Readers

Monday, May 25, 2015

perlu ke hantar taska?

Salam...

Allahuakbar...memang berat bila aku fikirkan...aku tak tau la perlu ke tak nak hantar anak ke taska...seriously aku memang tak yakin...risau..lagi dengan perangai anak aku...aku takut orang tak jaga baik anak aku..dera anak aku..kalau tak dera fizikal..dera mental anak aku...kenapa tetiba fikir nak hantar taska??

erm actually dah lama fikir & hitung2...tu yang kadang2 dok fikir nak resign je jadi suri rumah tangga sepenuh masa...tapi keadaan pula tak mengizinkan..aku bukan apa...kesian dok tengok parents aku...penat...dan makin nampak uzur dah sejak akhir2 ni...lagi2 papa...maybe faktor kesihatan buat dia nampak lebih berumur banding mama...lebih kurang 2 minggu lepas akak aku pula baru lepas bersalin...so now parents aku bertambah busy...dia berpantang kat rumah..dan dengar kata, semalam mama dok cakap kat aku yang akak aku nak minta tolong diaorang jagakan baby baru ni...

I love both of u till my last breath
(T_T)


Friday, May 22, 2015

Housewarming party...party la sangat...

Salam...

hahaha..gitu tajuk haaa...actually last weekend we all buat makan2..potluck gitu...tak tau amende tu potluck? ala potluck tu maksudnya berkumpul ramai2...masing2 bawa makanan sorang sikit...then makan2 la sesame...dah lama sebenarnya bebudak ofis ni membebel tanya bila nak buat housewarming bila dapat tau aku dah pindah rumah sendiri....aku cakap tak ada housewarming...diorang pun ape lagi...bising2 ajelah selalu...aku cakap susah nak commit...ada baby kecil..takut tak terlayan...tak termasak nanti...at last diaorang yang come out with this idea & after discuss dengan hubby...we all pun set tarikh...tetiba komain eksited pula memasing..siap idea nak buat BBQ la apa la...aduh...pening juga fikir aku nak sediakan apa...diaorang request nak spageti & air...the rest diaorang bawa nanti...

tapi bila aku fikir2...macam tak best la buat spageti jer..punya lah google nak cari menu apa lagi yang sesuai nak padankan dengan BBQ tu..at last buat spaghetti bolognese,spaghetti oglio blackpaper, lasagna beef, coselaw & watermelon juice...haaa omputih sangat okay!!! HAHAHAHAHA....

Saturday, May 16, 2015

oh PTPTN!!!

Salam...

aishhh bukanlah nak merungut sangat tapi aku rasa PTPTN ni memang menyusahkan betul...aku kalau boleh nak settlekan hutang2 aku secepat yang mungkin...setakat ni beside house loan..PTPTN la hutang terbesar aku...puluh ribu weiii...since last year aku gi PTPTN nak dapatkan penyata balance...ingat nak buat pengeluaran KWSP akaun II untuk bayar loan PTPTN...last year time pergi, dia suruh isi borang bagai..ok la..their procedure...aku follow je walaupun rasa ridiculous...then, dah isi2 borang rupanya tak boleh dapat kat situ..dia cakap HQ (KL) yang keluarkan...me like..."erk...penyata baki je pun dari KL? kan boleh dapat dari sistem...tak boleh just print & sahkan je by pegawai yang ada ke?" ...the answer...tak boleh..must be from KL...ok bila boleh dapat? katanya akan telefon..normally within 2 weeks to 1 month.... haaa??? adui...ok takpe..tunggu jela....


tunggu punya tunggu sampai lupa...tup2 dah berbulan baru teringat pasal PTPTN balik..bila call...tak tau apa2...suruh datang kaunter...nak cari cuti untuk settle yang ni memang la makan masa...kebetulan hari tu ada cuti lama..gi la kaunter PTPTN lagi sekali..again...kene isi borang yang sama...lepas tu minta penyata KWSP...katanya nak tengok whether lepas ke tak nak minta pengeluaran...aku pelik la..aku tanya kenapa pula? bukan KWSP ke yang patut check lepas ke x? then staff tu cakap, if baki akaun II tu kurang dari baki loan PTPTN, tak boleh buat...aku siap explain boleh...dah bagitau syarat2 lagi yang aku baca kat web KWSP...mati2 bertekak dengan aku cakap tak boleh...last2 aku suruh panggil pegawai..baru dia masuk dalam gi tanya sape aku pun tak tau...keluar dengan muka sengih2 cakap "maaf saya tak tau..boleh rupanya...." ok...aku cool down sebab dia say sorry....

Friday, May 8, 2015

bercinta berlainan bangsa dan agama?

Salam...

korang pernah?? erm aku almost la dulu...time tu aku muda mudi gitu...baru lepas abis study..kerja di opis sekarang ni la..tapi dulu position assistant aje...nak dijadikan cerita...ada satu guy baru join company...dia ni chinese...as IT position...memula tu biasa je relationship kitaorang...aku ni dulu memang hobi buat kek..buat biskut...memang suka sangat2...then rajin lah bawa hasil tu ke opis...si chinese guy ni (we call as "S" ) memang suka la merasa biskut2 dan kek aku...rajin juga mengomen...sama je dengan member2 opis yang lain..we all pun selalu hang out together...kadang berdua je dengan dia since rumah kitaorang dekat gile...dalam 5 minit je dah boleh sampai..kadang ramai2 dengan member opis yang lain...pergi tengok wayang (dulu memang hobi aku...suka sangat tengok wayang..now dah ada anak..bertahun dah tak jejak kaki..sob3x)...pergi lepak kedai mamak...kedai kopi..cafe...chit chat sampai malam...hahaha...bujang la katakan time tu...membuang masa adalah hobi...huhuuhuhu

until one day ni waktu lunch...one of my colleague pergi kat laptop si "S"...ntah dia usik apa..tetiba dia jerit...kitaorang terperanjat la...rupanya dia jumpa ada satu folder dalam laptop si "S"...penuh gambar2 aku & video2 aku...beratus okay...rupanya selama ni dok keluar makan ke apa...dia snap diam2..banyak gila gambar candid aku...video pun ntah apa2...aku tengah makan la..tengah gelak macam orang gila la...aku nangis kene marah dengan bos pun ada...isk hodoh2 semuanya okay...isk3x (~,~)

Thursday, May 7, 2015

first cheque from Nuffnang!!!

Salam...

semalam balik kerja je, my mom cakap ada surat...terus tengok nampak NUFFNANG..eksited buka...alhamdulillah...first cheque yang ditunggu dah sampai...seronok sangat!!! tak sampai sebulan cash out pun dah boleh dapat cheque from Nuffnang...


kalau tau mudah camni dapat income...dari dulu masa start berblogging aku dah register nuffnang...tapi time tu berblog sebab suka2 aje...tak fikir pun pasal income...now, dengan faktor ekonomi ni...sepuluh sen pun amat berharga...sambil suka2 update blog, sambil tu jana pendapatan sampingan...seronok tau...

Wednesday, May 6, 2015

Belated Birthday Present

Salam...

gembira yang amat...eheh...sebab dapat benda yang kita dah lama dok idam..dah lama dok aim...nak beli sendiri...erm..bukan tak mampu...tapi rasa membazir...rasa macam sayang sangat2 nak keluarkan duit cenggitu untuk barang camni...hohoho....tu la juga penyebab dok tangguh...tangguh...survey...tengok2...belek2...pastu tak beli...tapi bila jalan je..asal ternampak mesti nak dok pegang..nak dok belek..nak dok survey harga...at the end tak jadi beli..HAHAHAH...bab shopping aku memang camni selalunya... (~,~)

hubby selalu dok perhati agaknya..one day dia tanya aku tengah cari boots ke? aku ngaku jela...sebab aku sebenarnya nak buat pakai gi kerja..kasut kerja dah 2 tahun...tapak dah terbelah tengah dah...tinggal sikit je lagi nak putus dua..aku terasa macam nak pakai boots je..selain untuk safety masa bawa moto...leh lindung kulit dari sun burn..then, boots pun lebih kurang ala2 formal..leh bawa gi kerja...gitu la reason aku..dia diam je...tup2 time bufday dia cakap nak belikan boots...tapi tak ada rezeki time tu...duit non hado...hahahaha....

Tuesday, May 5, 2015

Bercuti di Port Dickson

Salam...

hari tu kan cuti lama...so hubby dok tanya la aku ni ada plan nak gi memane ke..memula tu memang ade plan nak ajak berjalan2...cuma lokasi tak tau lagi ke mana..tapi fikir balik macam malas pula nak berjalan2...but at the end...................setuju nak berjalan2...hahahah...pening tak ada wife macam aku ni?? kih3x...al-maklumlah...aku sebenarnya letih sangat 2-3 menjak ni...seharian di pejabat...banyak sangat kerja & task nak kene handle..nak kene siapkan on-time plak tu...especially menjelang perlaksanaan GST ritu, memang kelam kabut la...nak tukar system..nak ubah procedure...nak ubah itu..ini...aishhh~~ balik kerja pula, nak urus hal umah tangga..hal anak2..hal makan, minum, pakai suami & anak2...memang letihhhhhhh sesangat2...huhuhuuhuh.. tu je sebab utama aku mohon cuti 2 hari..nak get full rest!! (^,^)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...