Readers

Friday, June 23, 2017

Persiapan raya 2017

Salam...

aii...korang mesti tengah sibuk buat persiapan raya kan? serius tahun ni takde mood nak beraya..since before puasa dah macam ni...hubby dok ajak2 pergi bazaar banyak kali baru la pergi...tu pun takde mood nak memilih barang...byk beli barang keperluan anak je...baju this year memang tempah since kain dah beli masa shopping kat bandung last year...last night try fitting balik..adoi perut tu dah nampak, baju pula buat cutting kurung moden..serius tak cantik pakai dah...lagi buat tak ada mood nak raya..hubby siap ajak cari baju baru...hahahah...tak payah la membazir ye tak... :)

this year langsung xbuat kuih raya..memang dalam sejarah la sejak dah pandai buat kuih, this is the first year yang tak buat kuih 1 ape pun...hubby at first minta kuih cornflakes madu favourite dia...siap dah belikan bahan2...but what to do...aku sangaaaaattttt takde mood...malam tadi dia siap cakap tahun ni aku xpayah masak...maybe dia dah nampak aku dah start muntah2 kot...lesu aje hari2...huhuuhuh

persalinan raya memang awal2 dah beli..aku biasalah...bila ada sales memang akan beli sikit2 baju anak2 ni...simpan pakai time raya...so that takla terasa sangat duit keluar time nak raya tu...

this year, hubby kerja on first day raya...masuk shift petang...so pagi tu sempatlah beraya sama..tapi aku tak balik rumah mertua pagi raya tu...raya kedua baru balik...

harap2 baby sihat aje....

di kesempatan ni nak ucapkan "Selamat Hari Raya" kat semua rakan2 blogger..."maaf zahir & batin".... (^^,)

Thursday, June 15, 2017

Alhamdulillah.. Rezeki 2017

Salam...

It's been a few months since my last post..actually bila dah lama tak update tu maksudnya busy ler..hihihi... Byk perkara jadi..sekelip mata je mcm2 berubah..one of my subordinate resigned..mcm yg aku bgtau sebelum ni ekonomi still not so good..oil market price still xbyk improvement...company mmg bekukan new recruitment... Jadinya aku la kene take over everything.. In a short period pulak tu...bertahun aku tak buat data entry...dah terbiasa buat report and analysis je..tetiba kene pegang balik double entry terkial2 juga la..lagi member tinggalkn in a bad way..byk outstanding... Byk bende salah yang nak kene adjust..i take in fully in march and struggling about 2 months to be familiar... Now dah masuk bln ke 4 take over..alhamdulillah.. Dh bole balik on time mcm dulu...hihihi

Anyway, tujuan utama bkn la nk membebel psl kerja..tp ni haaaa.....

My test result
130617
Al kisahnya isnin, 120617 badan start rasa nak demam...so balik keje tu mmg tak larat sgt..lepas berbuka rest..tidur sampai ke pagi...zafran pn aku xlarat nak hantar ke sekolah...mmg amik emergency leave la terus..rasa tak sedap hati terus test urine..actually beli benda alah ni last month...sebab period lewat...ingatkan lekat...baru je beli esoknya dah period..kah3x...tu yg mmg ade je kat umah..test terus laju je line tu naik ade 2 line...dlm hati ucap syukur...mmg this year dah stop merancang..actually puas juga la hubby pujuk nak tambah anak..aku ni pula memikirkan macam2 masalah..mampu ke aku nak handle sampai 3 org nanti..maklumlah hubby jarang ade...hal sekolah zafran pn bole katekan 98% aku yang handle...ade la dalam 2x je hubby tolong hantar..itu pun sbb aku xsihat..kete rosak..camtula...tp nak buat camne...dah dia keje shift, camtu la busynya..

Bila dah stuju nak tambah anak...tiap2 bulan worried...tak tau la ape yg aku nak risaukan padahal dah agreed..arghh pompuan..hati memanjang je bolak balik..hahahhaha....

Anyway, tak tau la usia kandungan berapa..sabtu ni baru nak pergi check up...doakan yang terbaik utk aku ye...

Amin.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...