Readers

Thursday, June 30, 2016

Ubat cergas minda homeopathy

Salam...

hari ni rasa nak share lagi satu produk homeopathy yang sangat bagus...this called ubat untuk bagi minda cergas..dari bayi sampai orang tua pun boleh makan...kitaorang mase kecik2 pun bapak aku bagi makan ubat ni especially dekat2 time nak exam..ubat ni bagi ransang minda..bagi kuat daya ingatan..so bila study tu mudah lekat kat otak...ni untuk student la..if untuk orang tua pun boleh..sebab kan kita makin tua makin mudah lupa..so ubat ni membantu sangat...


dua botol ni kira 1 set..memang kene makan 1 set ok

Wednesday, June 29, 2016

Make Up - Smokey Eyes

Salam..

haiii..rini aku nak share gambar mekap lagi..kali ni aku mekapkan Siti - adik ipar aku sendiri...hihihi...siti ni tak ada kelopak mata...maknanya jenis mata sepet la...dia tanya boleh ke nak mekapkan mata buat smokey eyes...i said of course boleh..tak ada kelopak mata pun boleh je...tak ada masalah...ehehe...

sesi mekap berjalan lebih kurang 2 jam macam tu...sebab kulit muka asal siti jenis banyak masalah yang perlu coverage or base yang baik...my sister in law ni jenis kuat berpeluh...so mekap memang susah nak lekat...tambahan pula dia jenis tak biasa dimekapkan...so muka dia asyiklah nak berkerut sana sini...jenis orang cakap tak reti dok diam buat relaks...susah betul nak mekapkan dia...eheh..tapi ni la cabaran jurumekap...kena sabar & teliti...

before | after
make up tanpa cukur kening
Before apply lipstick | After apply lipstick
aku cuba kekalkan tone kulit dia
so that nampak natural beauty gitu
the eyes
brown | white | black


macam mana? ok tak? eheh...nanti kita main mekap2 lagi ye...daaaaa~~~


thanks for reading!!!

boleh follow Intagram - ErzaZaf 
(https://www.instagram.com/erzazaf)
or 
facebook :- Erza Zaf 
(http://www.facebook.com/zafsoutlet)

mekap tunang | mekap nikah | mekap sanding | mekap resepsi | mekap bertandang | mekap artist melaka | mekap melaka | mekap murah | mekap murah melaka | MUA melaka | mekap nipis | mekap tebal | solekan kahwin | mekap kahwin | mekap tanpa cukur kening | mekap sebelum dan selepas | macs cosmetics | naked cosmetics | shu uemura cosmetics | kryolan cosmetics | supracolour cosmetics | kabuki brush | miss rose cosmetics | LA Girl Pro cosmetics | elise eyelashes | maybeline cosmetics | SASA cybers colour | HD invisible colour | 

Tuesday, June 28, 2016

Company's Iftar 2016

Salam...

last friday my company sponsored iftar..memang acara wajib ni setiap kali bulan puasa..this year diaorang open survey untuk location..aku pilih Equatorial Hotel...and alhamdulillah ramai gak pilih location tu...so yeahhh terpilih...eheh...

since bulan Ramadhan ni, MD baik hati..bagi balik awal 1/2 jam..tp our lunch break cut 1/2 jam la..eheh...memang every year macam tu..so that yang muslim sempat balik untuk prepare food nak berbuka...lebih kurang jam 5.15pm camtu, aku keluar dari ofis..saja keluar awal..nak cop parking & nak jalan2 kat dataran pahlawan dulu...tujuan nak beli contact lense for raya...wehuuuuu...lama juga la aku stop pakai contact lense..kalau pakai pun kadang2..if ada function pape je aku pakai...sebab dulu kene infection..pakai brand2 korea yang berlambak di pasaran tu...nyesal sungguh..nasib tak teruk..baru merah2 gitu je..tapi effect dia mata aku mudah kering & pedih..almost 4 years juga la aku stop pakai fulltime..ngeh2...lama betul..takut weiii...aku sayang mata aku ni walaupun dia rabun..kah3x...

sejak dari infection tu, aku cuma akan beli lense kat kedai spek yang memang diiktiraf sahaja..mahal sikit takpe la..asalkan kualiti terjamin...nanti cerita pasal ni sebab ada good news..eheh..happy tau!!

Monday, June 27, 2016

persiapan raya 2016

Salam...


alhamdulillah...tahun ni persiapan raya dibuat agak awal...semuanya sebab last year banyak dugaan, so tahun ni prepare awal2..eheh...takmo pisang berbuah 2x...gitewwww....

bab persalinan raya kami sekeluarga dah settle dah..actually baju anak2 memang we all dah start beli dari awal tahun lagi...bila ade sales je we all gi rembat sehelai dua...tengok la..if murah & kebetulan bulan tu ada duit extra..beli la sikit...menjelang puasa dah banyak baju..so takla terasa sangat duit keluar bila nak raya kan..kasut anak2 dah beli last year..time tu gi penang ada pesta pulau pinang..murah pula..so terus beli..size agak2 aje..ritu try pakai..nasib baik ok je..tak sempit..risau gak..maklumlah terlalu awal beli..hihihi...

untuk baju melayu anak2, tahun ni we all beli kat jakel je..sebab bila gi bazaar harga komain ngalah butik...so saje singgah jakel..tup2 tengok kaler tema kitaorang ada...murah pun murah..kain pun elok..beli brand "Aaron Aziz" gitu...hihihi..material dia best...plan asal nak beli set Upin & Ipin..zafran awal2 dah pegang sekotak..dia pilih warna biru..tapi tak ikut tema..so kene simpan..nangis dia..hahah...ohh tak jadi beli sebab leher takde ;pilihan...semua jenis cekak musang...pastu material dia jenis macam satin sket...tak selembut & selesa macam Aaron Aziz tu...so cancel...anyway for sampin budak, we all beli kat mydin...cantik coraknya...ada mcm2 pilihan...sehelai baru RM9.90 aje...so settle untuk pagi raya punya baju...baju hubby beli kat bazaar...baju aku tempah...tahun ni komain awal aku tempah..since kain sume dah ada..bulan 3 ritu aku dah tempah...hahahahah

Friday, June 24, 2016

perkahwinan satu perjudian?

Salam...

lately ni my little sister always asking me about life...marriage...jodoh and yang seangkatan dengannya..ahahah..biasalah dah masuk alam remaja..dah mula dengan cintan cintun la tu..hihihi...

she asked me..how did i'm sure that my hubby is the one i suppose to marry and spend the rest of my life with...erm...soalan macam senang..tapi nak jawab takde jawapan..termanggu2 gak aku...last2 gelak dua2 orang...she asked again "aikkk tak tau??"

ehehe...aku pun jawablah sejujur-jujurnya....."aku tak tau..cuma dekat2 nak kahwin aku rasa Allah makbulkan doa aku" "ape doa kau?" "aku doakan tuhan kukuhkan perasaan aku kalau betul dia jodoh aku & bawa dia jauh if dia bukan jodoh aku" "lepas tu??" "lepas tu aku dapat rasa sendiri la..nak explain pun tak tau..yang aku tau, aku dapat rasa dia sangat bersungguh nakkan aku..dan tu akhirnya buat aku rasa dia jodoh aku"

actually aku tak pernah ada target nak kahwin umur berapa, nak kahwin dengan guy macam mana..hidung tinggi kah, kerja arkitek kah, kereta and rumah besar kah?? no...no...no...takde criteria langsung...lepas abis study, dok pikir nak kerja kumpul harta, nak bagi mak bapak, nak senangkan hidup diaorang...(maklumlah time tu family memang tengah susah dari segi kewangan, adik2 pula ramai lagi masih school)...so memang noob gila bab2 kahwin...aku kawan dengan sesiapa je yang nak kawan dengan aku..but to get serius memang taklah..dulu ada boyfriend...kawan 4 tahun pastu budak tu suka aku, dia ajak couple..aku stuju sebab selesa kawan dengan dia...aku pun memang suka dia time berkawan2 tu...memang baik la budak ni..tak pernah buat aniaya /bad2 thing kat aku..tapi tu la, nama je boyfriend, sempat la couple another 4 years tapi we all banyak berhubung tanpa berjumpa...pernah kuar date 4x je kot selama 4 tahun couple tu...kan family aku jenis kontrol baik punya...memang non-ada dating2 la...banyak call, memang everyday dia akan call aku, YM & video call pun selalu juga..surat pun ade sebab dia dok kedah, kenal time aku gi belajar kat matriks pulau pinang..haaa, kau merasa bercinta berutus surat?? hahaha..aku rasa woiii....lawak la...hihihhi

Thursday, June 23, 2016

resepi makaroni sup

Salam..

rini rasa nak share resepi makaroni sup which is kegemaran zafran..zhariff ni senang sikit..semua dia makan...compare to zafran..picky eater betul..huhuhu...so normally if hubby tak ada, aku akan tanya zafran ape yang dia nak makan...then masak..at least aku masak akan abis..rather than aku masak ikut tekak aku, sekali tu dia tak nak makan...sob3x...

ok meh tengok resepi meh..simple sangat...biasa aku masak makaroni sup ni tak guna sup bunjut sebab buat sikit je..utk 1 mangkuk penuh camni..just aku, zafran & zhariff makan.... cukup lah...anyway resepi ni mmg mudah..10 minit je dah boleh siap!! eheh...



Wednesday, June 22, 2016

senarai hospital swasta di melaka untuk bersalin

Salam...

tadi borak2 dengan one of my colleague yang tengah preggy..she's now about 9 months...tunggu masa je nak bersalin...so bila borak2 terus teringat pengalaman sendiri bersalin di private hospital di melaka..terasa nak share pula..mana tau ada yang tengah survey private hospital kat melaka ni kan...

ok at this moment ada 4 buah hospital swasta di melaka. Bawah ni senarai hospital swasta yang ada:-

1) Mahkota Medical Centre (MMC)
2) Putra Specialist Hospital (PSH)
3) Pantai Hospital Malacca (Pantai)
4) Oriental Melaka Straits Medical Centre (Oriental) - new hospital

time aku bersalin dulu, oriental belum ada lagi..now dah beroperasi dah..pengalaman sendiri...aku pernah try 2 je which is PSH & MMC...highly recommended MMC..serius!!

Tuesday, June 21, 2016

Menu Sahur Ramadhan 2016

Salam...

aiii..sekejap je dah masuk 16th Ramadhan...setakat ni manageable la untuk bangun sahur dan masak..ade skip bangun sahur 2x..tak sedar sebab letih sangat...gara2 gi shopping raya sampai 1-2pagi...hohoho...

tahun ni rasa syiok pula nak amik picture setiap masakan waktu sahur..kalau rajin nanti kita share resepi ye..tapi honestly, aku tak pandai beresepi2 bagai..sebab stail aku masak, aku main campak2 je..semua agak2 aje..so stiap kali masak..rasa lain2...aku suka macam ni...berseni la konon masakan campak2 ni..wakakakkak

hari ni nak share menu bersahur kami satu family dari Ramadhan 1st sampai hari ni Ramadhan ke-16...kalau yang satu2 je menu sehari tu maknanya aku sahur sorang2 sebab hubby kerja malam..sob3x...sedih tahun ni 1st time bersahur pada hari pertama sorang2 aje..huhuhuh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...