Readers

Thursday, August 27, 2015

senarai barang keperluan bayi dan ibu untuk anak pertama

Salam...

aii korang sihat? rini saje nak share senarai barang2 baby pertama untuk parents yang bakal menimang cahaya mata pertama...mesti korang blur2 tak pasti apa yang patut dibeli..apa yang tak patut dibeli kan..actually as for myself..masa mula2 dulu preggy zafran...sama la macam tu...blur sangat..tak pasti nak beli ape..yang tau baju2 jelah..selain tu tak pasti mende ape lagi..maka main bantai pergi tempat barangan bayi..tengok ape yang ada..lepas tu fikir mende alah tu guna untuk apa sambil membayangkan anak2 buah & adik2 masa diaorang kecik dulu..perlu ke tak..hadam siap2 dalam kepala..pastu dok ingat2 ja dalam kepala ape patut beli..ape tak patut..wut list pun lebih kurang je..then, bila ada expo mom & baby..mesti pergi survey2..grab pape yang patut..aku kan rajin window shopping..so memang familiar dah dengan harga2 sesuatu barang..bila jumpa yang murah je..wajib rembat...keh3x..

tapi recently ni aku dok perah otak buat senarai keperluan ni semata-mata...special untuk my buddy bff ever after...kan ritu ada dok cite yang suami dia passed away...dia pula tengah preggy anak 1st..and plus dia tak pernah ada experience berkaitan baby or kanak2 kecil...so dia sangatlah blur apa pun tak tau..and barang satu apa pun tak sempat beli semasa arwah masih ada...jadi list ni memang buat untuk dia..dah bagi dia, aku dok terfikir why not share kat sini sekali...mana tau ada yang memerlukan juga...

Wednesday, August 26, 2015

kisah raya kami tahun 2015

Salam..


berbuka di akhir ramadhan
petang raya..semua ada kecuali adik aku yg kat Shah Alam
wife dia dalam pantang kat perak
haiii..raya kitaorang tahun ni penuh dugaan..sebabnya masa petang raya tu zhariff start demam...memang agak stress la bila anak kecil demam...takde mood nak beraya...raya first sangat mencabar..dia meragam..malam tu memang aku tak tidur...dok gilir2 jaga dengan hubby..hubby pula kerja malam time tu...dia suruh follow dia gi tempat kerja..gara2 tengok aku tak termampu nak jaga dua orang sekali...nasib baik zafran tak buat perangai sangat malam tu..dia agak behave...lega sikit tang tu...raya kedua pun gitu..merengek aje..maklumlah..badan dia tak sihat kan...last2 petang tu juga hubby ajak balik..maybe dia pun dah hilang mood nak beraya...dah siap packing..mak suruh makan dulu baru balik...balik melaka terus menuju rumah parents aku...tapi elok pula demam dia surut malam tu...raya ketiga..pagi2 tu badan dia start panas balik...sambung meragam...huhuhuh...kesian baby mama (~,~)

Thursday, August 20, 2015

please behave sikit especially dengan suami orang

Salam...

huh..haaa tajuk komain kan..actually geram bila kenangkan peristiwa kawan menggedik dengan suami sendiri...aippp aippp...rasa nak babap2 aje...hohoho...kisahnya...kawan aku yang sorang ni memang la jenis ala2 manja gitu...dah selalu pun we all hang together....tapi nak dijadikan cerita...ada sekali masa pergi open house member opis..my hubby dok borak la dengan dia...dia tetiba tepuk tampar my hubby...erkkkk tergamam la den time tu..depan mata kan..tak tau nak act ape...my hubby pun macam terdiam..then ape lagi..emo la aku masa kejadian itu..kah3x...

Wednesday, August 19, 2015

antara vape dan rokok, mana lebih baik?

Salam..

skung ni memang kecoh lah isu vape kan..vape sane..vape sini...actually memula aku pun tak tau amende vape tu...tapi bila tengok asap yang banyak nau berkepul2 keluar terus rasa meluat benci semua ada...HAHAHAH...dasar anti-merokok...huh!

antara contoh vape yang ada di pasaran sekarang
tak terkecuali... my hubby pun ada guna vape..aku pun tak perasan since bila..tapi tau2 je dia bawak balik menatang ala tu..aishhh...bengang betul time tu dok tengok benda2 macam rokok ni...hohoho...memula tu aku buat tak endah aje..malas dah nak bising (dah selalu juga nasihatkan dia pasal berhenti merokok masa baru2 kahwin dulu..end up macam cakap sorang2..hohoho)..aku ni jenis cakap 2-3 kali je..kalau tak jalan...sudahhhh....tapi punca jadikan aku naik "hantu" sebab ada sekali tu zafran cuba hisap vape tu atas kelalaian hubby letak kat tempat yang mudah dicapai...terus muntah si zafran tu...time tu memang tersiat-siat hati mama ni haa tengok anak kesayangan nak cuba2 merokok...sob3x (T_T)

Monday, August 17, 2015

updated new life

Salam...

what i mean by new life? huhuhu..actually banyak sangat benda berlaku dalam hidup aku lately ni...bermula dengan zhariff demam teruk start dari petang raya...boleh dikatakan we all tak beraya sangat tahun ni..raya 1st & 2nd dok menjaga zhariff...nak jalan pun tak ada mood...raya ketiga baru terasa nak beraya bila zhariff dah mula sihat...lepas tu busy preparation adik nak nikah...tup2 dapat berita pula suami best friend meninggal...terkejut sangat...memang terus bergegas pergi ke batu pahat..time tu tak pikir ape la...cuti yang dah tak ada...susu yang tak sempat nak pam..kan stock susu hari tu semua dah rosak...memang kritikal stok susu zhariff skung ni...time tu hanya pikir nak berada di sisi dia..nak peluk dia..nak tenangkan dia..tu je yang ada dalam fikiran...lagi bertambah risau sebab kenangkan dia tengah mengandung anak pertama pula tu..masyaAllah..berat dugaan...berat yang dipandang..berat lagi bahu nak memikul..harap awak tabah sayang...i love u so much okay...(~,~)

tak lama lepas dikejutkan dengan berita tu, aku pula sakit..over stress katanya..drip 5 botol air..maybe terlalu banyak berfikir dan kurang rehat..mana nak jaga anak sakit..nak uruskan hal pekerjaan..nak fikirkan my buddy friend...at the end...aku flat gila..siap ambulan datang amik kat rumah..warded 2 hari 1 malam kat hospital..actually doktor nak tahan another 1 night..tapi aku merayu minta keluar...susu dah bengkak..pam pun tak nak keluar..lagi kenangkan zhariff yang tak berapa sihat...tak senang hati aku kat hospital tu...sampai rumah memang rindu yang amat kat anak2..since then, kene bengkak susu...Ya Allah...tuhan je yang tau betapa sakitnya aku time kene tu...macam2 cara guna pun tak heal...sakit sangat...bila zhariff menyusu lagi azab rasa time tu...aku terasa macam urat kat dalam tu membengkak time dia menyusu...sejak tu, terus susu berkurangan...sekali pam memang dapat dalam 3oz-4oz je..sedih sangat...erm...

now, stok susu zhariff just ada 4 paket (12oz) + 13 botol (3oz)...tu jela yang ada buat masa ni...aku pun dah cakap kat hubby..suruh standby beli susu FM if by end of this month takde kemajuan..maybe setakat ni jela rezeki yang ada untuk zhariff...pagi ni pula, badan dia start demam balik...erm..risau..nak cuti, cuti dah abis...nak MC...MC dah banyak sangat tahun ni...serba salah sangat pergi kerja time anak sakit..kalau boleh nak ada di sisi dia 24jam...

doakan kami sekeluarga...semoga dilindungi oleh-Nya & diberi kesihatan yang baik...amin....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...