Readers

Friday, June 24, 2011

first day

penat but i'm so HAPPY!!! tu prasaan aku utk ari ni...eheheh...actually start my day with bad mud...mane taknye..aku termandi terlebih masa plak...tgk2 dh jam bape..pastu cr kunci kete plak xjupe...ntah mane papa letak...geram sgt...but actually at first place my own fault la sbb bersiap lambat...last2 smpai new ofis lewat 5 minit...hampeh tol...huhuhuhuuhuhuh

then, start keje...happy...xrs kekok langsung w/pun ramai staf baru yg aku xkenal...ade la bape kerat aje staf lame...tp aku rs sgt excited utk start keje kat MSTS ni..maybe jiwa tu len sket kt sini kot...then feel like "hey, it's the real of me!" wallllaaa~~ ....rs cam bebas bergerak...berbual...mmbuat lawak giler sesuke hati...bole jd "gile" as well~~ ahahahahhaha

En.WSK plak siap ckp "make sure no turning back after this ok"...huhuhuuh...aku sengih2 aje...ahahha...diaorg actually nk aku masuk cepat, slh satu reason sbb nk aku join family day@annual dinner...last week...erm bkn rezeki aku la kan...g pun diaorg xckp awal...ehehheh...tp aku a bit worry la in terms of keje aku ni...sbb cam byk back-log...padahal last time aku tinggalkan dulu clean!!!....ni dh jd cam time yong dulu...lbh kurang la..ok sket dr yong..but still kne byk monitor and settle yg lame2 punye...warghhh....now i really understand why they really want to hire me...badly...huuhuhuuhuhuhu (-_-")

1st day...too early too judge kan...(^^,) but........its seems went well today...my hope....harap2 aku mmpu laksanakan job ni dgn bek...mmpu bekerja dgn tekun...amanah...snng hati....dan of course...can save more and more for my wedding....yiheaaaaaaaaaa!!! i love to be here right now!!!!! 

hoyeyyyyyyyy    \(^0^)/

Checklist nikah


General -
  • Tarikh : 20 November 2011
  • Venue majlis : Sweet Home @ Duyong
  • Catering : Deposit dah bayar RM 500.00
  • Khemah : Belum, serah kat papa
  • Door gift : Dah ricky + ada idea, tapi belum realisasikan lagi =)
  • Photographer : searching
  • Videographer : searching
  • Baju ayah dan Ibu : Kain dah beli tapi belum upah jahit
  • Baju Adik-adik : yang perempuan dah, lelaki belum
  • Deco Bilik Pengantin : Dinding dah ade idea, decorasi cadar + backdrop serah kat mama
  • Venue Nikah : basicly cadang wut kat masjid
  • Deco Hantaran : Idea dah ade tapi belum beli aksesori, barang2 hantaran dah beli semua
Urusan Rasmi -
  • Kursus Kahwin : Dah
  • HIV Test : Belum
  • Surat Akuan Bujang : Belum
  • Borang Kebenaran Berkahwin : Belum
  • Jurunikah : serah kat papa =)
  • Saksi : Belum
  • Surat Perjanjian Pertunangan : ade ke? erkk =(
Persalinan Gadis -
  • Baju : Kain dah ada tapi lum upah jahit, paten pun blur xtau nk wut camne @_@
  • Tudung : Belum
  • Veil : Belum
  • Kasut : Belum
  • Make up : Belum
  • Bunga Tangan : Belum
Persalinan Jejaka -
  • Baju : Kain dah ada tapi lum upah jahit
  • Sampin : Dah
  • Stokin : Belum
  • Sapu Tangan : Belum
  • Kasut : Belum
warghhh...ttbe tgk byk plak yg msih lom buat..cuak...cuak...ni bru checklist utk nikah je...lom lagi majlis sanding dan bertandang lagi...pengsan!! harap2 sempat la... (~,~)

Thursday, June 23, 2011

last day



my last day kat UTHM...byk kenangan walaupun baru sethn stgh menimba pengalaman kt sane...pahit manis suka dan duka...berada di kalangan golongan akademik kdg2 buat aku rs rendah diri...dan rs betapa kerdil diri ini...betapa ceteknya ilmu di dada...dan kadang2 buat aku hilang sabar berdepan dgn karenah manusia yg bijak pandai ni...al-maklum la...bila rs diri tu dah tinggi..kdg2 pendapat org bawahan sukar utk diterima...but yet...its gave me a lots of experience....dan aku rs sgt2 bernilai...sejak keje sane la aku dah pndai mengawal emosi...especially sifat baran aku....kat sane byk mendidik diri aku utk berfikir dulu sebelum bertindak...menyusun ayat dulu sblum berkata2...dan mnjadi lebih berdikari utk buktikan aku mmpu berdiri setanding dgn orang2 pangkat profesor dan doctor....

rsnye...air mata byk tumpah sepanjang menimba pengalaman kat sane...eheheh...but it makes me stronger and more kebal!!! (^^,)....setiap kali kene "bambu" eventhough bukan slh sndiri...i take de positive part...be more responsible...it's how when u jadi seseorang yg lebih berpangkat...u kene berani take responsibility...know how to manage human resources...communication skills...motivate staf..dan mcm2 lagi la..managerial skills...ehehhehe...jauh sket dr accountancy line...but it's valuable....

at the end...it turns erza to be ERZA NOW...ahahaha...(ape punye ayat la ko ni)..ape ade kisah kan..blog aku..lantak ar nk tulis ape...wakakkakka...ok2..actually last day xdpt jupe my bos..sbb dia pegi umrah...so a weeks before dh jupe dia and ade farewell sket...dan ucapan rasmi dr semua rakan sekerja...terharu sgt...diaorg sume sgt baik...dan sgt bersopan santun...sbb tu kot erza skung bersopan santun sket...ahahha...more ladies i think...hrp2 semua rakan2 aku berjaya dan terus maju....insyaAllah...me too (^^,)

aku sgt2 hargai setiap peluang yg penah diberi spjg aku kt sane...and after semua pengalaman yg ditimba...aku rs...aku semakin yakin dgn jalan yg dipilih...i know what's better for me...(^^,) thanks to all my colleaque - Prof. Dr. Noraini bt. Kaprawi, En.Ghazally b. Spahat, En.Salleh b.Talib, Dr.Mohd Amri b.Lajis, Dr.Hj. Rosmaini b. Hj.Tasmin, Pn. Rozana bt. Mohd Jalil, Pn.Nor Syafida bt. Mohd Narsardin, Cik Nurulliyana bt. Iran, Cik Nur Hidayah bt. Muslik, Pn. Norshamsila bt. Mohamed, Pn. Norida bt. Kassim, En.Saiful Zaree b. Johar, En. Zulfitri b. Abd. Jalil, En. A.D. Mowad b. Kamis@Kamisan, En. Mohd Hadi b.Mohd Noh.....terima kasih yg tak terhingga utk segala-galanya...especially to my best sis - kak ana...jasamu ku kenang selama2 nya...dan rakan rapat yang len...fida, k.nurul dan hidayah...love all of u!!!! (^^,)

Thursday, June 16, 2011

for u my mr.right

lagu ni special utk mr.right a.k.a AHMAD REDZUAN...luv u (^^,)


Ahmad - Arrora Salwa

Pertama kali si aku malu-malu,
Saat ku dekat ku ragu2
Mungkinkah dia suka padaku
Ah Ah Ahmad…

Ternyata tanpa ku duga-duga,
Aku terima salam darinya
Bergetar saatku membalasnya,
Ah Ah Ahmad…

Dialah idola,
Dialah superstar,
Mampu menggetarkan ranah jiwa

Dia yg ku nanti,
Selalu terpuji,
Ingin ku dekat, selalu ku dekat..

Ahmad…
Kau selalu dihatiku
Ahmad…
Luluhkan keangkuhanku,

Ahmad…
Ingin aku cepat-cepat,
Bercinta dengan lelaki paling hebat..

Ahmad…
Peribadinya sederhana,
Ahmad…
Tiada banyak bicara,

Ahmad…
Ku tak mahu lama-lama,
Mendekat kepadaku dengan segera..

Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad

Friday, June 10, 2011

nak ape lagi??

confuse...nak ape lagi la si girlgie call aku ni??? lps dari kelmarin yg dia call aku minta maap tu...ptg td ni baru jap dia call aku lagi...motip nk tanye psl wedding spupu mr.right yg ujung bln ni nnti...tanye nape dia bertunang lagi skali...nnti pegi ke xwedding tu..pegi hari nikah je ke...or nikah n sanding...pegi ngan sape...mcm2 la...kepoh & sgt merimaskan tau x....

pastu dia tanye aku ade ckp kat mr.right ke dia call aku..aku ckp ler ade...nape? dia diam je...erm kantoi la tu...nape?? tkt org len tau dia dh ngaku salah ke?? klau betul ko tu ikhlas nk minta maap...ko xkan tkut la org len tau...pttnye ko kne bgtau kt bf ko skali...sbb time ko wut fitnah tu...melibatkan bf ko...tp ble ko dh ngaku salah..ko xmau plak explain kt dia n jernihkan blk suasana??? bstu ko ingt lps ko puas buruk2 kan aku...fitnah aku tahap gaban...wut bf ko maki2 aku xtentu pasal...wut bf ko pandang serong kt aku...porak perandakan relationship aku n mr.right...wut fitnah psl aku kt mr.right & wut fitnah psl mr.right kt aku....ko dh wut tikam aku gile babi babas punye...dh wut hati aku terluke paling dalam skali...senang2 aje ko nk aku wut cam xde pape...terima ko blk n kwn mcm dlu???



aku minta maap la byk2...aku bkn sebaik tu...maapkan mungkin bole...tp utk aku lupekan...xmungkin same skali...setiap patah perkataan & caci maki ko + bf ko...smpai sekarang masih semat terpahat di hati aku...xmungkin aku akan lupe...tanpa sebab aku dianiaya mcm tu...tanpa belas ko fitnah aku....aku mmg xdpt lupe...sbb aku sgt sgt sgt sgt SERIK...dan aku sgt TAKUT kejadian yg same berulang utk kali ke bape ntah....cukup la...cukup la smpai sini je aku biarkan diri aku dilukai...ditikam...dianiayai...dihina...dimaki tanpa sebab...cukup...dan CUKUP....

mulai hari ini...aku nekad akan membuang girlgie dlm kamus idup aku....aku ingin campakkan org yg bole memudaratkan idup aku ni...sejauh bole...skali aku nekad buang...slama2 nya aku akan buang....kelak klau mmg kt akan berjumpa lagi...aku akan anggap aku xpenah kenal ko...how i wish mmg xkenal pun....erm...ini bukan dendam...ini bukan benci....tapi...ini cuma BERHATI-HATI....mulai saat ini...no more story about her...wut ever she did after this...i will pretend like i never heard her...never see her...& never know her....

ini utk kebaikan aku...spaya aku rs lbh aman tanpa parasit ini....smoga Allah S.W.T mmbersihkan hati dia dr hasad dengki....jua utk diri sndiri...smoga Allah S.W.T mengizinkan aku utk melupakan insan yg terlalu menyakitkan ati ini...amin.....

Wednesday, June 8, 2011

suprising me~~


yesterday sumthing happen yg mmg suprising me..huhuhuuh...mlm smlm ms aku ngah keje, aku terkezut si girlgie call aku...that time dia call aku tgh meeting...about at 10+ malam....aku nk balik tgk hp ade 8 missed call...upenye girlgie yg call aku...tujuan??? dia tepon nk minta maaf atas ape yg dh berlaku kt r/ship ktorg slama ni..dia ckp dia dh sedar kesilapan dia...lately ni dia baca balik ym kitaorang sebelum2 ni...then realise dia yg salah paham dgn ape yg penah aku tulis...dia siap mengaku slh dia coz bagi bf dia bace sume ym ktorg...pastu menyebabkan berlaku lagi byk salah paham yg lebih besar...smpai la isu yg ktorg sume bergado n aku sound dia tu...dia ckp bf dia yg paham lain pas bc ym tu...and macam2 la dia cite n explain...aku mls layan sgt...aku byk diam aje...dlm ati aku...wut the h**l la punye story...klau ko dh tau bf ko slh phm pesal xexplain kt dia time bergado besar berempat ritu??? pesal?? sbb nye mudah je...mmg tu tujuan ko...nk bf ko benci aku...family dia benci aku...tu je sbnrnye....ht busuk mcm SAMPAH....

aku pun sebenarnye dh lame lupe kan semua tu...bagi aku SEMAK la sume tu...buang mase je pikir...lagi2 byk bende lain yg aku nak pikir and tekankan..utk future aku...klau xsbb dia cr aku blk ni...aku pun dh lame lupekan sume2 tu...ko dh pndai2 wut fitnah hal aku...pndai2 la ko bertaubat....tu xmsuk siap caci maki aku n mr.right dlm blog dia...aku tau pun lepas bespren aku highlight kt aku...klau x...sumpah aku xingin bc blog ko yg mcm BAGUS tu...

aku sbnrnye xla benci sgt...cume rs meluat aje ngan prangai org yg hipokrit ni...xmalu ekk dia?? brani plak tu kol aku...aku xksh klau mmg ikhlas dia nk mnta maap...tp dlm ms kol nk mnta maap tu smpat mmburuk2 kn mr.right lagi...sape xpanas ati...nape plak nk msuk cmpur g hal ktorg???xpuas g ke dgn ape yg dia dh buat kt aku n mr.right ni?? xckup ngan tu...siap buruk2 kan bf dia lagi...pastu nnti ckp aku yg burukkn...tu yg aku plg bengang smpai skung...seyes xleh lupe the way dia putar belitkan cite....(~,~)



now bile dipikir2 semula...aku pun rs pelik jgk out of suddent dia be so nice to me...then ttbe time kol tu siap tanye psl girl yg konon2 ganggu aku tu...ble aku ckp bkn dia ke yg buat fake akaun tu sume...dia tergagap2 plak menjawab...lagi pun ape motif dia nk tanye psl girl tu? mane dia tau ade pom lagi gnggu hub aku dan mr.right?? dh tentu2 la dia ler pom tu...aku mmg yakin tu dia...tp dia xngaku...aku ade byk bukti mnunjukkn mmg tu dia...aku ckp kt dia, xpe la klau xngaku...tuhan adil...tu biarla antara ko n tuhan aje...zaman skung ni wut jahat kt dunia...kt dunia gak dpt balasan...cepat...pastu dia diam aje...xtau la aku ni meLASER sgt ke ape...tp aku xsuke jd hipokrit cam dia..aku pun xphm dgn org yg jenis tikam2 belakang ni...ape yg dia dpt pun xtau ler...xrs bersalah ke agknye dia aniaya org?? aissyyyhhh~~

then dia ngaku stalker blog aku kt friendster tu...see...aku dh start syak dia bc blog tu sbb ade la beberapa bnde yg dia tulis kt msg fb (ms dia menyamar gune fake akaun tu) mmg dr blog tu...sbb tu aku lagi rs yakin tu mmg dia...xde org len lagi..sape je yg tau closely ttg hal mr.right dan aku? she have so many resources utk kenekan aku...nsb bek tuhan bg petunjuk utk aku trace tu dia...selama mane dia bole kenekan aku? akhirnye kantoi jua...BODO~~

dia siap ckp xkan la ktorg nk gado camni smpai bile2? esok klau aku kawen xkan dia xnk dtg wedding aku plak? xnk dtg tlg kt umah bf dia plak??...wahhhh cam aku plak yg punce sume ni jd...ko yg punce wut fitnah n wut taik kt relationship ni...pastu nk ckp camtu plak kt aku...ade aku kisah ke ko dtg ke xwedding aku??? aku pun xpenah ade ht nk jemput ko tau...tau la ko tu rs malu sndiri sbb time ko tunang...ko hrp aku dtg supaya ko bole malu2kan aku...tp jgn hrp la...aku xingin pun nk dtg..aku bkn cam ko..muke xtau malu..ms aku tunang...ko dh wut taik yg pertama pun ko ttp xmalu nk dtg...siap nk bergmbr bagai ngan aku...hipokrit nk mmpus...dpn org len...dpn sedare2 dia...ko tunjuk la yg ko tu bek nau..konon nk dtg wedding aku...nk tlg la ape la...wei aku xheran pun ko nk dtg ke x tau x...ko tu yg muke xtau malu...dtg xdiundang...BODO...sndiri wut taik...sndiri yg malu....

ms aku skt ati sgt psl sume kejadian buruk tu...aku rs menyesal sgt hulur salam persahabatan dgn dia...yela time tu kdg2 kuar ngan mr.right + bf dia...kdg2 diaorg bercite psl dia...time2 hepi kuar sesame tu kdg2 aku terpikir why not gf dia pun join ktorg kan...sbb aku je sorang pom...kan best klau ade partner g 1...aku pikir pjg...ingat nk rapat2 ngan ahli kuarge dia...n aku anggap ko pun bakal ahli kuarge dia...tp xsangka mmg time tu aku rs menyesal sgt...lagi2 sbb maapkn + terima dia blk pas aku tunang ritu...xsangka dia amik kesempatan kenekan aku lagi kaw2 punye...seyes mmg aku menyesal xsudah...sbb seumur idup aku...aku xpenah jupe org ht busuk camtu...(~,~)

tp now...bile pk2 balik...xgune menyesal..suppose rs bersyukur dpt tau bnde ni awal...sblum kawen g...so at least aku bole lebih berht2 di ms akan dtg...and sket sebnyak mengajar aku spaya jgn mudah pecaye + simpati kt org..at least tuhan tunjukkan sume ni dr awal...relief sgt...actually byk sgt hikmah yg aku dpt...after all...skung dia dh mnta maap...dan aku hrp sgt...she's sincere this time...tp utk aku pecaye dia blk cam dulu...sory la beb...xterkire dlm nye luke kt ati aku ni kesan dr perbuatan dia...maap maybe bole...tp utk lupekan..it will take my whole life...i think....~~

tp w/pape pun...aku sbnrnye mmg dh maap kan dia dr hati yg ikhlas...bg aku...klau xmaapkan ati sndiri pun yg xtenang...skt ati slalu...sbb tu aku let go aje...klau betul dia minta maaf tu sbb ade agenda lain...aku pun xtau la nk ckp ape lagi...aku cume doa je moga Allah S.W.T lindungi aku dan mr.right....slama ni pun aku mmg ikhlas kwn dgn dia...dia yg khianati aku dan hubungan kitaorg...so perhaps this is not the begin of my hapless life...how to recognise baik buruk ati org??? bkn bole bace pun....mr.right sgt isau mlm td...dia tkut aku kne lagi..berkali2 dia pesan soh be carefull...and sikap prihatin dia tu buat aku rs bertambah takut plak...takut sbb teringat penganiayaan dan fitnah yg dia buat kt aku dulu....aishhh~~ hrp2 la semuanya xseburuk yg disangka..hopefully dia mmg betul2 dh nyesal dan sincere minta maap dgn aku... (~,~)

Monday, June 6, 2011

weekend

huhuuhu...me tgh gile pikir about umah..eheheh...baru2 ni terbace 1 blog ni about skim rumah pertama @ http://www.srp.com.my....erm excited pula pikir ttg umah and about starting new life... (^^,)


ehehehe...tersengih2 membayangkan umah baru..biar la kck pun xpe..asalkan ade umah sndiri...aku dh bincang bnde ni lame dh ngan mr.right...aku mmg xnk dok umah parents after married...dia agreed...mr.right ckp dia ikut je ape yg aku selesa...mule2 dia tanye2 gak la nape...nsb bek dia setuju...sbb aku mmg nk sgt dok umah sndiri pas kawen...tak kisah la sewa dulu ke...beli umah kck ke...janji both of us ade privacy...then same2 start ssh sng idup sndiri...(^,*)....


*ok FULLSTOP cite psl umah*


muke nk tersenyum lagi.....eeeeee....tensen tgk!!
ok ni cite psl weekend plak..jumaat ritu mr.right eksiden...damn terkejut aku!! seram sejuk badan ni...mule2 dgr suara aku cam relief sket...tp pastu nmpak picture dia eksiden, mmg aku cuak gile...then bile tanye2 dia ckp he's fine..sikit jer...sikit ape camtu...huh!! then jumaat tu gak pas keje drive gi umah dia...i'm so worried!!! mule2 ingt nk amik time off ptg tu...tp teringat ade 1 urgent meeting..aku plak tu yg organize...aishhh...terpksa teruskan meeting dgn kepala blur terawang2 ingt kat mr.right je...cannot concentrate at all!! (~,~)


dh tgk dgn mata sndiri br lega sket...kat kepala berjahit about 5-6 jahitan kot...xleh nk kire coz still bleeding...huhuuhuh...dahi bengkak gile...tangan both kiri + kanan melecet and bengkak...lutut ade sket je melecet...tp yg isau tu sbb kepala yg byk injured...aku dh pesan klau rs skt len mcm bgtau...pegi wut x-ray ke ape ke...tkut ade pendarahan dalaman...tu yg plg merisaukan...kdg2 luke xnmpak teruk tp dalaman yg cedera...teruk gak la dia kene bebel ngan aku sbb careless...pas dh puas bebel br rs lega...ahahahha...teruk erza...tp mmg geram...tambah geram sbb dia bole gelak2 pula...ingt main2 ke eksiden ni??? (-_-")


then sabtu aku gi tgk cincin suasa utk mr.right...upenye suasa skung ade yg wane putih la..dah mcm white gold plak ble tgk..cantik...tp wah xsangka cincin suasa pun bole tahan mahalnye...wakakakka...pening2...tp aku mmg dh niat nk bg dia cincin time nikah nnti...insyaAllah..msti ade rezeki punye kan....tp yg best tu...cincin tu bole diukir...so aku tgh pikir what should i put in his ring...eheheh...put our name?? put sweet quote?? aisshhh~~ blur...ms google smlm nmpak pic cincin suasa yg cute2...jom cuci mate...*wee~~




design camni smart kan...aku suke..simple + smart...


ni pun cantik ~ skali pandang cam raja2 punye pula...keh3x


ni simple kan...bole ukir di luar + di dlm ring...ermm okay juga...


wah ni cantik....tp cm design pompuan la plak...(-_-")


erm...terpikir nk gi survey kat tempat len la plak...maybe ktorg xjd wut ikat batu kot...lagi mahal gile...tp klau aku ade lebih budget...ape slhnye kan...eheheheh....

Friday, June 3, 2011

aku x suke!!

aku senaraikan sikap2 laki yg aku xsuke...huhuuhuhu...bkn ape..lately ni ade la laki2 yg menjengkelkan aku...prasan dh la 1 hal...pastu ckp cam bagus benor...meh aku plak senaraikan prangai laki yg aku meluat...sume org xperfect...aku pun byk prangai xelok yg patut diubah...slow2 la der...tp senarai bwh ni mmg ler prangai laki yg aku xsuke...meluat mak nyah....xleh nk wutpe la....huhuuhuuhuhuh...cer bace...cer bace...PEACE NO WAR!! (^^,)




1. MENINGGIKAN SUARA/CAKAP KASAR

Aku paling benci bile lelaki tinggikan suara kat aku terutamanya tanpa sebab or tanpa salah pape...or dgn erti kate lain mcm saje nk tunjuk 'berkuasa'...kadang2 boleh ilang rs hormat bile lelaki ckp kasar kat sesorang pompuan tu...aishhh...benci org yg xtau respek others (~,~)



2. PANAS BARAN
Aduhai… masalah yang blh timbulkan fobia kat sorang pompuan ni bila dapat bf yg panas baran. Pantang silap sikit, mahu dihambur segala kemarahan dia...langsung xreti kawal diri...then mula la ckp kasar...bahasa kasar...ade gak kesilapan tu punce dari diri dia sendiri tapi tetap nk menyalahkan orang lain..Setakat kena tengking blh la lagi diterima walaupun bengkek je dlm ht tp klau dh siap nek kaki tangan and sepak terajang bagai?? erm...malang ler nasib...klau nak sepak terajang tu, cari ler org yg sepadan ngan korang...jgn ler nk tunjuk macho and ganas korang tu dgn kaum yang lemah bro! Mane plak pegi sifat t/jawab and kepimpinan yang ada? Cuba-cubalah kawal kerana setiap dari kita ada barannya, cuma kena pandai-pandai ler nk kawal. Kalau dah tak terkawal sangat, tak payah bercintalah der...senang abis cite....


3. MENIPU


Haa ni lagi satu sikap yg plg selalu lelaki suke buat...suke sgt menipu or beri alasan yg tak munasabah... padahal kdg2 terang2 dia dh kantoi tapi ttp xnak ngaku and sanggup create story lain utk cover penipuan dia...ketahuilah lelaki2 ni sume..pom ni ade 1 kelebihan yg tuhan kurniakan iaitu they have a strong sense...biasanya dia bole kesan or dpt rs yg that guy sedang menipu dia...tp normally cam aku ni...aku xsuke tanye...biasanye dh tau diam kan je n tgk sejauh mane dia akan menipu kt..then we can know them better...also can easily trace dia kalau menipu lagi in future...huhuhuhuuhhu..(actually that was my father's idea..men know better about men kan..ahakz!!)


4. PUTAR BELIT

Erm yg ni aku realise berdasarkan pemerhatian aku pada org laki di sekeliling aku...sume2 la yg aku kenal termasuk mmber2 rapat...adik beradik ke...mr.right ke or mane2 lelaki la yg aku kenal..diaorg ni kebanyakkannye pakar dlm memutar-belitkan kenyataan walaupun ternyata sememangnya diaorg lah yang bersalah. Bagi diaorg, putar belit ini tak mengapa asalkan kite percaye alasan tu and then diaorg ni akan terlepas dari kesalahan sendiri. Kalau betul korang ni sygkan pasangan korang..betul2 cinta kat diaorg...bnde camni pttnye x berlaku sbb cbe pikir apa akibatnya kalau pasangan korang tau juga tipu helah korang suatu hari nanti. haaa...kalau korang tak pandai menyelamatkan keadaan, melepaslah! sebaiknya jujurlah pada pasangan dr awal...org pom ni marah xlame...at least klau korang jujur...dia akan lebih respek kat korang...caye la..cehwah...erk betul tau...tu klau aku la...eheheheh


5. PENTINGKAN KAWAN-KAWAN

Woooo...yg ni mmg aku bengang...plg bengang klau pasangan ni lebih2kan kawan2 dr dia...aduhai...korang klau betul serius dgn sorang pompuan tu...mmg nk kawen dgn dia...jgn la ketepikan dia and then lebih2 kan kawan2 korang...kdg2 tu sanggup batalkan date or janji korang semata-mata nk tgk bola ke..men badminton ke..or kdg2 just sbb nk gi minum and lepak2 aje dgn kwn2 korang...erm skali skala bolehla der...tp kalau memanjang je asyik kawan...kawan...dan kawan...lame2 bek korang kawen je ngan kwn korang tu...kan senang.... Apa guna bercinta kalau dh camtu gayanya? Kalau ada masalah plak, kwn2 sebagai tempat mengadu dgn alasan x sesuai cite dgn pasangan korang. Aishhh....klau dh korang yg pilih dia sebagai teman idup, or maybe satu hari dia gak yg jadi isteri korang, haaa takkanlah korang asyik nk merahsiakan sesuatu dari dia kan. Tak eloklah wut camtu, nanti dia mesti rs seolah-olah diri dia dah x penting buat korang...cbe klau dia wut camtu...ape korang rs? huhuuhuhuhu....ke mmg xkisah?? alamak...payah gak klau camtu...klau btul xkisah...maknenye korang xla betul2 syg gf korang tu...maknenye dia ade ke x ke...xde beza utk korang...aishhh kesiannye klau camtu....huuhuhuhuuh



6. MAIN KAYU TIGA / CURANG

Pergh bab main kayu tiga ni ler masalah paling besar dlm satu2 hub. Walaupun dah ada gf, korang ssh nk setia. Apatah lagi kalau digoda, terus disambar tanpa mempedulikan perasaan gf..pergh mmg sentap klau dpt tau...korang pandai plak sakit ht klau gf korang layan org len...tp korang sndiri mudah jatuh ati or beralih arah...pergh xbek bro wut camtu kat gf korang...klau rs msih lom final feeling korang tu...maksudnye rs msih rs nk pilih2 lagi...jgn ler couple ngan gf korang tu...kwn2 je dulu ramai2...pastu br wut pilihan...haaa camtu kan lebih molek...ni gf nak..pastu pom len pun nak...jgn ler tamak sgt bhai...adil la sket ok...


7. CEMBURU BUTA

Erm orang kata cemburu tandanya sayang kan, tapi kalau cemburu tak tentu pasal dan memanjang jer cemburu, tentu rasa xselesa gak. Agaknya lelaki yang kuat cemburu ni takut gf dia terlepas ke tangan kumbang lain kot..korang kene ler ingat, bukan semua pompuan tu suka bfnye kuat cemburu. Tapi, ada gak sesetengah tu suka bila bf dia cemburu sbb seolah-olah cam sgt syg and hargai dia...tp bg aku jgn cemburu buta sudahlah, malas jugak nak layan kdg2...pastu dh cemburu buta menuduh tanpa usul periksa...mengamuk2 xnak dgr explaination plak...pergh yg tu lagi sentap bro...jgn la tunjuk sgt yg korang tu cam berkuasa sgt plak...kawal2 sket feeling baran tu ok...lets make girl respect u based on how u manage the situation or problem...sok2 korang kan nk jd ketua keluarga kan...kne la tau camne nk handle problem dgn bek =)



8. KAKI MEROKOK

Bhai...Ini satu gi sifat kaum lelaki yang melemaskan pompuan (terutama aku ler...keh3x)...mane taknye... asyik nk berasap sana sini, nek lemas dgn bau dan asap rokok korang ni. dah ler tu...abis baju2..rambut...beg... segala nye melekat dgn bau rokok korang..alamak der...penin oi smpai nk pitam dibuatnye...busuk!!! korang tau x..pompuan ni suke bnde2 yg cantik..yg wangi2...yg kemas2...yg xselekeh2..pndek kate yg cantik2 la..sbb pompuan dh dicipta camtu...beauty and women...selari ok der...erm dah tu dlm sehari kdg2 bole habis sekotak rokok. tu mujur klau sekotak..kdg2 bole beli lagi sekotak...mak aiii...juling biji mate nengok! Klau habiskan duit dgn mkn benda berfaedah takpe ler jgk kan, ni x… asyik nk menyedut asap busuk yg x sihat tu. Klau asap tu bw kesan pada diri sendiri jer takpe ler jgk, ni siap bole bg kesan pada orang sebelah gak tau. Kadang2 tu gf korang tegur bukannya apa, dia sayangkan korang tau x...dia xnak korang ni skt2 sok2 pas kawen ngan dia...klau korang skt...or meninggal sbb byk sgt isap rokok...haa sape yg sedih...bini korang gak kesian tnggal sorang2 dah tanpe korang...lagi klau aku..pergh xsnggup ar tgk laki aku isap rokok sambil men or dokong anak aku...pergh siap ar...jgn nk sentuh2 anak aku time merokok....huuhuhuhuuhuhuh..(wish mr.right cpt la benti merokok...doa sgt2...huuhuhuh)



9. KURANG BAGI PERHATIAN

Erm org slalu ckp lelaki ni kadang2 suka bertindak sambil lewa jer and krg bagi perhatian x kira ler dlm apa jer urusan...betul ke?? Tapi klau urusan berkaitan dgn diri dia sndiri...cepat plak laksanakan..klau ttg gf korang...wut bodo je...tp berjanji pandai plak...erm sbnrnye pompuan ni bkn ler nk korang bg perhatian smpai 24 jam kat dia...tp ckup ler klau korang ni amik tau hal idup susah senang dia tu...sbb dh naturality pompuan ni mmg suke bermanje and dimanjekan...jgn ler plak korang nk herdik dia ckp ngade2 plak kan...bkn 24 jam pun dia mntak dilayan...klau korang bole peruntukkan masa smpai 3-4 jam gi memancing...3-4 jam lagi gi minum and lepak2 dgn mmber2...ape la slhnye peruntukkan dlm 5-10 minit je call tanye kabar...ssh ke?? then klau pompuan tu ckp sumthing...tlg laa bagi perhatian sket...ingt dia men suke2 je ke nk ckp ngan korang perkara tu...msti sbb dia anggap korang penting la dia share mende tu and tanye pndapat korang...aiii penin akak ni nk terangkan dik...cenggitu la lebih kurang...ahahahahha....



10. KUAT KOMPLEN


laki yg kuat komplen ni pun rimas gak kepala lutut nk layan...tu tak kene...ni tak kene...tu tak bole..ni tak bole..dah kuat komplen..kuat plak ngongkong...erk penin mak ni nyah...~~ klau jupe tu..dr hujung rambut smpai ujung kaki dia komplen..stail rambut or tudung la...baju yg gf dia pakai la...seluar tak kene la..kasut la itu la..aiii pendek kate asal jupe ade je bnde nk komplen...xkene kat mata dia...der...dh cermin diri dulu ke sblum nk komen2 kaw2 tu??? korang tu smart sesangat ke? stylo sgt ke nk gf korang camtu...klau seiring xpe la jgk..ni nk gf meletop2 stylo..tp korang sndiri selekeh...pe kes bro??? cer jgn kuat sgt komplen tu..cer rilex..cer rilex sket...eheheh...tegur xsalah...tp biar kene pd tempatnye...tegur utk kebaikkan xpe..tp klau sume komplen...tu mmg nk kene la...kan bek korang terime je dia seadanya...dh korang kenal dia pun dia camtu kan...then dh bersame nape nk tukar2 dia..dah klau dia suke pkai beg simpang...xpyh ler nk pakse dia pkai handbeg...cthnye la kan....eheheh...nnti cnfirm dia xselesa n rs xconfident sbb dia xbiasa dgn cara tu...biar la dia jd diri dia seadanye...ok bhai???


11. PENGOTOR

alamak aiiii...ni ha ade la kan segelintir org laki ni ssh nak sedar diri korang ni ada yang pengotor...especially bab2 meludah ker or uang kahak merata-rata... uwekkkk!!! then ade gak yg jrang bsuh suar smpai bau cam sampah...then xpkai deodarant n mcm2 g smpai badan bau cam 100 hari xmandi...xrs segan ke camtu? plak tu ade ht nk komplen2 gf korang..nk dia cantik2 utk korang...tp korang sndiri penampilan wut gf korang xselera je tgk...bagi adil sket la der...klau korang nk gf korang cantik...wangi...kemas...pompuan pun camtu gak...jgn ler slekeh nau smpai hilang selera ni haa...ssh nyah mak nk terang lebih2...kang ckp mak ni cerewet plak...wakakkakaka 






~~ ni je la yg mak smpat pikir kan nyah...mak ni bkn ape...rimas tau x..rimas dgn ko tu...cer jgn byk cengkadak...kang gf tinggalkan ko br ko tau....bersyukur la dgn ape yg kt ade...bek buruk pasangan same2 la tanggung and cube berubah ke arah yg lbh bek..mak ni pun byk bnde nk kene betulkan nyah....yg pnting mak xla mcm ko keje nk komplen org je cam ko bgus benor...ni baru mak nk laser sket sbb mak panas tinge dgr suara ko nyah...kebanyakkan yg mak xsuke ni ade kat ko...gf ko dh bole trime ko dh ckup bek nyah...ko ingt sume pom leh trime ko cam gf ko ke?? klau mak...aiiii mintak jauh la nyah....tu pun ko ade ht nk curang gi...bw2 ler berubah...seblum yg xdikejar xdpt..yg dikendong berciciran..adios nyah...mak bkn nk gado..mak menegur sket je sbb tgk ko dh "lebih" nyah...peace no war ~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...