Readers

Friday, April 29, 2011

interview lagi!!


cam xcaye je MSTS ofer aku keje lagi skali...erm bersungguh betul diaorg ofer aku..tapi kali ni post lain...dulu yg aku tolak tu "account receivable executive"...tp yg dia ofer kali ni "credit control executive"...lebih menarik =)

kebetulan aku tgh cuti seminggu..so mls ckp byk aku mntak arrangekan interview aje..mls nk ckp through phone...then ex-boss aku pun arrangekan pada hari jumaat ni jam 10 pagi...eheheh..excited but nervous!!

mslhnye aku dh tinggal lame accountancy job...rs kurang confident plak nk sambung blk that field...yelah since bln 6, thn 2009 aku dah keje gomen...line administration plak tu..ni dah 2011...almost 2 years la jgk...xsure proficiency aku msih cam dulu or dah berkurangan...huhuuhuuh...confident level pun kurang sket...tp jun ckp aku suppose rs lbh confident because diaorg yg cari aku...for the 2nd time plak tu...means they really want me...tp yela..dulu aku agresif...bersemangat...skung?? ermmm xsure aku rs xsemangat cam dulu sbb keje kat sini or because of that job sndiri...job agak mmbosankan dan tak mencabar cam kat MSTS...ehehehe...

so tibe mase utk buat preparation sebaik mungkin...w/pun diaorg yg cari aku..nak aku...tp aku ttp kene tunjuk performance yg bagus kat diaorg...aku xnak hampakan expectation diaorg kat aku...and one more thing...because i want to demand a higher salary..eheheh (^^,)

warghhhh!!! ttbe dah start nervous balik...camne ni??? nsb bek ari jumaat..so ade lebih kurang 3 ari je lagi...aku rs enuff kot utk study balik...wut survey pape yg patut..get enuff preparation akan build my level of confident...yeahh!! go go chaiyo erza....sronoknya dpt blk mlk blk dgn gaji yg cam skung...ehehhe...msti leh saving lebih sket compare skung...dah xpyh nk byr sewa umah...duit mkn..duit minyak...klau keje sini...leh aku g keje nek moto balik...jimat sey duit aku!! weee~~ hopefully...ade gud news utk interview kali ni...insyaAllah....(^^,)

Wednesday, April 27, 2011

CUTI WOIIIIII………!!!!

ahahahhah…post title xbole blah!! best gile la…aku apply cuti smnggu bole plak lulus…wa caya la sama lu boss!!! dasyat!! ahahahha….tp yg pasti…bnde ni mengubah mood aku secara keseluruhan…mmg terus jd CERIA n sgt HEPI bekerja…sbb xsabar nk CUTI seminggu…yiheaaaaaaaaaa!!!!
dah bape mnggu mmg tertekan ngan environment keje kt sini…mcm2 hal kt opis ni..2 org staf dah resign..sume sbb bos…ermmmm…no komen la aku…mls layan….(~,~)


psl interview ritu…xdpt kot..demand gaji tinggi sgt…huhuhuhuhh…..tp it’s ok..permulaan yg baik..hopefully lps ni dpt interview g byk2…eheheh…insyaAllah..ade la tu rezeki kt mane2…weee~~
erm ckp soal rezeki kan..alhamdulillah…semangat n prasaan ktorg mkin kuat antara 1 same lain..betul la org ckp stiap ssuatu kejadian msti ade hikmahnya…mule2 dugaan2 tu mmg buat aku rs serabut…goyah…panas ati n mcm2 lagi…but thanks God…dikurniakan mr.right yg mmg RIGHT…ahahahha…nsb bek la dia jenis xcpt “melatah” cam aku ni haaa…aku ni mmg kelam kabut sket..ntah pape je aku ni…pompuan la katekan…hik3x (^^,)

erm ptt la psngan slalunya kontra kan..so ble aku jenis kelam kabut camni..dpt dia yg jenis cool sket…br la mslh bole settle dgn bek…cume yela..aku ni degil sket..ckp skali bkn snng nk ikut…dah ckp berkali2 baru nk ikut…ahahahhha…DEGIL ERZA ni!!! dush3x….ahahah

well…kitaorg dh tau sape manusia berhati busuk yg slalu ganggu hub kitaorg…bukti dah ade…xsyak lagi…ahahahhaha…bile tau tu DIA…mmg nk tergelak pun ade jgk..nampak sgt DESPERATE punye pom…klakar!! mmg pom BODO pendek akal…ahahahha…buat bnde yg memalukan diri sndiri…aku just simpan aje bukti2 tu sume…well mane tau 1 ari nanti semua tu berguna kat aku kan…utk keselamatan aku jgk…(^^,) so skung aku sgt LEGA…dia nk create bape byk fake akaun pun..buatla..pom pendek akal camtu la prangai..xde keje…tau nk merosakkan hub. org aje..xckup hub adik bradik dia nak pecah belahkan..skung try nk rosakkan hub aku n mr.right plak…ala bkn kt skung…mmg dr sjak mule lagi…ptt la aku n mr.right slalu aje slh phm..tp bgus jgk dia buat camtu…merapatkan dan mengukuhkan ht kitaorg lagi…ble jd mslh2 camni…kt akan makin kenal dgn psangan kt…weeee~~~ (^^,)

erm…wut ms ni..aku xkan buat ape2 pd dia..sbb buang ms lyn otak SEWEL kureng camtu…lgpun mmg aku xpenah msuk cmpur hal dia pun…dia je yg hegeh2 nk amik tau sume hal aku n mr.right…wah cam artis plak aku rs..smpai ade stalker..dasyat ERZA!!! ahhahahah…

apa pun..firstly harus bersyukur…semua bertambah baik dan sempurna…alhamdulillah…yehhhh cuti yehhh…weeee CUTIIIIIIIIIIIIIII~~~~~~ ahahahhahahah

Sunday, April 17, 2011

not belong to me??

(paste from old blog)



sometimes kite nk sangat ssuatu perkara or bende tu terjadi…but it just cannot be happen…and at that point kite rs frustrated…rs knapa la lain plak yg jd..knapa perkara camtu berlaku pd kt…knapa…knapa..knapa…asyik2 bnde tu je yg kite tanye…for the past two weeks tekanan kerja yg melampau tu…hari ini terlerai sudah…alhamdulillah…mmg rs bersyukur yg amat sgt…semuanya slh phm semata…and i hope…dia xslh phm lagi…dan kitaorg bole bekerja dgn lbh baik…a part of it…mmg slh aku…mungkin ada part yg aku bole berubah…to be a better superior…dan dlm ms yg sama…jd kwn yg baik…lega segala kekusutan dah terlerai kini….syukur…itu yg aku rs saat ni…(^^,)


but then…slalu mcm ni la..bad thing happen…good thing comes…aku pun dah xtau nk pikir ape lagi ttg mslh yg lagi 1 ni…maybe…aku kne byk2 kan lagi doa…semoga diberi NUR dan petunjuk…semoga keputusan aku…adalah yg terbaik utk diri ini…aku betul2 xboleh tahan lagi…dah byk kali aku rs mcm ni…and this time…aku rs…better aku pikir dgn lebih mendalam…sebelum terlambat…


kdg2…ssuatu itu mmg bkn milik kite…bilamana kite sntiasa berusaha utk dapatkannya..kekalkannya…tetapi ia selalu lari dr kite…maybe…..dah tiba masa utk kite lepaskan ssuatu itu…kan org ckp…klau benar ia milik kite…ia akan kembali…maybe…it is not belong to me…dari azali… (~,~)


but if it's really come back to u...then it's truthly mean it!! harap2 la...insyaAllah~~

Thursday, April 7, 2011

selesai~~

(paste from old blog)



alhamdulillah..selesai sudah my first interview..sronok sgt…lega…hopefully ade gud news dlm 1 week ni…tgk gaye td cam bole dpt..cume dia ckp gaji dia xbole bg tinggi cam skung sbb rate terlalu tinggi…erm aku ckp xpe..aku kurangkan sket scale td..hopefully win-win situation la…since dia ckp post ni one-man show…huhuuhhuh…xsure aku bole buat ke x…w/pun agak kurang semangat td sbb mr.right xwish pape…tp aku ttp cube yg terbaik…utk myself n my parents…utk future aku…yg ptg ms depan aku terjamin…pekerja kt sane tgk td sume cam baik je..sume peramah..baik lelaki or pom..cam 1 family..seems cam happy je kat sane..tp xsure la kan…ehehehhe



overall…aku hrp usaha aku ade hasilnya…

br jap td aku terima 1 msg lagi through facebook…mmg tergamam baca la..tulis mcm2 story yg gile2...so aku forward je kt mr.right and reply msg tu…for me..it is the same thing happen again and again…i dun know la kenapa..cume nmpaknye msh ade org yg dengki dgn our relationship…moga tuhan mmberi petunjuk jalan yg sebaiknya..insyaAllah….

eheheh…mlm ni nk ajak jun lepak ar..lame gle xjupe minah sorang tu…ermmm…and aku sgt2 xsabar nk dpt keje yg lbh menjamin ms depan…weee~~~~ (^^,)

Wednesday, April 6, 2011

interview!!!

(paste from old blog)



alhamdulillah…pagi ni aku dpt panggilan phone utk dtg interview…this is my first call…aku sgt excited…dia suro dtg interview hari ini..masalahnya aku kat johor dan interview nya kat mlk…so aku minta postpone esok…she’s agreed…early in the morning about 9.00am…so rini i’m going to take time off and blk mlk…esok amik cuti…harap2 dapat wut preparation sebaik mungkin w/pun peruntukan masa sgt suntuk…aku xsure ni interview utk ape…but i think accountancy posting kot…aku pun xsure..ahahaha…bole ke camtu? (~,~)

apa pun aku sgt sronok skung ni…w/pun baru interview je tp aku hepi sbb at least i know ni permulaan yg bagus…(^_^)/

then lepas dpt gud news, my boss pula call…mcm biasa dgn suara yg xsdp didengar…mengamuk2 n marah2…aku dgrkan aje…for me…i’m not doing any wrong or useless job…xada sebab dia nak lepaskan mrh dia kt aku…klau pun bengang dgn “someone”…pls la jgn lpskan kt aku…aku bkn patung…aku ade limit utk terima sume2 cacian tu…saat ni aku abaikan je…yg ptg aku kene usaha yang terbaik utk interview esk..weeee~~~

ape pun…hrp2 ade kesudahan yg baik utk job aku…utk career aku…and for my relationship….aku serah segala-galanya pada yang Maha Kuasa….insyaAllah…..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...