Readers

Monday, January 26, 2015

kenapa manusia busuk hati??

Salam...

erm aku sebenarnya tak berapa nak faham dengan sesetengah manusia yang hati busuk..penuh hasad dengki dengan life orang lain...macam diaorang ni tak ada life sendiri..dok sibuk sangat dengan kisah hidup aku...pelik..sangat pelik...kenapa aku cakap macam ni?? entah lah..selalu sangat orang dok dengki dekat aku...suka sangat cakap benda yang mengguris hati...walhal aku ni kalau nak cakap balik kat depa boleh je...cuma hati ni tak sampai mana pun nak balas balik...ermmm.....


dulu pasal aku tak boleh bersalin normal..sibuk lah sangat hal aku...walhal tau aku memang sedih tak boleh bersalin normal..kena ceazer...dok sibuk canang satu dunia aku ni bersalin ceazer...fine...it's a fact..aku tak marah cuma terkilan sebab.. 

Friday, January 23, 2015

Mencari deep freezer / chest freezer (URGENT)

Salam...

haii korang...now aku tengah pening cari deep freezer...pergi kedai elektrik kebanyakkannye jenis besar..aku nak yang mini or yang sedang2 je dah lah..aku nak buat isi susu zhariff..EBM banyak melimpah ruah...dah tak muat peti ais kat umah parents aku tu...kalau boleh nak beli second hand je..mana la tau kalau ada orang nak let go deep freezer dia ke kan...please contact aku...huhuuhuh...

deep chest freezer
yang ni murah sikit tapi still out of my budget for time being
rata2 survey kat luar tu..new items range dalam RM499 - RM 1000+...huhuhuhu...tak mampu la wei...aku kan baru je lepas membeli barang2 rumah..peti ais & mesin basuh...so ingat untuk isi EBM ni, dapat yang mini pun jadi lah...huhuuhuh..stress fikir mana nak letak...at same time..syukur juga...rezeki zhariff...susu banyak sangat..alhamdulillah (^^,)

dapat yang mcm ni owesome kan
deep drawer freezer
tapi yang jenis macam ni lagi mahal kot...erm.....tak terfikir pun pasal deep freezer sebab time zafran tak lah melebih2 sangat macam ni...wuarghhhhh!!! duitttttt please jatuh bergolek sekarang boleh tak??? ahahah....ok tu tak mungkin... (~,~)
   

Monday, January 19, 2015

Weekend's Story Mory

Salam...

Last weekend as usual we all balik kampung...since now aku tak overnight kat sana, so boleh dikatakan every weekend balik jenguk mak & abah...hari jumaat tu mak dah tanya jadi balik ke tak...dia minta tolong aku buat gubahan adik ipar..insyaAllah end of this month nak gi meminang...bawak la sket dulang hantaran...eheh..eksited tau!! erza memanjang je eksited bab gubahan hantaran ni...eheh

we otw balik kampung
zhariff memanjang je ngantuk kalau naik kereta
zafran yang komain aktif
sampai je sana...lepak2 pastu lunch...after lunch baru start gubah...baru siap 1 dulang je - kain pasang..sebab lagi 2 dulang tu...barangnye takde lagi...abah eksited..siap ajak gi beli hari tu juga...dia ajak beli kat melaka..sudahnya..balik melaka semula..ahhaha...

Monday, January 12, 2015

Tahun Baru 2015

Salam...

tak terlambat lagi nak wish selamat tahun baru kan? eheh...busy yang amat la hai sejak dah ada 2 anak ni...serius masih belajar membahagi masa dengan baik....alhamdulillah tahun 2014 banyak sangat meninggalkan memori yang manis dalam kamus hidup aku...especially dengan anugerah tuhan - Ahmad Zhariff...hadir untuk membahagia & mewarnai kehidupan kami sekeluarga...

muka yang tahan senyum
geram...rasa nak gomol je hari2...ahahah
tahun 2014 boleh dikatakan tahun yang agak mewah untuk kami...murah sangat rezeki..walaupun adalah kadang2 out of budget..tapi as an overall memang rasa rezeki tu tak pernah putus...business aku pun agak memberansangkan...in terms of kerja pun...banyak improvement & knowledge pun banyak bertambah...appraisal this year pun alhamdulillah...bos satisfied banyak benda...tak macam last year...banyak sangat komen yang buat aku stress...ahahah...bukan senang nak handle subordinate...masing2 banyak ragam..huhuhuhu

Tuesday, January 6, 2015

Ahmad Zhariff

Salam...

alhamdulillah...this month Ahmad Zhariff dah 3 bulan...dia membesar dengan sihat & sempurna...syukur yang amat...Zhariff ni masa lahir actually kecik comel je if nak compare dengan Zafran...walaupun 3.25kg tapi fizikal dia alahai kiut sangat..masa keluar dari perut je doktor tayang depan aku...a bit shock la...sebab tak sangka kecil comel loteh je orangnye...bila tengok fizikal perut aku memang besar...lebih kurang perut time preggykan zafran dulu...doktor pun estimated 3.6 - 3.8kg...tapi keluar 3.25kg...maybe ukuran dia panjang kot...tu yang bila doktor ukur tulang jadi estimated camtu...eheh

first day | 081014
masa dalam bilik bedah tu, dengar suara dia Ya Allah lantang betul..time tu doktor baby tengah sedut lendir..tak sampai hati tengok wei...ahahha...rasa nak ketuk doktor tu walaupun tau memang kene buat camtu...kah3x...tapi rasa macam sakitnye baby tu aiii T_T

Monday, January 5, 2015

Cuti2 hujung tahun; The Bayou Lagoon Water Park Resort, Melaka

Salam...

sambung entry cuti2 hujung tahun...eheh..hari ketiga..we all pergi water park..at first memang plan nak pergi A Famosa Waterpark...tapi malam tu dok survey harga..survey games dia..macam adventure..tak sesuai untuk umur macam zafran & zhariff...so we all google la waterpark lain yang ada..actually kat melaka ada 3 yang aku tau...A Famosa Waterpark, Bayou Lagoon Waterpark, Melaka Wonderland Waterpark...please do correct me if i'm wrong ok..maklumlah memory tak berapa nak bagus lagi..eheh

so we all gi mana? haaa ni ha... Bayou Lagoon Park Resort..dekat gila dengan rumah aku actually...ahahah...


Friday, January 2, 2015

Cuti2 hujung tahun; The River Cruise, Melaka

Salam...

Kesinambungan entry cuti2 hujung tahun ritu, the next day we all bawak zafran naik bot as per promised...mula plan pagi2 nak jalan2 kat pantai..sekali tu hujan...so cancel...lepak2 and makan2 kat rumah je...

tengahari dalam kol 2 petang gitu, hujan dah reda...so cecepat keluar...terus menuju kat The River Cruise, Melaka...maybe pagi tu hujan, so orang tak ramai sangat pun...terus la pergi ke kaunter tiket...

harga tiket The River Cruise, Melaka
tapi time we all pergi dapat harga RM10 je sorang...tak sure la ada promotion ke apa...tapi dah dapat murah..syukur la kan..alhamdulillah...bebudak 2 orang tu free je...under age (^^,)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...