Readers

Tuesday, November 22, 2016

Dapat hadiah anniversary..wehuuuuu!!

Salam...

eiii seronok nya...ni tahun kedua dapat hadiah time anniversary...macam tak caye je..eheh...aku cakap kat hubby, moga2 dia murah rezeki selalu..dapatlah belanja aku lagi...gelak aje dia...

actually hubby ajak jalan2 kat dataran pahlawan..memang aku sedikit terkejut sebab tu area jammed kat melaka ni especially time weekend...memang boleh jadi "hantu" kalau tak cukup iman di dada...hahahah....lagi2 time nak cari parking...nasib kitaorang hari tu memang baik...tak perlu berpusing 2-3x..dapat parking walaupun tempat jauh sikit...cuaca redup time tu..memang seronok keluar..taklah rentung...hihihi

budak 2 orang ni memang seronok kalau jumpa padang
berlari sakan (^^,)/

Monday, November 21, 2016

Happy Belated Birthday Zafran & Zhariff!!!

Salam...

8 Oktober hari tu zhariff genap 2 tahun dan 25 Oktober pula zafran genap 4 tahun...diaorang ni share birthday month...so senang nak arrange or plan pape for their birthday...ehehe...

birthday zhariff jatuh pada hari weekend...hubby ajak balik kampung..so we all spend a night kat sana...patutnya ada Didi & Friends datang kat dataran tangkak time tu...so plan nak bawa zhariff pergi tengok since diaorang ni memang minat sangat la cerita Didi & Friends tu...sekali tu we all sampai terlambat je 2 minit bak kata kawan hubby...Didi & Friends dah balik...diaorang nak route pergi Kluang pula..alaaaa kesian, melepas nak tengok...so just jalan2 lepak je kat dataran tu sampai lebih kurang kol 4 lebih camtu la...lepas tu bawa anak2 pergi main taman permainan sampai lewat petang...seronok juga tengok diaorang main2 tu....

Friday, November 18, 2016

5 years of marriage

Salam...

Alhamdulillah...pejam celik dah 5 tahun usia perkahwinan aku dan hubby...esok genap 5 tahun...dalam 5 tahun ni memang macam2 rasa ada..pahit manis masam ...ahahahha...sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri...eh dah macam lagu P.Ramlee plak...tapi yela...ade betulnya...sedangkan lidah sendiri pun kita boleh tergigit...inikan pula dua hati yang berlainan..mesti ade perkara yang tak sehaluan...

tapi dalam banyak2 tahun, aku rasa tahun kelima ni paling banyak gaduh..hahaha...sometimes, dia cari pasal...ada masa ego aku plak terlalu tinggi...macam2 la haiii....ape pun...bila aku kenang2 balik..renung2 balik...banyak benda aku patut ubah...aku harap dengan perubahan aku, dia pun akan berubah ke arah yang lebih baik..dan rumahtangga kitaorang akan lebih kukuh dari tahun ke tahun....aku harap perkahwinan kami kekal walau ape masalah pun yang melanda....

aku tau, aku bukan isteri yang sempurna...cuma aku harap, aku mampu beri yang lebih baik...lately ni, aku selalu ego...bila bestfriend aku cakap, baru aku terfikir...ye, semuanya permainan syaitan...kan memang janji dia untuk pecahbelahkan manusia...aku tak sepatutnya termakan hasutan syaitan...aku patut lebih banyak bersabar dalam menempuh dugaan yang diberi...aku harap aku lebih matang lepas ni...kita tak mampu mengubah seseorang...tapi kita mampu ubah diri sendiri....papepun mulakan dari diri sendiri dulu...pastu doa la banyak2 moga Allah permudahkan urusan kita...sebab hati sifatnya berbolak-balik..pemegang hati adalah Allah S,W,T....hanya pada-Nya tempat kita mengadu dan meminta....

Wednesday, November 16, 2016

Promosi Free Seat Air Asia datang lagi!!!

Salam...

wehuuuuuu!! as usual end year wajib tunggu promosi free seat Air Asia ni...sebab murah dan berbaloi...macam2 plan buat memula tu...kengkonon nak pegi jogja la, lombok la, vietnam la...last2 booked ke.........................??

jeng..jeng...jeng....


aku booked tiket ke medan, indonesia...apa yang menarik di medan?? en.google kan ada....google ajela..eheh

promosi ni masih berjalan...sempat lagi kalau nak booked...end sampai ahad ni (20 november 2016)...ni utk travel starting next year 1 May'2017 sampai 6 Feb'2018...tengok2 tiket gi osaka tu macam geram je..rasa nak pergi je...hahahaha...tapi sabar...currency malaysia tengah tak elok..jalan2 di negara yang rendah rate dari MYR jela jawabnya...ehehe...

yehhhh...untuk next year dah ada 2 percutian dalam plan...alhamdulillah...moga murah rezeki..kene kumpul duit dari sekarang..lalalalalalalala~~~~

Tuesday, November 15, 2016

Throwback: JJCM (Day 3 - last day) di Bandung, Indonesia

Salam...

rasa sekejap je tau trip bandung ni...memang tak puas jalan sebab cuaca tak berapa mengizinkan...tak silap...lepas beberapa hari kitaorang sampai Malaysia, bandung dilanda banjir..rumah supir kami pun teruk dinaiki air...kesian dia...kami agak bernasib baik, tidak lah stuck untuk balik ke Malaysia...alhamdulillah semuanya dipermudahkan oleh-Nya....

last day memang tak ada plan nak berjalan sebab kitaorang kena naik train ke Jakarta...perjalanan selama 3 jam memang tak terasa...train diorang memang selesa...besar dan bersih...makanan pun okay taste dia...pagi2 tu we all check out dan bergambar2 sebagai kenangan...

di luar hotel

Tuesday, November 8, 2016

Throwback: JJCM (Day 2) di Bandung, Indonesia

Salam....

jom sambung story JJCM di bandung...hari kedua pagi2 dah bangun...tempat pertama yang nak dituju ialah kawah putih...seriously, ni la tempat yang aku teringin sangat nak jejak bila sebut bandung...eheh..maybe sebab pemandangan indah yang aku tengok kat gambar2 yang ada...cantik sangat...bila dah sampai sana??? yes, exactly macam gambar yang aku tengok...suasana yang bagi aku sangat romantik...siap aku cakap kat member, ni kalau buat wedding picture kat sini mesti cun...hahahah...jauh aku punye imagination...fuhhh~~

2nd day much better
both kids ceria waktu bangun pagi
aku bagi diaorang roti untuk bagi ikan koi makan
so diaorang eksited dan tak meragam even kene paksa bangun
amacam? berjaya kan trick aku...ehehe

Friday, November 4, 2016

Throwback: JJCM (Day 1) di Bandung, Indonesia

Salam...

rini nak sambung cerita trip kitaorang...pagi lebih kurang pukul 8, we all dah siap2 nak keluar jalan2..tempat pertama yang nak dituju is Floating Market...tapi sebelum tu kami bersarapan dulu di satu gerai tepi jalan saja on the way nak ke sana...kata pak supir kami, gerai ini memang yang agak famous di kalangan penduduk setempat..menu wajib try ialah mee ayam dan juga ABC...pelik je bila dengar...dah sampai lagi rasa pelik wei..hahahah

atas - mee ayam
bawah - ABC Bandung

Thursday, November 3, 2016

Trip ke Bandung

Salam...

alhamdulillah..selamat pergi dan kembali...walaupun macam2 dugaan time nak pergi dan balik, percutian ni memberi 1001 makna dan memori..melihat negara orang...kesusahan hidup di negara orang...sedikit sebanyak memberi keinsafan pada diri dan membuatkan kita lebih hargai hidup di negara sendiri...

percutian kami macam biasalah...percutian budget..tiada istilah mewah..kami suka lebihkan pada jalan2 melihat tempat orang dan juga merasai makanan yang ada...yang lain dari negara or tempat kita sendiri...

jom story behind the picture okay....

Zafran | Zhariff
131016

Wednesday, November 2, 2016

stop blogging

Salam...

entah kenapa lately ni malas sesangat nak update blog..walaupun banyak entry dekat draft tu, tapi semuanya taip separuh jalan...tengah taip2 tetiba mesti hilang mood and tak jadi abiskan..letak jadi draft...setakat ni ada 4 draft...dasyat kan...hahahahah

1. why i choose accountancy field
2. trip ke bandung
3. bufday anak-anak
4. company annual dinner

bila baca draft entry tu, rasa membosankan...so aku stop...tak tau kenapa ada rasa macam ni..tak silap sebelum ni pun pernah macam ni..blog peram lebih kurang 2 tahun jugak x silap aku...hahahahah....

nanti la, if datang balik mood...aku update dengan meriahnya..actually banyak benda nak share..tapi tu la..mood tu yang kelaut...aishhhh~~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...