Readers

Thursday, September 10, 2015

Hepi belated bufday sayang!!!

Salam...

Tanggal 2 Sept hari tu bufday hubby..tahun ni tak ada special apa pun..hadiah pun beli last minit..tak plan..and tak fikir pun nak beli apa..maybe faktor kesibukan masa kot...3 hari sebelum bufday hubby baru perasan tup2 dah masuk bulan september...cepatnya rasa tahun 2015 ni berlalu..rasa macam baru new year...hohohoho...so ligat terus fikir...nak beli hp, budget tak ada..lagipun 1st year kahwin dah pernah bagi (terfikir hp sebab hp dia & aku..both dah bengong asyik buat hal)..pastu fikir apa yang dia pakai..perfume..dia tak minat..perfume hantaran kahwin sampai la ni tak abis2 dia pakai..hahah...then, wallet...dah beli last year..tali pinggang..dia baru beli time raya hari tu...baju, seluar?? erm...macam tak berapa best sebab hari biasa pun aku memang rajin belikan...kasut?? ermmm tak confident, takut tak kene taste dia..kasut ni dia cerewet sket...last2.....nak tau apa??? ehehe

taraaaaaaaaaa........




Brand ARC
same brand dengan aku punye
kih3x...helmet pun nak sama...POYOS kan..
ade ku kesah..HAHAHHA
haaaa rare gitu...balik kerja rush gi kedai moto sehari sebelum birthday dia, servis moto aku sekali...pastu dok pilih2 helmet..berkenan terus rembat..haaaa..size no worries..dia selalu pakai helmet aku..muat..so aku beli saiz same je..abis cite..kah3x...

then, konon nak suprise meng"suprise"..malam tu (1hb), aku letak kat bonet kereta..konon2 nak minta dia tolong ambilkan barang kat bonet...nanti mesti terkezut nampak helmet kan...sekali tu dia balik lambat...sebab ada kerja sikit...entah pukul berapa balik pun aku tak sedar...dia cakap dalam 12.30am..tapi aku rasa lebih lewat sebab rasa macam time 12.30am tu aku masih belum tidur...ok tak kisah la kan..

pastu esok paginya tu aku wish dia..petang balik kerja ajak makan luar..we all makan kat windmill je...dah selalu gak makan kat sini..so far taste tak pernah mengecewakan...price pun reasonable..we all selalu makan windmill yang kat melaka raya ni...then, balik rumah zhariff dah ngamuk nak tidur..aku tidurkan dia..lepas tu bangun2 je tengok...erkkk dah pagi...laaaaaa...aku tertidur sekali rupanya..aduh..kesudahannya tak ada suprise meng"suprise"..terus keluarkan bagi dia je..tercengang2 je muka hubby...tanya apa...aku cakap hadiah sambil sengih macam kerang busuk..then terus gi kerja...(malu) hahahah

pastu sampai opis tengok ada message hubby..dia wish thanks..dia cakap memang dia ada niat nak beli helmet baru..tak sangka aku dah belikan..wahhh hepi tau bila kita dapat beli sesuatu yang insan tersayang kita nak beli...hihihihi...



ni helmet lama dia..cian sangat tengok dia pakai dok ulang alik Sagil - Tangkak - Melaka...hujan panas semua tu...harap helmet baru ni at least dapat lindung dia dengan lebih baik...



for you my love...i will always love you even though sometimes i didn't show it!! semoga bie dikurniakan kesihatan yang baik...dipermurahkan rezeki..diringankan beban yang ada...dipermudahkan segala urusan...last but not least..semoga bie dapat berhenti merokok... (^_^)

LOVE,
Sang Isteri

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...