Readers

Wednesday, August 17, 2016

Kisah "open house" pertama kami

Salam...

after so long, akhirnya kitaorang buat open house..last aku buat open house tak silap time anak dara dulu..lepas kahwin tak pernah buat lagi...ni kira first time la buat bersama hubby...plannya nak buat kecik2 aje..jemput adik beradik dan saudara terdekat aje...sebab we all kan kire agak baru gak la dok rumah sendiri...masih ada saudara dan teman rapat yang tak tau rumah kami..sebab tu la buat open house...hubby memang dah plan nak buat..dia dah cakap kat aku time bulan puasa lagi..dia yang beria2 memula tu...aku macam biasa je..dia cadang menu sume order je...tapi bila aku kire2 punyalah mahal & agak membazir..so aku decide masak sendiri je...yakin tak yakin la juga nak masak banyak2 ni...tapi redah jelah...hahahahah

so masa start raya awal2 tu dah mula jemput sket2 time ziarah saudara mara...sebab senang nanti...mana nak tau tetiba aku keguguran dan kesihatan tak berapa mengizinkan (baca SINI)...hampir cancel la juga...nasib Allah beri kekuatan dan keizinan untuk teruskan juga majlis ni..alhamdulillah..semuanya berjalan lancar dan selamat...terima kasih tak terhingga kat mama sebab sponsor laksa, bubur kacang hijau + durian, pisang & tembikai...adik ipar pula bagi kek span, jajan...akak aku plak dok bagi puding buah..sedap betul suma tu...syukur sangat..leh tambah2 menu aku...seronok betul..terubat kesedihan bila tengok tetamu menjamu selera...abis licin semua makanan...syukur...eheh....

ni gambar2 sekitar majlis...anak buah jadi camerawoman...macam2 gambar dia ambil..geli hati aku bila tengok...eheheh

Tuesday, August 16, 2016

Promo Air Asia starting at RM10.00

Salam...

haaa...biasa la aku..tiap2 tahun mesti nak dok book flight jalan2..kah3x...al-kisahnya macam biasa dapat email promo...dari awal tahun ritu tak silap dah 2x aku check flight ke krabi, thailand...dan dah 2x tu juga dapat arge promo...cume bezanya tang tarikh..awal tahun ritu aku dapat dalam bulan ogos 2017..so macam tak best la sbb takut time tu musim hujan....tapi berbeza dengan kali ni..check2 tengok tarikh ngam ngam soi plak..bulan april..so cantik..terus booked je...tak menyempat tanya hubby....sesuka hati aku je..wakkakakak.....


lepas dah bayar tu baru watsapp hubby...respond dia?? "laaa..krabi pulak?? aje leee" ....hahahah...macam tak redha bunyi nya...actually dia dah cakap kat aku..next year tak mau jalan jauh2..dia nak kumpul duit...plan nak renovate rumah...bila aku cakap aku jenis stress suka keluar jalan2...makan2...tak shopping apa pun takpe..janji berjalan untuk hilang stress aku...dia cakap jalan2 tempat dekat2 je ok la..dalam malaysia...huhuhuuhuh

Friday, August 5, 2016

Kisah raya lagi

Salam...

raya tahun ni boleh dikatakan meriah juga la...seronok sangat kecuali part keguguran ritu masa raya ke-8...first sebab petang raya hubby tak kerja like previous year..since kawen ni la first time dia ade...pastu raya pertama dia xkeje...also for the first year...so memang rasa seronok sangat...tapi raya kedua dia dah start keje..so raya kedua tu pepagi aku dah call papa setting time untuk jalan raya sesame...kui3x......

macam biasa, raya kedua memang berjalan ke rumah saudara mara belah papa...first rumah abang papa...tapi arwah dah meninggal...tinggal wife and anak2 aje which aku call her as "makcik piah".....biasa memang lama juga la melepak kat sini...dalam 1-2 jam gitu...

hubby watsapp minta pic
ni pic yang sent kat dia
zafran the manja face with zhariff the garang face
eheheh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) air asia (4) aiskrim kek (2) aiskrim kek oreo (1) anniversary (9) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (6) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) bandung (1) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (16) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (4) cat (4) celebration (41) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) emo (85) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (5) excident (2) family (38) free seat (1) freezer (1) friends (35) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (104) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (31) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (1) interview (2) jakarta (1) jalan cari makan (22) jalan-jalan (45) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (11) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (1) menu sahur (2) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (13) my career (40) mybaby (75) mylove (109) myself (176) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (6) nikah (3) nuffnang (6) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (4) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (13) PRU (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) resepi (6) review (97) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (19) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) sunquick (1) suprise (4) susu (7) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (9) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (7) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (65) zafran (70) zhariff (28)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...