Readers

Monday, July 27, 2015

susu sejuk beku semua dah rosak!!!

Salam...

Allahuakhbar...dugaan betul pagi2 ni...sakit hati ni tuhan je yang tau...geram..frust..sedih semua ada...bayangkan susu sejuk beku stok untuk 2 bulan lebih semua dah rosak...bukan senang nak buat stok...hanya ibu2 je yang dapat paham perasaan aku ni...sob3x....

kisahnya macam ni...semalam petang dalam jam 3 macam tu la...we all balik dari beli barang2 dapur...disebabkan zhariff tidur (tengah menyusu), jadi hubby offer diri untuk angkat & susun barang dapur..tak dinafikan aku ni agak keberatan...sebab biasanya aku yang mengemas & menyusun...aku lebih suka buat sendiri...al-maklumlah...kadang2 kecerewetan aku ni, hubby malas nak melayan..hahaha...

tapi disebabkan no choice, relakan hati biar hubby buat..adalah dalam 5-10 minit, pastu dia keluar balik..aku ni memang tak sedap hati je fikir dia dok menyusun macam mana...2x aku tanya, muat ke tempat beku tu...sebab aku dok fikir stok susu zhariff yang banyak kat tempat beku tu..hubby cakap muat...ok la..sebab dah 2x tanya, takut pula kali ke-3 hubby bengang..hohoho...

then, we all keluar semula gi umah parents aku..terus lah lepas tu dok berjalan raya umah sedara mara..dalam kol 11+ malam baru sampai rumah..aku terus tidur dengan zhariff sebab kepenatan...selalunya memang aku prepare barang keperluan anak2 + kerja waktu malam...jadi pagi nanti tak la kelam kabut..disebabkan aku penat yang amat..aku tidur & kunci jam lebih awal..plan nak prepare awal pagi jela...

mane nak tau..pagi ni aku terkejut bila buka peti sejuk beku tu..ada macam wap2 air..ni semua gara2 hubby la tak tutup rapat pintu peti sejuk beku tu....cepat2 buka plastik susu...tengok semua susu dah 80-90% cair...sedih gile tau tak..rasa nak nangis..memang kelam kabut gak la aku pagi tadi bila tengok stok susu dah jadi macam tu...susah payah buat stok..jaga pemakanan tak nak bagi susu berkurangan...tup2 hilang sekelip mata..memang bukan rezeki zhariff la...(~,~)

start hari ni, aku kene cekalkan hati buat balik stok susu untuk zhariff...pengeluaran susu aku masih ok walaupun dah tak melimpah ruah macam dulu..maklumlah sejak puasa hari tu memang ada effect sket...walaupun tak yakin dapat buat stok, sebab zhariff pun dah makin kuat menyusu...sehari aku tinggalkan dalam 12-15oz memang licin abis...sehari aku pam kat opis pun dapat around macam tu..so mustahil la aku dapat menyimpan buat stok..mesti abis..pam hari ni..abis esok...huhuuhuh....arghhhh stress bila fikirkan stok susu ni.....................

dugaannnn...sabar aje yang mampu buat masa ni... (~_~)

Wednesday, July 22, 2015

ALERT PLEASE!!! details para pemenang | cash raya dah ditunaikan

Salam...

mekasih pada korang2 yang cecepat bagi details para pemenang tu...setakat ni masih ada lagi 11 orang pemenang yang masih belum menuntut hadiahnya..hari tu lupa nak inform suruh email details cecepat..so ni nak bagitau la..lepas ni aku dok busy sebab adik nak kahwin..banyak benda nak uruskan..kalau boleh nak pos hadiah korang cecepat...tapi nak gi pos sekali la..maklumlah pejabat pos tu busy sentiasa..tak mau la dok ulang alik 2-3 kali kan..please email / tuntut hadiah sebelum end of this month..lepas dari 31/08/15, aku dah tak layan tau tuntutan hadiah korang tu...ngeh2x..

untuk pemenang cash raya...aku baru je transfer jap tadi...korang leh check akaun memasing...




anyway...tahniah pada semua pemenang..ala yang tak menang tu tak mau sedih2 ekkk..nanti kita main join2 giveaway lagi...ok sett!!! byeee...

selamat hari raya...
daaaaaaaa~~~

Thursday, July 16, 2015

Senarai pemenang Raya Giveaway by Erza

Salam...

aiii..mekasih pada semua yang sudi join Raya Giveaway by Erza..semalam last day join...so hari ini..as promised...aku nak umumkan senarai pemenang..ada ramai juga tanya senarai pemenang berdasarkan apa..actually masa buat giveaway ni..memula fikir nak random.org untuk semua pemenang..tapi bila fikir balik..kesian orang yang selalu join terawal..sebab biasanya jarang no yang awal2 ni random.org pick up..so......ehem ehem...

nak bagi korang happy sama untuk raya ni..maka akak berbesar hati tetiba nak bagi sikit hadiah sebagai penghargaan..no worries okay..untuk 5 peserta terawal..aku bagi voucher Magic Art Museum 3D ok...so here we go..the announcement of the winner...yehuuu (^_^).......

1 x dress raya
http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html

2 x RM 10 duit raya
http://iamhazystayawesome.blogspot.com/2015/07/raya-giveaway-by-erza.html


http://music-syasya95.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html


10 x voucher Magic Art Museum 3D
setiap pemenang saya bagi 2 voucher, so korang leh la pergi dengan pasangan
hepi tak?? ngeh3x...

http://dewqracintakita.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html


http://www.cekgunorazimah.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html

http://www.kisahpondokkecil.com/2015/07/raya-giveaway-by-erza.html

http://theaniss.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html

http://www.akifimtiyaz.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html?m=1

http://farinahashari.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html

http://www.mialiana.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html

http://ummi2m2s.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html

 http://anakbonda.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html

http://www.munirahizzan.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html

and...as promised..5 peserta terawal berikut, sila bagi details anda juga sebab aku nak bagi hadiah kat korang..ngeh3x...

1. http://ciklapunyabelog.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html
2. http://greenfarra.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html
3. http://emyyyyemyyyy.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html
4. http://thepermanentone.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html
5. http://sweetsouryaya.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html 


okay...abis sudah announcement pemenang...semua pemenang, sila email detail korang di alamat email zafsoutlet@gmail.com..bagi details berikut:-

Nama:
Alamat: 
No. Phone:
Link penyertaan:
Hadiah dimenangi:

Bagi pemenang duit raya, sila bagi details berikut ye:-
Nama Pemegang akaun:
Nama Bank:
No.Akaun bank: 
Link penyertaan:



byeeee..korang memang awesome sebab sudi join...selamat hari raya..maaf zahir batin...daaaaaaaa~~~~

Senarai peserta Raya Giveaway by Erza

Salam..

ni senarai peserta yang join Raya Giveaway by Erza..cer check link korang ada tak dalam ni..nanti malam sikit kita umum pemenang ye..bagi gegempak sket debaran tu..hihihi...

SENARAI PESERTA

1. http://ciklapunyabelog.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html
2. http://greenfarra.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html
3. http://emyyyyemyyyy.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html
4. http://thepermanentone.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html
5. http://sweetsouryaya.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html 
6. http://theathra.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html
7. http://nonasani.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html
8. http://adna2029.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html
9. http://dilazhari.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html
10. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-erza.html

Raya Giveaway by Erza

STICKY POST UNTIL 15/07/15
PLEASE SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY 
**********************************************************************************************************************************

Salam
CLICK BANNER TO JOIN


1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 

3. Buat satu entri bertajuk "Raya Giveaway by Erza"


4. Copy Coding di bawah dan paste di ruang HTML entri anda



5. Tinggalkan URL entri korang di SINI

6. Siap dan good luck friends!!!




Mudah je kan!!! (^^,)

Hadiah - hadiah yang bakal dimenangi:-
1 x dress raya
2 x RM10 duit raya
10 x voucher Magic Art Museum 3D


Terima kasih & Salam Ramadhan Al-mubarak kepada semua!

Wednesday, July 15, 2015

persiapan raya siap sudah!!!

Salam...

cepat betul masa berlalu..masih teringat 1st day dok bangun sahur...masak tung tang tung tang kat dapur tu..sedar tak sedar skung dah nak abis Ramadhan...I am sure will miss Ramadhan this year sebab full of memories...eheh...tapi bila fikir balik...kalau anak2 dah makin besar...dah boleh puasa mesti lagi aku seronok..masakkan untuk diaorang..alahai..best wokey tengok anak2 makan masakan kita!!!

setakat ni...semua persiapan raya boleh dikatakan 95% dah siap..lagi 5% tu bab final touch la...kih3x...baju raya aku tahun ni 3 pasang aje...sepasang hubby belikan untuk pakai raya 1st...sepasang mama belikan...sepasang aku beli sendiri...eheh..tudung 3 helai hubby belanja...kasut tak ada..pakai je kasut yang dah ada...untuk hubby...sepasang baju melayu untuk pakai 1st raya...tahun ni nak pakai baju melayu balik katanya..maklumlah last year dia dok pakai kurta..ingatkan dia nak pakai jubah tahun ni..hihihi...pastu ade la beli t-shirt & seluar..

Tuesday, July 14, 2015

break the fast 2015 - The Renaissance Hotel, Melaka

Salam..

Last week my company sponsored berbuka puasa di hotel Renaissance, Melaka..selalu la juga bos belanja kat hotel ni..maybe menu kat sini kene dengan tekak dia kot...eheh...anyway..ni boleh dikatakan acara rasmi opis..every year mesti ada...wajib..eheh..aku balik agak lewat gak la...dalam kol 10.30 malam baru sampai rumah..sampai2 rumah zhariff dah tidur..zafran tak ada..ikut my parents keluar beli barang...ada la dok tunggu dalam 10 minit baru jumpa zafran..rindunya la hai kat anak2 walaupun sehari lewat balik...

upon arrival..terus join snap2 photo
hobi dari dulu tak berubah
HAHAHAHAH
for the first time, aku rasa kosong berbuka puasa dengan kawan2 sebab terkenang hubby dan anak2..tak tau kenapa..cuma terasa kan best kalau hubby dan anak2 ada sama time ni..makan best2 sama2...sob3x...makin ke"ibu"an aku ni...fuhhh~~

Monday, July 13, 2015

Throwback: wedding adik ipar

Salam..

dah lama baru berkesempatan nak cite..kih3x..biasalah aku ni busy mengalahkan menteri...huhuhu..actually adik ipar punya wedding last 2 months...nikah 31/05/15..jodoh dengan orang bentong, pahang..majlis simple & meriah..alhamdulillah semua berjalan lancar aje..we all gerak hari sabtu 30/05/15..plan asal mama & papa nak follow..sekali tu abang Joe datang pula satu family..at last papa need to stay..mama je la yang follow kitaorang...abang Joe tu bestfriend papa...memang close sangat..if we all datang Penang, dia mesti layan family kitaorang baik punya..seems tak best la suddently dia datang Melaka, we all pula tak dapat nak sambut..dah la bukan selalu dapat jumpa..bertahun2 la baru jumpa...huhuuhuh

bagi model cilik ni posing dulu
kih3x
dipendekkan cerita, we all stay one night kat homestay di Selayang, sebab malam tu ada buat kenduri doa selamat kat rumah atuk sedara belah hubby..esok pagi baru gerak gi Bentong..nikah buat kat masjid..then terus jamuan makan..simple je (^^,)

selebihnya jom layan pic jela ye...

Monday, July 6, 2015

Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Sufi Printing Services


Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang

Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015
Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)

Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.
Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.
[ Gambar Di Luar Kedai ]
 [ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1 

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan. 

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah 
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat. 

3. Penghantaran Yang Fleksible 
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan. 

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :) 
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50. 

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 012-296 1085. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.

Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi PritingrServices dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Sufi Printing Services , Emas Putih , Lan Careno , Mek Zumbie , Mawar Biru , Ejulz , Nina Mirza , Nizam , Ida Baharum , Inani Hazwani , Yanie Yusuf , Syira Lokman , Faziera , Boni Kacak dan Nadiah Hanum :)

Wednesday, July 1, 2015

dapat tempahan kuih raya

Salam..

hahaha..nak gelak pun ada...ni gara2 gurau2 jadi serius..erm makanya hujung minggu ni nak tak nak kena la mula buat kuih raya juga...kalau tak, takut tak sempat nanti..untuk permulaan aku open order kuih yang aku dah biasa buat je..kuih cornflake madu..confirm sedap & puas hati..ni orang cakap la..bukan aku cakap...kah3x...gelak lagi....

untuk orang melaka kalau nak selit order pun boleh je..aku jual murah untuk promosi permulaan ni..insyaAllah kalau ok...tahun depan kita buat serius2 okay...seppp!!


BISKUT CORNFLAKE MADU
SEBALANG - RM26
SELF PICKUP -  MELAKA TENGAH

WATSAPP / SMS :- 
ERZA - 0166146741
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...