Readers

Monday, May 30, 2016

dah dapat new phone idaman!!

Salam...

hey taip tajuk pun dah sengeh2..kih3x..mana taknya, lama kot dok menunggu phone ni...ingat tak entry aku yang NI and NI ...hihihi...lepas frust menonggeng banyak nau halangan nak beli handphone baru, akhirnya aku amik keputusan order online...ni kire pre-order basis...actually dah lebih 3 bulan aku usha budak ni jual phone..selalu tengok feedback2 customer dia..semuanya feedback yang positif...disebabkan frust ritu, aku pun usha gi sekali..kebetulan tengok dia ada buat promosi year end sale...dan paling paling paling best...(fuh punyalah nak nunjukkan eksited tu), handphone idaman termasuk dalam senarai sales tu...cecepat la watsapp tanya hubby...dia bagi greenlight...

aku pun watsapp la seller tu...siap minta no ssm company bagai...risau kot...first time beli handphone online...pre-order plak tu...the seller bagi guarantee yang handphone tu original MY set...so pas pikir 7hari 7malam (ok tipu), aku pun transfer duit...hahahah...pinjam duit adik aku RM1k..fuhh....(tapi at the end, she said tak payah bayar..anggap pampasan sebab dulu dia penah bawak kereta aku eksiden teruk..time tu dia tak kerja lagi..so aku le yang menanggung kosnye...lebih kurang RM1k lebih repair kete, dan RM350 repair tembok rumah jiran...sebab dia langgar tembok umah orang tu...hahahah...lawak la kenangan tu)..nasib baik dia baik hati nak halalkan...tak payah aku keluar duit untuk phone ni...yes!!

Wednesday, May 25, 2016

Menjelang Ramadhan 2016

Salam...

syukur alhamdulillah...bakal bertemu Ramadhan lagi sekali..lebih kurang dalam seminggu je lagi...terasa pantas masa berlalu kan..macam tu la kalau dah kita sehari-harian sibuk dengan macam-macam benda...dalam tak sedar tak lama lagi nak berpuasa dah...seronoknya rasa dalam hati...ni kirenya kali kedua aku menyambut Ramadhan kat rumah sendiri..sahur masak sendiri..hihihi...

yang pastinya, aku dapat rasakan raya kali ni lebih seronok sebab anak-anak makin besar..dia dah makin faham keseronokan raya...bila anak-anak seronok..mak pak pun automatik feeling sama...

anyway...harap puasa kali ni kita dapat menambah pahala lebih lagi...dapat buat amal jariah yang lebih...dapat keberkatan...itu yang utama...insyaAllah...

Selamat menyambut bulan Ramadhan al-mubarak....


Friday, May 13, 2016

becoming make up artist

Salam...

dah bersarang blog ni...hihihi...as usual busy menyebabkan tak sempat2 nak update blog...as per title...rini nak update kat blog yang aku dah get in serius dalam bidang mekap...actually minat mekap2 ni dah lama..since zaman remaja...my buddy tau la perangai aku dulu...hihihi...hari tu dah pergi kursus untuk enhance the skills...memang superb la hasil & knowledge yang dapat...berbaloi dengan bayarannye...hihihi....

actually talking 'bout experience bab2 mekap orang ni...memang banyak juga la..cuma sebelum ni tak official..just tolong2 if ada saudara mara terdekat or kawan2 minta tolong mekapkan..then i'll do it...tak pernah terfikir nak ceburi bidang ni as one of my career...tapi lately ni sebab faktor ekonomi...my company pun mula tak stabil...i'm thinking of new career..banyak juga la idea datang...nak buat bisnes itu ini..semua nya ok at first but turn out to be fail...then ada la seorang kawan suggest to me...why not i get serious on "make-up" as a career...she's said I orang berseni...then..."ya, why not kan!" ..first sebab minat tu memang dah ada..plus...bakat seni pun ada....kenapa tak gunakan sebaik mungkin...then...aku pun decide to start......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...