Readers

Monday, March 31, 2014

menyusu badan semasa hamil

Salam..

12 minggu 1 hari
hari ini dah masuk usia 3 bulan / 12 minggu...bermulanya trimester kedua...wah rasa masa cepat sangat berlalu...mengandung kali ni, aku perasan yang both hubby & aku kurang berinteraksi dengan baby...maybe sebab kitaorang sibuk sangat melayan zafran...tambah rutin harian...dengan preparation nak masuk rumah baru lagi...dengan aku yang busy menjadi perunding perkahwinan adik aku..eceh..perunding sangat la...ahahaha...tapi serius sibuk..penat...semua ada...sabtu ritu borak2 dengan hubby, baru hubby 1st time cakap2 dengan baby...kesian anak mama...hohohoho....

Friday, March 28, 2014

tanda-tanda mengandung anak lelaki dan perempuan

Salam...

haaa...gempak? saje je...sebenarnya usia kandungan pun masih awal lagi untuk tahu jantina..walaupun ni kandungan yang kedua...perasaan eksited tu tetap sama macam dulu...rasanya kebanyakan bakal ibu bapa ni mesti eksited nak tau jantina bayi kan..sebab boleh buat banyak preparation dengan lebih awal seperti mencari nama yang sesuai, menyediakan kelengkapan bayi dan macam2 lagi...so aku saje la google2...tengok tanda2 yang ada...jom check it out!!! (^_^)

Tanda-tanda anda mengandung bayi lelaki atau perempuan

1. Posisi perut. Jika kandungan anda memboyot ke hadapan dan kelihatan 'tajam', perut lebih 'rendah', kemungkinan anda hamil bayi lelaki. Jika perut kelihatan lebih 'bulat', lebih 'tinggi', maka kemungkinan ianya bayi perempuan.
 - ermm masa zafran dulu memang perut tajam kehadapan, kalau orang tengok aku dari belakang tak tau aku ni preggy sebab shape pinggang tu masih boleh nampak dari belakang. Tapi tang perut, ramai cakap perut aku kelihatan tinggi masa preggy zafran..kali ni? kecik lagi kot..tapi tengok macam mengembang je dari belakang..huhuhuhuhu

Thursday, March 20, 2014

pasang grill rumah baru

Salam...

haaa rini projek memasang grill untuk rumah baru kitaorang....yahoooo!!! finally...suppose hari isnin ritu...tapi sebab zafran sakit, hubby tak jadi kerja...tak sabar nak balik tengok rumah dah jadi macam mana...kih3x...ala baru pasang grill je pun..eksited komain kan!!! ade aku kisah? ahahahah (^^,)

pintu depan

Mini GA T-shirt Blogger

Salam...



Jom join mini GA...

http://www.tshirtmudahterengganu.com/2014/03/mini-ga-t-shirt-blogger.html
click gambar untuk join


 SIMPLE...DAAA~~~

Wednesday, March 19, 2014

zafran sakit

Salam...

okay memang serius tau...hari2 tidur 2-3 jam jer..stress memang stress...tapi cuba kawal gak la emosi dan mental ni...demi baby dalam kandungan ni...Ya Allah...satu ujian betul...zafran sakit sejak balik kampung last weekend..tak tau la sebab cuaca kat kampung panas sangat ke or sebab aku bawak dia potong rambut terus demam...tapi sabtu tengahari dah start panas la badan dia...aku bawak tidur pun merengek aje...ahad dah start tambah panas...cepat2 balik melaka...maklumlah aku kan tak guna ubat doctor...ubat homeopathy pula tak bawa balik kampung...in future make sure kena bawak stock la...takut jadi macam ni..serius risau tahap gaban!! (~,~)

new hair style
botak terus..senang!!
cuaca panas (0_0)

Friday, March 14, 2014

mimpi pelik semasa hamil? apa maksudnya?

Salam...

haaa korang pernah tak? sebenarnya malam tadi first time aku mimpi yang bukan2 sepanjang mengandung kali ke-2 ni...bila diingat2 balik..time mengandung zafran lagi banyak aku mimpi pelik2...walhal setiap kali sebelum tidur dah baca doa..huhuhu...pernah gak sampai menangis sebab takut dengan mimpi...hohohoho...


macam masa zafran dulu, aku selalu mimpi yang berkaitan dengan hubby...hubby tak suka aku la...hubby kahwin lain laa..hubby tolak aku masuk gaung la...hubby tolak dari dalam kereta time berjalan la..macam2 la..semuanya bad story...sob3x...bila cite kat hubby, dia gelak je..langsung tak serius..cis!! tapi dia tunjuk lebih caring and it's made me feel safe & secured gitu...eheh..ngade kan? symptom orang mengandung perhaps?? ceh alasan..ahahah
 

Thursday, March 13, 2014

2nd check up



Salam...

semalam buat 2nd check-up with the same doctor...alhamdulillah...baby membesar dengan baik..heart beep pun okay..cantik..consistent aje..lebih kurang 140 degupan/minit...kalau tak silap pendengaran aku la..hua3x...rasa bahagia sangat2 dengar doctor cakap macam tu...so doctor dah confirmkan follow 1st check up punya EDD (expected due date) iaitu 11 October 2014..fuhhh same month dengan zafran tu...hubby sempat bisik..."pandai kita setting"..cehhhhhhhhhh!!! ahahhaha...okay sila abaikan lawak itu...huhuhuhu..

9 weeks 3 days

balik kerja layan nafsu suami

Salam...

eiiii...terperanjat mak!! tak tak tak...blog ni takde tips2 cam gitu...ohoho..sory la guys siapa yang search keyword ni..adoi...

 

Monday, March 10, 2014

beli lampu dan kipas untuk rumah baru

Salam...

Actually last week we all dah beli lampu dan kipas..tak ingat hari apa..huhuhu...balik2 kerja jer tetiba tengok hubby dah sampai rumah...terdetik gak dalam hati...awal pula balik dia ni..eheh...rupanya ada agenda...dia ajak pergi beli lampu2 & kipas...terperanjat tapi of course laju je nak..eksited wei nak dok rumah sendiri...maklumlah beli dah lama..masa baru kahwin dulu..pastu CF pun dah dapat almost a year tak silap aku...huhuuhuhu...banyak kekangan..nak wut camne kan...ni adik aku nak kahwin, so nak macam mana pun wajib pindah this month...serius pening kepala duit tak cukup lagi..maybe pindah je dulu..barang2 kemudian masuk sikit2 kot..terpaksalah... (~,~)
 
eksited terlebih...ahahahha

waktu mengandung muka berseri?

Salam...




betul ke?? tapi based on dua kali experience pregnant ni, gitulah komen2 orang kat aku...baru2 ni member opis (ground floor), kak ana tegur aku..dia tanya aku pregnant ke..aku pun buat2 la muka terkejut... "erk..erk..nape pula akak cakap macam tu?"..haaa nampak tak lakonan aku? ahhaha....sekali tu dia cakap muka aku berseri lain macam je...macam orang mengandung...aku pun tanya la..orang mengandung muka berseri ke...dia jawab...biasanya gitu la..muka seri lain macam..aiseyyyy...tersenyum je aku...last2 aku baru gitau dia...aku pregnant..tapi baru je lagi... (^__^)

Thursday, March 6, 2014

naik pangkat?

Salam..

fuh pagi tadi kena panggil dengan bos..dah la tengah busy melampau buat monthly closing...boleh pula nak panggil masuk conference room...masalahnya berdua aje...dug dag la juga jantung ni..ingatkan dah buat kesalahan apalah sampai kena panggil...haaa...tak..tak...bos bagitau our company dah buat group structure..so some of department affected..and...and...some of position pun affected..aishhhh~~ bukan effect ape sangat pun...by function jela..so bos aku sebagai head department, dia cakap...dia tengah fikirkan career development for second level of management...dia minta aku fikir ape yang aku nak achieve for another 5 years...and apa yang aku expect from the organisation...dia nak develop my future career & train for upper level...fuh!!!

Monday, March 3, 2014

perbezaan kehamilan dulu dan kini

Salam...

Last weekend balik kampung...adik ipar tanya ada rasa beza tak kehamilan kali ini compare dengan saat mengandungkan zafran dulu...ermmm...when thinking back...rasa banyak juga perbezaaannya...

talk about "morning sickness", time zafran dulu memang pagi2 tak ada masalah...tapi aku pantang naik kereta...naik kereta je mesti muntah..tak kiralah bawa slow ke..drift ke..ahahha...penah satu ketika hubby bawa 40km/j jer..konon2 tak nak bagi aku muntah...tapi still muntah..tak boleh nak buat apa...mabuk gila naik kereta...one reason aku prefer naik motor pergi kerja ulang alik sampai tak silap 6 months kot...tu pun hubby dah bising dok berleter risau condition aku..dengan perut besar bawa motor...ahahah...at the end, mengalah la juga bawak kereta...huhuhuhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...