Readers

Sunday, December 28, 2008

||nEw YeAr~~

(paste from old blog)



new year coming up!! erm…time to make wish n azam baru…ehhehe..life makin ok..more bermakna…n aku harap akan terus bermakna…my best frenz da kawin..SITI AISAH..best sgt..harap die bahgia selalu…sayang ct!! n xlama lagi 2nd hotchiks plak bakal berkawin…NURHAIZUM…n aku pon harap die akan bahgia selalu n kekal sampai hujung nyawa…ceh wa…pastu hotchiks tinggal aku n pjort…huuhuhu…

aku tgh mencari keje baru…keje yg lebih experience…yg lebih trill…n yg pasti yg lebih salary nya…ahahah…utk jaminan idup…erm..hrp2 ms pjort kawin nnti aku da mmpu beli kete…dat’s 1 of my azam…erm..tp klau ct dapat join comp aku skung best gak…aku akan stay..so either aku blah or stay klau ct ade…leh xcamtu?? ahhahah…bole aje.. :)

ari ni…aku ade byk program…pas siapkan keje yg berlambak ni…aku nak pegi urut kaki..ape org kt? refleksologi? haa…camtu la lebih kurang…pahtu nak gi servis skuter aku..then nak cr sticker moto…then, nak gi jogging ngan haz…sbb pg td xsmpat nak pegi…huuhuhu..bile ek aku leh satu opis ngan haz? erm..dulu ms dah dpt…aku yg blah…msti die sgt kecik ht ngan aku…erm…abih nak wut camne..dah better ofer..xkan xmo pegi?

esok?? esok ape program aku ek? erm…rs mcm nak masuk opis jap..then, nak gi tgk movie la…cte ape yg best ye?? erm..ajak sape ek…erm…pk2..ehehhe..then, balik aku nak kemas sehabis2 nya bilik aku tu…nak buang sume "benda" yg dah xbermakna n berguna utk aku…lupekan 2007 n thinking of de new year!! yeh!!…aku nak bungkus sume brg2 tu…n pos kat umah die…then, nak pakai no baru tu…n hapuskan yg lame…aku akan hapuskan sume bende2 lame yg xelok…n gantikan ngan yg lebih baik…termsukla sume prangai buruk aku…sila ubah ye cik erza…ehhehe

then, bulan 1…izum kawin…bulan 2 pegi penang…bulan 3 farewell dinner…then, bulan 4…mcm nak resign je…klau everythng yg aku hope xde…bulan 4 msti start cr keje baru…ok?? amacam? ok xplanning aku? uhuuhuh (",)

Monday, November 24, 2008

aku rini

(paste from old blog)


rini aku rs sedey..ctot baru pas tepon aku…camne ni? rindu die ar…aku rini sgt sensitip..aku rini sgt sedey…knapa ek..kesiannye…

Sunday, November 23, 2008

kebusiannn

(paste from old blog)


sbb kebusian aku ni rmai owg kecik ht..esp hotchik..sowi kay..mnggu ni lagila..aku tgh closing..maapppp

Tuesday, November 11, 2008

Pemalas~~

(paste from old blog)



huuhuhh…lately ni rs malas je..xtau nape..agaknye sbb dah puas pulun closing last 2 weeks kot…aku rs mmg capek sgt la…so week ni jadila seorng y pemalas…wut keje pun ala2 je..rini bpk aku wut nasi goreng..teringat la plak zaman sekolah..dah haz suke makan nasi goreng y bpk aku wut…last week die ckp tingin nk makan rendang kerang yg mak aku wut ms open house ritu….siap soh aku y masak…ahahha..pandai plak aku wut rendang..hampeh~~ =>

rini aku nk wut biskut batik…for her…ehehh…die ckp smpai skung xtau camne upe biskut batik…ciannye..tp xpe la..aku da beli bahan2 semlm..ok la tu…tp da lame xwut..rsnye ade 3 bulan lebih kot..xsure rsnye sesedap dulu ke x…ahahhaha…tp aku tingin nak makan spagetti la..sedapnye…family aku xreti makan..lau aku masak pun…msti aku sorang je..kesimpulannye baik beli kat luar je (alasan simple utk xmo masak sndiri)…ahahahah….akak aku plak nk makan puding buah berkuah..soh aku wut..adoi..dah lame gle xwut…last year rsnye aku last wut…tu pun adik2 aku xreti sgt makan..maybe sbb bersusu kot…

ish..pagi2 cte psl makanan…lapo ni…ehhehe…smlm bufday haz…hp aku ade problem la…anta msg sume pending..camne ni..dah 3 ari..nsb baik ms wish haz smpai plak..tp tu la..dlm 3 ari ni..tu la satu2 nye msg yg boleh sent..pehal la ngan hp aku ni..xkan soh tukar baru kot..aahahhah…(alasan nk hp baru la tuuuuu)…erm…biarla..lgpun aku bukan slalu gune pon..lantak die la nk rosak smpai bile…huuhuh…kay2 aku da lapar…lgpun bau nasi goreng ni menusuk hidung smpai ke perut…ahahhaha…kt makan duluuuuuuu…chow!!!

Friday, October 31, 2008

Raya 2008

(paste from old blog)



wah…slamat menyambut ari raya semuanya…yehhhh!!! byknye keje perlu disiapkan menjelang raya kali ni..ngan keje opis…ngan keje kat umah..sumenye xsiap lagi ni…uhuhuh….tp bilik aku raye kali ni tukar warne..biru..theme hidupan laut…aku design sndiri tau..n di colour dgn bantuan adik2 aku yg tersayang….eirfan, eirma n eirzan…luv u all…
raye kali ni first time aku smbut without him..but it’s ok..since busy gile..so xla teringat sgt..ehhehe..neway..aku xtau die kat mane skung..wut ape..but aku wish die hepi selalu…n hope ramadhan kali ni lebih bererti utk die…slamat menyambut ari raye… :)


well…aku cuti first n second je..then acc nak closing..dateline on 6th oct..tensi sey…tp xpe..lepas 6th aku nak cuti seminggu..but then aku lom decide lagi bile..tgk la mak aku nk aku cuti bile..lgpun raye kali ni xde kete..kete rosak..raye kali ni ktorg konvoi ramai2 naik moto…n of coz aku wif my sweet “ego”…ahhaha…lalallaal…raye2…uhuhuuh..syioknyeeee

Thursday, August 7, 2008

letih dong!!!

(paste from old blog)



wahhhh..serius aku sgt busy skung..n selalu tensen..ari2 naik hangin..ari2 marah org..adoi yai…ape nk jd ni erza oiiii..bwk2 la bertenang dik…ish..ish..ish…nih dlm proses menenangkan jiwa la ni..aku btul2 xsekongkong ar ngan si kastam tu..hangin tol nengok die…ari2 wut aku naik angin..ari2 nk aku marah..ish..sape yg manager ni..aku ke die??? ahahhah..since last 2 weeks xsilap aku..ari2 gado ngn die..ari2 bertekak..ade ke patut system punye psl pun nk lepas kat aku..die ingt aku ke yg buat system tu?? dah klau system nk constrain ke nak bulk ke..bistu marah aku pehal la plak…nak je aku bg penampar…hush…aku mmg la laser skung ngn die..dah xbg muke..smlm part paling best laa…ahahha..tau plak bengang bile org buat mcm tu…bile die buat org lain xpikik…amik ko…ahahahh…jahat nye aku skung…ish…

smlm die mcm besa la ckp ngn aku nk tu nk ni la…mntak bende2 unreasonable..bende2 merepek2…walhal sendiri bole buat bende tu…ish..time2 closing ni time tu loghat2 nk mntak segala mcm report yg xberkaitan..walhal if aku bg pun..bkn die gune..silap2 wut pekasam je…mcm GST report ritu..aku mmg xlayan die..tp smlm sbnrnye mud aku kire ok la..xlah aku marah2…aku  ckp leklok ngn die..bistu die tu mcm besa la..xleh bg muke..aku ckp leklok die dok menjerit2 kat situ…ade ke patut ckp aku nk nk sgt wut bende tu..haa..skung buat la sume..ish..mmg sj cari psl ngan aku…

xpsl2 aku naik angin..sbb die da 4x ckp mcm tu…mntang2 aku request nk +exprnce…sesuke ati je nk buli aku…sori la beb!!! not tt easy ok!!…aku geram aku ckp..ikut suke u la..bistu aku sj letak kertas byk2 tu kuat2 kat meja aku…ahahhaha…mane nak tau die leh kol exec aku…kengkonon nk ngutuk aku la tu..bengong..sah2 la sume org xsuke die..lepas die balik exec aku kol aku..tanye ape kes…die cte sume ape yg kastam ngutuk aku…one of it…die ckp aku xrespect die..klau xpuas ati ckp la..xpyh baling barang kat die…wahhhhhh…sesuke ati die nk fitnah aku..bile ms aku baling barang kat die???? eeeeeee….nk je aku lempar betul2…aku ckp kat exec aku…u believe it?? i thru tt things to her??? then, exec aku gelak besar je..die ckp..gila la if u do tt…ahahhah….

see…xde org nk percaya cte karut tu ok!!! nk sympathy la tu konon..aku gelak2 je..dekat 1 jam gak la die kol aku…die ckp tau aku msti tgh panas..so nk cool kan aku..erm..ok la..i’m appreciated it!!…at least ade s/one yg memahami aku…then, die ckp..i klau xtahan da..i pun resign la..ahhahah..aku ingt aku je yg rs mcm tu..tp aku xkan resign b’coz of si kastam tu!!! never ok!! aku xkan ngaku kalah…lantak la..budget die manager nk buli2 aku???? noway!!…die nk lawan aku? ok..aku sntiasa bersedia…ahhahah

tp kadang2 aku rs bgus gak die slalu wut mcm tu kat aku..at least aku dpt blaja byk perkara…tp kdg2 tu hangin la…cth nye mntak aku wut margin2..report2 yg besa finance manager aku yg buat..walhal die tu asst manager…ptut die yg buat…xpun segregate la kat exec ke sesape la..ni ade ke patut assign kat aku..langsung xtau budget diaorg..ttbe soh aku kire…nk ms tu plak tu..adoi yai…tu salah satu hari aku mengamuk la…ahhaah..yesterday aku balik umah kol 1.30am!!! can u believe it??? erm..wisau mak bpk aku…

skung ni dah kol 10pm…aku nk chow…penat sey…rini si kastam MC..agaknye sbb smlm die bengang ngn aku…exec plak xsokong die..ahahha…padan muke…esok aku rs…mati la aku…msti die ade je nk cr kesilapan aku…xpe…at least aku leh try yg terbaik…tunjuk die aku leh wut keje perfect la beb!!!!….ahahahah…biar kan die…aku xsbr tunggu ari esok…msti die xsangka aku leh siapkan dlm ms 1 ari…huuhuhu…sronotnyeeeeeee!!!!!!!!!
(erza suke gado skung)…kekkekek..chow… :)

Sunday, June 8, 2008

||090608||

(paste from old blog)



byknye bende aku nk cte..mane satu luh ek..eheheh..ok..first ’bout my frenz..haz dah keje kt johor..tinggalkan aku srg2 kat mlk ni..huuhu..lonely tau!! tp xpe..every weekend die balik teman aku..ahhah…tt’s gud! then, skung ni kerap kuar ngan k.fila..she’s my opismate..orgnye ok…klakar…bole dibawa berbincang..berht lembut n agak penyabar…cume kadang2 xpaham die..tp xpe..baru lagi.. :) aku suke kawan dgn die sbb die hormat diri aku..pendirian aku..n keputusan aku..dan lagi satu die xpenah melenting klau kene sakat "kow2" dgn aku..ahhaha…so best sgt usik die..respond best..plak tu xmarah pon aku wut ape je..ahahah (erza bertambah nakal la pas ni)…

erm..izm n ct dah kawin..n dah pregnant da pon..pjort akan kawin bln 8 ni..2 bln je lagi..aku dah solo…n mcm besa meneruskan idup yg bz…dgn "anak2" aku yg nakal tu…ahahah..bole pecah gak pala ni kadang2..erm..aku masih di sini..di tmpt kje yg lame..life n environment kat sini semakin mmuaskan ati..sume org yg xbest da resign..so ok la tu..tp aku msh mncr keje mcm dulu..cume xaktif sgt la..ahhah…n skung wut p/time MLM…so sape nk tau lebih lanjut leh la anta msg kat aku…or nak lbh sennag jupe aku…ahhahah

erm…bln 7 ade dinner..akhir bln 6 mayb pegi kedah..xtau lagi jd ke x…bln 8 wedding pjort..n yg paling penting…dpt jupe hotchiks!!! lame gile sey xreunion..windu jgn ckp la kat bbdak ni..agak2 la kan..bbdk ni rindu aku tak? hahahha..aku jwbkan…of course diaorg rindu aku yg comey ni..ahahah…pasan lebih pagi2 ni..erm…rini ari yg sgt sibuk bg aku…tp ntah nape sj je wut2 xsibuk..izm cuti seminggu..so..dah xde sape nk kaco aku…n chattng ngn aku..huuhuhu…cian kat aku..xpe la..mggu dpn aku nk kaco die abis2an..(erza mcm xde kje je..ari2 kaco org)

erm..mak ayah aku plak mkin sibuk..mnguruskan cucu2 yg bertambah..n akak aku pregnant skung msuk anak ke-3…maka akan bertambah lagi la..erm..si wan nak abis poli bulan 12 ni..arap2 cpt dpt kje..n bole bantu aku sket…bantu family ni…kurang la sket beban mak ayah aku tu..then si eimran nk masuk poli bln 7 ni..duit lagi..huuhu…si eirfan nak SPM..eirzan UPSR…bdk dua org tu xdpt result bgus siap la aku keje kan…malas study…ni dah gi tuisyen lau result xbgus gak…tau la aku hangin..ahahhah(erza panas baran…garang!! tatotttttttt!!!)

erm..bln 7 haz ajak apply same ngn die..rs2 leh dpt ke..ntah nape aku cam mls je..tp die bising soh apply gak…dpt ke xdpt ke blakang kire…so..ok la..aku akn apply..sbb lau dpt satu tmpt kje ngn die…best gak..bukan tu ke yg ktorg nak slama ni? ehhehe…lagipon leh aku kuar dr mlk..bosan da dok sini..nk gi kje kl…bpk aku plak xbg…nak kje penang…mak aku plak yg larang…last2 tercerok je la kat mlk ni..ok mmg ok..cume aku kebosanan..tu je la..huuhuhu…
kayla..smbung my work..dah la berlmbak ni..lagi mau berangan2 wut bende lain…ahahha..chow!!

Monday, February 18, 2008

190208

(paste from old blog)


life makin pack…mcm sardin dlm tin..mampat..padat…fulll!!! ehehh..camtue le kehidupan aku skung…byk benda nak kene clarify la..mcm2 nak kene buat perhitungan..sane sini..kusut otak aku…aku mcm nak tukar keje la..tp tue la…byk baik n byk gak kekurangan nye..n more important..org penting dlm idup aku xfhm dgn keputusan yg aku buat..aduh…susahnye nak make dec bile babitkan org lain…kan best lau aku ni jenis xkisah je..tp malangnye aku bukan jenis mcm tue la plak…i wanna a better life…better future..better exprnce..n yg pasti better envirnmnt…susah sgt ke nak paham ye? kusut la skung ni..sane sini org tekan..pegi atas kene tekan bwh..pegi kiri kene tekan kanan…ke mane lagi la aku nak pegi..last2 aku kat tampok lame lagi…uhuhhuu…saat ni la aku rs alangkah bahgia nye klau ade hotchiks…ahahha…dulu aku xla susah sgt nak wut dec…malah org yg selalu minta pendpt n pandangan aku…tp skung mcm terbalik plak…uhuhu..sedeynye xtau nak meluah n mmnta pandangan sape..lg ramai org yg bg pendapat…lagi kusut aku jdnye..so i’m realise…aku yg sbnrnye kene wut dec sndiri..aku je yg tau mane baik n buruk utk diri sndiri..so…aku da buat keputusan..w/pun terpaksa mengecewakan org tersyg…tp aku yakin..utk sementara waktu je..malah akan datang…pasti mmberi lebih kebaikkan…utk tempoh ms yg pnjg..dis is de right way to to..chaiyo erza…aku hrp ht n jiwa aku keras dis time…not sacrifice ne more!! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...