Readers

Sunday, February 22, 2015

Lirik Lagu: Sempurnakan aku by Anuar Zain

Salam...

haaa korang tau tak aku ni sebenarnya memang minat kat Anuar Zain...eheh..sebab bagi aku dia lain dari yang lain...suara power..and lagu2 dia sangat menyentuh jiwa...

now suka sangat lagu yang ni....layan jom...




 Ku di sini seorang diri
Berharap waktu berulang lagi
Saat ada dirimu bersamaku

Aku di sini yang menyesali
Menangisi kepergianmu kasih
Semua begitu salah tanpa dirimu disisiku

Tahukah dirimu
Kau bawa setengah hatiku hilang
Bersama hampa di hidupku
Hanyalah dirimu yang mampu lengkapi
Oh mencintamu sempurnakan aku

Menangisi kepergianmu kasih
Semua begitu salah tanpa dirimu

Tahukah dirimu
Kau bawa setengah hatiku hilang
Bersama hampa di hidupku
Hanyalah dirimu yang mampu lengkapi
Oh mencintamu sempurnakan aku

Kembalilah kepadaku
Aku mohon kepadamu

Tahukah dirimu
Kau bawa setengah hatiku hilang
Bersama hampa di hidupku
Hanyalah dirimu yang mampu lengkapi
Oh mencintamu sempurnakan aku

Hanyalah dirimu yang mampu lengkapi
Oh mencintamu sempurnakan aku

Aku di sini seorang diri

  

Saturday, February 21, 2015

Lirik Lagu: All About That Bass by Meghan Trainor

Salam...

Just love this song & its music....layannnn....




Because you know I'm all about that bass,
'Bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass

Yeah it's pretty clear, I ain't no size two
But I can shake it, shake it like I'm supposed to do
'Cause I got that boom boom that all the boys chase
All the right junk in all the right places

Friday, February 20, 2015

Throwback : Vacation to Cameron Highlands

Salam...

Godek2 picture..ternampak pictures semasa bercuti di Cameron Highlands last year...dah lama dah..baru teringat tak update pun even plan to do so...remember entry ni??  banyak rupanya entry berhutang...eheh...ntah ingat lagi ntah x...note jela ape yang masih ingat ni...eheh

view at night
we all stay kat hotel Casa De La Rosa, Cameron Highlands...

overview lobi & cafe hotel
actually cadang nak pergi cameron memang dah lama..aku memang tak pernah sampai ke sana..teringin la sangat2 nak memetik strawberi...verangan2 bersnap2 photo di ladang teh...feeling2 di oversea gitu...ahahah...so plan punya plan...dah book hotel semua..tup2 adik aku pula gi set wedding date dia sehari sebelum we all punya trip..hampir nak cancel la juga..tapi kenangkan dah bayar hotel...redah jela nanti...huhuhuhuuh

Thursday, February 19, 2015

cat ruang tengah a.k.a dining hall

Salam...

untuk dining hall ni, aku memula plan nak cat corak guna nippon paint...memang cantik & class sangat..tapi beli cat last minute...grab aje la ape cat yang ada...huhuhuuh

smart gila kan? especially warna brown tu
gilos minat weiiiii!!
maybe next time la ko (~,~)
dah hubby beli last minute...cat biasa aje la...huk3x...frust tapi takpe..aku terfikir nak buat decor lain pula kat wall nanti...eheh...tapi tak buat lagi la decor tu..sebab dah bersalin & now busy yang amat dengan bebudak kecik 2 orang tu...insyaAllah if masa mengizinkan...cat dah beli...corak dah ada...masa jer yang tak ada...wuarghhhhhhhhh.......

before

after
adik ipar tolong cat...lepas cat memang cantik gila warna hijau tu..serius jatuh cinta..tapi hubby cakap cat dia warna cair..kena balas 2x baru cantik..erm brand colourland tu...selalu aku beli cat brand ni memang pekat likat...kaler 1 lapis pun dah cantik..erm maybe warna lime ni warna cerah...x sure la..sebab yang orange tu okay je 1 lapis...brand yang sama juga...

cantik gila kan warna ni
diaorang cat time aku kerja..so balik tu tak sabar terus ajak hubby gi rumah nak tengok..pas tengok terus kiss hubby...sebab cantik yang amat!! eheh...sengeh jer dia...dia cakap nasib baik puas ati...cehhhh macam la bini ni cerewet sangat...HAHAHAHHA...tak ngaku

model cilik
sibuk nak mengukur gak
masa ni malam sebelum hubby cat..aku dok tunjuk dia mana nak cat warna apa...siap pesan jangan selekeh...ahahha...lorat benau bini ni...

macam terang sangat pula aku rasa
eheh
actually aku pilih colour orange sebab colour orange ni sesuai untuk ruang makan...korang percaya faktor warna memberi kesan emosi? haaa kalau nak tau...orange untuk tambah selera makan...sebab tu pilih warna ni..hijau?? untuk kedamaian..match?? ok jer kot...now kan trend colour blocking...kata nak modern style kan? eheh....

aku plan pintu tu nak colour warna putih...sebab nampak weird sangat brown dengan orange...almost the same..tak cantik..tak naik warna orange ni bila tang kat pintu tu...aishhh sakit mata...takpe...insyaAllah nanti kaler slow2 lepas pindah...simple je pintu kan...eheh

tu je update tentang dining hall kitaorang..kecik je pun ruang nye...enuff for 3 of us (^^,)   

till then jumpa lagi...daaaaaaaaaaa........... 

Wednesday, February 18, 2015

stripe wall decoration

Salam...

tetiba eksited kan update pasal rumah...eheh...ok kali ni nak update tentang small wall kat rumah aku...small wall ni ruang antara ruang tamu & ruang tengah...plan nak buat gantung family pictures...so macam biasa la otak ni dok fikir nak buat background dia...

idea datang bila tengok picture ni....

simple yet beautiful
sumber : encik google
gigih la pujuk hubby suruh cat macam ni...dia malas sebenarnya..ahahha..orang laki ni kan nak simple je...dapat pula bini jenis lorat nak deco2..amik kau kene turuti juga..nak tolak time tu mak buyung kan...kang merajuk jenuh nak pujuk...HAHAHAHAH (ketawa kemenangan)....

Tuesday, February 17, 2015

cat dinding atau pasang wallpaper?

Salam...

lama tak update pasal our house progress kan..actually could say 95% siap untuk diduduki...ahahha..bila nak move ntah...macam2 hal...hohohoho...

memula dok terfikir nak pasang wallpaper ke cat ek...fikir punya fikir...survey sana sini..fuhh dengan kos kalau pasang wallpaper, terus decide...ahhh cat aje la sendiri..bukan tak pernah buat pun...eheh...

actually, rumah dah siap cat dah..siap deco wall lagi ngko!!! time tu perut memboyot dok panjat tangga cat...gigih sey!! ahahaha...walaupun senget sket sebab buat ala kadar je...overall satisfied..siap sepupu nak tempah plak..cehhh...mane larat sey time tu...kih3x....

ri dinding di ruang tamu..
plan nak buat backdrop utk pasang tv

Monday, February 16, 2015

sayang dah kat adik dia

Salam...

lama tak cite pasal zafran...pasal development dia kan...dia skung ni memang makin bijak..makin banyak akal dia...dan makin nakal..adoi!! memang pengsan lebih2 lagi time hubby tak ada...banyak la akal dia...time nak tidur tu paling payah la bagi aku..zafran dah tau ABC, Aliff Ba Taa, 123....tapi tak kenal huruf2 dia lagi..tau baca gitu aje...warna dah kenal semua...suka sangat menconteng...dia dah makin banyak makan...kurang dah minum susu...masih usaha potty train...berak dia pandai cakap...tapi kencing memang main kencing je..biasa dia pegang "anu" dia tu makna dia nak kencing...susah gak la sebab kene perhati dia je...lagi2 aku bekerja..so limited time sangat nak potty train...harap2 by 3 years old dah boleh buang je pampers tu....huhuuhuhuhu.... my target la...hopefully work out...

masa 1st day aku balik dari hospital
gini muka dia pandang aku aje
rindu agaknye..eheh
penerimaan zafran kat adik dia?? as expected...memula memang dia jeles abis la...pantang adik nangis..dia pun buat hal...kadang2 time tu la nak dok atas riba aku..nak minum susu baring kat aku...since masa preggy zhariff memang aku dah dok mind set...kene banyak sabar...kene spend time semaximum mungkin dengan dia..jangan bagi dia rasa tergugat..rasa hilang kasih sayang...haaa lebih kurang gitu la selalu aku beringat2 time preggy...alhamdulillah..memang try sehabis mungkin...

Thursday, February 12, 2015

musim sakit

Salam...

dah 2 hari aku MC...hari ini baru start kerja balik...tu pun body masih weak...demam, batuk, selsema plus....sakit kepala...huhuuhu...pergi jumpa doktor...dia cakap now memang musim orang sakit...orang batuk..orang demam...faktor cuaca...kalau kat melaka ni..angin memang kuat lately ni...kalau orang tua2 cakap...angin penyakit...haaa tu la mama cakap kat aku...eheh...doktor pun pesan..kalau boleh kurangkan aktiviti kat luar...lagi2 ada anak kecil ni..antibody diaorang tak berapa kuat lagi..mudah diserang penyakit...

last week kat kampung
aktif meniarap & main air liur
aahahahah

Thursday, February 5, 2015

Zhariff 4 bulan

Salam...

Ya Allah...sekejap je rasa masa ni berlalu..pantas betul kan...tup2 zhariff dah 4 bulan.. alhamdulillah... he's so active & bijak... sesuai with his name..eheh.. at this stage..banyak dah zhariff punya development...dia dah boleh meniarap..yeh!! 28hb Januari, Rabu ritu dia officially meniarap sendiri..yang bestnya parents aku cerita..dia siap boleh tarik & angkat tangan dia yang tersepit..cuma dia masih tak boleh pusing baring balik..dia reti bangun meniarap je..telentang balik belum pandai..eheh...

ni time usaha nak meniarap
memang sampai nangis2 dia nak bangun tapi tak boleh
usaha kuat sungguh dia ni...eheh
aishhh...tapi yang sadis tu..sampai hari ini la aku tak dapat tengok dia meniarap dengan mata kepala aku...tiap kali aku tengok..sama ada dia gelak2...or dia nangis nampak aku...manja macam abang dia juga...eheh..maybe aku la yang suka manjakan anak2 ni...eheh...naluri ibu kot (^^,)

Tuesday, February 3, 2015

SHOUT POST: HADIAH DAH POS KEPADA PEMENANG GIVEAWAY

Salam...

alhamdulillah..dah settle pos hadiah2 para pemenang first giveaway by Erza...cuma ada lagi satu hadiah je tak dituntut...tapi rasanya dia memang dah bagi details..tapi as aku cakap before ni ...watsapp aku problem..so ade message yang tak dapat nak recover balik...yang mana dah watsapp balik details..aku dah pos tadi...tapi tu la..tinggal sorang je lagi...huhuhuuh

tudung | blouse | dress | slimming suit
 
hope korang suka lah hadiah yang tak seberapa dari aku ni..sebagai tanda penghargaan coz support GA aku..eheh...seronoknya..nanti kita buat lagi ye...

ok ni tracking no untuk hadiah korang...kalau dah dapat inform la ye.. TQ (^^,)/

Link blog : http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com
Hadiah : Slimming Suit
Tracking No : EF551905401MY

Link blog : http://tintanienaannisa.blogspot.com/2014/12/first-giveaway-by-erza.html
Hadiah : Tudung
Tracking No : EF551905463MY

Link blog : http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/11/first-giveaway-by-erza.html
Hadiah : Tudung
Tracking No : EF551905446MY

Link blog : http://cikgufarha.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
Hadiah : Blouse
Tracking No : EF551905432MY

Link blog : http://storybegininmyworld.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
Hadiah : Dress
Tracking No : Pending details..not yet courier



 TQ again guysss!!! daaaa~~~

Monday, February 2, 2015

URGENT: details para pemenang giveaway

Salam...

first of all aku menyusun 10 jari sebab lambat pos hadiah korang...maklumlah nak pergi shopping mall dengan ade anak kecik ni bukan senang...aku curi2 masa beli..harap korang suka dengan pilihan aku...eheh...

anyway..masa pertengahan january dah lengkap dah details para pemenang..semua dah watsapp aku...tapi tup2 watsapp aku gila buat hal...penat aku recover balik semua message...ada yang dapat...ada yang hilang...so untuk para pemenang ni...ada 2 orang punya details hilang...aku tak sure siapa...satu dress & satu lagi tudung...

pleaseeeee korang kalau baca post aku...watsapp aku cecepat ek..sebab plan nak pos esok...aku dah siap packing dah..tinggal nak tulis kat courier slip je...sebab aku x ada details korang...aku dah hantar komen gak kat each post para pemenang...so harap2 korang give feedback cecepat la..


sorryyyyy yang amat ok guysss....my bad (~,~) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...