Readers

Wednesday, December 16, 2015

Dekorasi bilik mainan kanak-kanak

Salam...

mood aku dah start balik nak decorate bilik...eheh..rumah aku ni ade 3 bilik aje..satu master bedroon..bilik kedua jenis bumbung tinggi..ade la plan nak buat something dengan bilik ni..tapi kene kumpul duit dulu sebab melibatkan small renovation...bilik kedua ni cadang nak buat bilik tidur zafran & zhariff...bilik ketiga kat dapur..ni bilik paling kecil..aku plan nak buat study room untuk anak2...study room ni kire macam bilik mainan diaorang juga lah...at this moment memang diaorang bermain dalam bilik ni...semua mainan & buku2 dalam bilik ni...tapi memang macam tongkang pecah la..tau jela budak kalau bermain macam mana...eheheh..dulu aku rajin kemas..now tak larat..biar je macam tu..lagi pun sepah pun dalam bilik tu aje..tak menganggu ruang lain..cuma sesekali je zafran bawa sikit mainan / books kat ruang tamu...tapi nanti aku akan kemas letak balik dalam bilik ni...

actually aku dah lama plan nak dekorasi bilik mainan ni jadi proper sikit & menarik...jom layan gambar2 yang jadi sumber inspirasi aku...ehehe...



lantai aku plan nak pasang playmate je..tapi agak costly juga
masih survey between playmate vs carpet menarik
beberapa perabot untuk letak mainan & buku2
i love yang simple macam ni
minat juga perabot lekat macam ni
sesuai sebab anak2 lelaki memang banyak toys kereta2 ni
and zafran memang ada koleksi bajak, kereta yang sangat banyak
tapi mostly memang dah tak berapa sempurna
hasil kreativiti dia..HUHUHUHUHU
mungkin juga boleh DIY play tent macam ni
zafran banyak kali minta rumah mainan macam ni..tapi costly for me to buy
aku memang ada belikan play tent satu..at this moment memang dia suka la main dalam tu..so ingat nak tambah koleksi play tent...kalau DIY bentuk rumah ni pun rasanya ok..bagi "nafas" baru dengan tambahkan cat, rasanya akan jadi menarik kan..ehehe


mungkin add on meja kecil untuk dia study
untuk hiasan dinding, terfikir nak melukis dinding or tampal wallpaper aje...masih dalam survey...since bilik ni kecil je..rasanya tak mahal sangat cost untuk beli wallpaper...


kalau cat, maybe nak buat corak macam ni untuk satu bahagian dinding sahaja
warne theme pun maybe warna biru lembut macam ni
wall sticker siap jam pun agak okay
wall sticker untuk measure height anak pun ok
fun wall sticker untuk menarik minat anak2
anak2 aku suka kucing...nice kan...
overall, lebih kurang tu la idea aku untuk disatukan jadi bilik study / mainan anak2...entah bila nak mula tak taulah..hahaha...projek next year maybe??

wish me luck ok...byeee...daaaa~~~

3 comments:

  1. Wah mcm best je >_< msti cntik nnt

    ReplyDelete
  2. Wah terpesona tgk gmbr2 di atas. Ruang ank2 main su buat dkt ruang tamu jer. Semua bilik dah penuh.

    ReplyDelete
  3. Kat mana nak cari sticker dinding comel tuu ye?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...