Readers

Monday, March 30, 2015

terasa tapi tak tahu nak luah kat siapa

Salam...

sudahnya luah kat blog je...pasal ape? entah la..tak tahu nak mula dari mana..nak tulis macam mana...just rasa nak menaip untuk lepaskan tekanan di hati...aku cuma rasa sedih sebab tak dapat nak faham kenapa tuduh aku cakap benda yang aku tak pernah cakap...aku tak tahu la kat mana silapnya...tengah menghadap rezeki (makan) pula tu aku dipersoalkan...mau tak tersedak...bergenang air mata..nak tak nak..abiskan juga rezeki di depan mata..tak baik membazir...tapi hati ni...Allah S.W.T. je maha mengetahui...

Friday, March 27, 2015

Pemenang Mini Giveaway by Erza

Salam...

today nak umumkan pemenang Mini Giveaway by Erza..



tahniah !!!
http://arissasofea53.blogspot.com/2015/03/mini-giveaway-by-erza.html

nanti watsapp kan details ye di 016-6146741
nama:
alamat:
no phone:
link penyertaan:
hadiah:

thanks for the rest yang join...nanti kita buat giveaway lagi ye..insyaAllah...

Thursday, March 26, 2015

Mini Giveaway by Erza

STICKY POST UNTIL 25/03/15
PLEASE SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY 
**********************************************************************************************************************************

Salam
 
http://eirza.blogspot.com/2015/03/mini-giveaway-by-erza.htm
CLICK BANNER TO JOIN

1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower

2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 

3. Buat satu entri bertajuk "Mini Giveaway by Erza"

4. Copy Coding di bawah dan paste di ruang HTML entri anda



5. Tinggalkan URL entri korang di SINI


6. Siap dan good luck friends!!!

Mini Giveaway ini akan berlangsung selama seminggu aje..so tunggu apa lagi..jom join!!!


hadiah : 1 x Dress by random.org

Monday, March 23, 2015

hunting baby bullet pulak...

Salam..

aku tengah gila pula accessories untuk preparation solid food..since zhariff now dah 5 months...bulan depan dah boleh start introduce solid food kat dia...actually suka sangat dengan baby bullet ni...dah jatuh cinta sejak ada zafran lagi..over kan? HAHAHAH


set yang kiut miut ni aku rasa memang ramai pun para ibu yang tergoda...dulu ada nampak kat groupon ofer time tu dalam RM80 je..now rasa nyesal gila tak beli..bila time nak beli ni takde pula offer yang merundum2...huhuhuhuhu

tapi bila dah survey2 harga tu terbaca plak review..ada yang ok..ada yang tak ok...now dah jadi macam 50-50 pula..nak beli ke tak..nak beli ke tak...ermmm...korang rasa macam mana? perlu ke bende ni?

Wednesday, March 18, 2015

new life at our own home sweet home

Salam...

gembira tak terkata...penat tapi puas hati...tu perasaan aku lepas duduk rumah masuk minggu ke-2..rasa privasi sangat..boleh main "kejar2" keliling rumah...rasa macam we all happy family ever after...HAHAHAHAH....

sayur sawi | udang goreng asam | telur dadar | paceri nenas
ni kali kedua hubby masakkan untuk aku...1st attempt masa nak gi perak hari tu (nanti story ek if sempat)...terharu okay...HAHAHAH...citenya hubby tak gi kerja sebab kereta dia tak boleh start..so bila petang tu aku call cakap nak balik & lapar...sampai2 rumah dia tengah goreng udang..lauk lain semua dah siap (kecuali paceri nenas tu aku tapau dari umah mama)...perghhh dengan sudip kat tangan...dah macam Mr. Mama dah..eheh...

Monday, March 16, 2015

Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih


As-Salam
[Sila Klik Banner Diatas If Nak Join]

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang
Hadiah Misteri Exclusively by Azanis x 3 Pemenang

Mula : 10 Mac 2015 | Tamat :24 Mac 2015




JOM JOIN!!!

Thursday, March 12, 2015

Throwback : Merisik bakal adik ipar

Salam...

masa cuti CNY (21-22hb Feb) ritu we all pergi merisik bakal adik ipar untuk adik aku yang ke-2..berjodoh dengan orang sungai besar, selangor...pergi sana 2 hari..sewa homestay 1 night...seronok jejalan sana...suasana kampung..aku memang suka suasana kampung camtu..

kembar tak seiras
OTW dalam kereta
plan asal nak datang merisik teruslah nak bertunang..tapi family perempuan tak nak bertunang..dia cakap nak nikah je terus...eheh..alhamdulillah..dipermudahkan urusan adik aku...so datang risik bawa cincin je sebentuk sebagai pengikat..insyaAllah tahun ni nikah..majlis nanti buat sekali ngan adik aku yang tunang ritu...since tujuan pun untuk merisik je..so yang pergi just 2 kereta...aku satu family + mama + papa + adik aku...tu je...

benti jap kat R&R

Wednesday, March 11, 2015

Throwback : Majlis tunang adik

Salam...

rini transfer gambar dalam kamera...ternampak pic tunang ritu...eheh..adik aku yang ke-3 bertunang sehari selepas aku abis pantang..ari ke-46 gitu...gigih siapkan hantaran dia masa dalam pantang..tapi buat simple2 aje..nasib la jodoh dia orang melaka juga..tak jauh mana..

story behind the picture jela...jommm.....

me with my 1st adik ipar
ni yang kahwin masa last year tu (^^,)

Tuesday, March 10, 2015

overview rumah on 1st day pindah

Salam...

saje je nak simpan kenangan rumah masa 1st day pindah...insyaAllah we all akan baiki mana yang kurang..tambah baik orang kate...lama dah wei teringin nak dok umah sendiri..urus umahtangga sendiri...selama ni dok umah parents...penat dia lain...senang pun banyak gak...contoh bab masak...if mama dah masak...aku tak payah masak..paling tak pun, masak sikit2 tambah lauk ape yang ada...tu je...baju pun if aku tak sempat sidai, mama tolong sidaikan..basuh, lipat & susun memang 100% on my hand...

tu tang masak..tang jaga anak pula...if malam hubby kerja, diaorang tolong handle zafran time nak tidur..tu pun kalau aku dah susah sangat la..especially if zhariff buat hal...if zhariff tidur awal..malam aku boleh tidurkan zafran...erm...if dok rumah sendiri time hubby takde, tak tau la macam mana lagi..ahhaha...

Monday, March 9, 2015

Officially move!!!

Salam...

alhamdulilllah...syukur tak terkata...akhirnya impian terlaksana...we all officially move to our new house on yesterday night (ahad, 08/03/15)...sebelum ni memang dah tidur sana...tapi on & off la juga..terasa nak balik baru balik..now and move forward...dah dok rumah sendiri...gembira kat hati ni tuhan je yang tau..azab nak pindah...penat nak pindah...gembira nak pindah...macam2 ada...eheh... 

last friday (06/03/15), start angkut barang..actually dah tak banyak sebab most of ours dah pindahkan sikit2 dulu...yang tinggal baju2...rak baju zafran & zhariff...mainan zafran...dan brg kecik2..dokumen2...yang tu je la...tapi angkut baju je 3 trip..hahahah...gile banyak baju aku..tu pun dah banyak let go kat adik & akak aku...tak masuk baju hubby lagi...ni mau almari je besar bilik baru muat...kahkahkah....

Thursday, March 5, 2015

beli baby car seat murah

Salam...

alhamdulillah...semalam dah selamat beli baby car seat..gi beli dengan member ofis jer...ajak dia temankan sebab hubby kerja balik lewat semalam..kesian dia..kol 2.30pagi baru sampai rumah...aku pula tak sedar...penat sangat...bangun pagi tengok hp...rupanya dia tidur kat sofa luar rumah...huhuhuuh..sorry sayang...tak sedar sangat2........ (~,~)

aku happy sangat sebab dapat beli ape yang aku cari...walaupun terlebih budget sikit...ok la...still in that range...aku beli baby car seat brand Sweet Cherry..stroller...walker..semua brand ni..so far pakai memang tahan lasak...especially stroller dia...abis aku lenjan since zafran sampai la ni elok lagi... (entry about stroller baca SINI)

Monday, March 2, 2015

hunting baby car seat

Salam...

nak pindah rumah ni macam2 nak kena fikir..orang yang tak faham memang senang cakap jer..

"pindah jer la..ape nak tunggu lagi..rumah dah siap tu"

"pindah jer...barang nanti beli la sikit2" 

"ala aku dulu pindah kosong je..ape pun takde"

"nak tunggu lengkap memang tak pindah2 la"

and macam2 versi lagi...ahahhaha...tapi aku tak kisah pun..pekak kan telinga je..sebab aku tau ape yang aku perlukan..and i don't really care what you guys gonna to say...coz if susah..aku juga yang kena tanggung..if dah pindah banyak barang keperluan tak ada..nak masak pun tak ada tempat nak masak..kau nak hantar makanan ke kat rumah aku??? aishhh~~ tu la payah kalau bercakap dengan orang yang malas guna otak......sekian..close story...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...