Readers

Tuesday, December 30, 2014

Cuti2 hujung tahun; The Shore Oceanarium, Melaka

Salam...

aku amik cuti 22hb isnin hari tu...sebab hubby ajak gi bercuti...maklum la masa anniversary ritu aku dalam pantang...hubby ajak gi waterpark...memula we all plan nak gi Gambang Waterpark...sekali tu dkt2 nak pergi, kuantan dah start naik air..so pikir punya pikir...x jadi la pegi sana..dah la jauh..klau banjir ke ujan ke dah rugi x dapat main kat waterpark...


then, hubby ajak gi yg dkt2 aje...gi A Famosa Water Theme Park...pastu soh aku pikir la nak gi mane lagi utk 3 hari vacation...dia siap2 dah amik cuti bagai...erkkk aku kelam kabut la dok pikir nak gi mana...then okay idea mencurah2!! haa bab jalan2 bagi kat aku...memang on je sentiasa...wakakkakka

Tuesday, December 23, 2014

Blog review pemenang First Giveaway by Erza

Salam...

rini nak review blog pemenang ke-5 untuk First Giveaway aku...

first buka nampak header yang kiut ni...


then nampak gambar diaorang satu family..
 

Pemenang First Giveaway by Erza

Salam...

Alhamdulillah...tak sangka dapat sambutan untuk first giveaway ni...aku target dalam 30-50 pun jadi lah...tapi dapat 103 penyertaan..mekasih sangat2 pada yang sudi join...insyaAllah next time buat lagi..sebab korang best!!! eheh

yang mana penyertaan submit after dateline memang aku tak amik kira..takde orang feedback nama tak masuk listing so aku consider list tu final & betul...aku tak check sama ada korang follow syarat betul2 ke or x...aku hope takde yang menipu...kalau dapat hadiah dengan menipu, kira tak halal tu tau...haaa gituuuu...eheh..ok x mau buang masa..bawah ni senarai pemenang giveaway..

top referrel 1x - natural bamboo charcoal slimming suit 2in1

Thursday, December 18, 2014

Senarai peserta First Giveaway by Erza

Salam...

hai korang2 semua...please check nama korang okay..if takde..please do inform me within this week...last date untuk inform - 21 Disember 2014...after dateline tak akan dilayan ye..tq :)

********************************  SENARAI PESERTA ****************************************

1. http://celebrationofloveaa.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
2. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
3. http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
4. http://belongtomee.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
5. http://inlove-wanda.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
6. http://yangbaik.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
7. http://acikwatie.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
8. http://fuzainisimplelife.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
9. http://adna2029.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
10. http://sayasukala.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html

11. http://norshamimi.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
12. http://amysigadisweird.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
13. http://sayasukala.blogspot.com/2014/10/segmen-review-blog-1.html
14. http://ayoikema.blogspot.com/2014/10/first-give-away-by-erza.html
15. http://ayienpeace26.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
16. http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
17. http://dakvanila.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
18. http://kaktusoren.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
19. http://www.dianarashid.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
20. http://khatyaiman.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html

Monday, December 15, 2014

First Giveaway by Erza

STICKY POST UNTIL 15/12/14
(untuk update terbaru, please scroll to next entry)

***********************************************************************************

Salam..

wahh dah lama tak buka blog..reason? alhamdulillah dah selamat lahirkan sang putera..later update pasal tu ye..actually dah niat nak buat 1st Giveaway bila baby dah selamat dilahirkan...

ok so here we go..follow je step di bawah ok (^^,)




1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 
3. Buat satu entri bertajuk "First Giveaway by Erza"


4. Copy Coding di bawah dan paste di ruang HTML entri anda



5. Tinggalkan URL entri korang di SINI


6. Siap dan good luck friends!!!

Giveaway ni akan berlangsung selama 2 bulan...bersamaan dengan cuti bersalin aku...so nanti senang dah abis cuti terus umum siapa pemenang..gitewww..eheh..


SENARAI HADIAH

top referral x 1 - natural bamboo charcoal slimming suit 2in1

random.org x 2 - tudung

random.org x 2 - dress / blouse / shirt

random.org x 1 - blog review


hadiah 100% aku yang sponsor...insyaAllah, kalau sambutan menggalakkan aku tambah hadiah...tapi kalau kurang dari 30 penyertaan, automatik giveaway ni terbatal..

so tunggu ape lagi...jom ajak kawan2 join!!!

last call First Giveaway by Erza

Salam....

sekejap je dah abis 2 bulan kan...hari ini hari last join giveaway yang aku anjurkan tau...so ni kira last call la...korang ade peluang lagi join sampai 12 tengah malam ni...pastu secara rasmi nya giveaway akan di tutup..sebarang penyertaan selepas jam 12 tengah malam automatik tak dikira...

so tunggu apa lagi..syarat pun simple gile..hadiah menarik..insyaAllah...jom join!!!


http://eirza.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
CLICK BANNER UNTUK JOIN



GOOD LUCK GUYS!!!

Thursday, December 11, 2014

new permata hati!!!

Salam...

alhamdulillah...syukur ke hadrat ilahi atas kelahiran permata hati kedua kami...diberi nama Ahmad Zhariff bin Ahmad Redzuan...Ahmad Zhariff bermaksud cahaya kecerdikan / kepandaian...semoga Zhariff membesar dengan sihat & cerdik (^^,)

rentetan kelahiran Ahmad Zhariff.....

Ahmad Zhariff bin Ahmad Redzuan
081014 | 2.25 am | 3.25kg
Mahkota Medical Centre, Melaka
masa last check up ritu (03/10/14, sabtu) doktor bagitau yang baby still tak engaged & jarak agak jauh dari pangkal rahim...masa scan tu memang nampak la betapa tinggi jarak kepala dia tu..sedih sbb tau memang operation la option yang ada...then macam memahami...doktor ckp if aku still nak hope..just satu je..time air ketuban pecah, if baby turun...insyaAllah boleh normal...tp depends juga pada bukaan rahim aku...selain risiko tu, dia ckp tak semua org air ketuban pecah...biasanya doktor pecahkan bila ada tanda lain nak bersalin...if aku nak try normal gak..tunggu la sampai masanya...if not..dia cadang operate hari selasa (07/10/14) since Isnin tu public holiday due to Raya Haji...aku ckp bagi saya masa utk fikir..hubby memang diam je time tu...doktor senyum..pastu dia tulis2 ape ntah dalam report file aku..dia kata booked dulu untuk schedule operation..if taknak, just call hari isnin untuk cancel kan..kat Mahkota Medical ni, kalau schedule operation suami bole teman...if emergency operation je suami tak bole masuk..tapi kalau kat putra..operation memang tak boleh teman even schedule (macam time aku lahirkan zafran dulu)..huhuuhuhu

then ok la..keluar bilik doktor, isi2 borang, sign pape yang patut...hubby consult ngan staff situ procedure utk masuk operation nanti...aku dah termenung je sambil peluk erat zafran...huhuhu...masuk kete je dah bergenang air mata...hubby tanya sket je terus nangis dah..dah tak leh tahan...hiba..sayu...takut...semua ada...yela..tuhan je tau betapa aku nakkkkk sangat bersalin normal untuk yg 2nd ni...bukan ape...aku suka anak ramai..if operate...maximum pun 5 kalau condition badan aku tip top (baik)...tu satu hal..then, aku takut sebab doktor ckp akan belah tempat yang sama..takut gila bila bayangkan...plak tu, terkenang tempoh berpantang masa lahirkan zafran dulu..camne azabnye lepas abis kesan ubat bius..mcm mana 1st time turun dari katil..1st time jalan sendiri...1st time angkat baby time sakit...serius mcm tak sanggup je nak lalui kesakitan tu...(~_~) 

Wednesday, December 10, 2014

Lirik lagu: Heart Wants What It Wants by Selena Gomez

You got me sippin' on something
I can't compare to nothing
I've ever known, I'm hoping
That after this fever I'll survive
I know I'm acting a bit crazy
Strung out, a little bit hazy
Hand over heart, I'm praying
That I'm gonna make it out alive

The bed's getting cold and you're not here

The future that we hold is so unclear
But I'm not alive until you call
And I'll bet the odds against it all
Save your advice 'cause I won't hear
You might be right but I don't care
There's a million reasons why I should give you up
But the heart wants what it wants

You got me scattered in pieces

Shining like stars and screaming
Lightening me up like Venus
But then you disappear and make me wait
And every second's like torture
Hell over trip, no more so
Finding a way to let go
Baby baby no I can't escape

The bed's getting cold and you're not here
The future that we hold is so unclear
But I'm not alive until you call
And I'll bet the odds against it all
Save your advice 'cause I won't hear
You might be right but I don't care
There's a million reasons why I should give you up
But the heart wants what it wants (x4)

This is a modern fairytale

No happy endings
No wind in our sails
But I can't imagine a life without
Breathless moments
Breaking me down down down

The bed's getting cold and you're not here

The future that we hold is so unclear
But I'm not alive until you call
And I'll bet the odds against it all
Save your advice 'cause I won't hear
You might be right but I don't care
There's a million reasons why I should give you up
But the heart wants what it wants (x4)

The heart wants what it wants baby
 

Tuesday, September 30, 2014

Nak hadiah free tak??? Jom grab peluang ni

Salam...

aishhh pening tau nak masuk rumah baru...banyak benda nak disediakan...semuanya melibatkan duit..aiyo...ahahah...disebabkan minat yang mendalam kat bahagian interior design ni (maklum lah cita2 masa sekolah dulu kan...x tau macam mana terjebak bidang accountancy pula...TAKDIR perhaps??), aku dah wut keputusan nak DIY (Do It Yourself) aje untuk corak2 dinding rumah...setakat ni ada la beberapa corak yang bermain kat kotak fikiran aku ni...actually aku memang minat sangat melukis...nak kata cantik sangat tu taklah...tapi rasanya memang berbakat bab ni...ahahah (korang nilai sendiri jela nanti ye)...

hadiah free???? siapa nak?? eheheh...

Monday, September 29, 2014

CPUV nuffnang september

Salam...

fuhh dah lama tak bukak nuffnang aku..tup2 ade upenye iklan CPUV yang melekat...ade yang dah credited dah pun...huhuuhuh...







so far ade 2 CPUV..satu dari Sen Heng..tengah buat promotion..erm menarik ni..nanti aku gi usha2 ek...lagi satu dari Sime Darby LPGA 2014...
 
sudi2 lah akak abang pakcik makcik klik2 iklan yang menari2 kat blog aku ni kalau jumpe ye...i'll do the same when BW...tq para sponsor & en. nuffnang

September Giveaway Party hosted by Iola Caviar

Salam...

http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/09/september-giveaway-party-hosted-by-iola.html
CLICK BANNER UNTUK JOIN

RESULT: TAK BERTUAH..HUHUHU

CHECK RESULT <<<SINI>>>

GIVEAWAY BAIK PUNYA ANJURAN SWEET MOM BLOG

Salam...

CLICK BANNER UNTUK JOIN

SAYA SUKA SWEET MOM BLOG KERANA ISI KANDUNGAN BLOGNYA YANG TERSUSUN MEMUDAHKAN PEMBACAAN DAN PENCARIAN MAKLUMAT.

Preloved Giveaway by Annur

Salam...

first time join GA pre-loved...nice idea...jom join!!!

http://annursyuhadah.blogspot.com/2014/09/preloved-giveaway.html
CLICK BANNER UNTUK JOIN



 GOOD LUCK GUYS!!!

Update: tak bertuah..sob3x
nak check result? click <<<SINI>>>

Segmen Bloglist Cun Oktober 2014 by Ekinnuar

Salam...

Jom support Ekin for her 1st segmen!!

CLICK BANNER UNTUK JOIN



GOOD LUCK EKIN!!!

Thursday, September 25, 2014

GIVEAWAY FLORAL SKIRT

Salam...

http://kasutkaca15.blogspot.com/2014/09/giveaway-floral-skirt.html
CLICK BANNER UNTUK JOIN

 "senyumlah, hidup ini indah"



Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM





Assalamualaikum w.b.t.


Klik BANNER untuk join

SIMPLE GIVEAWAY & BLOGWALKING by Yana Pink Blossom secara rasminya bermula pada 23 September 2014, jam 11.00 pagi dan akan berakhir pada 30 September 2014, jam 11.59 malam, 1 minggu sahaja. Tujuan utama giveaway ini adalah memudahkan Yana untuk blogwalking ke bloggerista semua yer. Kita boleh berbalas kunjungan sesama peserta. Semua bloggerista dijemput join giveaway ni.


HADIAH : 
WANG TUNAI RM10 x 5 pemenang

*Pemenang akan dipilih melalui random.org


SYARAT-SYARAT :
1. WAJIB follow blog Yana Pink Blossom
                                               2. WAJIB like Fanpage 
3. Buat entri bertajuk Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM
4. Copy Coding dan paste di ruang HTML entri anda
5. Tinggalkan URL entri korang di SINI
6. Siap & Good Luck (^^,)

Birthday Giveaway by Shad


Greetings and Assalamualaikum to all
Jemput Join


Klik Banner untuk Join

Birthday Giveaway by Shad dianjurkan oleh Shad dan disponsor oleh

Giveaway 2014 Mialiana.com

Salam...



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

persiapan barang baby untuk bersalin

Salam...

untuk 2nd baby ni, tak banyak preparation yang aku buat dari segi barang2...sebabnya since jantina expected sama macam zafran (boy), pakai aje zafran punye...especially baju2...eheh...last week packing2 barang yang nak bawa ke hospital...tetiba rasa kesian pula sebab tak ada baju baru pun untuk baby...so ri senin ritu aku pun gi shopping baju baby..sikit je..beli 4 helai je..sebabnya time zafran dulu, memang we all gila shopping baju...so banyak sangat baju zafran...ada yang baru je pakai 3-4 kali pastu zafran dah tak muat..dia kan chubby time baby dulu..cepat besar...eheh

cukup la ye wut masa ni
nanti2 kita beli lagi from time to time
(^^,)
then, ri selasa (23/09/14) ritu, balik2 umah je mama bagi suprise...dia dah siapkan set tilam + bantal baby...cantik gile..terharu aku!!! sob3x...terus watsapp picture bagi hubby...owhh lupe nak gitau..hubby gi kursus 2 minggu..1st time wei berpisah lame cenggini...tapi rini hubby balik jap..weekend takde aktiviti...dapat la jupe setelah 5 hari terpisah gitu...ecehh..eheh

Wednesday, September 24, 2014

hadiah dah sampai!!!


Salam...

haaa lamanya tak update entry..kesibukan melampau..maklumlah..dah menghitung hari ni..bos2 dah makin risau...asyik2 meeting...temporary candidate pun masih takde untuk cover aku within 2-3 months nanti...banyak sangat kerja yang perlu evaluation aku..tak sure la sempat ke tak..if not..bos la kene take over...eheh...ok stop pasal kerja...

last monday (15/09/14) ritu terima parcel kat opis...

cantik sticker & stem tu..adore!!!
erm rasa pelik mula2 bila buka parcel...sbb seingat aku, takde pun menang GA majalah...rupanya dapat dari blogger Anies untuk mini GA yang dia buat around bulan Ogos yang lalu...tak sangka terpilih antara 2 blogger.... (^^,)

Wednesday, September 17, 2014

check up at 36 weeks @ 9 months pregnancy

Salam...

alhamdulillah...dah makin hampir waktunya...last saturday genap 9 bulan pregnancy...pegi check up macam biasa..kali kedua pergi kat MMC...and aku still berpuas ati..insyaAllah decide nak deliver kat situ kot... 

baby @ 32 weeks
ingat tak entry aku yang <<<INI>>> time tu sedih sebab ingatkan photo scan baby semua dah hilang...puas cari..suddently jumpa...gembira tak terkata..so tempek sini sebagai kenangan..eheh..ni masa baby 32 weeks..ni la first time aku dapat tengok muka dia..dia sangat aktif..so nak capture muka properly memang susah..a bit blur..ade picture dia senyum..dia hisap jari..tapi blur..ni paling clear so mintak doktor print yang ni...eheh..anak buah aku tanya kenapa hidung dia besar sangat..aku cakap yang belah kanan tu gegaran gambar sebab kan baby dok dalam air...tu cecairnya la...lama diaorang dok tenung muka baby...zafran masa scan lebih kurang camni gak la muka dia..pipi chubby...lips macam hubby...eheh

1st GIVEAWAY RM400 ++ BY ASYA AMIN

Salam...

CLICK BANNER TO JOIN
  
hadiah superb best...jom join kengkawan!!!

Good luck guys (^^,)

Friday, September 12, 2014

Lirik Lagu: Mewangi by Akim

Salam....

Now, tengah suka gile dengan lagu ni...feeling je dengar melodi & lirik dia...
layan sesame jom!!!

******************************************************************************* 

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah selalu dekatkan ku dengannya
Indah
Ku menutup mata satukanlah hati

alhamdulillah aku lulus!!!

Salam...

korang2 yang jawab exam Penguasa Kastam 06 September 2014 ritu dah check result exam tak? amacam? lulus ke tak? kalau tak lulus, or sesiapa yang ada problem time jawab exam ritu, SPA bagi peluang jawab kali kedua pada 10 September 2014, hari rabu lepas...

aku pun lelaju la check result....

Wednesday, September 10, 2014

Hepi belated bufday my other half!!

Salam...

Allah...punya la sibuk sampai terlupa bufday hubby tau...nasib tak lupe langsung..cuma terlambat ingat aje..eheh...normally aku wut preparation awal 3-6 bulan gitu..over tak? ahhaha...ari2 dok pikir nak beli apa..dah tau..dok kumpul duit...dok pikir nak celebrate macam mana...punya la nak yang terbaik untuk orang tersayang kan..eheh...

020914 | our celebration
Amboi zafran hepi komain ekkk (^^,)
tapi tahun ni...dah masuk bulan 8 baru teringat bufday hubby...kelam kabut dok pikir nak bagi apa...dok korek budget yang ada...ahahah...last2 tunggu gaji bulan 8 tu baru pegi beli..nasib baik hubby keje malam time tu...sempat la gi merayap ngan member opis...eheh...

Giveaway September by Karya Mahirah



Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh:


Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih


As-Salam

[Siapa nak join sila tekan banner di atas]

Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers

Monday, September 8, 2014

dapat juga akhirnya!!

Salam...

fuh mencabar betul last week (sabtu) time menjawab exam online SPA...rupa2 nya bukan aku je...boleh kata hampir semua orang...sebab server SPA yang ada problem...SPA dah keluarkan pekeliling explain tentang keadaan tu...apa pun aku bersyukur sebab selamat menjawab ketiga2 bahgian yang ada dengan sempurna..betul ke salah belakang kira la...maklumlah..satu hari suntuk duduk refresh je..sedikit sebanyak emosi & pikiran terganggu nak menjawab exam tu... 



aku selesai menjawab lebih kurang kol 5.30petang cenggitu la..memang sengsara rasanya duduk berjam2 dok refresh je nak dapatkan line diaorang...nasib lah wifi kat rumah tu memang laju...semoga ada rezeki untuk aku....amin.....

Saturday, September 6, 2014

frust dengan exam online SPA

Salam...

korang2 yang dapat panggilan exam online penguasa kastam rini macam mana? dapat jawab? dapat peluang untuk menjawab?? aku sangat kesian...sampai saat ni tak dapat tengok soalan...x berpeluang langsung nak jawab..frust sangat..pepagi buta dah siap sarapan semua...standby..kol 8.30am aku log in web exam...okla boleh log in...status "menunggu persediaan peperiksaan"...aku pun tunggu memandangkan exam start kol 9.00am...



tunggu punya tunggu...sampai abis masa exam untuk paper 1...geram teramat..dah puas tekan refresh bagai...log out...log in balik ntah berapa kali..tetap macam tu..call bahagian aduan..ade 5 no phone yang disenaraikan...tapi 2 je boleh..itu pun talian sibuk..lagi 3 di katakan tiada dalam perkhidmatan..hampeh betul!!!

Friday, September 5, 2014

Exam Penguasa Kastam Gred W41

Salam...

Serius cuak ni..first time amik exam Penguasa Kastam..saje je ritu renew jawatan yang dipohon dalam SPA..terus dapat panggilan...yang mencabarnya kali ni exam online...first time wei nak jawab online exam SPA..ahahah..


last minute study ape yang patut..nasib baik papa bawa zafran keluar gi umah sedara malam ni..dapat la aku focus sket...esok pepagi dah exam...rini baru hegeh2 nak tengok ape yang patut..serius tired...dah la closing time...hari2 balik keje rasa letih yang amat...

Thursday, September 4, 2014

Menang bloglist Fantastic Giveaway by FR

Salam...

hoyey!!! alhamdulillah...terpilih sebagai salah seorang daripada 10 pemenang untuk jadi bloglist FR selama 2 bulan...

cantik banner yang FR buat sendiri ni (^^,)


nak check nama korang kot2 la tersenarai sebagai pemenang???
klik <<< SINI >>> meh...eheh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...