Readers

Monday, August 29, 2011

pengapit aku!!!

\(^0^)/ yahoooooooo.....my buddy dh stuju jd pengapit aku..so impian dulu2 dh bole direalisasikan...ehehhehe





26-28 Ogos ritu aku stay umah bespren aku...dh lame gle xspent a night kt sane...so pas blk keje...siap2 pastu bw brg2 n g umah dia...we all plan nk wut kuih raye...tp actually dia je la yg wut sorang...aku jd tukang tgk...& tukang rase...wakkakakka.... ^^_

26hb (Jumaat)...aku smpai pun dh mlm..so kitaorg g tesco beli brg2 nk wut kuih raye...pastu blk dia wut...aku menjahit manik kt baju raye...ade 3 pasang ko....pengsan!! tp kt umah dia aku dpt siapkan 1 1/2 pasang aje...ehhehe...mane xnye..byk borak2, lepaking, & wut bende lain..hang out same2..dh lame sey xwut activity camtu...letih..xtau la sama ada sbb bln pose or sbb aku dh TUA...huhuuhuhuhuuhuhu...maybe sbb bln pose kot...tetttttttttttttttt..ahakz  =,=

then, sabtu kuar merayap cr kain pasang utk bakal pengapit aku ni...rayau2 nsb bek ade yg berkenan n arge dlm budget..so terus grab beli...dia ckp nk bg mak dia jhit je...bile borak2 br tau dia xtau dia bakal pengapit aku utk 2 ari tu...isk3x...sadis sungguh kwn aku yg sorang ni tau =,= 
nsb bek berborak2 psl perjalanan majlis tu...br dia realize n tau kene hadir utk majlis nikah aku skali...nk kene blasah tau minah sorang ni...ehehhe..xpe la..yg pnting hal pengapit dh settle...hajat ati nk sponsor dia baju dh tercapai...cume preparation utk perjalanan majlis aku belum brief dia lagi sbb aku pun blur2 lagi ni...aisey... ~,~

actually mule2 plan nk tdo 1 night aje...tp ttbe rs xpuas plak spent time together...lagi2 bile kenangkan yg kitaorg bakal tamatkan zaman bujang...aiiii ntah ble lagi la dpt wut bnde gile2 camni lagi...huhuhuuhuhuhu....ape pun...aku syg dia...weeee~~~

Sunday, August 14, 2011

tempah baju

baru je balik dari settlekan hal baju nikah, baju sanding & baju bertandang...pagi td msg mr.right...mule2 ingtkan dia xjd pegi rini...sbb dia senyap aje...kot ye bz pun xkan 1 sms pun xbole anta kan?? =,=
kain untuk bju nikah aku (^^,)
mule2 mmg dh terasa ati la..then, aku msg tanye jd ukur baju ke x...nsb bek jd..so dlm kol 12 td dia dtg...mule2 cari kain kat astana moda, melaka...beli kain utk majlis bertandang umah dia...semeter RM22...kitaorg beli 9 meter...4 meter utk aku...5 meter utk mr.right...then, terus g bridal..abg tu belum cari lagi kain utk majlis sanding aku...utk bridal ni actually aku amik pakej yg murah je...tp aku add in pelamin baru dan baju baru...so arge jd tinggi sket la..w/pun tinggi ttp lebih murah dari pakej2 wedding sedia ada yg len..yg len sume RM2k ke atas...xke terbeliak biji mata ni nak bayar...tu xmasuk kalau tambah mekap ke ape...nsb bek bridal ni xberkira sgt ttg mekap, dan lain2 aksesori...yg len2 aku nak tu sume dia bg free...(which is some of bridal kene add RM)..cume pelamin dan baju baru tu...aku kene tambah duit la..tp xla mahal cam tempat len..yg plg aku suke ttg bridal ni...servis dan PR sgt bek...so aku hepi nak bekerjasama dgn dia..pendek kate xleceh la...eheheh


sampai sane je...abg tu tunjuk new design...pas discuss2 and belek beberapa keping picture koleksi dari dia dan aku punye koleksi sendiri..kitaorg decide nak tetap dgn pilihan yg dulu (ms aku byr deposit pas sehari balik dr wedding fair ritu)...then, mr.right pun tempah baju nikah dgn abg bridal ni...dia ckp bole tahan la arge...so dia tempah kat situ je...baju aku plak...worth it la..sepasang dia amik upah RM150 je...so alhamdulillah...sume dpt murah...dan aku hrp hasilnya pun elok..insyaAllah elok...(^^,)


balik dr settlekan hal baju kat bridal..mr.right tanye nak g mane..aku pun ajak g survey kasut sanding aku...sbb 1 mslh aku...kasut kat bridal tu xde saiz aku..so, aku kene cr kasut sndiri...arghhh...tensen cr kasut wedding ni...ssh...dah la mahal...huhuhuhuhu.... =,=


tp part yg plg xbest rini...bile aku tanye mr.right nak g mane lagi...dia ckp dia nk blik..byk keje nk uruskan...mule la aku ni kck ati...tp td aku try kawal prasaan aku..aku diam je..then dia anta blik...ntah la..aku pun xtau nape..lately ni rs cam dia abaikan aku je...maybe la dia sgt bz...tp bz camne pun...xkan xleh spent 1 ari utk aku..bkn ari2 pun jupe..bkn stiap mggu pun jupe...2 mnggu skali pun ssh..kdg2 sebulan sekali dua je...xkan tu pun bz lagi? kdg2 dh plan awal dgn dia klau nk kuar..xkan dia xleh plan schedule dia..so that hari yg kuar berdua tu worth utk aku sorang je??? =,=


anyway....tu sket luahan prasaan je...sob3x..sedih sbb dulu dia rajin spent time utk aku...sejak dkt nk tunang...dia dh mule bz je memanjang....ni dkt2 nk kawen ni lagi la jarang jupe...sedihnye.... =,=

Saturday, August 13, 2011

kad & kek kahwin

(^^,) <------- mule2 wajiblah senyum semasa mengupdate entry...sbb dah mule settle byk perkara...alhamdulillah...~~


rini settlekan psl kad dan kek kahwin...aku tempah kad kahwin dlm 100 keping aje..selebihnya aku buat sendiri...bg aku, aku xnak mmbazir utk kad..sbb org dpt kad pastu buang...jd ianya suatu pembaziran klau aku buat mahal2 siap gambar bagai kan...so aku mmg dh decide buat yg simple aje...kertas pun biasa...ehehhe...mule2 mr.right cam terkejut ms aku ckp kad aku buat sndiri...maybe dia xbudget aku punye la nk berjimat sampai tahap camtu kan...eheh...mule2 mr.right siap soh letak gambar la ape la..dia ingt murah ke nk wut kad camtu..pastu kad tu org bukan hargai pun..campak buang merata2...akhirnye ke tong sampah jua...muke sape dlm tong tu?? xke muke kitaorg yg cun ni?? ahhahahha....ok ayat sedapkan ati..tetttttt~~


then, bile aku dah terangkan purpose aku wut camtu..dia diam je...aku xsure la dlm ati dia pk ape..ramai gak kawan2 yg bising psl ni...ckp mcm2...tp yg pasti aku tau ape yg aku buat...dan aku tau the best decision for me...ehehhe...aku nekad...sbb aku tau kemampuan diri sndiri...dan masalah diri sndiri....mane tau..at the end mr.right pun tempah ngan aku..ehehe...see...dh nampak kebenaran & logiknya kann?? ~~ (^^,)


so, dah check draft kad kahwin..byk juga la pembetulan yg perlu dibuat...dia ckp maybe next week siap...so aku budget dlm bln raya nak pegi menjemput kwn2 kat batu pahat...di samping tu...jln raye...eheh...kad kahwin yg ditempah ni haruslah lain sket dr yg aku buat...it's more on fun theme....ahahahah....


tp kaler wane ni...
utk kek kahwin plak, aku dah bg design yg aku nak..hopefully bole direalisasikan...so dah settle 2 bende ni...alhdamdulillah...esok plak nk g ukur baju kat bridal ngan mr.right..hrp2 xde aral melintang...insyaAllah....
bunga dia jatuh2 camni..aku suke..ehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...