Readers

Friday, August 30, 2013

Jangan sisihkan anak semasa kecil

Salam....

hari ini nak kongsi satu ceramah yang sangat menyentuh perasaan...it's so true friends.....a fews fact aku capture from this ceramah... (T_T)

Masa anak kecil, dia crave our intention...natural..they want us to see them and say "hi"

Ayah cakap "Tolonglah u amik anak ni jap...i bz...i nak sembang ngan kawan i ni..penting ni" - sebab tu kebanyakkan anak rapat dengan mak...mak jadi tempat sebab ayah selalu demolish dia...

Thursday, August 29, 2013

Keajaiban Doa

JANGAN BERHENTI BERDOA BUAT YANG TERSAYANG...

Kalau ada sikapnya yang buat kita kecewa, kalau ada caranya yang buat kita terluka.. Janganlah kita lupa bahawa ALLAH itu Maha Berkuasa.. Kalau ALLAH boleh menghidupkan dan mematikan, maka tak mustahil bagi ALLAH untuk hadirkan rasa kasih sayang dan cinta dalam iman seorang insan.. Hari ini kita rasa derita, tak mustahil esok lusa kita yang paling bahagia.. Berdoalah..
 
Bukankah doa itu senjata terkuat kita sebagai umat Islam? Kenapa kita cepat putus asa? ALLAH kan sentiasa bersama kita.. Cuma kita yang selalu lupa... 

RENUNGAN @ Rahsia Perkahwinan

Zafran doa apa sayang? (^^,)

Monday, August 26, 2013

Bagaimana Untuk Memperbaiki Kehidupan Kita


Personaliti

1. Jangan membandingkan kehidupan anda dengan orang lain. Anda tak tahu bagaimana perjalanan hidup mereka yang sebenarnya.
2. Jangan ada perasaan negatif pada perkara-perkara yang tidak dapat anda kawal. Tanamkan semangat positif di dalam kehidupan anda hari ini
3. Jangan berlebihan, tetapkan had

Tuesday, August 20, 2013

first time minum sunquick

Salam...

malam tadi saje menyakat si zafran...lawak sangat la aiii....sume gara-gara nenek dia la dok minum air sunquick depan dia...zafran skung memang pantang nampak orang makan or minum..mesti nak mengendeng datang dekat...minta simpati nak sikit la tu...hahahah...at the end bila nenek dia suap...geli geleman nahan masam...lawak laaaa sangat2...geli hati aku malam tadi...kih3x

Mimik muka zafran
first time attempting to Sunquick (^^,)

Monday, August 19, 2013

erti kasih sayang suami

salam...

pagi ni menangis lepas baca blog abg abil ...sejujurnya memang dah lama x baca blog abg..tiada alasan lain selain dari kebusian diri yang melampau..lebih2 lagi sejak buat business and dalam masa yang sama menguruskan zafran, hubby and hal rumah tangga kitaorang...memang banyak menguji kesabaran...huhuuhuhu

sebenarnya cuti raya hari tu entah macam mana terkeluar kat TV kisah abg abil...bila tengok muka dia...tambah pula dengar cite..."eh eh..mcm blogger abg abil ni..dah meninggal ke?" tu yang terus pagi ni bukak blog and baru tau tanggal 2 April ritu arwah kak Gee dah meninggal... إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

manusia akhir zaman

Salam...


Ketika ini seluruh umat islam didunia menumpu perhatian pada krisis di Mesir dan Syria...tetapi sedarkah kita bahawa ini ada episod terakhir permainan Dajjal sebelum beliau membuka Fasa berikutnya...Tahukah anda,sasaran yang mereka idamkan bukanlah Palestin....sebaliknya MEKKAH dan MADINAH....dan Tahukah anda MEKAH dan MADINAH kini telah dikepung secara sistematik oleh Zionis (Israel)dan sekutunya Syiah (Iran)......bermula dengan;

Friday, August 16, 2013

11 HAL YANG HARUS KAMU INGAT SEBELUM MENGELUH



Hari ini sebelum kamu mengatakan kata-kata yang tidak baik,
fikirkan tentang seseorang yang tidak dapat berbicara sama sekali.

Sebelum kamu mengeluh tentang rasa dari makananmu,
fikirkan tentang seseorang yang tidak punya apapun untuk dimakan.

Wednesday, August 14, 2013

raya 2013

Salam...

raya tahun ni aku raye kat kampung hubby...2nd time beraya as a wife and first time as a mom!! mmg different sgt..eheh...bz ngalah menteri...macam2 nak pikir...tp mostly utk zafran je..eksited ngalahkan budak..eheheh...petang raya pun aku masih bekerja...cuti raya aku amik sehari je ari isnin (12/8)...tp nsb bek la mmg every year MD akan bg yg muslim balik awal utk petang raya...kol 12pm dah boleh chow!! eheh...aku balik je terus kemas2 bilik...lipat baju yang berlambak..basuh malam sebelumnya...packing & terus balik tangkak...berbuka last puasa di sana...penuh satu dapur sebab semua siblings hubby dah balik (except sorang je adik dia keje kt kl...raya ke-2 baru balik)...eheh

Raya pertama - Maroon theme di pagi raya
Zafran & hubby - MY LOVE (^^,)

Monday, August 5, 2013

Iftar luar (^^,)

Salam....

last friday my office buat majlis Iftar di Casa del Rio, Melaka...semua join except our MD and family...x sure kenapa...maybe sebab his daughter masih x sihat kot...mmg every year ni kire event wajib ada...eheh...bab makan aku mmg no.1 la kan...gila la kalau tolak rezeki depan mata...eheh..aku ni mmg "hantu" mkn..bagi la ape pun..sume aku telan je...tp klau pedas aku xtahan la...mkn ttp mkn..pastu sndiri rasa la...meleleh air mata bagai..ahahahahha

mkn kt situ ok la..biasa2 je...gred aku bg 3/5...sbb x byk choice but "rasa" food dia nice..just layan pic jela ye...ehehhe

ni menu aku that day...byk x? semua ni licin tau..ni 1st round
2nd & 3rd round xsempat snap
wakkakakka...aje gemuk la aku pasni (^^,)

Thursday, August 1, 2013

Erti Perkahwinan

Wahai lelaki, fahamilah erti perkahwinan…
Perkahwinan menyingkap tabir rahsia, Isteri yang kamu nikahi, Tidaklah semulia Khadijah, Tidaklah setaqwa Aisyah, Pun tidak setabah Fatimah…

Isterimu hanyalah wanita akhir zaman, Yang punya cita-cita, Menjadi solehah..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...