Readers

Sunday, May 13, 2012

Hari Ibu...

selamat hari ibu untuk kedua-dua ibuku yang tersayang....

untuk ibu kandungku...Rosnani binti Mahat....time kasih mama sbb sudi lahirkan erza di dunia ni...besarkan erza dgn sempurna...didik dan beri keperluan secukupnya...time kasih untuk segala-gala yg mama dah korbankn untuk erza...masa...tenaga...duit....i love u so much...semoga Allah S.W.T memberi kesihatan yang baik untuk mama...panjangkan umur mama supaya dapat ku berbakti lebih lama....thanks for everything...luv u!!!

Rosnani binti Mahat
untuk ibu mertuaku...Abedah binti Ali Bahak...time kasih sebab sudi terima erza dlm keluarga mak...layan erza dgn baik...jaga makan minum..nasihat erza bile perlu....take care dgn kesihatan dan keadaan erza...time kasih juga sbb lahirkan Ahmad Redzuan yang penyayang dan bertanggungjwb...bsrkn dia smpai dia jd suami erza yg skung...erza syukur sebab dikurniakan ibu mertua yang baik mcm mak...dan erza doa smoga hubungan kita ni berkekalan hingga akhir hayat erza...syukur alhamdulillah....erza sayang mak...smoga Allah S.W.T memberi juga kesihatan yang baik kat mak...pjgkan umur mak supaya erza dpt terus berbakti kat mak jgk....sayang mak!!!

Abedah binti Ali Bahak


p/s: wahhhh tahun ni aku ade 2 mak!!! kaye aku....kaye kasih sayang.....wakkakakkakakak

ok...nk kuar hunting present utk mak2 aku...tadaaaaaaaa....bye =)

mood: hepi tahap maksimum....coz pagi2 hubby tepon wish slamat ari ibu kt aku...1st time dpt ucapan ni...rs terharu plak...pelik pun ade...coz bb lom kuar g dh panggil ibu...keh3x...cayang hubby!!!

Saturday, May 12, 2012

cinta mati!!!

saat ni aku rs terharu sgt ngan hubby...lately ni dia smkin caring dgn aku...amik berat mkn mnum pkai aku...kesihatan aku...jaga aku bebaik...aku rs syukur sgt2...aku sbnrnye xsangka hubby sebaik ni coz mse bercinta ktorg byk gak la gado....bole kate kerap...eheheh...sbb byk selisih phm..maklum la ktorg kan baru je kenal...so dlm tempoh nk kenal ati budi tu both of us mmg show off prangai masing2...xcover2 punye...ngan hubby yg xbape romantik plus aku yg kasar ni...cam anjing ngan kucing...jgn la plak tanye sape jd anjing sape jd kucing...dh nk kne samekan pula...payah!!! ahahahah...erk merepek ape ko ni daaa....uplsss...

sbb byk sgt gado kdg2 mama nek isau tgk aku xlalu mkn...dok bad mud aje dlm blk...ahahhha...dlu time bercinta aku mmg camtu..gado je msti xmkn..xde slera...klau 3 ari...3 ari la xmkn nasi...tp mkn la bnde len wut alas perut...smpai ade 1 tahap tu mama dok bising kt papa ckp nape aku slalu gado...papa jwb selamber je...biar dia gado puas2 skung...dok kenal diri msing2 dlu..ape yg suke...ape yg x...sok2 dh kawen insyaAllah xla gadokan lagi bnde yg same...eheheh..ble teringat blk skung...aku rs ade btul gak ape yg papa ckp...mmg la terlalu awal utk judge...tp stakat 6 bln tempoh perkahwinan ni aku rs sgt bahgia...dan aku syukur aku kawen dgn hubby...sifat sebenar terserlah pas kawen...sume yg aku dok pikir2 negatif tu sbnrnye hasutan syaitan je dlm kepala otak time tu...nsb bek la jodo ni kekal smpai ke jinjang pelamin...n hrp2 smpai akhir hyat aku la... (^^,)

klau nk kira dari start kawen smpai la ni...byk lagi kekurangan diri aku sbgai seorang isteri...lg2 sjak dh pregnant ni...byk bnde aku dh mule escape...cth cam msak..mmg dh jarang la masak time keje...klau ari cuti tu ade la..rs beruntung ade mama...mama yg msak slalunye..time blk keje biasa aku add in je cam sayur ke kopok2 ke...goreng pape yg ptt je...kdg2 tu just wut air je sbb evrythng mama dh siapkan...hopefully pasni leh jd better wife utk hubby....sayang gle kt dia...huk3x

nsb bek hubby memahami...mse kt sabah ritu ade lah saat yg plg wut aku rs disygi...hubby take care aku 24 jam...lg2 kesihatan mse kt sane xbape nk bek...maybe cuaca sjuk sgt kot...erm klau x mmg xdpt la nk spent time 24 jam coz beza waktu bekerja ktorg wutkn ktorg jrg jupe...jrg spent time..hubby kuat keje...tp aku phm sbb utk mse dpn ktorg n bb...hubby slalu ingtkn aku dia nk bg yg terbaik utk aku n bb...sedey stiap kali dia ckp camtu...sedey sbb terasa cam mmbebankan hubby w/pun hakikatnye itu adalah t/jwb dia...huhuuhuh...

kdg2 mlm2 aku terjaga tgk hubby ngah tenung aku tdo...kdg2 ngah tdo terasa dia usap dahi aku...belai rambut aku...rs hubby sgt2 sygkn aku...kdg2 ble hubby keje mlm aku nangis sbb aku rindu hubby & terpikir camne la klau umur xpjg..dia dok tnggalkan aku dulu...aku rs cam xsnggup je...aku isau hubby batuk teruk lately...dh puas nasihat dia benti rokok..tp tu 1 je yg dia pyh nk wut...aku tkut dia skit...aku tkut tnggal sorang...lg2 tnpa dia...aku nk spent ari2 n mse2 idup aku dgn dia...aku nk dok tua same2 ngan dia...

aku doa sgt cinta kami akan berkekalan camni smpai akhir hyat aku...smoga Allah S.W.T. merestui cinta kami...berkati hubungan ni...jauhkan malapetaka n hasad dengki org yg sakit jiwa....aku cinta mati kt dia!!!!

ni cinta mati aku!!!

Monday, May 7, 2012

itinerary ke sabah

salam semua....oho....penat sgt2 baru balik dari Sabah...just update itinerary dulu ok..nnti free baru update day by day di Sabah.... 

mode: sangat HEPI (^________^)


290412
Aktiviti kitaorang
12.30 pm
gerak gi Melaka Central - papa & mama yg hantar ktorg..ehehh
1.00 pm
bertolak by Transnasional bus (Melaka - LCCT)

3.30 pm
sampai kat LCCT...gi mkn dulu...bb lapar...ahahhaha
3.50 pm
check in kat airport & fly to Kota Kinabalu (AK 5114 BKI)

7.30 pm
arrived KK Airport, sewa teksi ke Tune Hotel, 1borneo

8.30 pm
Check-in, jalan2 kat Shopping Complex 1Borneo, Makan & rest...tido la ape lagi...kuang3x...penat!!!
300412
Aktiviti kitaorang
- beli tiket ke pulau utk esoknye & bersiar2 di sekitar Jesselton Point

- jalan2 & Shopping di bandar KK
  • Pasar Kraftangan
  • Pasar Ikan Masin
  • Pasar Sinsuran
- deal sewa kete....so dptla sewa kete kancil for 5 days..(^^,)

- mlm dinner kat restoran ape ntah...lupe namenye..tp tepi pantai...sweet & romantik..rugi xsnap pic coz lupe bw kamera...huk3x...
010512
Aktiviti Kitaorang
8.30 am
bertolak ke Jesselton Point & enjoy di tiga pulau:-
  • Pulau Sapi
  • Pulau Manukan
  • Pulau Mamutik
020512
Aktiviti Kitaorang

pagi smpai petang kitaorg rest kt hotel aje coz aku buat keje...month end closing account...memang dh promise ngan bos aku akan buat w/pun cuti....huuhuhu..cian hubby 1/2 day men game & layan tv aje...

petang ktorg start jln2 di bandar kk:-
  • shopping kat Pasar Philiphine
  • dinner kat Night Market
030512
Aktiviti Kitaorang
11.00 am
check out from Tune Hotel, 1Borneo and bertolak ke Kundasang, Ranau.... here we go Gunung Kinabalu.... yiheaaaaa!!! (^^,)

check in kat Kinabalu Rose Cabin & jalan2 di sekitar pekan Kundasang....

040512
Aktiviti Kitaorang

- enjoy di Poring Hot Spring di Ranau
  •           Canopy walkway-Poring
  •            Open bath tub


- jalan2 di pekan Ranau
- shopping buah2an segar di Pasar Kundasang
050512
Aktiviti Kitaorang
10.00am
- check out from Kinabalu Rose Cabin
- Depart at KK Airport , return the rent car
- fly back to LCCT (AK 5117 KUL), arrived at 12.30am then terus balik tangkak..sampai jam 4 pagi...huk3x....pjg citenye nape smpai kol 4 pagi...nanti kita story ok (^^,)






Tuesday, May 1, 2012

manusia yg xpenah berubah!

sebenarnya aku dh lame buang budak ni dari kamus idup aku..sebabnya?? sebab dia umpama parasit yg bole memudaratkan diri kita...sikit demi sedikit dia akan menghakis kebahgiaan kt dan memporak perandakan kehidupan kita...maka orang yang sebegini seeloknya dijauhi sebolehnya....marah?? yes...marah sebab terlalu berkali-kali dan tanpa sebab x abis2 menganggu ketenteraman hidup aku...parasit jenis ape ntah aku pun xtau...

kita bila minta maaf tu biarlah dari hati yang ikhlas..benar2 dah insaf...nak berubah..tak ulangi bende2 busuk lagi...ni minta maaf sekadar ucapan di bibir je..tp dlm hati penuh dengan agenda lain..ape barang???? konon la minta maaf berkali2...ucapan tahniah mase aku kawen ritu tinggi melangit...doa macam2 kebaikan untuk aku la konon2 nya...nape parasit ni suka hipokrit???

dah la budi bahasa tu memang OUT la kan...x tau hormat orang..especially org yang lbh tua dari ko...bstu nk org hormat ko??? learn to be learn ok....otak letak kat lutut ke?? or parasit camni mmg xde otak?? or kalau ade otak pun xde akal???

aku marah sebab org "jentik" aku berkali2...mentang2 aku diam...lagi macam2 ko buat kan??? x pikir ke nasib kemudian hari??? xpikir ke balasan tuhan??? sebab tu ko xpenah bahgia dgn idup...sbb tu ko x bole tgk orang len bahgia...parasit yang SAKIT JIWA!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...