Readers

Friday, November 29, 2013

Giveaway Peserta Bertuah


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:


Pemenang akan menerima sehelai blouse gojes menawan ni. Mungkinkah anda pemenang bertuah tersebut. Jengjengjeng… Jom! Sama-sama kita raikan GA simple ni.


TAMAT: 31 DISEMBER 2013


Update: Result? tak bertuah..huhuuhu
pemenang? click SINI


Blogger's Birthday Segment

Salam...

Hari ini jumpa 1 segmen macam best jer..so saya join ye Vee =)

Salam sejahtera!

Segment untuk mengeratkan hubungan silaturahim antara bloggers :D
For more info + to join, click on the picture :)
*****
Saya dilahirkan pada:

09 DISEMBER 1983
(dah tak lama lagi tau...hadiah jangan lupe!! hihihi)

Thursday, November 28, 2013

MOHON BANTUAN SUMBANGAN

Salam...

Entry ni khas untuk memohon bantuan sumbangan bagi adik MOHD ADAM HAIKAL...actually aku terbaca kisah adik adam kat blog abg ben..serta merta ati kecil ni terusik tatkala menatap wajah adik adam..tambah kisah dia yang ditinggalkan ibu dan ayah kandung...sedih..sangat sedih...jadi mohon bantulah apa yang anda mampu...sedekah lah sikit waima RM1 sekali pun...jika itu dapat membantu keluarga angkat dia...kalau tak mampu bagi sumbangan duit...sekurang2 nya tolong sebarkan...lagi ramai tahu lagi banyak sumbangan yang boleh dikumpul...kalau boleh buat both lagi bagus...in syaa Allah...kita sama2 bantu apa yang terdaya ye...

Sunday, November 24, 2013

happy 2nd wedding anniversary

Salam...

Alhamdulillah...sedar tak sedar dah 2 tahun kami bersatu sebagai suami isteri...dalam tempoh 2 tahun ni boleh dikatakan kami masih dalam tempoh mengenali hati budi masing2..yelah orang cakap tempoh fasa 1 perkahwinan (5 tahun pertama) tu memang sentiasa diuji dengan pelbagai dugaan..kena lah banyak sabar (walaupun kadang2 tak dinafikan aku hilang sabar...huhuhuhuh)...tapi aku harap sangat perkahwinan ni akan terus dibajai cinta dan kasih sayang antara kami suami isteri...dan semoga kami berdua dapat harungi dugaan yang datang dengan tabah...in syaa Allah....


water chalet
sempena 2nd anniversary ni actually aku rancang satu suprise khas untuk hubby tercinta...lebih kurang 3 bulan awal la juga...kih3x..purpose aku - nak we all have sweet memories untuk dikenang bila dah tua sok..tu pun kalau panjang umur dan jodoh la..eheh...location aku pilih Grand Lexis, Port Dickson (PD)..reason pilih PD sebab landskap laut dan lokasinya pun dekat je dengan Melaka...so tak lah buang masa kat perjalanan nanti...aku amik cuti khas untuk celebrate ni tau...hubby pun camtu...eheh..

Monday, November 11, 2013

GA: 1K Giveaway By Cik Arnab

Salam...

ok ni kali ke-3 aku try join contest...ahaha..sejak bila rajin join contest pun tak tau la kan...macam best je..this time GA by Cik Arnab. Hadiah banyakkkkk sangat tau...menarik...jom la join..mane tau ada luck anda kan..nak join senang je...klik banner bawah ni ye..

http://cikarnab.blogspot.com/2013/11/1k-giveaway-by-cik-arnab.html

walaupun banyak syarat sponsor nak kena ikut...tapi berbaloi la kan sebab hadiah pun banyak...so tunggu apa lagi...jom cepat2 join...rugi tau kalau tak join...GOOD LUCK GUYSSS....daaaaaaa (^_____^)


Update: Result? yeh!! menang blouse =)
pemenang? click SINI
 
 

Friday, November 8, 2013

kedai barang / mainan baby di melaka


Salam...

Kat melaka ni memang susah nak jumpa baby mall macam kat KL..kalau ada pun part by part...contoh, kalau certain kedai tu jual mainan je, ade yang jual baju2 je, ade yang jual aksesori feeding je..nak jumpa kedai yang jual semua benda keperluan ibu dan bayi sekaligus memang payah...tak taulah kalau ada tapi aku yang tak tau...meh drop komen bagitau kat mana...eheheh...

tapi now ada satu mall baru buka dekat dengan TESCO bandar melaka...besar dan sangat heaven..semua barang ada...lebih kurang macam OneBabyWorld(OBW) kat KL tu..dari start newborn/toddler punya barang sampai la ke kanak2...for mom pun ada..so don't worry... untuk breasfeed aksesori dan segala macam keperluan pun ada...toys, learning things, baju2, botol susu...macam2 la...nama mall tu MANJAKU MALL...malam tadi dah rasmikan beli barang kat sana...rasa ralat sikit sebab dulu masa pregnant punya lah susah nak cari barang2 baby and keperluan berpantang semua2 tu...kejap beli kat kedai ni..kejap beli kedai sana..survey sana..survey sini..kalau lah time tu dah ada mall ni kan best...tapi aku suka beli on9 kat OBW..banyak pilihan,cepat, good customer service and murah...sekali belian je customer service staff dah cam aku..call boleh borak-borak lagi..sangat peramah..I LOVE it!! eheh.. (^^,)

Monday, November 4, 2013

E-Day: Sekitar majlis tunang adik

Salam...

Last weekend memang busy yang amat kalah pak menteri...ahahah...jumaat lepas balik kerja je bergegas la buat segala kerja ~ mandi, makan, layan zafran, kemas bilik, basuh baju, lipat baju, beli barang keperluan yang dah habis, beli buah untuk buat hantaran (last dulang), hubby pula ajak dating lagi..ahahah..sempat kau!! sampai2 rumah sambung buat gubahan hantaran pula..jam 12.00tgh malam tau...nasib baik satu dulang je lagi..eheh..pastu gosok baju aku + hubby + tudung mama...packing baju2 and barang keperluan zafran untuk esoknya...maklumlah baby ni memang nak kene standby segala benda...huhuhu...okay sangat ting-tong kepala aku pastu..huhuhuhu (T_T)

malam tu pula zafran boleh buat perangai tak nak tidur sampai jam 4 pagi...adoiyai!!! berpusing kepala ni..dah la badan letih yang amat...nak tidurkan dia punyalah payah...last2 dekat jam 3 pagi aku serius dah tak larat...kejut hubby..dia take turn...hubby cakap jam 4 pagi baru zafran tidur...nasib baiklah hubby ada...boleh la kitaorang gilir2 layan zafran kan..huhuhu...esoknya pagi2 dah bangun nak bersiap..lepas aku siap..kejutkan zafran, siap2kan dia...terus gerak gi Shah Alam...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...