Readers

Friday, September 2, 2016

Lirik Lagu: Demi Cinta by Ezad Lazim

Salam...

I've been crying over and over again after i heard of this song...the song that you gave to me...i play it over and over again..trying to find your sincerity over it...but i just can't get over my own pain...i just can't forgive you this time.....it's hard..it's really hard for me...


semuanya sakit

Salam....

tak tau la apa nak jadi skung ni...semuanya sakit...dengan aku yang tengah berperang dgn emosi.."sakit" jiwa, mental dan emosi...anak2 pula tak berapa sihat...zafran dah sihat, zhariff pula sakit...dah 2 hari aku tak dapat tidur...terpaksa dukung je dia berjam2...dia demam tapi tak kuat sangat..cuma merengek je tak mau letak kat bawah..tak nak minum susu...nak berdukung aje sampai tido...pagi ni mama pula tak sihat...terbaring aje..bila tanya sakit apa, dia geleng2 aje..cakap tak sedap badan..dia baring kat luar rumah...dia cakap rasa rimas duduk dalam rumah...erm....ntah la...

masuk dalam rumah..papa pun tak berapa sihat...sakit dada menyerang kembali...kenapalah semuanya sakit....otak aku tak boleh berfungsi dengan baik saat ni...fikiran sangat2 bercelaru walaupun hati dah mula tenang sedikit...dah seminggu...i know...time will cure me...i just need more time....that's all....

life must go on...susah macam mana pun dugaan...satu hari tetap akan berlalu..just bare with it...cuba tenangkan hati sebaik mungkin...cuba gembirakan orang sekeliling...dan ini sedikit sebanyak akan menggembirakan kita juga...it's okay kalau fake at earlier stage...later on insyaAllah kita akan betul2 gembira dengan semua ni....

you....to you....i won't say nothing coz i've nothing to say....

semoga Allah memberi rahmat dan petunjuk...memberi hidayah dan jalan yang terbaik untuk aku pilih...insyaAllah..just let the time to guide my heart where to go....

Tuesday, August 30, 2016

bukan semuanya bahagia saja

Salam....

kebanyakan story dalam blog ni semua kisah yang happy2 saja..kisah yang baik2..memory yang sweet2 untuk aku kenang sok2 nanti...ada juga sikit2 kisah duka namun aku cuba kurangkan...sebab dulu aku penah tulis blog ikut rasa hati...tulis apa je yang terlintas tanpa menapis dulu...akhirnya aku sedar...lagi aku tulis...lagi aku akan ingat perkara or peristawa yang tak "best" tu..makanya aku ubah stail penulisan..aku coretkan pengalaman hidup yang ingin aku kenang sepanjang hayat aku....maka terhasillah blog baru ni....

mana mungkin dalam hidup seseorang itu bahagia sentiasa...mana mungkin dalam hidup seseorang itu tidak pernah merasa terluka, terhina, teraniaya dan sebagainya...pasti akan ada...tapi kebiasaannye bila aku "down"..bila aku sedih...bila aku terluka...aku suka baca balik memori2 yang menggembirakan...kadang2 bila baca balik boleh buang perasaan marah, sedih dan terluka yang mula bersarang dalam hati...dan sedikit sebanyak kadang2 ianya mampu melembutkan jiwa yang keras dek kerana ego seorang wanita....

bila kita catitkan sesuatu kenangan di saat kita gembira...kita pasti akan coretkan kebaikkan tentang nya....bila kita sedih dan marahkan sesuatu, we tend to forgot about the kindness and always focus on the bad things and the issue itself...kadang2 kita terlupa orang itu juga pernah membahagiakan kita walau seketika...orang itu juga pernah bersusah untuk kita walaupun cuma sekali...orang itu juga yang pernah menerima baik buruk kita...semuanya pernah namun kita bisa lupa....maka membaca balik kenangan2 manis mampu balancekan rasa hati kita...

up to today...at this moment..aku masih keliru dalam mencari keputusan untuk masa depan diri...terlalu banyak faktor untuk dipertimbangkan...matangkah aku dalam membuat keputusan...aku juga tak mau terburu2 dek kerana terlalu ikutkan emosi ketika ini...perlukah aku beri "cool down period" ? 

Ya Allah...please guide me throughout this hard time...guide me to make the best decision for me...guide me to not make a mistake that i might be regret in the future....what else to do than berserah kepada Yang Maha Kuasa dan Maha Mengetahui...insyaAllah.............
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) air asia (4) aiskrim kek (2) aiskrim kek oreo (1) anniversary (9) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (6) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) bandung (1) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (16) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (4) cat (4) celebration (41) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) emo (87) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (5) excident (2) family (38) free seat (1) freezer (1) friends (35) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (104) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (31) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (1) interview (2) jakarta (1) jalan cari makan (22) jalan-jalan (45) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (1) menu sahur (2) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (13) my career (40) mybaby (76) mylove (109) myself (178) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (6) nikah (3) nuffnang (6) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (4) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (13) PRU (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) resepi (6) review (97) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (19) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) sunquick (1) suprise (4) susu (7) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (9) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (7) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (65) zafran (71) zhariff (28)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...