Readers

Wednesday, November 25, 2015

Company's Annual Dinner 2015

Salam...

aku tak tau nape aku semangat nak gi dinner tahun ni...maybe sebab this year kurang sangat aktiviti company...and lagi satu maybe sebab gi sorang..x bawa family..so sempat lah aku nak berdressing bagai...kalau bawa anak, mana nak sempat mekap bagai...uruskan anak2 je dah 1-2 jam...hahaha..actually suppose this year dinner with family...tapi macam aku cakap kat entry ni...so sebab tu staff je invited...MD cakap tengoklah if ada rezeki next year, insyaAllah dia akan reward every staff yang stay with company in this tough time...insyaAllah....aku sayang company ni...eheh...kalau tak, takkan la aku dah resign satu masa dulu...dah dapat kerja gomen pun sanggup join balik bila di panggil...aku rasa jiwa aku memang tak sesuai kerja di sektor awam...sorry to say, tapi aku sangat tak minat politik2, kasta/hierarchy & aku selalu rasa tak syiok bila terpaksa belanjakan duit kerajaan bila ada event...aku rasa macam tak patut je belanjakan duit banyak gitu...just untuk event yang macam tu...kira macam membazir la...mesyuarat makan...meeting sikit pun makan...semua tu duit gomen...& aku kene signed PO which is aku rasa bersalah nak authorise benda2 macam ni...lagi2 time appraisal...orang pemalas pun dapat increament sama dengan orang worked hard...kerja malas camne pun susah nak dibuang...gaji bulan2 dapat full walaupun pagi punch card, tghri dah hilang ntah ke mana...pagi tea time, tghari lunch, ptg tea time...buang masa sangat...kerja semua slow...aku tak cakap la semua..tapi tempat aku pernah bekerja dulu macam ni...huhuhuuh....so aku simpulkan aku tak sesuai bekerja dengan sektor awam...macam company aku ni...you worked hard, you will be reward...kalau kerja pun so-so...reward pun so-so..maka lebih adil...


jauh pula melalut...ahahaha...back to main topik..company bagi balik awal setengah jam, aku & kengkawan gi booked hotel just untuk bersiap..share la reramai..sorang RM10.00 aje..kih3x...then, enjoy the dinner....the best part...this year memang aku bertuah sangat...dapat banyak lucky draw yang best...& palingggggg best...the 1st grand prize tu pun aku dapat...alhamdulillah..rezeki anak2..bertahun2 tak pernah dapat lucky draw..ni first time dapat..dapat sekali banyak..best pula tu...syukur sangat.... (^^,)

lekat sini sebahagian gambar sebagai kenangan.....

my OOTD that night
upon arrival
with Ona
we again!

us with daughter of MD
our table
tunggu dinner start

with top management & MD
all of us - HQ
masa terima 1st Grand Prize of RM 1,000 cash
beside grand prize ni, aku dapat lucky draw RM 250 cash & 2 days 1 night kat Renaissance Hotel, JB
happy gila muka tak boleh blah...HAHAHAHAHAHAH
abis dinner...on the way pergi room

at room before check-out
muke memasing dah penat & of course HAPPY
harap2 tahun depan boleh bawa family..mesti best if anak2 & hubby ikut sekali...eheh..overall...am so happy & syukur atas rezeki yang diberi...
daaaaa~~~~

1 comment:

  1. wahhhh3 ! best nauuuu, nak gakkk, hehe~

    actually, kak keje mcm mana ea? oh, baru nk amek kje gomen :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...