Readers

Wednesday, December 28, 2011

mutiara kata

Jangan pandang hina pada orang yang sedang lalai...jauh dari agama...
Siapa tahu..kelak dia balik kepada Islam dan menjadi lebih elok daripada kita...

Jangan pandang hina pada orang yang bergelumang dengan maksiat...
Siapa tahu..kita yang sering solat lima waktu di surau, di masjid, bagaimana akhir usia kita?

HIDAYAH itu rahsia dari Allah yang maha ESA....kasih sayang Allah melebihi kemurkaan-Nya...



~ manusia tiada hak menghitung dosa pahala manusia lain...
hanyalah Allah yang maha berkuasa lagi maha penyayang ~

Saturday, December 3, 2011

life after married

Ya Allah...sesungguhnya aku bahagia di sisinya yang Engkau ciptakan untukku...aku bersyukur pada-Mu akan jodoh ini...semoga ikatan yang terjalin...hubungan yang baru terbina ini diberkati oleh-Mu....


[S] [P] [E] [E] [C] [H] [L] [E] [S] [S]




this picture was taken just a day after married...the first morning that i saw u as my husband....i love this picture as well the moment we spent together...harap kita kekal bahagia hingga akhir hayat ye sayang....thanks sebab sudi peristerikan saya..

 I LOVE U ETERNITY HUBBY!!!

Monday, November 14, 2011

my sponsorship!!

ahahahah..title xbole blah gile...alhamdulillah..syukur sgt2...nak kawen ni murah rezeki..melimpah ruah...ramai org nk sponsor...bermurah ati nk bg w/pun xdiminta pun...(^^,)

family jgn ckp la..mmg byk spent duit utk aku...akak aku sponsor kad kawen 100 keping yg aku tempah tu...pastu dia bg cash lagi rm100 aku wut topup budget aku utk beli kasut kawen time sanding nnti...abg aku plak sponsor kek time sanding...3 tiers....best gile!! mama plak mmg byk gile sponsor la...hiasan bilik tidur sume aku serah kt mama aje...langsir...cadar...backdrop katil...lbih kurang rm600-700 gak la abis...dgn carpet lagi dia beli...pastu dulang hantaran ade 2 jenis kuih dia tempah utk tambah hantaran aku yg xckup tu....huhuuhuuh....segan tp dh dia yg bersungguh2 nk beli...aku bersyukur aje la dlm ati...(^^,)

pak lang ngan mak ndak plak nak sponsor telur sorang 500 biji...mak ndak pun ade tambah2 paper beg n bunga telur...ehheh...kak ati plak bagi cupcake utk hantaran 1 dulang...kwn mama, kak yati plak ofer nak sponsor kek utk jamuan makan..dh la time aku tunang dulu pun dia sponsor 1 dulang hantaran gak...huuhuhu...bek gile kwn mama ni...kwn same2 blaja jahit langsir...eheheh (^_^)

mmber hotchiks plak...izum dr mule2 lagi beria2 nak sponsor aku...dok tanye aku nak dia sponsor ape...mmg dh nek segan gile la ngan dia tu...dh la time aku tunang dia bg coklat yg tempah khas...siap selendang 2 helai...huuhuh.....last2 aku dah xkuasa menolak...aku terima la dgn ht penuh gembira n bersyukur...ehehhe...dia sponsor bunga telur 100pcs...sbgai hargai pemberian dia aku akan jdkan bunga telur dia tu utk letak kt pelamin...ehehe...ctot plak...dari last week kol aku...tanye ape lg yg aku xde...siap survey kt internet la ape la...punye la cr idea nk sponsor brg ape kt aku...aduhai mmg malu gile la ngan bdk2 ni...last2 aku ckp bg aje la gule2...sbb tu je yg aku belum beli...wakkakaka...skali tu td dia dtg anta gule2 punye la byk gile...perghhhhh sentap mak nak!!! dh la dia dtg aku xwut pape pun...just jamu air teh + goreng pisang + kuih2...sbb ingt nk ajak mkn kfc kt luar...skali tu nazeri kejar mse...so skjap aje la dia dtg singgah.....

fuh...rs terharu yg xterhingga dgn diaorg sume...mmg mule2 rs segan nk terima..bkn ape..sbb aku just xnak sshkan org je...tp tgk keikhlasan n kesungguhan msing2...aku pun accept dgn sengih2 ala2 kerang busuk...ahahaha....diaorg ckp sbb mmg dh niat dr dulu...nk beri brg bile aku kawen...bls jase aku time diaorg kwen dulu...aiiii nk diingatkan blk..ape je la jase aku kat diaorg time diaorg kawen dulu...tolong pun sket2 aje...tp tu la..Allah S.W.T dh janji kan...klau kt ikhlas dlm ssuatu perkara / perbuatan yg baik...insyaAllah dpt ganjarannye...aku rs inilah yg dimaksudkan...aku xpenah hrp diaorg bls...tp diaorg ni mmg la kwn yg xpenah lupe kwn...syukur gile ade korang...HOTCHIKS the best la!!!! (^___________^)

ct - my ex-roomate for 4 years...HOTCHIKS!!!
Najwan - anak ct...1st time jupe (^^.) bulat!!
 lame gile xjupe ct....huhuuhuh..bertahun la jgk..rindu!! tp dpt lepak jap aje...sori la ctot klau layanan xsebaik mane...umah pun ngah bersepah gile ngan brg2 kawen aku ni...huhuuhuhuuh (~,~)

byk gile gula2 & coklat yg ct beli....mekasih (^^,)
gule2 td gak aku packing...abis licin!!! ahhahaha...mmg byk gile dia beli...dh la gule2 mahal sume...aduhai...malu gile la...pape pun...aku rs sgt bersyukur...nnti klau brg2 sponsor yg len dh sampai...aku update lagi ye...daaaaaaa~~~ mode - SANGAT HEPI!!!

Saturday, November 12, 2011

bachelor party!!!

amek ko!! ttbe smlm bdk2 opis organize bachelor party utk aku...siap uar2 kan kat fb lagi...sbr je la...ahahhaha...tp jgn slh phm...bkn la bachelor party cam omputih tu...just wut karoeke for ladies only & bachelor2 shja...ehehe...layan abis la....blk keje je trus gerak gi...aku fllow kak effa...senang...tau2 jela klau x cnfirm aku ni sesat...bkn reti sgt pun jln2 ni...wakkakakkak.... (^^,)

just arrived - smpai2 je kne bahan...hampeh tol....huhuuhuhuuh
cantik gile plak view kt sini...pose jap (^^,)
ttbe rs cam pelancong plak...smpai2 dok berposing gambar sakan....ahahhaha....cik waty la punye keje...aku ni mmg pantang org ajak bergmbr..laju aje..mmg suke...ahahahha...

terbang burung terbang - gaye bos a.k.a kak effa...maapppp!!! hahahhaha
see....muke penuh kegembiraan berposing...xsedar pun org candid...time ni sbnrnye ngah sakat kak effa...ritu mmber skool dia upload photo dia time form 1 kt fb...dia wut aksi burung terbang...badan penuh dibalut surat khabar...sjak tu kne bahan...syok!!! hahahah....klau x...aku xde modal nk usik dia...eheheh (jht gile erza!)

why u look at me like that??? i'll be marry soon...sory...ahahahhahha ~ iklan skjap ~
karoeke time!!! bole kate sume lagu aku bantai nyanyi...kate party aku kan...ahahhaha
gedix!!! aku suke...wakakkakak (^_________^)
kebyakkan gmbar dgn cik waty aje...sbb yg len2 tu xsuke bergmbar...kami je yg gile posing...ahahhaha....dah la blk dr karok tu...kak ita gi upload video aku nyanyi...HAMPEH!! ~,~

p/s: pape pun...i'm so happy ade kwn2 yg happening....suke gile ngan diaorg...suke gile dh blk keje kt mlk ni...suke gilerrrrrrrrrrrrrr....ahahahhahahha..SERONOK!!! ttbe xsbr nk kawen...owh tnggal bpe ari je ni...huk3x

Friday, November 11, 2011

11.11.11

it's special today..bukan sbb tarikh tu cantik ke ape...tp today my buddy's bestfriend punye bufday...(^^,)/


HEPI BUFDAY HAZ...huhuuh..sedih budget sgt tight...xde kedit nk kol (~,~)


today also our anniversary yg ke-13...skjap je dlm xdiam dh berbelas thn dh...kenal dia actually thn 1996 - tingkatan 1...kire dh 15 thn la ktorg knal...tp as a close mase ktorg form 3..betul2 make it formallize...ehehe...warghhh klau nk imbas blk sgt byk kenangan ngan dia...sume kisah suka...duka aku....aku byk share dgn dia...as dia la satu2nye kwn aku yg aku plg percaye...sbb slama dia berkwn dgn aku...dia xpenah tikam aku...xpenah busuk ati...hasad dengki kt aku...dan ble aku ssh...dia sntiasa kt sisi aku...xkire mslh besar n gempak camne pun...dulu2 klau aku majuk ngan family...aku konon2 lari bw diri...aku terus g jupe dia...eheheh...nek beskal...klakar...


mse form 1....aku xbrape close dgn dia...until mid-exam...sbb mse tu aku dok sblah dia dlm exam...yg bestnye aku tanye ape sume dia bg jwpan....wakakkakak....aku ni mmg kategori nakal la time skool dulu...jenis suke hu-ha...bergurau aje 24 jam kt skool...so start dr tu..aku mule tegur2 dia...tukar2 hobbies...byk yg same...dr situ ktorg close...


klau bc surat2 ktorg...seyes byk gile...kdg2 xde bnde nk cite pun anta surat...or dulu ktorg xpggil surat...ktorg pggil "message"...mmg kreatif bagai la zaman tu...surat pun kdg2 bubuh bedak wangi...ade yg letak kilat2 tu...yg tabur2 tu...ble bukak je bersepai jato...konon2 blink2 la zaman tu....comey sgt ble dikenang blk....


zaman remaja life aku byk yg stress...maybe sbb time tu family idup ssh sket...so haz la tempat aku meluah prasaan...tempat aku hepi2...sumenye share kt dia...nangis kt dia...gelak cam org gile pun kt dia...sakat jgn ckp ler...smpai nangis2 aku takut2kan dia...menyamar jd antu...wakkakakka....dia kan takut antu...aku SUKE!! wakkakak.... (^^,)


well...klau nk cite mmg xckup page la...byk gile...no words can express mine... jom layan gambar throughout our friendships momentz............. (^^,)


time wedding akak aku - dua2 kurus kering...ahahahahha
time pas jogging - our routine activity dulu time both kt mlk
teman haz gi maxis centre - MP, mlk
 ni pun kt maxis centre - different year (^^,) nampak sgt slalu gi maxis centre...wakakkaka
At dataran pahlawan (^^,)
Anniversary & bufday haz - spent time together 2007
Shopping time - our favourite activity...wakkakakkakak
Mase beli kain baju tunang aku kat Astana Moda, mlk
Mase gi kursus kawen kat UTHM, batu pahat, Johor
jln2 cari makan mse dok kt bt pahat - kat secret recipe (^^,)
Even though we change and we're all finding our own place in this world...we both know that when the tears
 fall or the smile spreads across our face, we will come to each other no matter where because we are
CRAZY BESTFRIEND EVER AFTER!!!


" A real friend is one who walks in when the rest of the world walk out..." - you are the one

"Good friends are like stars…. You don’t always see them, but you know they are always there" - It's you



I DON'T NEED WORDS TO EXPRESS...I DON'T NEED TEARS TO SHED...I DON'T NEED TO ASK FOR A SMILE...OR A HAND TO HOLD ME...ALL I NEED IS TO BE YOUR BESTFRIEND, FOREVER....

Thursday, November 10, 2011

takut....

huhuhu..ttbe rini bukak blog tgk2 dh tnggal 9 ari je lagi nk nikah ngan mr.right...ttbe rs takut plak..dug dag aje....huhuhuuhuh.... (*,~) <----------cuak

rini g amik bju mr.right kt bridal...bju nikah dia dh siap..tp bju aku xsiap gi...ari selasa br amik..alahai...ntah smpat ntah x...next week je yg tnggal...tudung sume lom cari...veil pun xsure ok ke x...mntak2 ok la dia wut....takut...............

erm...nk kawen ni mcm2 bnde aku pk...dr sekcik2 smpai sbsr2 bende...dulu aku xpenah terpikir ttg hal kawen...zaman study dok enjoy je study...masuk alam keje...dok keje je cam org gile...tup2 kne pinang...la ni...nk kawen dh...aiiiiiiiiiii cam cpt gile je ms berlalu...dlm xdiam aku dh almost 28 years upenye...tp nape la aku sntiasa rs umur aku br 25 thn???? ~,~

moga2 aku mmpu jalankn tanggungjawab aku sbgai isteri dgn baik nnti....mmpu bahagiakan mr.right...mmpu terus mnjadi anak yg bek...mmpu menjaga ati kedua buah keluarga..mampu...erkkk...byk plak kemampuan aku.... -_-"

hepi moment dgn parents - papa & mama...luv u!!!!

Wednesday, November 9, 2011

bowling

rini gi men bowling...opis wut tournament between booking dept n finance dept...memula cam mls gile nk join sbb budget la kan...eheheh...klau company sponsored xpe la jgk...ehehhe...tp at the end bos aku sponsored aku sorang....sronok!!!

kak effa wif me (^^,)
memula smpai tu bdk2 len sume lom smpai...ktorg je kuar awal...otak dah tepu bru pas closing....xsbr nk enjoy utk relax...eheheh...smpat snap 2-3 pic dulu...keh3x...

me wif cik waty (^^,)
muke berminyak selekeh jgn ckp la...maklum la after opis hour terus gi....huhuuhuh....pastu enjoy the game...aku just men 1 game je..share ngan lg sorang colleague...sbb aku xlarat nk men lebih...skt tangan....huhuhuuhu....


cik waty + kak ita + me (^^,) - penat bersorak, amik pic plak
utk game yg 1st aku jd pom pom gurl aje....pasukan sorak terhebat la dr finance...sape lg punye keje klau bukan aku n cik waty...kak effa cam biasa dok sibuk merakam n men'snap' pic la...pastu gelak..cam biasa la dia kan...ajak men xmo...yg best tu...smpai menggelabah group g satu...ktorg la bahan gile time diaorg nye turn nk baling tu....wakkakaka...jahat gile!!!

muke puas selepas membahan pasukan lawan \(^0^)/
p/s: keputusannye finance dept menang....best gile!!!!

esok pg dtg opis kak effa bg coklat sbb menang!! tengkiu darling.........suke (^______^)

Tuesday, November 8, 2011

char kueh tiaw kerang

wuarghhhh....saat ni sgt la teringin nk mkn char kueh tiaw kerang...sedap gile!!! mmg favourite aku la...wakakkaka....sjak nk kawen ni...kumpul uit gile2...smpai control gile sgala bnde....tight budget...byk la jgk bnde2 yg aku tingin nk mkn tp tahan diri....huhuhuhuh...tp ni xkire...nk g cr gak char kueh tiaw kerang....sgt2 teringin dh ni......

my fav char kueh tiaw kerang (^^,)
aku suke sgt mkn kt 1 gerai ni...gerai biasa2 je..tp masakan dia superb best!!! yg hot mstilah char kueh tiaw dia...tp ade gak goreng2 yg len....cume kt sini portion dia sket...klau aku biasanye order utk 2 org mkn....tp aku srg yg mkn...wakkakakkaka....time pic ni..aku g mkn bertiga ngan adik aku...tp order utk 5 org punye....mmg licin....SEDAP!!! (^_^)/

Monday, November 7, 2011

Raya Haji

Me + Mr. Right at my parent's home =D
mr.right baru je blk td..rini dia + mak + abah dtg rumah hantar duit hantaran...seronok sbb dpt sambut raye aji same2...dia dtg pkai bju melayu kaler kuning...aku plak bju raye ritu kaler pink =D

mama cite kisah lame time aku kck2 dulu...pastu kisah adik beradik aku...byk yg klakar bile dikenang2 blk...rindu that moment...skung sume dh bsr...msing2 bz ngan life msing2...ttbe rs rindu nk berkumpul blk ramai2...borak2...huhuhuuhuuhu ~,~

dulu time kck2...aku sgt xngam ngan akak aku...pendek kt aku xsuke dia...dia pun xsuke aku...slalu buli aku...huhuhuuh...aku pling ngam ngan abg aku ms kck2 dlu...g mane sume berdua je..smpai zaman remaja aku mmg spent ngan abg aku je...dah mcm tomboy pun ade sbb terikut2 prangai lelaki...eheheh...sbb tu aku ni kasar sket perwatakan aku...skung ni dh byk berubah....dulu lagi kasar...tp mama ckp...kasar je di luar...ati cam bunga...sensitip....huhuhuuhuh.... ~,~

dulu2 aku klau majuk ngan family aku je...msti nk lari nek beskal gi umah haz...pastu nnti ayah dia dh tau prangai aku..msti tanye tegas2...aku dtg umah dia parents aku tau ke x...kecut2 jwb...ahhahaha...rindu those moment w/pun kdg2 pahit =D

ble dikenang2 blk...byk sgt bnde berlaku dlm idup aku...dan dh berubah sgt2 compare dulu n skung...dan of course aku semakin bahagia dgn idup aku...alhamdulillah dgn rezeki dr Allah S.W.T....

semoga bahagia ini milik aku slamanya...amin..... (^^,)

Monday, October 31, 2011

Wedding's Shopping

29/10/11 ritu aku gi settlekan brg2 wedding - goodies, paper bag, bunga, bekas telur n mcm2 lagi la...eheheh..ktorg shopping kt air itam...gerak pg2 dlm kol 11 lebih tu..tp g wedding dulu...anak kwn mama kawen...kt bkt katil...then ktorg terus gerak g bt. pahat dulu...coz aku nak menjemput kwn2 ex-opis mate...kebetulan UTHM ade wut konvo so diaorg ni sume keje...dh rezeki aku la kan...dpt jupe diaorg sume...opis dh pindah bangunan lain...jenuh jugalah nek tangga 3 tingkat...perghhh...eheheh

ex-bos xde...just dpt jupe ketua jabatan n bdk2 ni je...borak2 jap...pastu papa dh calling2 aku..eheheh...dlm jam 3 lebih baru gerak g air itam...shping2 smpai kol 6..PENGSAN!! ahhahahha

then, otw blk singgah umah sewa lama..jupe my buddy Haz...amik concealer n jemput dia skali...ikutkn nk ajak dia g shpping kt air itam tp dia plak demam...hhuhuuh...pastu terus gerak blk mlk...mmg penat gile...tp puas sbb dpt beli byk brg2 dgn arge yg murah...berbaloi gile...sronok =)

me smpat posing kt air itam - gerai anak angkat mama =D

Sunday, October 30, 2011

tagging

DIY - tagging utk goodies & paper bag
tadaaaaaaa...puas ati aku...xsmpai 20 minit dh siap deco sendiri..
tagging utk lekat kt paper bag & goodies...(^^,) rs sgt puas ati...so nk g print & potong2...
esok dh leh start deco2 paper bag & goodies tu...

WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ~~~~ gelak besar...ahahahhahahhahahhahah (^_____^)

Thursday, October 27, 2011

Cuti Deepavali

memula cuti deepavali ni bdk2 opis ajak g karoeke...tp ttbe je parents aku ajak g KL tgk akak aku...eheheh...so terus cancel ngan diaorg sbb aku sgt rindu kt bdk2 ni...ehhehe (^^,)

pg2 dh gerak dr mlk...smpai2 je haris tgh tdo g...terus peluk cium dia...tp dia xsedar...btul2 nyenyak tdo...ehehhe...pastu br la dgr suara nyonya ngan alya menjerit2...upenye diaorg sembunyi kt dapur...malu konon....klakar.... =)

then, wut aktiviti mkn2...lepak2 ngan diaorg..borak2...sronok gile...dpt men puas2....pastu dh ptg g umah mertua akak kt tmn permata...menjemput family sane utk wedding aku...borak2 jap pastu blk mlk...mule ingt nk stay...tp aku plak keje esknye...huhuuhuuh....

time nk blk tu mmg sedey jer...haris meraung xingt dunia...huuhuhuhu...xsmpai ati nk tinggal kan...ikut ati nk je bw blk mlk...tp kt umah ni ngah bz wut preparation...tkut xterjaga plak... ~,~

me + nyonya sblum blk...sedey  ~,~
hanya sempat snap gmbar dgn nyonya je...dak alya ntah mane ilang bermain...gmbar dgn haris ade..tp sume goyang sbb nyonya yg tukang snap...ahahahha....windu!!!

Tuesday, October 18, 2011

pic pre-wedding

S . A . V . E .     T . H . E .     D . A . T . E
20 . 11 . 2011

OUR LOVE REMAIN FOREVER
ok...entry kali ni xde bebelan pjg...just nk update picture dr OP about our pre-wedding photoshot on last thursday, 13.10.11.....aku sgt puas ati dgn picture yg dia amik...w/pun aku rs muke aku selebet gle time photoshot tu...tp hasil mmg class!!! xmenghampakan...cume dia bg 44kpg picture jela...aku rs more than that dia snap...sbb aku prasan gmbar2 solo yg dia snap tu...dia xupload...nnti nk try minta...xsure leh dpt ke x...eheheh..enjoy the best pic on that day...LUV U SAYANG...muahhhhhkkkkssss3x... (^^,)













~ hope this love will remain until my last breath ~

Sunday, October 16, 2011

kad kawen SIAP!!!

yehhhhhhhhh dah siap sume2 yg berkaitan kad kawen....seronok weeeeeeeeee~~~

my wedding card - different version
kad kawen aku ade 2 version...1 yg aku tempah dgn bridal -------> 100 keping je @ RM1.10...lg 1 plak kad yg aku design sndri ---------> 700 keping @ RM 0.05 jer...wakkakakak...tu cost utk photostat jer...xtermasuk cost overhead ye...cost2 lain lg cam survey cost...timing cost...effort cost...dan seumpama dgnnya...ahahah...penah dgr ke cost2 tu sume...haaa ko ade??? ko xde kan...aku je yg ade camni...wakkakakka


spttnye kad dh lame siap...tp ttbe mr.right pun nk wut cam aku...ms aku wut design yg 1st tu...aku ade ofer dia...tp dia xdecide lg nk kad ke x...sbb umah dia wut kenduri makan je...xde sanding2 sume ni...tp aku pikir klau kenduri mkn pun nk menjemput gak kan...msti nk kad gak...tp time tu dia xleh bg aku answer...aku xnk tnggu dia lg so aku proceed dgn kad aku...dh siap sume..ngah survey2 tmpt nk photostat...ttbe mr.right ckp nak cam aku gak....huhuuhuhuhuhuhuhu...haruslah aku ni stop dulu...bek photostat skali leh dpt murah kan...


jd aku pun start design kad mr.right plak...tp sbb time tu aku mengalami tekanan prasaan tension sket...sbb bz survey n wut wedding preparation ni...ahahahhaha...last2 aku gune design aku je..just tukar name n alamat...pastu design pelan umah mr.right...nsb bek pelan dia simple je...ahahahha...dah SIAP...pastu mr.right g photostat...sbb kt tempat dia lagi murah dr tempat aku...


ni yg aku design sndiri...simple xpyh envelope...ehehhe..
kaler plak mr.right photostat 5 kaler - biru, pink, kuning, ijau, purple
(^_^)
yg ni kad yg aku tempah...xpuas ati sbb still ade yg aku suro dia edit dia xwut...tgk tanda " ) " kt end of my mom's name ~,~ 
stakat ni tgh tulis2 name org yg nk diundang...jiran2..sedare mara...papa plak dh pos kad utk kwn2 dia yg jauh...aku punye mmber lom pos lg...huhuuhuh...ble ntah nk wut...dh ramai asyik msg mintak kad...erkkkkk....excited tol diaorg ni..maklum la dlm ramai2 aku ler yg plg lewat kawen kan...ahahahah...msti la diaorg sgt xsbr tnggu wedding aku.... (^^,)

p/s: kad yg ditempah tu di sponsor sepenuhnye oleh akak aku....dia siap bg lagi RM100.00...so uit tu aku wut topup beli kasut kawen ritu...tengkiu sis...luv u so much!!!!! (^_^)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...