Readers

Monday, November 12, 2007

||111107||

(paste from old blog)



yesterday was her bufday n our annvsry..huuhuh…pas keje (ri ahad pon aku keje…ciannyeeeee) aku lepak ngn die…smpai mlm..best!!! lame xlepak same…yesterday i’m sooooo hepi…tp today…now…suddently rs bengang n marah sgt..at first la..tp skung ni…rs sedey pon ade gak..nape ek…nape la bodo sgt..7 thun mmbazir ms utk org xsptutnye..nape ht rs skit sgttttttt?? nape msti sntiasa doakan die…kdg2 bile ingt blik kt2 izm..aku mcm tersedar n rs betul gak ape die ckp..nape aku buta..nape aku xnmpak..erm..skung..aku sptutnye lebih yakin ngan keputusan aku..jgn pandang ke belakang lagi…jgn pk ape2 lagi..balik umah je pack sume brg die n return back..jgn kenang2 lagi..jgn ingt langsung psl die..jgn contact die..jgn cr die pon…jgn tgk webmail die..n jgn wut pape pon lagi yg ade kaitan ngan die…
no wonder la ht aku nekad sgt kali ni..no wonder la ht aku keras sgt2..upenye tuhan nak tunjukkan sume ni pd aku…aku xkan percaya lagi…kat die…xakan…n will never ever MET him anymore!!!!!

Sunday, October 28, 2007

|hEpI WeEkeNds|||

(paste from olg blog)


hepi bangat sey dis week..erm..mmber dtg umah..wah..windunye kat budak2 ni sume..lame xjupe..byk bende borak..xingt2 bergosip sakan..sabar je la diaorg ni (sbnrnye aku pon same je join skaki..ahahah) byk lagi bende perlu dibuat..erm..tgh usaha keras mncari keje bru yg better offer n better postn..ahhahah…so sesape yg ade keje kosong..yg gempak2 sket..ofer la kat aku ni..yuhoooo..bestnye life skung..rs bebas yg amat..ahahhaha…thanks a lot to izm n my sis in law..korang mmg best n sporting aaaaaaaa!!!! thanks sbb bg kekuatan n semangat kat aku saat aku mengong n jiwa kacau ni..aku tau byk nyusahkan korang dgn mslh2 aku ni..neway..aku mmg hepi skung n rs bersyukur di kurniakan insan2 yg memahami n concern gituh!!! class la korang…life begin again!!!! go go chaiyo erza…muahhhhhhh :)

Thursday, October 11, 2007

||rAyA||

(paste from old blog)



First of all..nak wish u all slmat ari raya..maap zahir batin yerk..wah…raya kali ni best sgtttt..sbb first time aku raya sbgai org bekerja..huuhuhuhu…ttbe terasa da tua..adoi..ahaks… :)

raya kali ni..byk bende aku lom buat lagi..tp cuti smpai rabu je..tue yg xsyioknye..nsib baik aku keje kat mlk gak..lau cam dulu2…raya ke-3/4 dah balik kolej la.praktikal la..lagi hampeh..erm..aku da la kene keje ari ni..adoi..xde mud sey!! jiwa dah xde kat cini..dah ade kat umah..nak rayeeeeeeee…ahhaha…cam bdk2 la plak seronok nak raye..mule2 xrs pape..tp tgk adik2 aku yg excited nk raye tue…dgn aku skali ter "excited"..ahahhah..
just wish yg terbaik utk syawal kali ni…love u all..mmmmmuuuuuahhhhhhh (",)

Tuesday, October 9, 2007

|| I’m So SoRry||

(paste from old blog)


i’m sorry..aku betul2 xbermaksud nak hina or buka sejarah hitam die..erm..ttbe rs berslh yg amat..tp die xnak dgr explantn aku..terus judge mcm tue je..xtau nak cr die kat mane…aku tau die tgh panas skung…n…sedih…aku betul2 xbermaksud nak ckp mcm tue..aku xkate die..aku cume ckp psl aku je…mane aku tau die pon penah mcm tue..so..wut i’m suppose 2 do right now?? nak kol die?? nak bg sms?? tp die tgh marah…erm..klau la die paham aku xbermaksud nak tertawakan die…aku xtau pon..serius..xberniat pon..bulan2 pose ni..aku dah lukekan ht org lagi..argh…ape la nak jd ni..slalu je wut org terluke wif my words…klau la die paham aku..klau la die tau aku gurau je..klau la die tau aku ni jenis suke bergurau…klau la die paham niat aku ni…erm…xtau bile die akan muncul..xtau nape aku rs berslh sgt kat die..die sape?? die sape dlm idup aku?? argh..lupe je la..yg penting aku da ckp sorry..aku btul2 xbermaksud nak buat mcm tue..n yg penting aku tau niat aku…terpulang la die nak marah smpai bile..cume hrp..ht die sejuk..n hrp die dpt lupe kan perkara hitam yg aku bangkitkan tue..serius aku xberniat…adoi..camne la aku nak buktikan aku xberniat pon..klau la die kat tempat aku..die msti paham nape aku wut camtue…n..aku hrap aku pon paham nape die react smpai camtue..í’m trying to understand him..seriously..hope everythng will be ok before raya…i hope so…

Wednesday, October 3, 2007

Segmen Mari Menghayati…..

(paste from old blog)



Wahai sahabatku sekalian…

Tuhan memberikan kita dugaan itu untuk ditempuhi…jangan la sesekali kita kalah untuk menempuhnya..carila hikmah disebalik apa yang terjadi..dan engkau akan mengerti..bahawa ada sesuatu yang lebih baik yang dirimu akan alami dari apa yang terjadi…sabar dan tenang menjadi penawar hati..moga kehidupanmu sentiasa diredhai…carila jalan kebenaran..INSYAALLAH…dirimu pasti bertemu dengan kejayaan….dan sentiasa percaya dan yakin kepadaNYA…

Ketika….
Ketika engkau merasa bahagia dan gembira..janganla engkau terleka padaNYA…

Ketika engkau merasa sedih dan hiba..mohon la ketenangan dan pentunjuk dariNYA…

Ketika engkau merasa perit dan kecewa pada seseorang…jangan la engkau berdendam malah berdoala kebahagiaan untuknya…

dan ketika engkau mencintai seseorang..maka cintaila dirinya kerana YANG MAHA ESA…


||aku copy dr sorang member…bestnye..aku suke||

Sunday, September 23, 2007

~curang??||

(paste from old blog)



"curang"…ape yg kite faham wif dis simple word?? erm..simple word but complex to understand..mcm mane yg dikatekan curang? ade ke kuar dgn org lain tanpa pengetahuan si dia dikira curang? atau berkawan2 dengan org lain tanpa memberitahu si dia? tp persoalannye..perlukah kite memberitahu stiap ape yg kite lakukan pd si dia? mana nak pegi..berkwn dgn sape..berkenalan dgn sape..berjumpa dgn sape..mkn pukul brape..pegi keje pukul brapa..tdo & bgun pukul brape..is it necessary to inform everything just to show how honest we are..erm..

pd pendapat aku..xsmstinye kite kene report everthng sbb itu sume perkara natural yg kite lakukan stiap ari..kenapa? kalau kt xinform kuar dgn member dikira curang ke? ataupun kite ade kenalan bru dan tak bgtau si dia..ini pon dikira curang ke? pada aku..slagi tak wujudnye sesuatu tanda kelainan prasaan..itu belom curang namenye..cthnye..kt bru berkenalan sgn seseorg xkira la atas urusan kerja ataupon cume nak menambah kenalan..then, kite kwn dgn die ikhlas..dgn kt lain..atas name kawan semata2..tak wujud sama sekali perasan sayang..cinta or kasih atau yg seumpama dgnnye…pd aku normal je xbgtau si dia..tp klau dr segi percakapan or perbualan…atau perbuatan skalipon..klau da ke arah lain..(maknenye..mesra semcam je..ala..mcm lagu teman tp mesra tu)..itu da boleh dikira curang..dan xjujur..

kenapa perlu jujur & setia? ade org penah tanye aku..ape la yg aku dpt dgn kesetiaan & kejujuran yg diagung2 kan tu..sdgkan si dia belum tentu jujur & setia mcm kite…erm..persoalan yg ni ssh aku nak jwb sbnrnye..msing2 terletak kat diri sndiri la..klau awal2 kite da set yg die xkan setia..yg die pon main kayu tiga..utk ape terus bersama..pd aku..yg penting adalah diri aku..aku perlu jujur dulu…aku perlu setia dulu..dan aku percaya..kt akan dpt pasangan yg serupa..erm..

itu ape yg aku pk n pegang slama ni la..tp dah sekian lame..rs mcm makin xberbaloi je..kenyakinan yg utuh dulu tu..makin hari makin pudar..kepercayan aku plak..makin lame makin nipis..salah aku ke sume ni? ntah la..cume dr ari ke ari..mkin byk perkara yg aku tau…dan..makin lemah cinta dlm diri ni..penah satu tahap rs nak lepas je semua nya..tp..ntah la..belum ade cukup kekuatan utk itu..biarla..slama mane die nak tipu…sejauh mane die nak pergi…klau die bukan milik aku..die ttap akan pegi jugak..byk bende lain yg aku perlu pk kan..
erm..sbnrnye…skung ni aku bru tau lg 1 perkara..dan saat ni sbnrnye…ht aku sgt sedih..kecewa sbb rs diperbodohkan berulang kali..ntah la..biar la..asal die bahagia dgn cara die…cume doa aku..dia akan jujur…aku nak tgk selama mane die nak simpan bende ni..sejauh mane die sanggup menipu aku..sejauh mane die nak berahsia..pls..stop hurting me.. :(

Tuesday, September 11, 2007

||TeRbUkA~~||

(paste from old blog)



erm..ari ni pagi2 aku dikejutkn adik aku soh anta die pi sek.aku cam pelik gak..mane pegi bpk aku..upenye moto die tayar pancit..erm..dlm ht mcm liat gak la aku nak bgun..lagi2 ujan lebat pagi ni..rs nak smbung tdo jer..uhuhuhuh..tp terpksa gak bgn..cian kat adik aku..dlm ht mcm bengkek la gak coz mlm td aku tdo lewat..dgn terpisat2 mamai tu, ht aku terdetik..adoi..mlsnye..nape la time2 ni tayar die nak pancit plak..ms anta adik aku tu jgn ckp la…punye ler sejuk tahap cipan..dah la ujan lebat…aku redah kan jer sbb takut terlmbt anta die..ms dlm perjlnan tu, terdetik kt jiwa aku ni..erm..mcm ni upenye ape yg bpk aku alami stiap pagi..klau ujan..mcm ni sejuk upenye die rs slama ni..anta 4 org adik aku gilir2 ke sek.xdpt aku bygkan…da tua2 mcm tu, dia msih gagah bgun awal sediakn sarapan n anta adik2 ke sek sorang demi sorang..i’ve been thinking of him spjg jln smpai xsedar aku dah makan jalan org..nasib baik bunyi hon sedarkan aku..klau x..erm..xtau la pg ni aku dah ade kat mana..erm, mase tu aku rs nak nangis je..aku rs berslh je merungut2 pagi td..w/pun cume dlm ht, tp aku rs berdosa..xmemahami ape yg dialami..dan saat ni aku rs bersyukur sgt dikurniakan seorg ayah yg sgt penyayang dan bertanggungjwb..aku rs bangga ade ayah mcm die..dan aku rs bertuah jd anak die..

lepas anta adik, aku terus pulang kat rmh..xsmpat mati enjin, mak aku pesan soh cr bpk aku coz xtau ape jd ngan die..aku yg msih blur2 pg2 terus patah balik kuar cr bpk aku..meredah hujan skali lg..ms tu aku teringat plak…erm..mcm ni upenye keadaan ayah aku…penah satu ketika aku tepon umah minta amik aku blk keje(time tu moto aku rosak)..dan bpk aku smpai 1/2 jam lewat..aku sgt la bengang ms tu smpai blk umah aku xberckp pon ngan die..bygkan la..satu ucapan time kasih pon xterkeluar dr bibir aku…betapa kejam nye aku sbgai anak…saat tu, aku nangis lagi…aku risau mane bpk aku…time2 ujan mcm ni..dah la die xbape sihat..aku terus mncari…dan mncari dlm ujan…

akhirnye aku nmpak ade sorang lelaki ngan moto die kat tepi jln dkt ngan sek..aku terus pegi n mmg btul tu bpk aku..aku sgt bersyukur xde pape jd kat die..ms smpai tu die langsung xde marah2 aku sbb lmbt..die senyum lagi..aku tanye mcm mane skung ni..nak wut pe ni pa? die senyum, pahtu die kt nak wut camne..terpksa la tolak kedai moto..aku tanye kedai kt mane..die bgtau aku..erm..korang tau x jauhnye kedai tu dr tmpt kitaorg..die nak tolak moto tu smpai sana..aku terdiam je..xtau nak ckp ape..die kt dada papa ni skit sket..tp xpe 
la..trpksa la tolak perlahan2…ko blk la..nnti lmbt nak pegi keje.. :(

aku yg blur xtau nak ckp n buat ape..termanggu2 mcm org bodo jer..sedar2 die dah jln jauh tolak moto sorang2..erm..aku rs xberguna sgt..dlm keadaan mcm ni, aku xberdaya nak mmbantu die..nak tukar tayar utk die?? aku mane la reti…nak cr kedai moto pagi2 buta tu?? mane la ade kedai bukak pagi2…dgn rs hiba aku balik tingglkan bapak aku..dan smpai skung aku rs berslh sgt…aku rs mcm anak xberguna..saat die susah, satu bende pon aku xmmpu nak tolong..betapa bodonyer aku…. :( :(

saat ni…aku berazam…akan lebih menyukuri dgn ape jer yg diberi oleh family aku..aku xkan merungut lagi…aku tau ape yg diberi adalah yg terbaik yg mmpu diaorg bg kat aku..aku xmo iri ht lg..bg aku he’s de great father!!! ehehhe..aku doa sgt moga dpt seorg suami mcm bpk aku..kuang kuang…smpat plak jiwang…ok la..chow~~

Friday, September 7, 2007

I LoVe U

 (paste from old blog)

The day you were born, the whole world was blessed
These thoughts in my mind to you I must confess

The time has come for me to express my true feelings
You are the center of my thoughts and the essence of my being

What you have brought me I never thought I could procure
The gift of comfort, with you I am secure

For you have lifted me up from a life filled with sorrow
And made me realize there is always a better tomorrow

It amazes me how someone can make me feel this way
I love you more and more with each passing day

You brighten my days and lift my spirits
I have felt this for so long and now want you to hear it

So you may know the place you hold in my heart
You are always with me even when we’re apart

I truly believe what we have is meant to be
Just open your heart and soon you shall see

What I am willing to do to keep a smile on your face
Just know that I’m here and will be always

Monday, September 3, 2007

1sT bLoGs||

(paste from old blog)


erm..seems so long doesn’t write s/thing..yeh..bjaya create frndster again!! well come back..byk bende berlaku lately in my life..aku sedar skung..bkn sume bende manis tuh baik & bukan sume yg pahit tuh buruk.yg manis pasti ade makne sebaliknye..erm..nape ek manusia senang je berubah.ari ni ckp lain..esok pk lain.ari ni janji lain..esok buat lain..then, bile ditanya..biasalah…manusia katenye..well, bru aku tau..xmudah nak jupe org yg jujur & pegang pd janji.mlm td sumenye dah jelas terbukti..die mmg xleh dipercayai..patut ar ht aku mcm berat je nak percaya ckp die..dan patut la ht aku berat sgt nak trime die…aku bersyukur saat ni sbb xtersilap mmbuat pilihan..aku percaya kdg2 tuhan pertemukan kite dengan org yg salah supaya kite lebih menghargai ape yg kite ade..baik buruk die sepatutnye kite trime seadanya..hidup berpasangan saling melengkapi..erm..tp xpe la..w/pun aku kecewa ngan ape yg aku tau..dan aku marah sgt…tp bile pk dr sudut positif..it’s gud for me..sekurang2 nye..aku lebih bersyukur skung & lebih yakin dgn pilihan yg dibuat..dan sume ni jd kan pengajaran supaya aku lebih berht2 utk percaya kat org..mulut manis tu senjata tajam..aku xkan sesekali percaya lagi pd org yg bermulut manis ni..cume..aku rs berslh pf "F"..klau bukan sbb aku..msti sume ni xkan jd..erm..sume slh aku..tp xpe..bende dah berlaku mmg xleh nak diperbetulkan..but i’ll make sure tt he’ll regret!! aku xkan lupe every single word yg die ckp..& tuh aku akan jdkan reminder spaya jgn sesekali percaya pd die lagi..aku dah lame xrs marah mcm ni..benci mcm ni..rs aku last aku rs marah gile ms bulan 5 kot smpai aku close a/c frndster ni..ahahah..tp ok la..bdk gilos tuh pon dah xganggu idup aku lagi..erm..ttbe saat ni aku terbyg muke die..rindu la…ahahha…tgh mrah2 bole plak jiwang sekejap..adui..sbr je la aku ni..kay la..got 2 go…keje byk la plak..fuh lega rs dah lepas sume…aku hrp skit ht ni berakhir ari ni jugak..cukup la dr mlm td smpai pg ni aku marah..xgune skitkan ht ni utk org mcm tu..cume hrp die pegi terus dr idup aku..xingin dgr name die..suara die..msg die..kol die…xingin amik tau pape pon psl die…tuh janji aku pd diri sndiri!! go go
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...