Readers

Tuesday, September 29, 2015

bila kita jenis pelupa

Salam...

last weekend we all jalan2 gi uptown..saje je berjalan2 sebab dah lama tak melepak..tapi biasalah..cuti panjang ni kalau pergi bandar melaka memang jammed yang amat..adoi!! ...pusing punya pusing..at last dapat parking..tapi jauh sikit la kena menapak...

lepas pusing2 uptown..shopping sikit...beli cap untuk zafran..mainan robot dia..makanan..minuman..tu jela kot...then, we all pun balik..

jalan punya jalan..dengan confident nya aku pergi kat kereta..sampai depan pintu, terdetik kat hati..pekehal pelik pintu ni..sejak bila pembuka pintu kereta aku ni ada sticker hitam...aku pandang hubby...dia dah gelak besar...cisssssssss!!!

Monday, September 28, 2015

Review : Magic Art 3D Museum, Bayoo Lagoon, Melaka

Salam...

ni throwback kisah masa cuti Merdeka baru2 ni...boring tak tau nak jalan gi mana, aku pun ajak lah hubby gi Magic Art 3D Museum..lokasinya terletak di dalam Bayoo Lagoon Resort,  Bukit Katil, Melaka...disebabkan pergi time Public Holiday..memang penuh la..huhuhu..ada picture yang sampai kena beratur nak snap...punya lah ramai umat oiii!!

tapi memang puas ati la..puas kami bergambar..bergelak sakan...zafran sangat pandai berlakon..lawak sangat tengok aksi dia..jom layan picture jela ye..tempek sikit sebagai kenangan indah (^^,)

Friday, September 25, 2015

Kenduri Kahwin 4 pengantin

Salam...

last two weeks majlis kenduri adik dah selamat dijalankan kat rumah my parents...kenduri kali ni meraikan dua pasangan pengantin dalam satu majlis..remember my adik yang NI .. dia dah nikah last month..tapi kenduri buat sekali dengan my adik lagi sorang yang bertunang tahun lepas tu..ENTRY ni..

jumaat (11/09/15) adik ketiga aku nikah lepas asar..so pagi tu aku still gi kerja..maklumlah cuti dah tak banyak...kerja half day je..balik rush siapkan lagi 3 dulang hantaran...kek, coklat & buah...tolong buat goodies sikit...pastu siap2 nak gi umah perempuan...nikah buat kat rumah aje..

Tuesday, September 22, 2015

rahsia rambut cantik dan sihat

Salam...

cehhhhhhh tajuk tak tahan...kah3x...actually ramai gak kengkawan tanya kenapa rambut aku boleh hitam pekat, lurus & nampak berkilat...juga di usia 30-an ni..masih tiada uban walau sehelai pun...siap minta tips2 penjagaan rambut...

erkkk...honestly...aku tak ada la menjaga sangat seperti menggunakan produk2 saloon yang mahal ke ape ke...cuma ape yang aku biasa jawab..rasanya memang semulajadi dapat rambut yang jenis lurus dan hitam pekat ni...cuma...macam mana kita jaga supaya ia sihat..rambut sihat bagi aku...tidak kering..tidak bercabang..lembut dan tidak gugur...ohhh sebenarnya rambut aku taklah sihat mana..sejak ada anak memang mengalami keguguran rambut...cuma sekarang ni dah makin terkawal sikit...itu faktor hormon...hohohoho...

Monday, September 21, 2015

wajar ke seorang ibu bekerja?

Salam..

selama ni aku selalu terbaca status kat FB...artikel2...dan di blog2...ramai orang pertikaikan ibu2 bekerja..mengagung2 kan pekerjaan "surirumah"...aku tak nafikan...menjadi surirumah itu memang mulia..tapi tak perlu sampai nak menghina..nak menghukum para ibu yang bekerja...zaman sekarang ni serba serbi memerlukan duit...tak perlu la nak persoalkan kehidupan orang lain...

memang..aku ni kalau diberi pilihan..memang nak aje duduk di rumah..jaga & besarkan anak2 depan mata 24jam...memang!! tapi aku tak mampu nak berhenti kerja sekarang..sebabnya??? biarlah aku je yang tau...perlu ke nak war2 kan satu dunia masalah peribadi kita?? jadi kalau tak faham...eloklah jangan berkata2 hal rumah tangga orang...

kalau kau surirumah pun tapi kerja dok mengumpat orang...dok bercerita sana sini..aku rasa hidup kau taklah mulia mana pun...toksah nak menghukum orang sana sini..

bila kita ni bekerja...sekurang2 nya bebanan keluarga tu berkurang...simpanan pun ada...untuk masa depan..kita tak tau masa depan kita macam mana..sakit ke...kene tinggal ke...bencana alam ke...macam2 boleh jadi..memang duit bukan segalanya..tapi zaman sekarang ni segalanya memerlukan duit...insyaAllah..if aku berhenti kerja makan gaji..aku akan sediakan bekalan serba sikit..mana lah tau kan..............................

kita bukan nak doa yang tak baik..cuma nak sediakan payung sebelum hujan...

sedih bila ibu bekerja selalu dikutuk..dikecam..hina sangat ke kami ni? (T_T)

Friday, September 18, 2015

keje tahap stress!

Salam...

me like hari2 rasa malas nak gi kerja..rasa syiok nak dok rumah jaga anak je..masak2..main mainan, DIY sama2..baca2 buku...dah petang sket bawa anak ronda2 kampung..borak2 ngan makcik kedai..hahaha...gosip orang kampung gitu...erk pompuan memang suka gosip?? ok tak..lebih kepada borak2 kosong aje..eratkan silaturahim...

erm...actually lately my opis ni kerja makin berat...sakit kepala dok memikir macam2 masalah...dengan staff lepas sorang, sorang bagi perangai "elok" lain macam...kejap2 kene panggil dengan bos bagi "lecture"...telinga dah bernanah larva...

today..rasa nakkkkk sangat tender resignation...makin merepek2 kerja yang immediate bos suruh buat..kalau tak kenangkan hutang yang macam "KLCC" tu...dah lama taip2, print, bagi kat bos...hua3x...sabar je yang mampu buat masa ni...

ohhh hutang...kena bertambah tegas dalam bab membayar hutang..bagi cepat sikit habis...fuhhh!!!

Thursday, September 10, 2015

Hepi belated bufday sayang!!!

Salam...

Tanggal 2 Sept hari tu bufday hubby..tahun ni tak ada special apa pun..hadiah pun beli last minit..tak plan..and tak fikir pun nak beli apa..maybe faktor kesibukan masa kot...3 hari sebelum bufday hubby baru perasan tup2 dah masuk bulan september...cepatnya rasa tahun 2015 ni berlalu..rasa macam baru new year...hohohoho...so ligat terus fikir...nak beli hp, budget tak ada..lagipun 1st year kahwin dah pernah bagi (terfikir hp sebab hp dia & aku..both dah bengong asyik buat hal)..pastu fikir apa yang dia pakai..perfume..dia tak minat..perfume hantaran kahwin sampai la ni tak abis2 dia pakai..hahah...then, wallet...dah beli last year..tali pinggang..dia baru beli time raya hari tu...baju, seluar?? erm...macam tak berapa best sebab hari biasa pun aku memang rajin belikan...kasut?? ermmm tak confident, takut tak kene taste dia..kasut ni dia cerewet sket...last2.....nak tau apa??? ehehe

taraaaaaaaaaa........

Wednesday, September 9, 2015

SHOUTPOST: HADIAH DAH POS KEPADA PEMENANG

Salam...

tadi dah selamat pos hadiah-hadiah untuk para pemenang Raya Giveaway by Erza...sorry a bit late...aku tunggu semua details para pemenang..tapi at the end cuma 8 orang out of 18 pemenang...heiii tak mau hadiah ekkk...hohohoho...anyway, kepada yang dah bagi ikut time tu..mekasih..maaf la lambat pos ye...tapi untuk pemenang voucher tu, aku kan janji nak bagi 2 voucher je kan..tapi sebab ramai tak bagi details..so sorang pemenang aku bagi 5 voucher...leh gi ngan ahli keluarga..kawan2...haaa hepi tak...eheh...


ok ni senarai pemenang yang bagi details & hadiah dah selamat diposkan tadi...yang cash raya tu awal2 dah bank in kan dah.. (SILA CHECK SINI) kalau siapa dah email tapi nama tak ada kat bawah ni...sila komen di bawah entry ini..nanti aku check balik ye..tapi rasa memang tak ada dah tertinggal....fuhhh~~ 2 jam aku menunggu kat pejabat pos..punyalah ramai umat okay!! sebab tu aku malasssss sesangat2 nak pergi..kahkahkah..tapi dah janji kan..haruslah ditunaikan (^^,)

Wednesday, September 2, 2015

dah campur susu formula

Salam..

aii...semalam first time zhariff dah campur susu formula..zhariff minggu ni dah 11 bulan..aku beli susu S26 langkah 1...dulu time zafran blur sangat nak bagi susu apa..memula aku bagi zafran susu lactogen..tapi tak sesuai..dia berak jadi sembelit..kesian sangat...pastu tukar susu S26..serasi...so kali ni terus bagi zhariff susu yang sama..harap2 serasi la..dia masih breastfeed cuma campur time aku pergi kerja..semalam dapat bekalkan susu EBM last stok aku..ada 3 botol je..so dia minum sebotol susu FM..setakat hari ni ok je dia..harap2 serasi la susu S26 ni...semalam pam dapat 2 botol je..susu pun dah merundum sekarang ni..so memang half2 EBM & FM...

si double chin
bam bam baby mama

Tuesday, September 1, 2015

majlis nikah adik

Salam...

last month majlis nikah adik aku kat sungai besar, selangor..majlis simple mimple aje...lepas nikah jamuan makan..alhamdulillah..majlis semua berjalan lancar aje...mudah je urusan akad nikah adik aku...pihak perempuan sediakan 2 homestay..so separuh saudara mara kat homestay 1..we all satu keluarga dalam homestay gi satu..we all kan big family gitu..kih3x...tapi tak ramai sangat pun saudara yang ikut..sebab we all gerak hari jumaat (07/08) since nikahnya waktu pagi sabtu (08/08)..so, ramailah yang tak dapat follow...kerja..anak2 sekolah..jaga anak orang bla bla bla bla....

ok..anyway nak tempek gambar je sebagai kenangan..layan jom (^^,)

malam upon arrival
pihak perempuan jemput dtg rumah makan malam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...