Readers

Monday, January 31, 2011

annoying!!!

(paste from old blog)



this is too much la..apsal pom gile xabis2 gnggu idup aku..diam pun kne..ckp pun kne…aku xmsuk cmpur pun xpsl2 name aku gak yg kne??? sama ada…ade org nk laga2…wut fitnah or pom tu mmg kaki gado..aku pun xtau…drpd aku melayan org gile camtu..bek aku wut hal aku lagi bgus..cume aku hrp mr.right jgn la mudah percaya n dok asyik tanye2 aku soklan bodo camtu…semak sey…


to her - i wish n pray for her…soo pity to someone like her..so stupid n dummy…ape yg dia nak pun xtau..cr gado je keje..aman ke idup dia??? aku br nk maapkan dia..tp cara dia..is too much!!!!!! xtau slama mane aku bole bersabar…goshhhh!!! inikah kehidupan yg bakal aku lalui??? (~,~) god plz help me…show them who is the one yg making story…

Sunday, January 30, 2011

alhamdulillah~~

(paste from old blog)



rs seronok sgt bila sesuatu usaha keras yg dilakukan tu membuahkan hasil cemerlang!! xde ape yg lbh menggembirakan klau usaha kt dihargai org lain…(^_^)

this week sangat penat..jumaat drive balik mlk..mlm jupe k.fila amik tiket g kl..aku mntak tlg dia belikan tiket..maklumla aku tkt xsmpat nk beli sndiri..skali ms sampai en.wsk xde kt umah…dia ajak aku lepak..aku pun “on” jela..since badan sgt letih..lepak2 jap kt umah dia..adik2 aku ajak g mkn..aku pun ajak la minah tu skali..bw g mkn roti canai kt bkt baru..best!! then hantar dia blk ke klebang…huuhuuhh..berpusing2 aku mlm tu..but overall…just to thank her…tlg belikan aku tiket..weeee~~

then sabtu pg2 dh bangun settlekan barang2 yg nk dibawa…ujan plak sabtu tu…lepak2 n layan fb jap..then dlm 10.30pg gerak kuar umah..papa,mama n 2 org adik aku yg bongsu tu follow..anta ke sentral..bus kol 11.30pg..smpat g tapau Mc’D…eheheh…teringin benar nk mkn prosperity burger..then layan feel jap kt sentral..nek bas…otw tu ingat nk smbung tdo..skali mmber aku si aini dh msg2…layan aje la..tau2 dh smpai bkt jalil..pudu msih xsiap..layan aje la..ehehheh

dlm 2.30pm br minah tu dtg..ngan hubby dia…then bw g lunch n terus bershopping di sogo…gile org punye la ramai..nk cr parking pun berjam2…huuhuhuh…xleh idup la aku klau dok sane…(~,~)…kene parking fee je dah rm7..ish3x..cekik darah..nsb bek la aku xdok kl..ehehhe
mule2 survey jam..ermmm..ade yg berkenan..2 type…cantik gile..tp arge pun cantik gile beb!! ahhahah…1 tu brand bonia…n 1 g brand pierre cardin..serius both mmg mengancam iman aku nk beli..tp berpijak di bumi yang nyata..xmampu la den..ehehehe (^_^)…



then, aku decide xpyh beli jam dulu la..sume mahal2…aku pun start survey kasut n purse..berkenan sgt ngan 1 kasut brand bonia..tp syg 1000x syg…saiz aku xde…wakkakak…mmg frust menonggeng…hubby mmber aku dah penin aje melayan…tp mmg “salut” la beb…sudi melayan n teman aku shpping…aini of coz suke je teman bershppng..tp org laki ni..tau aje la..ehheh..siap dia ckp ngan aku..nk tdo..bosan…katenye..tu la org pom..pegang letak..pegang letak..bile nk mmbeli pun xtau ler…wakakka…but naturality we as a women mmg camtu la kan…klau bab menyoping ni..suke benor survey dulu…tgk berulang2 kali…last2 beli yg mule2 tgk…kene patah balik..ahahhaha….sronok!!!!

aini smpat borong set comforter n perfume..masyuk sey..aku pun dh beli set comforter tu..kat bt pahat ni aje..ok la..not bad…murah tp xbyk choice kaler yg tinggal..aku pun xtau theme majlis kaler ape..men amik aje yg tinggal..layannzzz…zazzzzz~~~ (~_^)/

then lps beli purse n kasut…hubby dia bw aku g ronda2 kt kl n mkn kt kmpg baru…si aini ni plak bole tipu aku..ckp xpegi dinner…nk spent time ngan aku..upenye dia g dinner gak..pas shpping ktorg antar dia n then tnggal la aku…huhuuhuh…nsb bek si wan (alamak name dh same ngan mr.right kan) tu aku dh kenal lame..klau x..mmg kene smack si aini ni…ahahhaha….

dlm 11.30pm smpai umah dia..n mmg lepak gile mlm tu..dgn ujan g..syiok tdo…serius best sgt…thanks sgt kat both yg layanan tip top kt aku…ngeee~~~ (^_^)…then esoknye gerak dr kl kol 11pg…smpai mlk my papa amik..sambung tdo kt umah coz mlm sblum tu aku tdo dekat kol 3pg..bersembang..eheheh..al maklumla lame sey xjupe..since after study..thn 2006…bestnye dpt jupe kwn2 lame n mengimbau kenangan lame yg mcm2 cte…wakkakakka…

ermmm tp 1 yg xbest…ungkit la hal yg xbest skali..huuhuhuh…wut ever pun…yg dh lps xpyh nk kenang2..buang ms…ape yg ade..kt ptt hargai…of coz it’s ’bout my mr.right…ehheheh…
then, ptg drive blk bt pahat…mlm kol 8.30mlm rehearsal majlis hari ini…smpai lbh kurang kol 11.30pm..penat gile la…then pg2 ni dh terkejar2…bos aku ler..ade je bnda last minute yg dia mntak..dgn si sepol nk tumpang g keje pg td..aiii mmg kelam kabut aku dibuatnye..but overall…majlis berjalan dgn lancar n sempurna..syukur alhamdulillah…my bos wish tahniah…n for me…i’m so happy this week…



p/s : dh sbln lbh xjupe mr.right…wuaaaaaaaaaaaa (-_-”)

Thursday, January 27, 2011

dahulukan yg utama

(paste from old blog)
(~,~) kebingungan….
too many things yg nk diuruskan dlm satu2 ms
& terlalu byk plak permintaan…kehendak n keperluan yg perlu dipenuhi
moga aku tenang mmbuat keputusan…insyaAllah~~

 

Monday, January 24, 2011

keadilan…

(paste from old blog)



okay2x…tajuk post ni xde kene mengena dgn isu politik ye..ehehe…sbnrnye ade terbace 1 artikel ni…quite interesting..jap aku paste kt sini ye…aku br copy dr blog :-  http://insaaniyyah.blogspot.com/2011/01/allah-maha-adil.html
Suatu ketika Nabi Musa AS bermunajat kepada Allah di Bukit Thursina. Di antara munajat yang dipanjatkan pada saat itu adalah, “Ya Allah, tunjukkanlah keadilan~Mu kepadaku!” Maka Allah berkata kepada Musa AS, “Jika Aku menampakkan keadilan~Ku kepadamu, engkau tak akan dapat bersabar, dan tergesa-gesa menyalahkan~Ku.”
“Dengan taufiq~Mu,” kata Musa, “Aku akan dapat bersabar menerima dan menyaksikan keadilan~Mu.” Allah berkata, “Kalau begitu, pergilah engkau ke mata air di bukit itu. Bersembunyilah engkau berhampiran dengannya dan saksikan apa yang akan terjadi.” Musa AS pun pergi ke mata air yang ditunjukkan kepadanya. Dia naik ke atas sebuah bukit dan bersembunyi.
Tidak lama kemudian datanglah seorang penunggang kuda. Dia turun dari kudanya, lalu berwudhu dan meminum air. Setelah itu dia meletakkan sebuah beg di sebelahnya yang berisi wang seribu dinar dan mendirikan solat.
Setelah selesai menunaikan solat, penunggang kuda tadi bergegas pergi dengan terburu-buru sehingga dia lupa beg miliknya tertinggal.
Tidak lama kemudian datang seorang anak kecil untuk meminum air dari mata air itu. Maka terlihat dia akan sebuah beg. Anak kecil itu pun mengambilnya. Setelah itu, ia pun segera beranjak pergi dari tempat itu.
Setelah anak kecil itu pergi, datang pula seorang tua yang buta. la mengambil air untuk diminum, kemudian lalu berwudhu dan solat. Tak lama kemudian, datanglah si penunggang kuda yang ketinggalan begnya tadi. Dia menemukan orang tua buta itu sedang berdiri dan akan segera beranjak dari tempatnya. Si penunggang kuda berkata, “Kamu pasti mengambil begku yang berisi wang di sini.” Betapa terkejutnya orang tua buta itu. la berkata, “Bagaimana aku dapat mengambil begmu sedangkan mataku tidak dapat melihat!”
Penunggang kuda itu berkata, “Kamu jangan berdusta. Sebab, tidak ada orang lain selain kamu.” Orang tua buta berkata, ‘Betul, saya berada di sini sendirian. Namun kamu kan tahu, mataku tidak dapat melihat.” Si penunggang kuda berkata, “Mengambil beg itu tidak harus dengan mata, bodoh! Tetapi dengan tangan! Walaupun mata kamu telah buta, tanganmu tetap dapat digunakan.”
Akhirya, orang tua buta itu dibunuh oleh penunggang kuda. Setelah orang tua buta itu dibunuh, ia menggeledahnya untuk mencari begnya. Namun, ia tidak menemukannya. Maka, ia pun segera meninggalkan mayat orang tua buta tersebut.
Ketika Musa AS melihat kejadian tersebut, dia berkata, “Ya Tuhan, sungguh aku tidak sabar atas kejadian itu. Namun, aku yakin Engkau sangat adil. Kenapa kejadian ganas itu bisa terjadi?”
Tidak lama kemudian datanglah Jibril AS dan berkata, “Allah memerintahkan kepadaku agar menyampaikan penjelasan~Nya kepadamu. Dia menyebutkan bahawa diri~Nya sangat mengetahui perkara ghaib yang tidak engkau ketahui. Dia menyebutkan bahawa anak kecil yang mengambil beg si penunggang kuda itu sebenarnya sedang mengambil haknya. Dulu, ayahnya pernah bekerja dengan si penunggang kuda. Namun, secara zalim, ia tidak dibayar atas pekerjaan yang telah ia lakukan. Jumlah yang harus dibayarkan kepada ayah anak itu adalah sejumlah wang yang ada dalam beg itu. Ada pun orang tua buta itu adalah orang yang membunuh ayah si anak kecil itu dulunya, sebelum orang tua tersebut buta.”
Demikianlah. Sungguh Mahabenar Allah SWT yang telah berfirman, “Tidakkah kamu perhatikan bahawa sesungguhnya Allah mengetahui apa yang ada di langit dan di bumi? Tiada pembicaraan rahsia antara tiga orang melainkan Dia~lah keempatnya. Dan tiada (pembicaraan antara) lima orang melainkan Dia~lah keenamnya. Dan tiada (pula) pembicaraan antara jumlah yang kurang dari itu atau lebih banyak melainkan Dia berada bersama mereka di mana pun mereka berada. Kemudian Dia akan memberitahukan kepada mereka pada hari Kiamat apa yang telah mereka kerjakan. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui segala sesuatu.” (QS Al-Mujadalah: 7)
Maha Suci Allah mengetahui segalanya..
Ketika orang lain bergantung pada dunia, gantunglah dirimu hanya pada Allah. Ketika orang lain merasa gembira dengan dunia, jadilah dirimu gembira kerana Allah. Ketika orang lain merasa bahagia kerana kekasih mereka, jadilah dirimu merasa bahagia dengan Allah. Dan ketika orang-orang pergi menghadap raja dan pembesar-pembesar untuk mengais harta dan mencintai mereka, jadilah dirimu betul-betul mencintai Allah”
~IBNUL QAYYIM~


erm…jd bila pk kan..msti ade hikmah yg aku xtau sume bnda yg jd ni…maybe disebabkan kesilapan masa lepas yg aku penah buat…jd skung terkene blk dlm cara yg len..w/lau ape pun…aku just taknak ade kene mngena lagi dgn org yg tikam2 belakang ni…yg penting mr.right msih di sisi n percayakan aku…that’s the most important for me…coz org yg nk idup bersama dgn aku is mr.right..not “her”..not even “him”..do i looks like i care?? gosh!! hrp xde pape lagi cite kurang enak smpai ke telinga aku lagi…klau dia still nk buat xelok camtu…up to her/him..aku xkisah n xnak tau…aku yg lbh tau diri aku more than anyone…lgpun keadilan kan ade…wut she did..she’ll get it back…thanks mr.right for being beside me even ape yg dh berlaku..thanks a lots for kepercayaan yg awk bg pd sy…LOVE u~~~ (^_^)

Wednesday, January 19, 2011

thaipusam~~

(paste from old blog)



rini cuti umum sempena thaipusam..tp kesian..bdk erza ni kne keje..mr.right ckp wutpe keje gila2 tp sementara aje..klau keje ttap xpe la jgk..eheheh..tp bg aku xkire la keje ttp ke sambilan ke kontrak ke ape ke…puaskn ati bos n beri yg terbaik/termampu mmg dh nature aku kot…aku sndiri akan rs bad n xpuas ati klau keje aku xbgus…dulu ms zaman skool aku ingat g cikgu halimah ckp aku ni maybe ssh sket sbb “perfectionist”…ms kat klub puteri islam pun si ila penah ckp bnda yg same…spupu aku si jay pun ckp aku camtu gak…akak aku pun same..aishhh pendek kate rmai la ckp aku ni camtu…am i??? aku rs xla kot..aku ni kdg2 sambil lewa jg…kdg2 sket lbh kurang gak..xla perfectionist all the time..tgk la bnda ape kot…tp agaknye sbb tu leh ngam sket ngan bos baru aku ni kot…aku tgk dia tu pun cam high expectation…ms br2 keje ngan dia..mmg geram je..yela aku kan staf baru..byk law n cara kat sini aku msih xtau…tp cara dia tu cam ingt aku ni tau everything…slalu lepaskan je pape kt aku…huuhuhuh…mule2 mmg slalu la kne “bambu” ngan dia…tp skang lps sthun..alhmdulillah..she’s seem caring more n mule serasi ngan aku…ckp ngan aku pun baik je..xmcm bru2 dulu…eheheh..alhmdulillah…..(^_^)

ni aku tnggu bos dr td xmsuk2 opis..aku pun blur..ade gak keje nk disiapkan..tp jap lagi la bru buat…mengular dulu..lgpun rini mmg public holiday kan…eheheh…bos bg aku kain pasang corak batik…baju rasmi universiti..dia ckp dia prasan aku xde bju tu n kebetulan dia xnak..tu yg bg aku..ahahha…lately ni bos suke bg brg kt aku…nek segan dibuatnye..tp xkisahlah kan..bkn brg2 yg terlalu berharga…bole la amik kot..bole ke? bole kot…wakakakka…mengong…~~

skung dh sebulan lbh xjupe mr.right..rsnya ni la yg plg lame spjg ktorg kawan kot…mmg la bile lame xjupe ni…mcm2 je jd…tp so far alhmdulillah msih kekal bersama..insyaAllah…moga smpai ujung nyawa..ehehhe…skung dh bln 1…persiapan pun aku xwt pape pun..huhuuh..aku br beli 2 brg aje utk hantaran..i was thinking to give something special to mr.right ms nikah nnti…stakat ni ade 2 bnda bermain di pikiran aku…tp lom decide lagi..maybe klau ade rezeki lbh..aku nk bg dua2 kot…sbb ble pk2 balik..spjg kwn ngan dia..aku xde pun bg hadiah bufday yg spesel…ahahhah…teruknye aku ni!! (~,~)

ttg uit plak…tgh start kumpul..dlm ms yg sme dah start nk byr ptptn blk…dh 3 thn tertunggak…ishhh teruknye erza…yela kerja ding dong xtetap…tp xleh biar..aku dh nekad thn ni start byr blk…chaiyo!! ttg family n perancangan ms depan…a bit pening…msih lom ade penyelesaian…especially ’bout papa n mama la..aku akan cr jln..insyaAllah..moga tuhan mmberi ruang n permudahkan sgala urusan aku…amin~~ (^_^)

rela dalam paksa

(paste from old blog)



wah erza sjak akhir2 ni post entry nak gempak2 jer…ahahah..tp tu la hakikatnya…bkn pe..mmber kamceng kt opis ni akan ditukarkan ke tmpat lain..rs sedey plak melanda jiwa…sejak 1 thn lbh keje sini…dialah yg byk mendorong aku…menaikkan semangat aku…mmbantu aku ble aku ssh…xkire la ssh ati ke..ssh bile berdepan dgn bos ke…ssh dlm mslh peribadi ke..pendek kata…kematangan dia dlm ssuatu perkara byk mmbantu aku menjd seorng yg lbh baik…dr dia jg aku rs aku byk berubah mnjd lbh positif dlm ssuatu hal..dan krg baran…huhuuhuhuh (-_-)

tp ttbe bos ckp “kwn” aku ni akan dipindahkan ke pusat lain…hampanya rs ht…bkn ape..aku tnggal thn ni je utk keje kt sini..hope sgt dpt abiskan this year dgn dia jg…buat program sme2…berjaya sme2…seronok…tp yela..dlm xrela terpisah pusat ni…aku paksa kan ati redha jg dgn pemergian dia…sbb utk kebaikkan dia…ms depan n career dia..tp mmg sgt2 rs kehilangan…family dia dh layan aku mcm ahli kuarge diaorg gak..bw aku jln2…celebrate pape same2…bkak pose same2…bbq same2…aku hepi sgt2 dgn sume nye…tp yela..stiap ape yg berlaku msti ade hikmahnya..walau ape pun aku ttp akan mendoakan kejayaan dia…she deserve for it!!! bg aku..dia seorg kwn…akak…dan teman yg sgt baik htnya….kekalkan hubungan persabahatan kami ini w/pun tlh terpisah nnti….insyaAllah (^_^)/



Monday, January 17, 2011

menurut perintah

(paste from old blog)



ahahah..tajuk nak gempak kan..mulai sekarang kene belajar mendengar kata…jgn degil2..jd bdk bek…uhuhuuh…tu pesanan abg penaja (en.tunang)…aku degil ek? eheheh…yela..aku kadang2 mmg degil pun..keras kepala…tp bila dah jadi hal…menyesal pun tak guna..kalau tau dari awal dgr ckp mr.right..tp mmg terharu dgn mr.right baru2 ni…nampak lagi 1 sifat mulia dia…so protective!! i loike!!! ahahhaha…rs selamat bile dgn mr.right…ceh bole jd bodyguard aku ni..bodyguard tak berbayar…muahahahha~~

kehidupan diteruskan mcm biasa..last week hari yg sgt meletihkan tp amat berbaloi…last minute decision balik kampung utk memenuhi t/jwb seorg anak…walaupun terpksa tebalkan muka pinjam duit mmber opis aku…tp agak berbaloi…nmpak muke mama yg sgt ceria lepas jupe cucu kesayangan dia tu…of coz ht aku pun rs lega sket..hrp2 lepas ni dia xdegil nak pegi nek moto lagi…aku sgt isau n tak bole buat kerja okay!! so now maksudnye aku degil ikut mama??? ahahhahah…upssss (^_^)/ sory ma~~

kesian papa drive dgn jem lagi..tp nak buat mcm mana..aku xberani drive jln kl yg bersimpang siur dan jem gile..dgn arah jln yg xtau…pergh confirm sesat aku nnti…ehehe…aku pun dpt lepaskan rindu kt anak2 buah aku yg comey tu…n dlm ms yg same…dpt lg 1 hikmah ttg mr.right…dia sgt confident dgn aku…very protective…dan penyayang….(^_^)/ jd cik erza kne la lbh byk beralah dan mendgr kata utk jg ati org bek mcm mr.right tu ok…jgn buat dia pening kepala lagi ok !! kesian mr.right..dah 2x darah naik sbb aku..hopefully dia jg makan dan kurang2 kan merokok..jg kesihatan bek2…dan xsbr nk jupe mr.right CNY nanti…dah sebulan xjupe ni….yehhhhhhhhhh!!!! (^_^)/

Tuesday, January 11, 2011

hidup hanya sementara

(paste from old blog)



Setiap yang hidup pasti akan pergi…itulah lumrah kehidupan…pagi isnin yang lalu aku dikejutkan oleh berita tentang pemergian anak bongsu ketua salah satu pusat di tempat aku bekerja…arwah baru darjah 6..puncanya adalah kes langgar lari..arwah meninggal kira-kira jam 6.45pg ketika dalam perjalanan ke sekolah..kebetulan isnin yang lepas memang gelap..mendung dan gerimis…bayangkan jam 6+..dah tentu lagi gelap..aku pun tak berapa pasti..katanya sebuah lori yang langgar..tp mungkin pemandu tak perasan yang beliau dah langgar seorang budak dan meneruskan perjalanan mcm biasa…jdlah kes langgar lari..tp yang sedihnya…selalu si ayah follow anaknya ke sekolah…ntah kenapa pagi tersebut beliau cuma folllow separuh jalan je…dah ajal..itu lah..aku pasti rs kesal mesti terbit kat hati si ayah…(~,~)

pagi ni my boss panggil dan menceritakan kejadian isnin lepas..katanya dia tak tenang 2 ari ni..sebab dia kenal si arwah..lincah orgnya…dan pandai..erm ntah kenapa air mata aku mudah mengalir dgr sume ni..aku teringat mama, papa and adik beradik kat kampung…mungkin aku sndiri pun tak dapat terima kenyataan kalau ttbe org tersyg pergi begitu je…belum puas rsnya menabur jasa dan bakti…belum puas rsnya bermesra…dan belum puas rsnya berkongsi rs…mmg sedih sgt rs ati ni…w/pun kt kne terima kenyataan dan redha ttg ajal maut dan pertemuan…tp klau diambil secara tiba2…aku xrs aku ckup kuat menerima…huuhuhuh…ttbe ati rs sayu sgt rini…rindu kat family…~~ (-_-”)

Saturday, January 1, 2011

New Year 2011

(paste from old blog)



sekejap je pejam celik dah masuk tahun baru..tahun 2011..should be tahun yg aku bakal mengalami perubahan besar dlm idup aku..am i ready for it? huh…takut nya bila fikirkan semua ni…byk sgt yg aku risaukan…terutama dr segi tanggungjawab…mampu tak aku laksanakan tugas dan tanggungjawab sebagai seorang isteri yang baik untuk dia…huh takutttt dan sgt risau (~,~)

mengenang tahun 2010…

byk sgt pristiwa yg berlaku…esp yg pahit…aku rs dlm byk2 thun slpas aku bekerja ni..thn 2010 aku paling byk nangis kot…huhuhuhu…sdgkn aku ingt g antara azam aku thn 2009 aku nk krgkn nangis…tp rsnye lg byk nangis lg ade…erm byk sgt masalah melanda diri aku…mcm2 ujian aku terima dlm thn 2010 ni…tp alhamdulillah semuanya dah pun berlalu…aku pun dah keluar dr segala mcm kemelut yg melanda…dan saat ni aku rs sgt bahagia…dan aku hrp sgt bahagia yg dirasai ni…akan berkekalan…mudah2an…insyaAllah…(^_^)

saat skung ni aku byk abiskan ms m’bc buku2 ilmiah..ttg nasihat2..panduan r/tangga…di samping menambah ilmu, aku hrp aku dpt persiapkan diri sebaik mungkin utk melangkah ke alam yg baru..alam idup berumah tangga..tiada byk yg aku mnta dlm idup aku…slain suami yg penyayang…setia…dan dpt membimbing keluarga kami dgn baik…jd ketua keluarga yg b’t/jwb…dan tmpt utk aku bergantung kasih…peneman jiwa hingga ujung nafas aku…(^_^)

dulu sblum bertunang, aku selalu ragu..ragu dgn cinta dia…ragu dgn keupayaan diri sndiri…ragu dgn sgala2nya…dan bila ada nye org ke-3 yg cube menggangu hub kami, saat tu aku rs sgt lemah…rs dah xsnggup bergenang air mata n melawan utk pertahankan diri lagi…dan aku akhirnya buat keputusan utk melepaskan…dan tawakal pada Allah S.W.T yg Maha Mengetahui lagi Maha Berkuasa…tdk tahu utk percaya yg mana….tdk pasti jln yg mana harus dipilih lagi…buntu…dan aku hanya mampu berdoa je saat tu…dan Alhamdulillah…tuhan menemukan jalan utk aku…membuka mata…pintu hatiku…memberi peluang mata hatiku melihat keikhlasannya…dan aku akui…aku tetap sygkn dia walau diuji mcm tu s’x…dan aku yakin…tuhan telah menyakinkan ati aku pd dia…aku dpt rs..sememangnya dia sygkan aku…sgt sygkn aku…dan aku pun same…aku terima dan ikut takdir yg ditetapkan…dan saat ni..aku yakin 100% dia adalah jodoh yang dicipta istimewa utk aku…segala derita dan sakit yg aku alami…aku rs sgt berbaloi…utk menerima kehadiran lelaki mcm dia…dia sederhana…tp mampu buat aku rs bahagia bila di sisi…aku hrp…prasaan yg same juga hadir dlm diri dia…aku nak dia pun bahagia dgn aku…aku nak…dia pun rs bersyukur ada aku…dan utk itu…aku sanggup berusaha sekuat mana pun…utk pastikan dia dpt yg terbaik dr aku…ehehehhe…i do really love him dan tak sabar sgt nak jalani idup bersama dgn dia…

thn baru ni…aku hrp dan berdoa sgt2..smoga kami dpt disatukan thn ni…dan smoga idup kami diberkati oleh Allah S.W.T…rs syukur yg amat sgt…saat ni..aku ada segala2nya…dan aku mensyukuri nikmat dari-Mu Ya Allah….aku ada dia…ada kedua ibu bapa yg sgt baik dan bert/jwb…aku ada adik beradik yg berjaya…yg tinggi nilai kasih dan syg…aku ada sahabat yg dr dulu setia bersama dgn aku…walau sebesar mana kesilapan dan kekhilafan yg penah aku lakukan…dia ttp menerima aku seadanya diri aku…aku ada kerja yg baik..kwn2 yg byk membantu…anak buah yg sgt comel dan keletah…sungguh…aku sgt bahagia…tak dpt nk gmbrkan camne lagi…xpenah aku impikan dan jangka…aku akan ada segala2nya mcm skung ni…aku bersyukur Ya Allah…biarlah aku merasai nikmat dari-Mu ini lebih lama lagi…aku bahagia…(^_^)/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...