Readers

Thursday, January 31, 2013

mainan zafran

actually mase zafran baru sbln lebih aku dh eksited ngan brg mainan baby...wakkakak...puncanya mula2 adik ipar bagi hamper dan dlm tu ade mainan gantung...so aku gantung la kat buaian zafran....tak sangka plak dia pndai berinteraksi dah...dia dok renung je pastu sengeh sorang2...sjak tu la aku eksited ngan mainan yg ade bunyi...tp soft toys la...then kebetulan mase pegi KL jupe akak aku...umah lama dia dekat ngan One Baby World (OBW) kat Taman Permata tu...aku n hubby amik kesempatan shopping kat situ...seyes best!! sbb kat mlk ni cam susah la nk jupe outlets yg jual brg baby dgn lengkap...huhuhuuhuhu

cam kat OBW ni sume ade...brg baby include mom...so total expense that day dlm RM200+...ahahhaha...aku beli warmer dlm RM90+, puting NUK 1 set ade 2 dlm RM15+, playgym mat yg ade toys gantung2 tu dlm RM80...aku beli bentuk ladybird...cantek! ahahhah...then aku beli washable nursing pad - RM6+, toys beli 2 set gantung type - RM40+....huhuuhuhuh...toys gantung ni aku gantung kat buaian zafran..so time nk tdo dia senyum2 syiok sndiri tgk toys yg colourfull tu...pastu ckp2...dh penat ckp baru dia tdo... (^^,)

Zafran with playgym mat ladybird (^^,)
erm next nnti nak belikan dia playcard...baby bile msuk 3 bln dh leh kenalkan dia ngan picture2...esp yg warne warni...utk ransangan minda...hope zafran jd budak yg bijak & cerdas... ehehehhe

owh g satu lupe nk ckp..aku dh beli rocker idaman - Fisher Price tapi aku beli kaler biru sebab hanging toys dia ade music...lau yg ijau aku berkenan tu xde music...the rest semua sama...arge pun same...so aku pun amik yg biru..beli online...dapat murah...xsampai RM200!!! aahahahha...gembira x terkata aku!!

Zafran with his new rocker
"Fisher Price Newborn to Toddler Portable Rocker"
 p/s: sape nak order kat aku bole..aku bagi harge istimewa je...nak email kat aku ok... (^^,)

Sunday, January 13, 2013

hasrat!!!

mse dkt2 nk abis pntang..aku dh ckp ngan hubby...aku dh wut list mkanan yg aku nk mkn...wakkakakka...bole x camtu??? maklumla...mknan mse dlm pantang kan xbest...huhuhuh...hubby gelak gle...dia ckp aku ni lawak...arghhh xkire...aku nak gak mkn sume2 yg dlm list aku tu...last2 hubby ckp yela..ikut kan je...wakakkaka....

so...mse bufday aku...aku ckp kat dia..aku nak mkn kenny rogers...sbb actually sblum operation lagi aku dh nak mkn kenny rogers...tp sbb mlm tu dgn nak siapkan hantaran lagi...dgn mak n abah nak dtg g...mane smpat...so ape lagi..pas abs pantang...tu la mkanan first yg aku mnta...ehehhe...

pas dia blk keje..terus aku siap2 n siapkan zafran skali...kebetulan ari yg same nak balik kmpung gak...then trus g kenny rogers...aku order ape je yg aku nk mkn...hubby xmkn sbb dia dh mkn kat umah...aku order set quarter meal + coeslaw + macaroni cheese + potatoes + vanilla muffin...air - hot chocolate...siap dia decorate bentuk love gitu...hubby dok pegang zafran n aku menjamu selera dgn penuh nikmat...huahuahua...heaven seyyyyy (^________^)


then...list kedua adalah pizza!!! blk dr kampung ritu (6/1/13) ktorg terus menuju ke pizza hut...outlet yg baru dibuka kat ayer keroh...this is 24hrs punye outlet..sblah dgn kfc drive thru 1st di melaka...time ni...mmg byk la ktorg order sbb dua2 tgh lapar...set pizza utk 2 org mkn...pizza order masala pizza....then plus chicken wings...air - hot milo...licin!!! zafran sgt behave time ni..dia dok sibuk pandang kiri kanan atas bawah....sebab outlet kt situ cantek...besar...dan lampu2 dia cantek...maybe zafran terpesona dgn lampu2 yg warne warni tu kot...dia mmg suke warne yg terang2 ni....eheheheh

then...list ketiga mkan char kueh tiaw kerang!!! kat sini mmg heaven rse dia tau....tp xsnap pic..time tu ujan lebat...ktorg xbwk zafran sbb dia tgh lena tido..so parents aku jaga kt umah...ktorg kuar dating berdua aje...dh lame xkuar berdua..kih3x...

ok...stakat ni baru 3 senarai yg dh ditunaikan...ade lagiiiiiiiiiiiiiii....tp slow2 la..perut pun xbape ok lagi...nnti terkejut plak nak proses mcm2 jenis mknan...wakkakakaka...ok chowwwwwwww!!! (^^,)

Saturday, January 12, 2013

NATURAL BAMBOO CHARCOAL SLIMMING SUIT

❤ BAMBOO CHARCOAL BODY SHAPER (SLIMMING SUIT) ❤ 

Sut ini sebaiknya dipakai sejak awal pagi pada setiap hari kerana dengan memakai terus akan mencegah kegemukan dan mempertahankan tubuh yang indah dan sihat.. 
- dijual di dalam kotak yang cantik dan sesuai dijadikan hadiah 
- warna: kelabu seperti di dalam gambar 
- untuk mencapai hasil yang lebih baik, pakai 8 jam sehari selama 2 bulan 

Antara kebaikan sut ini adalah 
- Mengecilkan perut dan melangsingkan pinggang 
- membakar lemak yang berlebihan 
- menaikan dan mengencangkan payudara dan punggung. 
- melancarkan peredaran darah dan metabolisme 
- mengurangi sakit punggung dan tulang belakang 
- mengurang sakit saat menstruasi. 

SUT NI ADA LUBANG UNTUK KITA SENANG KE TANDAS(TAK PAYAH NAK BUKA2) 

CARA PEMAKAIAN; 
* MULAKAN DARIPADA BAWAH, SARUNG KE BADAN. 
* PAKAI SELAMA 8 JAM SETIAP HARI UTK MENDAPATKAN KESAN YANG CEPAT. 




CARA CUCIAN; Cucian tangan dengan sedikit sabun tanpa bahan pemutih atau mesin. Perah dengan lembut selepas di cuci dan biarkan kering di tempat sejuk/redup. 

Arang buluh adalah arang buluh yang telah di asap, kering dan di hanguskan pada kepanasan 700-800℃. Arang buluh telah di komersialkan selama lebih dari satu dekat di negara Jepun. Kemampuan menyerap 5kali lebih tinggi dari arang bincho dan mengandungi 3 kali lebih mineral daripada arang bincho. 

Arang bambu amat popular di Jepun dengan nama BERLIAN HITAM. Untuk menjamin kualiti arang buluh, ianya harus di buat dari buluh yang berusia 4tahun selama beberapa hari. Arang buluh mempunyai 3 ciri utama: 
♥ Penyerapan yang amat tinggi untuk menghalang bau dan menjamin khasiat 
♥ Kuasa penapisan yang membunuh bakteria, membuang toksin dan kotoran dan menjamin kelembapan kulit. 
♥ Ianya mengandungi lebih daripada 300 mineral yang diperlukan oleh tubuh manusia dan bermanfaat untuk kesihatan 

Benang arang buluh Diperbuat daripada arang buluh bersaiz nano dicampur dengan polyester dan kemudian diputar dengan teknik khusus. Arang buluh mempunyai struktur yang padat dan mengandungi banyak pori-pori dan mineral. Ia sangat baik dalam menghilangkan bau, kelembapan dan bakteria. Selain itu, sinar infrared dan anion dihasilkan untuk menjaga kehangatan dan meningkatkan metabolisme. Menghindarkan Bau Menghilangkan bau dengan menyerap dan melarutkan bau busuk seperti bau badan dan peluh. Ini menghilangkan 88-95% dari bau dan juga boleh menyerap bahan kimia beracun seperti sulfida, nitrida, metanol, benzena, fenol. Menghindarkan Peluh Selain dari menghindar peluh, ia juga menjaga kulit daripada kering dan terasa nyaman. Arang buluh merupakan bahan yang sangat baik untuk menyerap wap air. Pakaian yang diperbuat dari benang arang buluh membantu menyerap peluh dan memastikan tubuh anda kering dan juga tidak terdedah kepada kesejukan. Menyesuaikan Kelembapan Bila kelembapan dalam ruangan menjadi tinggi, arang buluh menyerap molekul air, di sisi lain, ia melepaskan molekul air bila terlalu kering. Ia menyesuaikan kelembapan dengan persekitaran. Menjamin kehangatan Percubaan menunjukkan selepas terkena cahaya halogen 500 watt selama 10 minit, suhu arang buluh naik setinggi 8,89 yang merupakan 6,79 lebih tinggi. Mengandungi elimen Arang buluh kaya dengan kalsium, magnesium, besi, kalium, mangan, fosforus, dll. Struktur hexangular adalah padat dan mempunyai banyak pori-pori untuk mengurangkan kuasa statik. Nota: Mengandungi infra red (sinar infra merah)


♥ ♥ ♥ Size : S-M & L-XL SIZE: 


** (S-M)

Hip: 84-94cm= pingul 33-37 inci 
waist: 62-72cm=pinggang 24-28 
Weight: 45-60kg 
** (L-XL) 
Hip: 98-105cm=39-42 inci 
waist: 76-81cm=30-32 
Weight: 65-85kg




Thursday, January 10, 2013

happy new year 2013!

hayyy!!! dh thn baru...almost 2 weeks baru ade mse nk update blog...ehehhe...life skang sgt bz lbh2 lagi sjak ade zafran...and honestly aku blum bape pndai arrange mase...everyday rse kelam kabut...rse byk sgt keje nk dibuat...hohohoho...chaiyo!! harus lebih bersemangat di thn baru ye erza (^^,) 

looking back the past year...hope thn ni lebih bahagia dan dimurahkan rezeki..maklum la..target nk masuk umah baru thn ni...dlm byk2 thn...aku rse 2012 adalah thn yg plg wut aku bahagia...bole dikatakan most of the day...aku rse happy...9 mths pregnancy..tempoh yg mencabar...tp bg aku..tu adalah moment yg sgt bahagia...especially ble terasa denyutan jantung zafran dlm perut...dan saat2 dia aktif bergerak..sgt2 happy...tempoh mencabar thn 2012 bg aku adalah tempoh berpantang...aku rse sgt tertekan...stress...maybe sbb mse tu body xsihat...automatic effect our emotion too...plus ble zafran buat hal...hubby plak xde kat sisi...mmg sgt2 stress...

first day zafran di rumah..
baru je smpai dr hospital time ni...

dlm tempoh berpantang ni...aku sgt2 berterima kasih kat papa dan mama...papa jaga aku cam bdk kecik...pagi2 dh suapkan gamat healin...ptg pun suap gak...mmg jage mase aku utk mkn ubat on time...then mandikan zafran...cuci pusat zafran...jaga rapi luka operation aku...cucikan..sapukan ubat krim...seriously...mmg rse terharu sgt time tu...mama plak mskkan utk aku spjg pantang...bw mknana kt katil aku...sediakan air..pagi n mlm wutkan susu...tghri air suam...bsuhkan baju aku...sidaikan...everythng was done for me!! mse awal2 pantang tu, hubby ade lah tlg cucikan luka aku...2-3 kali je kot..pastu dia dh sibuk keje...bsuhkan baju pun ade la 2-3 kali gak...but mostly papa & mama yg jage aku...dan jaga zafran time dia sakit...time dia wut hal...kdg2 smpai xtdo ke pagi...huhuuhuuh...xterbalas jasa org tua kan....dh la jage kt dr kck smpai bsr...ni dh kawen pun dia jage kt cam bdk kck lagi...terharu...hanya Allah S.W.T yg dpt bls jasa diaorg...semoga terus dipanjangkan umur...syg papa & mama!!!

mse awal2 bersalin...hubby la yg dok usung aku ke sane ke sini..maklumla operation kan skt nk gerak...lbh krg smggu gak la baru aku bole gerak sndiri w/pun msih skt...hhuhuuhuh....g pun time tu hubby pun dh start keje aje..kebtulan dpt plak byk projek...lagi la dia bz...time dia cuti jage aku pun handphone xbenti2 bunyi org2 keje dok tepon...cian gak kt dia...erm....

ok..stop cte psl last year...azam thn baru ni...aku nk kempiskan perut!!! ahhahaha....then nak pndah umah sndiri...nak decorate umah bg cantik...slain tu nak saving lbh sket....huhuuhuhu

memula nak beli premium corset...tp mahal la plak..xmampu...at last aku beli Natural Bamboo Charcoal Slimming Suit...murah aje...aku baru je start pkai dlm smggu...nnti aku review bnde ni berkesan ke x ok...tp so far mmg sedap pkai..xpanas pun...dan body tu rse fit sket...hrp2 mmberi kesan yg baik la...suit ni seeloknya pkai awal pagi slama 8 jam stiap ari...so doakan aku berjaya dgn azam aku okay!!! daaaaaaaaaa ~~


Wednesday, January 2, 2013

all about wedding

haaa cite lump sum sume skali bab wedding la...eheheheh...taraaaaaaa here we gooooo.....

cupcake utk lin (kiri) & nadiah (kanan)
both utk lin dan nadiah aku order cupcake dr akak spupu...as a gift sbb xdpt hadir majlis diaorg...lin bertunang mase 3/11 ritu dan nadiah kawen mse 17/11 which both time aku dlm pantang....sob3x...sedih sungguh xdpt kepochi kat majlis diaorg...teringt mse zaman bujang2 dlu ble sedare kawen je msti aku dok layan karaoke ngan abg spupu aku...pastu time bsuh piuk...men kejar2 nk sapu arang kt muke sedare mare termasuk pengantin...ahahhaha...skung dh xde dh sume tu...which is aku saaaaangattt suke moment camtu time wedding...

sebahagian barang hantaran yg siap - utk Nadiah
brg2 hantaran nadiah ni aku siapkan mlm sblum nk operation...mmg kelam kabut la time ni...actually mse dia bertunang pun aku wutkan hantaran dia...aku rse cam xbape lawa je..so xsangka time kawen pun dia mntak aku gubah kan gak...terharu!! (^^,) dan yg plg happy dia sgttt puas ati dgn hasil gubahan...alhmdllah...maklum la last minute 1 mlm siapkan semua...fuhhhh...teror x??? huhuuhuhuhuh


wedding abg zam
then mase bufday aku ritu...majlis kawen abg zam...kat hadiah dia aku wut note yg ari tu bufday aku...nnti if celebrate anniversay diaog jgn lupe hadiah aku skali...ahahhaha....mse dia dtg bwk wife...dia bebel kat aku wut note camtu...wakkakak...time majlis abg zam aku baru 4 hari abs pantang...so jap je lepak sane...g pun zafran kck lagi...ramai sgt org n bising...xselesa dia...sbb tu aku blk awal...huhuhuuh...

wedding pae
haa time ni bkn ari yg same tau...baju je yg same...xprasan plak asyik dok pkai bju ni...maklum la..kebaya2 aku xleh pkai lagi sbb perut lom kempis which i'm working so hard now nk kempiskan okay...huhuuhuhuh....time ni aku g ari majlis je..time nikah x g coz wut waktu mlm...n zafran plak xbpe lena 2-3 ari sblum tu...so mak ckp better aku dok umah je...esknye baru pegi...mmg spent 1/2 day kt sane...ehhehe...rmai la sedare amik kesempatan tgk zafran...sbb mostly belah hubby mmg xtgk zafran lagi...and i'm sooo happy that day sbb zafran sgtttttttttt behave...ehehhe....


p/s: selamat pengantin baru to all my cousin...
semoga ikatan perkahwinan u all kekal bahagia hingga akhir hayat yea...
and to adik lin...slamat wut preparation utk wedding lin...
insyaAllah akak leh hadir kali ni...
ehehhe (^^,)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...