Readers

Friday, October 30, 2015

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

Salam...

[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015



Good Luck Guys!!

Monday, October 26, 2015

hepi belated bufday zafran!!!

Salam...

semalam birthday zafran yang ke 3 tahun...pepagi buta dia dah bangun...kol 7.00 pagi...aku plak baru nak keluar rumah..kebetulan ada program amal yang my company join every year...it's under Nasam..Nasam ni pertubuhan NGO untuk bantu pesakit stroke..so my company memang contribute as CSR (Company Social Responsibility)...dah 3 tahun dah...tapi ni 1st time baru aku join...sebelum ni timing semua tak kena...yang 1st tu x ingat..rasa aku outstation time tu..yang 2nd time which is last year...aku dalam pantang..kih3x..so ni ikutkan kali ketiga jatuh pada hari lahir zafran..plan asal nak buat jamuan makan sikit..tapi postpone sebab kebetulan hubby pun ada hal..so aku pun join la...korang yang nak contribute personal pun bole..nak join aktiviti2 diaorang sambil menderma pun bole...boleh visit their main website..semua plan or incoming news, diaorang share kat SINI...

Monday, October 19, 2015

air mata perempuan

Salam...

erkkk dah kenapa pepagi dok cerita sedih2 ni..hahahah..tak la...sebenarnya semalam aku dok rumah seharian...nak keluar tengok jerebu teruk kat melaka ni..bukak pintu...dalam rumah pun masuk asapnya...kesian kat anak2...makanya dok jela kat rumah..masak ape yang ada je...plan asal nak keluar tu pun nak beli barang dapur sikit...teringin pula nak makan lasagna..tapi bahan tak cukup..yang ada kepingan lasagna aje..HAHAHA..tapi kempunan pula coz tak jadi keluar... (T_T)

tetiba dah malam tu..tak pasal2 rasa nak menangis lepas makan nasi..walhal tak dapat makan lasagna je pun...memula tu dok asyik fikir cam mana nak makan lasagna..pastu dok fikir zaman bujang dulu..nak makan apa terus keluar..takde nak fikir hal lain...pastu fikir dah ada anak sorang pun ok lagi..la ni anak dua..kecik2 pula tu..nak keluar seorang memang bermasalah...pastu...pastu...pastu....dushhhhh berjujuran pula air mata...HAHAHAH...tak tau la kot penat sangat ke? ke meroyan nak makan lasagna sangat ke...ke rindu hubby ke...erkk tak kot..baru sehari tak jumpa...HAHAHAH...dasar perempuan..mood entah apa-apa jer...

Thursday, October 8, 2015

Hepi bufday my permata hati!!!

Salam...

alhamdulillah..syukur ke hadrat Ilahi..diberi kesempatan sehingga ke hari ini untuk terus bersama dengan buah hati tersayang...diberi peluang membesarkan dan mendidiknya...hari ini genap setahun umur Ahmad Zhariff...jujur diakui memang rasa masa terlalu pantas berlalu..sedar tak sedar dah setahun dah..cepatnya baby mama ni membesar ye...throwback sikit la...hihihi....

ni kali pertama mama jupe kamu sayang..muka merah sangat
ni after keluar bilik bedah,  jam 8-9 pagi macam tu lah
time ni nenek2 & atuk2 dah sampai...tu yang mama panggil nurse suruh bawa kamu datang
nak tengok baby mama (^^,)
setiap kelahiran bayi itu adalah unik..ye..mama akui memang lain sangat pengalaman berbanding abang kamu...dari mengandung...sampai membesarkan kamu..100% berbeza..kamu lebih banyak memberi mama dugaan...itu memang menguji dan mengukuhkan tahap kesabaran mama..mama tau Allah utus kamu untuk ubah mama supaya jadi lebih penyabar..belajar erti redha & syukur...mama terima segala2 nya dengan rela hati..i'm still learning son..walau macam mana susah pun dan kadang kala mama tewas..mama akan tetap usaha bagi yang terbaik buat kamu..

Wednesday, October 7, 2015

tiket infant airasia dah naik harga

Salam..

pagi tadi add on tiket zhariff untuk ke Sarawak weekend ni...tup2 dah naik harga sebab GST...hahah baru perasan sebenarnya...tiket penerbangan Air Asia untuk baby / infant sebelum ni harganya RM 50.00 untuk one-way..sekarang dah jadi RM 53.00..so total pergi & balik je dah RM 106.00..no choice..even baby tak ada seat..still kena beli tiket..kene ada boarding pass...hohoho..tiket zhariff lagi mahal daripada kitaorang..redha jela~~

mercu tanda bandar Kuching, Sarawak
pastu aku add on baggage..beli minimum 15kg aje..harga RM26.50..beli untuk return aje sebab for sure bershopping kan..so dah settle semuanya..malam ni just packing baju dan keperluan..sebab esok pas balik kerja mesti dah penat..nak bertolak pun pepagi buta...esok better rest aje..harap2 semuanya berjalan dengan baik..ni first time nak naik flight bawa dua anak...zafran dah pernah naik time dalam perut sekali masa gi honeymoon ke sabah...(hihihi..ni pun nak kire)...dan time umur 6 bulan sekali masa gi langkawi..family trip...zafran dulu memang tak ada masalah ape..naik flight bagi susu..elok je dia tidur..zhariff ni??? huhuuhuhu..risau sebab dia banyakkkkk sangat "akal"..hohohoho...

anyway..esok zhariff turn to one year old..oh my baby..cepatnya membesar... (^^,)/

Monday, October 5, 2015

first time sakit gigi..geraham bongsu tumbuh melintang

Salam...

orang cakap..sakit yang paling sakit di dunia ni ada dua..satu sakit bersalin..satu lagi sakit gigi...betul ke? hihihi...actually last week first time aku rasa sakit gigi..selama aku hidup dah 32 tahun ni...syukur alhamdulillah la..gigi tak pernah rosak..tak pernah berlubang..so memang tak pernah merasa tampal2 gigi ke..kene korek & tampal balik ke..cuma setiap kali dulu kalau doktor gigi datang kat sekolah..aku kene cuci je sebab gosok gigi tak cukup bersih..ada karang gigi bahagian dalam...hohoho...

al kisahnya..last week hari khamis (01/10/15), after lunch aku sambung buat kerja..tengah busy closing...entah macam mana dalam jam 2+ petang, aku start rasa sakit kat bahagian dalam gigi...dalam hati.."erk peliknya rasa sakit kat gigi..ada berlubang ke?" ... terus ambil cermin tengok & belek..tak nampak pula lubang..lama kelamaan makin sakit dan berdenyut..tup2 dah "tangkap" kat kepala pula.."arghhhh memang sakit ni" ...terus cakap kat bos tak tahan nak gi klinik gigi jap...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...