah & nak support produk malaysia (konon2 la kan..hik3x, walhal member aku ade staff diskaun)...warna dia menepati citarasa aku..banyak colour yang cool & cun...tapi bila sampai kedai hardware tu...colourland dah mahal la wei...huhuhu (maybe dulu guna discount card so rasa murah, now member dah tak keje colourland lagi..sob3x)...staff sana cadangkan brand SANDCora...brand dari Itali...recommended since the price range within our budget and the quality as per our demand...aku request nak cat yang nampak kilat sikit, tak nak berkulat & boleh lap dengan kain if ada kotoran...first time wei beli cat brand ni..tak tau kualiti okay ke x...

bini bela jin??

Salam...

eheh..sengih2 je baca blog hamka...aku memang suka baca blog dia...especially kisah laki bini..sebab kadang2 memang ada berlaku dalam rumahtangga kitaorang gak...tadi baca pasal kisah hamka cakap dia syak bini dia bela jin, pasal dia cari barang kalau xjumpa, tanya bini dia je mesti boleh terus jumpa..kah3x..memang aku gelak besar sebab hubby tang ni pun memang fail hokey!!


Monday, May 12, 2014

i've got carnation today!!!

Salam...


yiiiipeeeaaaa!!! eheh...happy gila rini...terkejut ada...terharu ada...mengalir la juga air mata ni..bukan ape..tak sangka sangat2 dapat bunga carnation....my favourite all the time!!! serius aku suka gila bunga carnation...compare to bunga rose..eheh...tak tau nape..maybe kelopak dia yang comlicated & bau yang lebih wangi dari bunga rose wut aku teruja kot!!! tang mengalir air mata tu tak tau la nape..maybe sebab dah lame tak pernah dapat bunga kot...hue3x..

Wednesday, May 7, 2014

i'm 17th weeks now!!

Salam..

alhamdulillah..baru lepas check up tadi..lega sangat hati tengok baby ding dong dalam perut...siap kaki bersilang lagi..kih3x...heart beep 153bpm (normal - kadar purata pada trimester pertama 170-200bpm manakala trimester kedua & ketiga pada kadar purata 120-160bpm seminit)..so my baby just nice...(^^,)


masa scan tadi baby dok membelakangkan kamera...so tak dapat la nak tengok muka dia...nampak kepala dari belakang dan tulang belakang dia je...hue3x...aku dok tanya doktor nape kurus kering anak saya..nampak tulang aje..sebab zafran dulu masa scan terus nampak pipi yang montel tu kan..kih3x...doktor tanya tentang selera makan aku..aku cakap masih ada muntah2 walaupun dah kurang..itu pun minggu ni baru start berkurangan...so she said...sooner or later...maybe give another 2 weeks time...selera akan back to normal..that time...haaa baby cepatlah bulat..dia senyum..aku pun senyum..eheh

Friday, May 2, 2014

soya tak bagus untuk ibu mengandung??

Salam...

sebenarnya dah lama dah cite ni...tapi baru rini terpikir why not share kat blog...mane tau ade yang tak tau ke...kisah ni one of my bff yang cerita...dia masa lepas bersalin, doktor alami masalah masa nak jahit koyakan dia...kulit dia rapuh...mudah terkoyak..jahit2 koyak..jahit2 koyak...so selepas proses semua tu...masa doktor check up dia..ada tanya susu apa yang dia minum sepanjang mengandung...bff aku ni pula memang dari zaman anak dara jenis tak boleh telan susu..dia loya...bau susu pun dia tak boleh...so alternatif dia amik soya sepanjang mengandung..tapi dia tak bagitau doktor la time tu...doktor terus tanya..awak amalkan minum susu soya ke? terperanjat bff aku..dia tanya mana doktor tu tau...doktor pun explain cakap soya bukan bagus sangat untuk kesihatan...minum boleh tapi jangan jadikan amalan...sebab kandungan soya boleh menyebabkan kulit menjadi lembut dan nipis...sebab tu jadi masalah masa dia nak jahit tu...uiksss....masa dengar pengalaman dia kene jahit berulang2 tu memang ngeri la...dia siap cite bole rasa kulit tu terkoyak masa tarik jarum tu... >,<


dipanggil lagi!!!

Salam...


haaa...ujian besar ni...alhamdulillah terpanggil lagi untuk kali kedua..ujian bertulis jawatan akauntan next week...first time dipanggil masa pregnant zafran tahun 2012...time tu perut dah besar la juga...gigih study sampai lewat malam..tup2 masa exam...soalan bombastik kan...keluar dewan je dah sob sob3x...tau dah mesti fail punya...huhuhuhuuh...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...