Readers

Monday, October 19, 2015

air mata perempuan

Salam...

erkkk dah kenapa pepagi dok cerita sedih2 ni..hahahah..tak la...sebenarnya semalam aku dok rumah seharian...nak keluar tengok jerebu teruk kat melaka ni..bukak pintu...dalam rumah pun masuk asapnya...kesian kat anak2...makanya dok jela kat rumah..masak ape yang ada je...plan asal nak keluar tu pun nak beli barang dapur sikit...teringin pula nak makan lasagna..tapi bahan tak cukup..yang ada kepingan lasagna aje..HAHAHA..tapi kempunan pula coz tak jadi keluar... (T_T)

tetiba dah malam tu..tak pasal2 rasa nak menangis lepas makan nasi..walhal tak dapat makan lasagna je pun...memula tu dok asyik fikir cam mana nak makan lasagna..pastu dok fikir zaman bujang dulu..nak makan apa terus keluar..takde nak fikir hal lain...pastu fikir dah ada anak sorang pun ok lagi..la ni anak dua..kecik2 pula tu..nak keluar seorang memang bermasalah...pastu...pastu...pastu....dushhhhh berjujuran pula air mata...HAHAHAH...tak tau la kot penat sangat ke? ke meroyan nak makan lasagna sangat ke...ke rindu hubby ke...erkk tak kot..baru sehari tak jumpa...HAHAHAH...dasar perempuan..mood entah apa-apa jer...


tapi sekejap jela dok emo buruk tu..zafran datang tengok..terus cecepat kesat air mata..bagitau dia mata mama masuk habuk..pedih..dia pandang je..pastu sambung main..fuhhhh nasib tak kantoi nangis depan anak...hahaha...

bila dikenang balik..sebenarnya aku dah lama tak nangis...tak ada masa...haaa bole alasan gitu..serius..kadang2 nangis ni sebab dah terlalu banyak berfikir...nanti ada aje yang negatif2..pastu nangis..tapi sejak anak 2 ni...busy sesangat...nak fikir yang bukan2 pun tak ada masa..kalau ada masa baik tidur je..dapat rest...hahaha...

dulu aku suka nangis...tak tau pasal apa...especially dalam tempoh bertunang dengan hubby dulu..macam2 hal berlaku...pastu tambah otak jenis fikir negatif memanjang...nangis entah dapat apa pun tak tau..bukan masalah boleh settle pun...hahaha...

la ni...banyak cakap direct aje kalau hal melibatkan perasaan kat hubby...kalau tak suka ke marah ke kecik ati ke, tunjuk terus..tak dak dok bagi2 hint ke ape..buang masa...sampai bila pun dia tak akan faham...pastu nanti tambah emo....hahaha...



sekarang ni kalau aku nangis pun, kebanyakkannya melibatkan hal kerja yang terlalu stress...tak tau sampai bila nak dok bertahan keje makan gaji ni..tambah dapat supervisor yang tak competent...serius stress!!! 

moga ada rezeki lebih untuk berhijrah ke arah kehidupan yang lebih baik..
insyaAllah............................

3 comments:

  1. wanita dan air mata mmg x bleh dipisahkn...tp itulah 1 nyer cara utk menzahirkn kesakitan dlmn

    ReplyDelete
  2. Tak mo la sedih²....
    setiap dugaan itu pasti ada hikmah dia....
    nieyl sentiasa doakan semoga semuanya baik² saje...

    ReplyDelete
  3. baru tahu khasiat menangis, erza kena ada ME time juga, bagi masa untuk diri sendiri sorang2 tanpa gangguan sesiapa, 1 jam pun jadi la..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...