Readers

Wednesday, August 26, 2015

kisah raya kami tahun 2015

Salam..


berbuka di akhir ramadhan
petang raya..semua ada kecuali adik aku yg kat Shah Alam
wife dia dalam pantang kat perak
haiii..raya kitaorang tahun ni penuh dugaan..sebabnya masa petang raya tu zhariff start demam...memang agak stress la bila anak kecil demam...takde mood nak beraya...raya first sangat mencabar..dia meragam..malam tu memang aku tak tidur...dok gilir2 jaga dengan hubby..hubby pula kerja malam time tu...dia suruh follow dia gi tempat kerja..gara2 tengok aku tak termampu nak jaga dua orang sekali...nasib baik zafran tak buat perangai sangat malam tu..dia agak behave...lega sikit tang tu...raya kedua pun gitu..merengek aje..maklumlah..badan dia tak sihat kan...last2 petang tu juga hubby ajak balik..maybe dia pun dah hilang mood nak beraya...dah siap packing..mak suruh makan dulu baru balik...balik melaka terus menuju rumah parents aku...tapi elok pula demam dia surut malam tu...raya ketiga..pagi2 tu badan dia start panas balik...sambung meragam...huhuhuh...kesian baby mama (~,~)


ni pagi raya..tengah tunggu yang lelaki2 semua balik dari masjid
zafran pepagi buta dah bangun...huhuhu
memujuk budak bad mood
dia kalau kurang tidur memang la bad mood
HUHUHUHU
lepas diaorang semua balik dari masjid, abah buat tahlil...pastu makan2..kalau dekat family belah aku..biasa pagi2 tu ada sesi salam menyalam...minta ampun..minta maaf bagai..time ni la best sebab lawak tengok memasing punya ucapan...kih3x...

gambar family belah suami
3 orang adik beradik tak ada time ni
mulut zafran penuh ketupat..ngeh3x
lepas makan...we all bergambar2...


family kecil we all dengan mak abah
lepas tu, memasing bawak diri..ada yang ke kubur..ada yang pergi rumah kengkawan..ada yang lepak je kat rumah...we all plak macam biasa hubby bawak gi lawat kubur..tapi tahun ni aku tak turun..dok dalam kereta je sebab zhariff tak sihat...zafran pula masa otw tu dia dah tidur dalam kereta..so hubby aja yang turun..then, terus gerak gi serom, muar...rumah atok kecik..biasanya memang lepak sini sampai ke petang / malam...semua sanak saudara biasanya memang akan ke rumah atok untuk berkumpul pada hari raya pertama...

kat rumah atok kecik
zafran dah mula meragam sebab mengantuk
zhariff biasalah mood jap ok jap x ok
time ni badan dia dah start panas balik
dapat lah tengok dia senyum sikit (^^,)
tapi lepas tu la dia dah start meragam
maybe badan tak berapa selesa la tu..cian anak mama (~,~)
bawak diaorang ikut hubby gi kerja
hari2 seterusnya memang non ada gambar...sebab dah hilang mood nak beraya...kesian sangat kalau tengok zhariff time dia sakit tu...sob3x..rupanya gigi nak tumbuh serentak atas & bawah..now dia dah ade 6 batang gigi...eheh..kuat mengigit sangat si zhariff ni..sabo jela...


open house rumah bakal adik ipar
paksa hubby pakai baju melayu nak snap2 gambar family
4 org adik beradik tak ada...huhuhu
dia ok jer...ngeh2...
bersama anak2 & anak buah
bersama kawan2..ni je yang ada gambar...hahahah

ni time jamuan raya kat opis
organise by finance dept
antara menu yang ada
we all buat pot luck..
aku bawa udang sambal as per their request
meriah kan makanan we all..keh3x
bab makan memang champion!!!
makan dari pagi sampai petang
on & off
so far itu jela kisah raya tahun 2015..zafran sangat eksited dengan baju ijau tu..dia suka sangat2 dengan hari raya...if bukan sebab zhariff sakit mesti meriah sangat..eheh..next year punya raya, dah bincang siap2 dengan hubby...we all akan beraya rumah sendiri je dulu..lepas tu baru jalan gi umah parents & saudara mara...

1 comment:

  1. singgah sini membalas kunjungan.

    meriah juga raya ada banyak gambar.IbuNoey tahun ni tak banyak tangkap gambar.seronok raya tahun ni tapi malas nak tangkap gambar.hehe.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...