Readers

Friday, July 25, 2014

selamat hari raya!!!

Salam...

hari ni last kerja sebelum cuti raya bermula..so di kesempatan ni, aku nak ucap Selamat Hari Raya kat semua yang mengenali diri ini...tak kira la face to face ke...kenal di alam maya je ke..maafkan aku kalau ade salah silap sepanjang blogwalking, komen2 aku ke ape ke...entry2 yang mengguris hati ke kan..mane la tau...

pada yang nak balik kampung tu, hati2 di jalan raya...bak kata pepatah lama..biar lambat asalkan selamat...ingat orang yang tersayang ye...

 

menang kad raya dari Uzu

Salam...

yeh!!! walaupun tak menang cash untuk GA ni...tapi Uzu bagi kad raya pada peserta no. 1 - 100 ..since aku peserta no. 49, so dapat lah kad raya...tadi baru jap bagi details...macih Uzu...ni kali kedua dapat gift dari GA Uzu...rajin dia buat GA tau...selalunya hadiah memang banyak...



nak check result korang gak? klik <<< sini >>>

earnings dari CPUV nuffnang

Salam...

hari ini baru betul2 faham macam mana nak dapat earnings dari CPUV Nuffnang ni...maklumlah...aku baru nak bertatih kan bab2 Nuffnang ni...eheh..itu pun lucky sebab terbaca entry dari Azhafizah ...eheheh...



Thursday, July 24, 2014

break the fast 2014 - Hotel Equatorial, Melaka

Salam...

last friday my office buat majlis berbuka puasa sekali birthday celebration...kali ni location kat Hotel Equatorial...dekat je dengan office..lebih kurang 5 minit je dah sampai..eheh...since bulan puasa ni we all yang muslim boleh balik awal 1/2 jam...sharp kol 5.00petang we all dah keluar...sebab nak merayap kat Dataran Pahlawan (Shopping Complex) dulu...DP ni sebelah je dengan Hotel...so ok la kan...bebudak ni borong kasut raya...beli Jelly Shoes...tengah offer 50%...aku time tu tengok2 je...esoknye baru gi beli sebab malam tu tak boleh tidur terbayang kasut yang wangi tu...ahahha...bole??? (^^,)/
 
luar office..
tunggu the geng turun

menang fridge magnet dari blogger faezah =)

Salam...

alhamdulillah...first GA yang aku menang, join sepanjang Ramadhan ni...


dapat fridge magnet dari Singapore gitu...no. 2 dalam senarai pemenang tu...kih3x...


nak check nama korang gak? check SINI



p/s: tak sabar tunggu gift sebab memang hobi aku kumpul fridge magnet ni..dah beratus kot dalam simpanan...eheh...peti ais je lom ade lagi..nampaknye kene beli yang besar la kot baru muat lekat semua kat situ...ahahhah (ALASAN!!!)

Tuesday, July 22, 2014

Giveaway by Ira

Salam...

CLICK BANNER UNTUK JOIN

Monday, July 21, 2014

persiapan raya 2014

Salam..

alhamdulillah rini dah Ramadhan ke-23..lebih kurang seminggu je lagi nak raya..setakat ni baru tinggal puasa sehari je..eheh...persiapan raya?? well, untuk persalinan kami sekeluarga dah lengkap dah...duit raya pun dah siap tukar & masuk angpau siap2...eheh...kuih raya tahun ni aku buat sejenis je..itu pun sebab kenangkan hubby dok mengidam..ikutkan larat badan memang tak nak buat kuih tahun ni..beli jer...eheh..walaupun hati ade la dok meroyan2 nak buat kuih...(^^,)  

saje tunjuk duit raya..ahahah
mai la datang umah (^^,)

GiveAway Ramadhan Syawal by Jaja Sutera

Salam...

nak menang perfume? jom join simple GA ni...

http://jajasutera.blogspot.com/2014/07/giveaway-ramadhan-syawal-by-jaja-sutera.html


pelbagai perfume untuk dimenangi!!!
(^^,)


GOOD LUCK GUYS!!!

Friday, July 18, 2014

Segmen Jom Blogwalk ! by Mellya


Assalammualaikum.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Dengan sukacitanya Mellya merasmikan Segmen Blogwalk kecil-kecilan anjuran Mellya sendiri. Hihi harap ramailah yang sudi join. Tambah kenalan, tambah page views sekali ye.


TAMAT 24 JULY 2014.
Syarat penyertaan :

**SYARAT WAJIB**
Create post bertajuk "Segmen Jom Blogwalk ! by Mellya"

Tinggalkan link penyertaan di entry ini sahaja 

**SYARAT TAK WAJIB** 
Follow Blog dan tekan iklan yang ada

P/S : Terima Kasih daun keladi bagi yang menjayakan Giveaway Mellya dan Iola serta Simple Giveaway Projek Dress Bajet. Tahniah juga buat pemenang :)

Thursday, July 17, 2014

CPUV : Fashion Pitch/Writers Unl...uMobile Prepaid Free Meal & Waku Doki Campaign

Salam...

alhamdulillah...aku dapat lagi 3 iklan CPUV...mekasih pada pihak Nuffnang & of course pada para periklan yang sudi pilih blog aku yang tak seberapa ni...eheh...rezeki bulan ramadhan...bulan ni banyak dapat CPUV compare previous month... 

2 iklan dah credited pastu dapat lagi 3 new iklan...actually start isnin & selasa ritu...tapi sebab aku tak berapa sihat...tak menyempat nak bukak blog apatah lagi check Nuffnang...perut sakit...selasa plak MC..check doktor...dia cakap banyak asid dalam perut...stop minum susu for a while...stop makan bende pedas..bende masam...maybe sebab puasa ni perut kosong..waktu berbuka makan macam2..haaa tu la jadinya...doktor cakap lagi, usus aku gerak laju...dia suruh sapu minyak cap kapak kat pusat sikit...akan cepat lega...tapi aku tak buat pun sebab pregnant ni kan suhu kita panas...kang pakai minyak tu lagi panas...aku balik just consume ubat homeopathy je...semalam masuk kerja terus kena join meeting half day...another half day pulun siapkan kerja yang tertunggak time MC...penattttt (~,~)

Monday, July 14, 2014

Check up @ 27 weeks of pregnancy

Salam...


Last saturday pegi check up lagi...first time pegi ari sabtu...ramai orang..bila ramai je, doktor mesti tak berapa nak mesra alam...aishhh (~,~)

agaknye camni baby dalam tu ye...kih3x

Ole-ole Kota Singa

Salam...

http://sfaezah.blogspot.com/2014/07/giveaway-ole-ole-kota-singa.html
CLICK BANNER UNTUK JOIN


GOOD LUCK!!!

Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas...

Salam...

http://www.bubblynotes.com/2014/07/segmen-raya-2014-bubblynotes-dengan.html

Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas ini dibawakan khas untuk uolss bersempena dengan Syawal yang bakal menjelma beberapa minggu jer lagi ni. ^_^... Dalam masa yang sama kira2 macam Blog E-Card dari Bubblynotes.Com kepada uolss jugaklah... Tak dapat or tak sempat nak hantar Kad Raya pakai pos, pakai Blog E-Card pun boleh juga ye tak??? Janji ucapan sampai... Sebab kalau nak diikut2kan iolss nak ajer hantar Kad Raya pada semua readers Bubblynotes yang selama ini sudi datang menjenguk dan membaca entri2 Bubblynotes.Com selama ini... Dalam masa yang sama segmen ini bertujuan nak rapatkan lagi silaturahim sesama weolss semua, follow memfollow serta blogwalking. Semua blogger tak kira baru atau lama, famous atau tak, retis atau tak, glam atau tak adalah dijemput untuk memeriahkan segmen ini. 10 pemenang akan dipilih oleh Pakcik Random.Org dan kesemua pemenang yang terpilih akan disenaraikan di dalam Bloglist Segmen Bubblynotes.Com bagi menggantikan Bloglist Segmen yang terdahulu.

"Tarikh Segmen: 12/7/2014 sehingga 19/7/2014"

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com dan ADD TO CIRCLE G+ Farah Waheda Wahid
2. Buat entri bertajuk Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas...
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT/KLIK semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.
Credit to MiaLiana.Com
4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen entri ini.

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Random.Org.
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/7/2014 yang mana kemudiannya akan dimasukkan terus ke dalam senarai bloglist pemenang segmen.

Mini GA : Teka Dunkin's Donut

Salam...

jom main teka teki sambil ber"GA"...eheh

http://coratcoretpinkummi.blogspot.com/2014/07/mini-ga-teka-dunkins-donut.html
CLICK BANNER UNTUK JOIN

jawapan : 4, 5 dan 6

Friday, July 11, 2014

Giveaway WOW HARI RAYA by SITI YANG MENAIP

Salam...

http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/07/giveaway-wow-hari-raya-by-siti-yang.html
CLICK BANNER UNTUK JOIN


GOOD LUCK GUYS!!!

G. A Syoknya Ramadhan Datang Lagi 2014 by Tea & Coffee Lover

Salam...

http://wilmashana.blogspot.com/2014/06/g-syoknya-ramadhan-datang-lagi-2014-by.html
CLICK BANNER UNTUK JOIN
 GOOD LUCK GUYS!!!

It's July Giveaway

Salam...


Klik banner untuk join!

Banyak hadiah disediakan. Mencari pemenang masing-masing. Kalau nak jadi salah seorang daripadanya, mehh pakat join giveaway ni!

Antara hadiah yang disediakan ialah cash RM50, Pretzel cookies, Shawl, Blouse and many more.
Anda mungkin orang yang bertuah itu! Mehh join :D

Hadiah pilihan saya:-
Cash RM50 x1
Pretzel Cookies 50 pcs x1 
Blouse & skirt x1 

Wednesday, July 9, 2014

CPUV nuffnang bulan Julai


Salam...

wahhh tetiba je update entry pasal nuffnang ye..tak pernah2..kih3x...actually ni my first time tulis pasal nuffnang...tu pun sebab tetiba ramai rakan blogger update tentang iklan CPUV yang diaorang terima...so terdetik kat hati nak buka my nuffnang..hohoho..anjat mak bila tengok!!! alhamdulillah...blog sekecil ni mampu gak dapat iklan CPUV dari nuffnang...bukan satu...bukan dua...tapi sekali 5 iklan yang sedang berjalan...so harap korang sudi2 la klik2 iklan if jumpa ye...
 
TQ Nuffnang!!! Hepi sangat (^^,)

Tuesday, July 8, 2014

Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman

Salam...

Join ni jom!!!

CLICK BANNER TO JOIN
Cara mudah :

1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman"
3. Letak banner dekat entry. (klik banner,bawa banner ke entry anda & paste)
-bawa ke new tab pun boleh then copy je)
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan URL facebook DAN entry giveaway anda di ruangan komen entry ini sahaja.


GOOD LUCK GUYS!!!

Segmen Blogwalking by Eiqa Almond

Salam...

Jom join segmen ni...

CLICK BANNER FOR JOIN


  GOOD LUCK GUYS!!!

Monday, July 7, 2014

Giveaway Cash RM100 by Emas Putih


As-Salam

[Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join]



GOOD LUCK GUYS!!!

Ihya' Ramadhan - Giveaway By Ummudd80

Salam...

Jom support GA sulong ni..lumayan dapat cash raya!!! (^^,)

CLICK BANNER FOR JOIN


GOOD LUCK GUYS!!!

Friday, July 4, 2014

Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My

Salam...

http://www.nile.com.my/page.php?cd=76

Apa itu Nile.Com.MYNile.Com.My merupakan bisnes online yang terkenal di Malaysia. Menjual pelbagai barangan termasuk beg, pakaian lelaki/wanita, kasut, sandal , Alat Senaman dan bermacam2 lagi. Yang penting.. harganya murah sangat tau.. kalau beli ditempat lain tak dapat harga yang Nile.com.my bagi tau!!!

Lagipun korang  mesti teruja kan kalau dapat diskaun time shopping... haa sebenarnya untung gila kalau korang shopping time menjelang hari perayaan sebab biasanya ade diskaun besar-besaran!! walhal harga biasa dia pun dah memang murah...if bagi diskaun, bayangkan murah tahap macam mana...ecehceh...so tunggu ape lagi..jom la terjah Nile.com.my sekarang sebelum banyak barang hot korang abis (^^,)

Ni lagi satu..nak gitau yang Nile.Com.My sedang mengadakan segmen terbaru sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri. Siapa nak duit raya RM300 daripada nile.com.my?? Jom kita try nak? mana tau rezeki korang time nak raya ni kan.. (^^,)

Hadiah duit Raya dari nile.com.my :
2 x Pemenang Bertuah akan mendapat RM300 tunai
4 x Pemenang Bertuah akan mendapat RM100 tunai

fuhhh....banyak tu RM 300...kalau aku dapat la kan...of course boleh tambah2 budget untuk buat open house raya nanti...maklumlah kan nak raya kat umah baru ni...boleh jemput ramai sikit orang...boleh gak jamu macam2 kat korang kan...eheh...

Korang nak join tak? jom klik banner kat atas tu ok.. 
pastu ikut syarat2 kat bawah ni...
 
SYARAT PENYERTAAN:
1. Letak tajuk: Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My
2. Letak banner seperti di atas dan linkkan ke:
3. Ceritakan bagaimana anda manfaatkan hadiah RM300 untuk kegunaan Ramadhan atau Raya nanti.
4. Submit penyertaan dengan menghantar butiran ke email: give_away@nile.com.my 
Letak tajuk: Raya GiveAway (Nama anda)
a. Link entry:
b. Nama anda:
c. Nombor handphone :

SEMAK KEPUTUSAN
Klik link INI pada 21/07/2014

PEMILIHAN PEMENANG
-menggunakan random.org

Tamat: 
21/07/2014, 11.59pm
GOOD LUCK!!!

Giveaway teka wajah eda by blogger euruka seven

Salam...

CLICK BANNER UNTUK JOIN


 Saya teka Eda yang no. 3 ....eheh...betul x??

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 BY AINAA ROSEBERRY

Salam...


Click Banner Untuk Join!

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 | AINAA ROSEBERRY | Giveaway ini dianjurkan oleh Ainaa Roseberry dengan kerjasama Mawar Khayalan dan Fero Music. Malah juga di sponsor oleh beberapa blogger yang terkemuka seperti:














Giveaway ini akan berlangsung dari 2 Julai 2014(Rabu) hingga 20 Julai 2014(Ahad). Pemenang akan diumumkan 3 hari selepas GA ini tamat iaitu pada 23 Julai 2014.

Ramadhan Giveaway By Miss Cadburry

Salam...

Jom join!!!


Klik SINI untuk join

Hadiah :

First place [ random ]
Novel RM50x2

Second place [ random ]
Novelx1

Random.org
Novelx2++


Thursday, July 3, 2014

Ramadan Giveaway by WeLoveSusuIbu (Pengedar Shaklee Paling Popular)

Salam...

Jom ramai2 meriahkan GA ni...simple je syarat (^^,)

http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/06/ramadan-giveaway-by-welovesusuibu.html
CLICK BANNER TO JOIN


GOOD LUCK ALL!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...