Readers

Thursday, October 31, 2013

Ubah cara berfikir menjadi lebih positif

Salam...

"Berhenti merungut, mengeluh dan menyesal. Tulis apa yang kita bersyukur dari dulu sehingga hari ini. In syaa Allah, esok akan lebih bahagia"
~ Prof. Dr. Muhaya ~  

Beberapa hari ini, hati selalu je merungut bosan dengan environment kerja sekarang...
~ but suppose harus bersyukur dikurniakan pekerjaan yang baik dengan gaji yang agak lumayan...kawan2 sekerja yang baik & best...ramai lagi orang di luar sana yang berlumba2 nak cari kerja sepadan dengan kelayakan yang ada...yang punya gaji lumayan...harus bersyukur sebab diri ini bertuah...

my sweet colleague

Monday, October 28, 2013

hubby baca blog!!!

Salam...

haaa terperanjat aku semalam...out of suddent hubby cakap pasal topik berhenti kerja...laju je kepala ni pusing pandang dia...aku tanya mana tau...dia cakap baca blog aku...OMG!!! ahahah...i never expect he will read my blog even though dia tau link blog aku...masa baru kahwin, aku bagitau semua apa2 yang before that aku rahsiakan dari dia..because aku tak nak ada rahsia antara kami suami isteri gitu...dia pun sama...kadang2 sampai jam 3-4pagi baru tidur sebab syok bercerita hal masing2...eheheh

ok back to main topic...actually hubby tetiba je cakap kat aku..."bagi hubby masa at least 3 tahun ye sayang..lepas tu hney nak berhenti kerja, nak dok rumah...buatlah"...gulp!!! terus tanya laju2 boleh ke berhenti kerja? but i promise to settle my own hutang dulu la...hubby senyum je..dia cakap if ada rezeki lebih he will try settle out everything...but now he want to focus on our sweet home...yela baru teringat hal rumah satu apa pun takde lagi..tak sure sempat pindah within this year juga or not...

Friday, October 25, 2013

Hepi bufday Zafran!!!


Salam...

Alhamdulillah...hari ini genap setahun usia permata hati mama ni...mama harap zafran sentiasa ceria macam ni nak...mama sayang sangat kat kamu...one day if you read my blog...i just want you to know that you are my precious...harta mama yang tak ternilai harganya...kurniaan dari Allah S.W.T yang mama sangat sangat hargai...mama syukur tuhan masih pinjamkan kamu pada mama hingga saat ni...mama harap zafran jadi anak yang taat pada mama dan daddy...jadi anak yang soleh...sihat selalu dan cerdik...mama sentiasa doakan yang baik2 aje untuk anak mama ni ye...no words could express my love to you son...deeply love you more than anything in this world (^^,)
 
Kenduri malam tadi...
zafran behave ye bila dengan daddy (^^,)

Thursday, October 24, 2013

first trip jalan2 cari makan

Salam...

Sebenarnya ni kisah agak lama gak...asyik nak update tapi lupe...kih3x...actually we all kat opis ni ada buat plan gile2...certain2 week yang membosankan kitaorang plan nak jalan2 cari makan...kire tak kisah lah lokasi jauh mana pun tetap akan pergi..kire camtu lah tag line nye...haaa ngko hado??? ahahahhah...actually 5/10 ritu kitaorang start laksanakan program ni..kira 1st trip jalan2 cari makan la ni..Ona cadang makan mee bandung kat Muar, Johor...so apa lagi...sabtu pagi2 jam 8 dia dah sampai rumah aku...haruslah dia jemput kat rumah memandangkan aku bawa zafran kan..siapa nak drive..hubby tak join sebab dia kerja that day =)

Tuesday, October 22, 2013

Dilema seorang ibu bekerja

Salam...

Honestly, aku memang nak sangat berhenti kerja sejak lahirkan zafran ni...bila habis pantang perasaan untuk berhenti kerja tu makin membuak2 dalam diri ni...yes, sebab zafran...aku nak sangat besarkan zafran dengan tangan aku sendiri 24 jam...aku nak lihat perkembangan diri dia setiap saat...aku nak masakan dia makanan yang sedap2..aku nak cuba variety of food...aku nak hias rumah cantik2...aku nak deco bilik seksi2 for hubby...aku nak prepare everything in good order and manner...aku nak bila hubby balik kerja penat2 aku ada di sisi untuk layan jerit perih dia...boleh picit2 badan dia yang mana sengal tanpa keluh kesah...boleh jaga sakit pening zafran tanpa kisah boleh bangun pagi pergi kerja ke tak...serius banyak sangat kekangan dan kerugian yang aku rasa bila aku bekerja....

Monday, October 21, 2013

November is coming!!!!


Salam...


Actually tak sabar sangat tunggu November ni...why?? ahhaha...guess?? yaaa...my wedding anniversary...plus...another friendship anniversary..semua in November...

This year dah prepare another suprise....wait & see...nanti aku update ye!!! daaaaaaa~~~

Agak2 one day aku dapat answer camni tak from Hubby??
Lau dapat sure aku membebel 1 hari...wakkakakka


Friday, October 18, 2013

Tun Dr Mahathir Mohamad

Salam...

kalau tanya aku siapa pemimpin yang aku paling kagum, aku akan jawab Tun Mahathir...aku tak segan...aku tak malu..malah aku bangga ada pemimpin macam dia...walaupun sesetengah manusia lebih suka memaki hamun, mengherdik, menghina, bagi gelaran macam2 kat orang yang dah banyak berjasa ni, aku lebih suka diamkan diri...pasal apa?? pasal kalau nak berbahas dengan orang bodoh, lama2 kita pun jadi bodoh...aku bukan apa...sedih betul baca cacian..makian budak2 zaman sekarang ni...panggil tun anjing la...anjing kurap tua la...orang tua nyanyuk la...macam2 lagi la gelaran..sedar tak dia dengan siapa dia bahasakan macam tu??? kalau pun benci parti anutan Tun, tak payahlah kot nak gelar orang yang jauh lebih tua dari kita dengan gelaran macam tu...masa negara dilanda krisis besar dulu kau pun masih bayi...tak tahu mende...sekarang negara dah senang lenang...kau pun sesedap mulut nak maki hamun orang tu...

Tuesday, October 15, 2013

farewell party


Salam...

Last friday (11/10/13) ada farewell party kat opis...my opismate's last day...ade 2 celebration...1 from company which is held waktu lunch kat opis je and another 1 after office hour..yang ni from we all finance department yang havoc!!! siapa kata budak akaun skema?? ahahhaha...layan pic jom!!!



Menu - Pizza + Chicken Wings + Prawn + Bread + drinks
pizza banyak gile siap tapau bawak balik...aahahhahaha

Wednesday, October 2, 2013

Home Decor Fair 2013

Salam...

Actually aku tengah busy survey tentang decoration untuk rumah baru kami..maklumlah banyak benda nak beli..haruslah survey dan buat budget..suppose sebelum dapat CF dah kena buat semua ni..tapi time tu busy nak buat preparation sambut zafran...tumpuan lebih pada parenthood preparation gitu...so sekarang la baru nak sibuk2 survey decoration untuk dapur, bilik, ruang tamu..honestly...aku "blank" saat ni...takde theme pape...takde favourite pape...tengok macam2 design tapi takde satu pun lagi yang menarik minat aku...my interest? actually tu la problem aku....aku masih tak tau..ahahah...ikutkan...aku ni suka contemporary style..means yang simple, clean & neat line gitu...tapi aku suka gak perabot2 yang classic style especially kayu jati...serius gila meroyan suka!!! ahahahh..so sebab tu blur sampai la ni..ada gak terfikir nak combine this contemporary style but using perabot jati...owhhh macam awesome je!!! kih3x...erza yang suka berangan tak abis2 (^^,)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...