Readers

Monday, December 28, 2015

still tak dapat handphone baru

Salam...

weiii frust gila..ritu ingat tak entry ni?? punya la semangat tunggu 2 minggu seperti yang dijanjikan..tup2 tak dapat sebab tak ada stock kaler yang aku minta...okay2...cite nya camni..ritu aku nak grab ofer dari card credit..tak ada bayar premium..just monthly installment..price handphone pun tak mahal dari pasaran..just standard price..no mark up price..so fikir2 dekat 1 bulan lebih baru decide nak beli..tu pun lepas discuss ngan hubby..dia pun nak beli model yang sama...

redemption offer
asal2 nak handphone Sony Xperia C5 Ultra Dual tu...reason sebab murah..monthly cuma RM110 x 12 months sahaja..jadi tak terasa la nak membayar setiap bulan tu...kalau nak harap beli terus memang non-ada duit..hahahaha...

wei cun colour ni!!
then, bila call dia cakap Sony model dah abis & tak akan restock sebab permintaan tak banyak sangat...then, bincang again dengan hubby...we all nak amik Samsung Galaxy A8..walaupun pada mulanya hubby tak nak pakai handphone samsung lagi (currently he use this brand), alasannya sebab battery brand Samsung tak tahan lama...tapi tak ada option yang banyak..we all pun agreed to buy this brand...jangan tanya yang lain tu...main reason faktor kewangan...sebab yang lain semua atas RM150..huhuhuhu

then, aku pun call again...customer service cakap banyak lagi stock..aku pun fill up la form & order...specific choose colour gold...cair tengok sebab cun sangat & ringan...aku try kat kedai phone...hihihihi 

memang smart colour gold ni..fuhhh~~
after verification process semua tu, dia promise within 2 weeks dapat...tu yang aku update entry tu..seronok la konon2...tup2 after 1 week dia call cakap colour tu tak ada..yang ready stock hitam sahaja..aku tak mau..aku cakap if gold tak ada..aku nak white colour...then dia suruh tunggu another 2 weeks...last week aku call pula, nak tanya status...dia cakap memang black je yang ada banyak..putih or gold kena order dulu..kat supplier pun kekurangan..kene order kilang direct..takes time..aku geram terus cancel je..bape lame nak tunggu daaaa~~~ huhuhuhu

actually boleh je kalau nak grab offer ni...tapi aku tak berkenan kaler hitam tu..time tengok kat kedai phone, memang tak lawa langsung..huhuhu...makanya, aku redha jela dengan handphone asus aku ni...huhuuhuh...kene kumpul duit la kalau camni...dah cukup terus beli baru aje..fuhhhh~~~

1 comment:

  1. takpe ada rezeki yg lebih baik slps ni inshaa Allah :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...