Readers

Monday, February 28, 2011

stupid advisor

(paste from old blog)



eee dah lame sgt xmrh camni…mmg meletop aku rini tau dgn sorang mamat ni..name je sales advisor tp xde otak…ade ke patut aku anta svc kete dari kol 9pg smpai kol 3.30ptg br nk siap??? klau byk kete fine…mmg byk pun..tp mslhnye org slpas aku pun bole siap dulu..padahal svc based on numbering…spe xskt ati…pkul 1 lbh aku tanye kete kt mamat sales tu, aku xsiap g ke?? sbb aku tgk kete aku dh kuar dr tmpt svc kete…dia ckp jap dia check..then dh la lame dia g check..dkt 15 minit br bgtau aku..kete aku ngah cuci…ok la..aku bole trime..aku tnggu…tnggu punye tnggu smpai 1 jam xsiap2…dlm ati aku pekehal la xsiap2 dh sejam..cuci mende camni?? kalah aku cuci by hand…so aku pun g tanye mamat tu lg skali..dia ckp jap dia tanyekan…so dia menghilangkn diri hmpir 1/2 jam..just imagine..wut the h**l la punye lame just nk tau kete aku ktne..bkn bsr mane pusat svc tu…pastu msuk blk opis wut muke bodo cam xde pape plak..aku dtg g skali tanye…kete sy camne?? dh siap ke blum?? dia ckp ngah cuci..aku dh hangin dh dgr jwpan dia yg cam acuh xacuh tu..aku ckp g dgn suara y menahan sbr ni…aku ckp dh sejam lbh xkan cuci xsiap2 kot? svc kete pun dlm 1 jam je td..xkan cuci lg lame dr svc?? pastu dia ckp jap dia g tgk…tu je la alasan dia..pastu ilang ntah kemana…wut the h**l punye org la…


aku yg dh berasap gle ni mmg dh mundar mandir je dpn opis tu..skali tu ade la lg sorang sales advisor msuk..dia terpandang aku…mamat yg srg ni aku cam..sbb biasa aku svc dgn dia..tp pg td ms aku dtg..dia tgh busy ade 3 client waiting for him..so aku g la kt mamat advisor yg bangang tu…then, mamat yg biasa dgn aku ni tanye la..kak, kete akak xsiap lg ek? no kete bape? aku pun bgtau no kete aku..dia ckp
jap kak..sy g tgk kete akak..jap ye..


aku pun cool sket dgr cr dia layan customer camtu kan…then xsmpai 5 minit dia dtg ckp kt aku kete aku kt tmpt washing kete..aku ckp…actually my car dh cuci ke blum?? dia ckp ngah tnggu giliran utk cuci kak…ade 2 biji lagi…xke cam bangang!!! aku trus angin la..aku ckp td mamat td ckp kete ngah cuci..after more than an hour ur saying that my car is waiting for it??? aku pun start ar membebel2 n mmg tinggi suara la…mamat tu just say sorry je..dia ckp klau akak nk, sy amik kete tu skung..aku pun lg angin la..aku ckp suppose dr td tnye camni..bkn dah 4-5 kali i tanye byk2 kali br nk tnye camni..klau tgh cuci ckp tgh cuci…klau blum nk cuci..ckp blum nk cuci..sy pun xhingin tnggu smpai 2 jam semata2 utk cuci..bek sy cuci sndiri je klau camtu…ingt sy xde keje lain ke nk dok sini smpai 6 jam??? dgn lapa lagi kebulur dh kol 3?? xpk ke?? pastu dia berkali2 say sori n pegi amik kete aku…then ms nk byr tu lg mau xnk pulang uit aku utk cuci…dia ckp nnti lenkali dtg bole cuci free..mmg sj nk aku nek angin la..aku ckp i xhingin dtg sini lg tau klau camni u all punye svc..main2 kan cust…why not terus terang je..cust bole pegi wut keje len dlu…bkn duduk menunggu cam org bodo kt sini..i want my money…xhingin cuci2 free klau smpai 2 jam nk tnggu..pastu dia ckp ok2..bole kak..bole..then aku byr n terus blah..mamat bangang yg mule2 tu langsung xnmpak batang idung..mmg b*b* dia tu…!!! spjg jln aku mengamuk mmbebel dlm kete…seyes xleh tahan sbr lagi..6 jam beb!! suku ari aku duduk mcm org bodo kt situ..dipermain2 kan jap lagi..jap lagi…spe xskt ati…lantak la spe yg kene mrh…actually mmg bkn slh bdk y kene mrh tu..tp dh dia je y ade..plak tu bole xnk pulangkn duit aku…mmg sj cr pasal la..cam la xnmpak aku dh berasap…aduhai~~

moral of the story ~ aku xkan pegi kt mamat bangang tu lagi…stpid punye advisor!!!

Saturday, February 26, 2011

weeee~~~

(paste from old blog)
aku sangat hepi rini!!! pg td mr.right dtg jmput kt umah n then gi amik mkcik dia…then ktorg bertolak ke bahau utk beli brg kemas - nikah punya…sgt sronok..mkcik dia sgt sporting n seyes salute la beb!! tawar xingt dunia..ahahah…save gle beli brg kemas kt sane…xsngka jauh gle beza arge dgn kt sini..even klau compare price terendah yg aku dpt kt pt raja pun…still xleh lawan arge kt bahau…mmg terbek n puas ati gle!!! (^^,) mkcik dia siap beli cincin 1 bentuk..ehehhe…layannnnn…

then blk anta mkcik dia n lepak umah mr.right jap..mak n abah dia dh kuar..so just ade adk pom dia n anak buah dia..borak2 jap coz mmg lame gle xjupe..last rsnye time raye kot jupe..then time aku tunang dia dtg…tp time tu xdpt borak2 pun..rsnye klau last borak time raye la kot…sjak dh tunang lom penah g pegi umah diaorg..huhuuhhu..so bad la aku ni…actually bz..g pun umah aku pun dh jrg blk..sbln s’x aje..kecuali klau ade hal br aku blk..case by case…(~,~)

since parents dia pun xde…so aku ajak mr.right tempah cincin dia..aku pilih batu utk diikat…ahhaha…cian dia..dia berkenan wane merah tu…tp aku rs wane putih-kuning tu lg cantik utk dia..so last2 dia ikut je pilihan aku…(^^,)…pastu kuar…dia bw aku g beli mee siput…ahahha…dkt stahun jgk br dpt rs mee siput yg dickp2 sblum ni..cian aku..br kenal upe mee siput…wut a shame la erza!! (-_-”) lantak la kan..dh mmg xkenal n xpenah jpe..nk wut camne..eheheh…then, dia bw aku pekena mee bandung muar plak..pergh…mmg nk meletop perut aku ni…tp mmg best la mee bandung nye..

pastu dia bw round2 n blk mlk…sampai umah dkt maghrib..fuhhh puas gle la kuar merayap ngan dia rini..dh lame xspent time lame2 camni…HEPI beb!!! (^_^)/ walau pape pun…aku sgt berterima kasih dgn mr,right rini..sbb sudi spent time utk aku..siap amik mc lagi rini…then layan karenah aku y mcm2 1 ari ni…cbe tunaikn sebyk bole janji2 sblum ni..(^^,) n lastly belikan emas pilihan aku…siap dpt 2 lagi…1 set!!! terbek la bie…syg awak sgt2….(^^,)

Tuesday, February 22, 2011

help me!!!

(paste from old blog)



warghhh…dah tahap max ni…bos ni..len aku tanye..len dia jwb..len yg aku meetingkan…len yg dia bincang…camne keje aku nak siap ni…bos…bos…nsb bek bos dah bek skung ni…(~,~) serabut tahap gaban….ingatkan nak meetingkan ABM ni supaya banyak benda boleh clarify…skali serupa tak payah buat..buang masa aku…melencong bincang benda lain..tambah plak keje yang lain…aishhhh~~


ahahah..comey plak pic rukia muke blur ni..ermmm…lagi 2 ari nk blk mlk..xsbrnye…dah serabut gile dok sini..need some rest n fresh air…huhuuhuhuhuh…

Saturday, February 19, 2011

tensi!!!

(paste from old blog)

mak ai..tensi giler buat menatang ABM ni…huuhuhuh…blaja akaun dulu takde plak cover gomen sektor punye kewangan…ngok ngek tol la…tau plak aku kire sume emolumen perjawatan ni…nak kene kaji website JPA plak…aiiiii….kalo cenggitu bile la nak siap…aku dah pening ni…(~,~)

rini sabtu…dah 2 weeks ni mmg keje sabtu ahad…banyak sangat nak kejar dateline..my sis ana pula dah takde…dapat staf baru nak kene train lagi…mane la aku ade masa utk sume ni…huuhuhuhuuh….


mggu depan ni balik mlk…weeee~~ tak sabar sangat…tensi gile dah sebulan tak blk kmpg..mmg la org ckp home sweet home tu mmg btul la…ehehhe…mr.right ckp dia nak amik cuti week dpn tu…sbb aku blk kmpg..dia nak ajak beli rantai utk nikah nnti…wahhhh…rs sgt terharu…(^^,) aku suke bila dia lbhkan aku dr keje dia…wakkakakka…bole tak camtu?? huuhuhuhu…..tp llki klau fokus on career…bg aku..seorg yg sgt macho n b/tjwb…ehehhe..cume kdg2 bile time kt perlukan, dia still on keje…tu yg bole wt skt jiwa tu…warghhhh ape erza merepek ni…dush3x…

ok…so aku pun ingt time beli rantai tu nak pilih cincin utk dia…aku ingt time nikah nnti, aku nak bg dia cincin…eheheheh (^^,)…brg2 aku dah beli semua…mr.right plak dah beli 2 brg utk dia..hrp2 sumenye ok je…windu!!!

ok2..time utk serabut balik..erza plz tlg siapkan ABM ni skung ok…huuhuhuhuuhuhuh…chow laa~~


Tuesday, February 15, 2011

delete

(paste from old blog)



ari ni aku bakar 2 diary yg aku tulis spjg aku kenal mr.right…1 utk thn 2009 which is 1st year aku kwn n lg 1 thn lepas punye…2010…tujuan? just nk lupekan…n starting new one…so just tnggal 1 diary je - 2011…actually starting date aku tulis diary baru tu on my engagement day - 21.11.10…eheheh…xtau nape nk tulis diary baru time tu…(^^,)

well rini hari maulidur rasul..cuti…but i’m in the opis right now…lps zohor td sj msuk opis…buat kewangan ni sket…maklumla..need more time since xsame gomen n swasta…dushhh~~ tp rsnye not a big deal kot…erm smlm ptg my boss dtg blk aku…pttnye aku bole siapkan kewangan ni klau dia xdtg ptg smlm…eheheh…tp it’s ok..smlm dia bgtau aku 1 great news…mmg hepi sgt lps dgr..berseri2 je muke aku ni…dia ckp before end of this year akan ade byk post kosong utk peg. cam aku ni…n dia ckp aku gerenti bole dpt ttp…syukur alhamdulillah…aku rs sgt seronok n hepi bile dgr brite tu…well mmg la xconfirm lagi..tp aku hrp sgt brite tu akan jd kenyataan…aku ucap thanks kt dia..and she said..dun worries too much..am i?? 

ahahha…nmpak sgt ke aku ni risau psl keje aku? erm maybe la…aku rs dia penah terdgr ms ex-boss kol aku kot…w/pun bnda blum berlaku..tp terasa 1 batu berat dh ilang dr kpala aku…
w/lau ape pun..aku still usaha apply keje lain…spare…in case xjd sperti yg diharapkan…aku rs insyaAllah kot bole dpt keje before end of this year…(^_^)…


(~,~) ttbe jer rindu~~

Monday, February 14, 2011

cuti panjang~~

(paste from old blog)



huhuuh..klau cuti pjg dpt blk mlk kan sronok..spent time dgn family n kwn2 kt sane…huuhuhuh…msti life full jer…ehehe…weekend yg lps ni…aku boring btul..last2 ari sabtu aku msuk opis..abiskan keje..tambah plak internet server down..so lagi la concentrate membuat keje (coz xleh men fb, fs n blogging)…ahahhaha..yg bestnye…byk keje aku dh settle..so rini xla kelam kabut sgt…just touch up sket2 je lagi n submit…weee (^^,)

skung time to slow down dgn mr.right…sbb ntah la..aku rs dia moody lately ni..maybe byk sgt keje..penat sgt kot..so i’m just giving him time utk dia “cool”…he know whre to find me neway~~ (~,~) life without him for this 3 days mmg lonely sgt..rindu..blur…huk3x..tp nk wut camne…thre is a sweet n bad time…


ahad plak melepak 1 ari dpn tv n get full rest..charging time..eheheh…then ptg merayap kt rengit with housemate plus her hubby…survey2 katil n mesin basuh…wah byk sgt brg2 yg baru sampai..minat jgk dgn ade 1 set sofa tu…PVC n so smart…3+1 dlm rm500..arge blh try mntak krg lagi la..tp since aku xde la nk mmbeli so xla tawar…tp mmg smart sofa tu…housemate aku plak dh gila byg dgn sofa yg len…kelakar gila…jln2 n g mkn…smpai umah jam 11.30mlm…wahhh seyes penat..abis sume energy yg dicharge dr pg…then bummm n sleep well..ahahahhah (^o^)/

bgn pg kelam kabut coz lupa nk gosok baju keje…nsb bek smpat slide kedatangan…lagi 1 minit nk jam 8.00pg…dushhh!! teruknya erza…(-_-”) dr pg rushing utk meeting n preparation dokumen/repot…smpai xsedar jam dah kol 1.20ptg…itu pun sbb perut dh berkeroncong…aku tgk jam..Ya Allah…ptt la lapar gile…ahahhah…amacam? teruk kan…huhuuhuh…kebetulan my best sis - kak ana cuti rini..tu yg xde sape ingtkn waktu lunch..biasa dia msti dh bsing2 soh stop keje n g mkn..eheheh..miss her so much la..cuti pjg..ari rabu br dia msuk opis…nnti klau dia btul2 dh move tmpt br, msti aku lagi rindu kan…? huhuuhuh…kesian me~~ (~,~) actually ms g rengit ingt nk singgah jg kt umah dia…tp ble pk2 blk aku g dgn housemate n hubby dia..cam xbest la plak…klau diaorg saling kenal xpe gak..tp lately ni dia pun bz dgn preparation umah br..dgr kt fida bsr n cantik sgt esp bahgian pntu utama..eheheh…xsbr nk tlg wut decoration yg dia mnta tu…best sgt!!!! luv  u la sis~~

bile kenang2 blk…lbh krg lagi 10 bln aku akan tamat kontrak kt sini..ttbe rs syg plak..mcm dh selesa keje sini…n kwn2 pun dh ramai…erm tmpt br xtau g camne…kdg2 rs cam nk join msts blk je..ehehhe..tp sbb mr.right, aku xnak la…tkt xleh bahagi ms dgn bek…he’s my priority right now…byk bnda yg msih perlu aku blaja…huhuhu…miss him (-_-”)

esk cti lagi..rs2 maybe aku g opis aje kot…dok umah pun nnti xde ape nk buat..bek aku buat keje..ade faedah jg…ehehhe…ok daaaaa~~

Thursday, February 10, 2011

suddently~~

(paste from old blog)






erm…mlm td ttbe mmpi my bespren…ms tu ktorg ronda2 bndar mlk nek moto aku..then tgh gelak2 aku terlanggar kucing..mati..dia mrh aku coz aku sbbkn kucing tu mati…then dia trus jln laju2 xpndang ke arah aku lagi…tnggalkn aku n bangkai kucing tu…aku tgk je…then xlama lps tu dia dtg nek moto dia plak..dia ajak aku same..aku ckp moto aku camne..dia kt sedekah je kt kucing tu tanda mnta maap..aku sengeh then aku ckp ok jgk..pastu ktorg sambung ronda2 satu mlk…syiok gle…bgn pg td rs cam penat je..cehhh cam real plak kan mmpi tu…(^^,)

well, pic ni ms ktorg happening sgt spent time together…n honestly i miss those time so much…ms tu rs idup xbyk mslh yg berat…xbyk bnda nk dipikirkan sgt…cume mslh bz dgn keje aje..slain tu just enjoying my lifetime…ujung mnggu je merayap n bershpping..klau xshhping pun..window shhping pun jd ler…erm..ttbe terasa time nek moto dulu aku lbh bahgia n enjoy dr dh ade kete ni…(~,~)

suke tgk bntuk muke aku time ni..bujur..skung dh bulat je..tembam…huuhuhuhuh….bile nk dpt bntuk muke camni blk ek..eheheh…(^^,) erm..kdg2 ble pk2 blk..lg bertambah usia..lg bertambah matang..lg bosan kehidupan..ahahahhahah…bole ke aku rs camtu?? (-_-”) sbb dlu ms zaman remaja (ceh skung dh tua ke? eheheh) rs enjoy aje..gaji kck tp still ade uit utk enjoy2..skung gj dh bsr tp rs sesak plak? aisshhhh~~ tu la manusia..xpenah ckup dgn ape yg ade..erza…erza…ape la nk jd…muhasabah la diri ok..daaaaaa~~ (^_^)/

Monday, February 7, 2011

keje~~

(paste from old blog)



warghh mlsnye rs nk buat keje rini…maklumla dh cuti lame sgt…best gile la cuti kali ni..activity penuh sey!!! terbek la..wakakkkaka…dpt jupe mr.right skali…lg la bertambah sronok weekend kali ni..(^_^)/


owhh terasa bagai diawang2an plak..eheheh…aku ingtkan weekend kali ni pun mr.right bz..xsngka dia nak spent time ngan aku..appreciated sgt2!!! mood = jiwang..wakakkakak
ok…stop jiwang…now keje berlambak..whre to start?? ermmm (~,~) a bit blur..momentum keje blum ade..ehehe…last jupe mr.right ritu dia ckp parents dia tanye nape xpegi wedding adik girlgie tu..(form now onwards panggil pom gile tu - girlgie = girl gile)…ahahahha…jht nye aku..tp klau nk banding dgn ape yg dia buat kt aku..ni msih dikire too nice tau!! (^_^)..mr.right just diam aje…adik dia pun tanye…aku ckp gak kt dia..nape dia xikut je parents dia pegi…aku mmg xingin la kan..tp dia klau xpegi..cam xnice plak..sbb 1 family dia pegi…mr.right ckp mule2 mmg dia nk bw aku pegi...w/pun lps kes gado2 ritu...tp sbb pom tu xabis2 nk pjg2 kan cite n asyik xpuas ati dok anta2 msg n calling2...tu yg mr.right berubah pikiran...terus dia ckp jgn hrp dia nk pegi…even majlis tunang/nikah girlgie pun dia xnak pegi…huhuuhuhuh…aku? no komen la…up to him..yg pasti aku mmg xnak tgk muke girlgie tu lagi…xnak tgk muke dia…dgr name dia pun aku xingin…huuhuhuh…dah lame xrs menyampah n meluat kt sseorng tahap cenggini…xtau bile bole maapkan dia balik…since dia berulang kali buat bnda yg same kt aku lps aku maapkan…rs2 org camni xperlu bg muke kot…xde dlm idup lbh aman…so kesimpulan..jauhilah org yg camni utk kebahagian idup sndiri..klau x...kaco bilau ler jwbnye...cam xde bnde lain..asyik create story n cari gado...gile kot~~

well..life stakat ni ok2 je..hepi…keje? erm a bit pening la…future xtau lagi camne…still searching…duit? wakakakak…jgn ckp la…lg serabut klau pk…yg lain sume ok je…ok2..stop erza…gi buat keje ok..FOCUS plssss!!!! (^^,)

Thursday, February 3, 2011

pompuan gile!!!!

(paste from old blog)



wahahaha…smlm sgt sronok..aktiviti penuh 1 ari..of coz yg plg best bile kuar ngan mr.right…smlm btul2 spent time together..lame sgt xchit chat camtu..nk ajak jln2 shppng complex of coz tutup raye cine ni kan..so lepak tepi laut…best!!! angin gle punye kuat la..cam nk ujan pun ye..skali tu pnuh org kt situ..rmai gak yg memancing…(^_^)

smlm aku tnjukkn msg2 yg pom gile tu bg kt aku..aku bg mr.right bc sbgai bukti yg aku xtipu dia..pom tu mmg ckp belit2 n menabur fitnah..alhmdulillah~~ semuanya dh settle..aku hrp sgt lps ni pom tu xgnggu aku n mr.right lagi..aku pelik nape ati dia busuk n dengki sgt ngan ktorg..if she doesn’t happy wif her relationship, plz don’t bother others…carilah kebahagiaan sndiri..klau sntiasa berhasad dengki n berhati busuk..aku rs smpai ble2 pun dia xkan bahagia n idup tenang…smlm aku ckp ngan mr.right…aku xkisah klau sume org pun percaya kt minah tu…dgn cite2 karut dia..as long as mr.right percaya aku..that’s fine for me!! mr.right ckp dia mmg sjak azali xske pom tu…tp still bersbr n tlg stiap kali minah tu mnta tlg..tp lps ape yg minah tu buat kt aku…mr.right ckp dia xkan maapkan sbb pom tu xreti bersyukur n krg ajar…kesian mr.right~~ (~,~)

aku ckp gak kt dia..aku hrp bkn disbbkn aku diaorg sume bergado…mr.right ckp pom tu mmg kaki gado..tu psl xramai kwn..dgn bf sndiri pun xhormat..ape lagi dgn org len..ermmm...tu aku xmsuk cmpur la since aku klau bole xnk bnda buruk terjd bek kt mr.right maupun kt diri aku sndiri…klau dia rs sronok buruk2kan aku kt sedare2 or kwn2 yg lain..let her be…aku ckp aku xkisah pun…janji dia xkeep calling n sent stupid sms kt aku…ganggu directly to my life..tu dh ckup utk aku..sbb aku percaya..kebenaran akan terbukti 1 ari nnti…cpt or lambat aje..by the time klau sume pembohongan dia kantoi…then that will be her day utk terima sgala balasan atas perbuatan diri sndiri..for me…xpyh layan n yg ptg jg diri, mr.right n our relationship baik2…that’s my focus yg utama right now…

yg pntng…aku sgt bahagia…ehehheh..love u sayang..sronok rs bile org yakin n percaya dgn kt..w/pun aku xde sbrang bukti utk bg kt mr.right..tp ati dia yakin dgn aku..alhamdulillah…thanks GOD for everything yg aku ade right now…(^_^)

Tuesday, February 1, 2011

tak sabar!!! (^_^)

(paste from old blog)



wahhh ptg ni nk blk mlk..xsbr sgt rsnye…eheheh…cuti cny pjg ni byk plak program dlm kepala otak aku..yg pasti aku nk penuhkan jadual aku dgn aktiviti yg menyeronokkan..weeeee~~ (^_^)


smlm skt ati sgt dgn sorang minah yg pd aku pendek akal…suke2 nk tuduh org..at the end sendiri yg slh phm..kan dah malu sendiri…lenkali sblum serang org…sblum buat ape2 tindakan tu pk la dulu…ni men serang..men belasah je nk maki2…dah la awk tu pom..jg la sket budi bahasa…cara berckp sebijik mcm org xde pendidikan…aku rs dia bertambah angin sbb aku xbls msg dia..yela..buat ape aku melayan org camtu kan? nnti serupa aku ni cam dia..bek abaikan je..dia nk gle..biar dia gle sorang2..eheheh…mmg aku mrh smlm..sbb aku xske org yg berckp gune bahasa kesat n xsopan…xpenah la aku jupe dgn pom kaki gado camni…ermm…nsb bek mr.right tlg settlekan…thanks syg~~ (^_^)

well..overall life mcm biasa je…msh mencari kerja yg ssuai…xtau ape nsb lps ujung thn ni…huuhuhuh..sgt risau~~ (~,~) mlm ni blk umah..xsbr nk jupe anak2 buah aku yg comey2 tu..ehehe…sronoknyeeeeeeeeeeee~~~~ \(^_^)/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...