Readers

Thursday, February 27, 2014

kenapa perlu dera bayi??

Salam...


sakitnya hati ini, tuhan jer yang tau..apalah yang merasuk diaorang ni sampai tak ada sifat keperikemanusiaan?? aku paling pantang orang dera kanak2..buang bayi..bunuh bayi...orang tak ada otak je yang buat kerje gila cenggini...kau tau tak betapa ramainya pasangan yang seharian merayu2 minta dikurniakan zuriat...doa siang malam pagi petang...kau tau tak betapa susah payahnya mak bapa kau besarkan kau...bela kau dari kecik sampai besar kau buat perangai bersifat "binatang" camtu...serius marah & sakit hati bila baca kes2 macam ni...

Wednesday, February 26, 2014

berat badan naik?

Salam...

last timbang masa tu 42kg...lepas tu mula naik sekilo...sekilo...sekilo...until early this month dah 44kg...mula rasa pelik...rupanya now dah tau pregnant..legaaaaaa hati...yela mana la nak tau badan gemuk balik ke..stress pula...bukan senang nak kempiskan perut lepas bersalin tau...azab, stress, rasa down..tuhan je tau...nak bogel seksi depan hubby pun segan sebab ada lebihan2 di pinggang..lama dok usaha...sampailah dapat capai berat asal before pregnant zafran dulu - 42kg...barulah semangat gila...dok pakai baju kebaya fesyen cuting2 dengan bahagiaaaanyaaa...ahahahah....

now??? ermmm dah start pakai seluar lycra..sebab lebih longgar dan selesa...seluar slack kerja semua dah tak boleh kancing...walhal baru je 7 minggu...berat masa isnin check up tu 45.5kg...hohohoh....

Tuesday, February 25, 2014

alhamdulillah...positif...

Salam...

berdebar2 tau semalam...rasa macam first time checking pula...eheh...actually appointment pukul 10 pagi...but unfortunately doctor suddently have emergency operation..so tunda ke jam 2.00 petang...at the end balik, tidurkan zafran...masak2 dulu...makan2 bagi kenyang baru pergi balik hospital...hue3x...lebih kurang 1 jam setengah jugalah we all tunggu our turn...hari isnin memang ramai..menyesal pula x ikut cakap staff tu tukar appointment ke hari selasa...

masuk2 je cite2 dengan doctor tu..tarikh last period...cite sekali yang aku x period2 since give birth...until last period tu la first period aku lepas bersalinkan zafran...dia cakap normal since aku breastfeed baby..then scan...ukur baby semua...anggaran dah 7 minggu 2 hari...alhamdulillah..syukur sangat...dengar degupan jantung semua cantik aje... (^^,)

Friday, February 21, 2014

Review: masjid kristal, terengganu

Salam...


masjid kristal ni memang lokasi wajib pergi tau kalau singgah ke terengganu...masjid ni terletak di Pulau Wan Man, Kuala Terengganu..dengan keluasan kira-kira 2,146 meter persegi, ia boleh memuatkan lebih kurang 700 para jemaah...kenapa dipanggil masjid kristal? sebab masjid ni dibina daripada kaca dan keluli...dan ada 4 keping kristal di bahagian tiara masjid..yeke dipanggil tiara? ala xpasti apa nama dia..tapi menara yang ada 4 tu...haaa kat bahagian atas tu la terletak kristalnya...yang lain2 tu kaca aje...kos pembinaan lebih kurang RM249 juta giteww...fuhhh!!!

Thursday, February 20, 2014

Review : Galeri Muzium Negeri Terengganu

Salam...

today baru ada masa nak review tentang galeri muzium negeri terengganu...we all sampai kat galeri ni around pukul 2.00 petang gitu la...zafran tengah sedap lena dalam kereta...kesian juga nak kacau...tapi bukan selalu pun kan..eheh...lokasi dia di Bukit Losong, Kuala Terengganu.. sampai2 je perkara wajib ialah bergambar2 la dulu..eheh...serius cantik, unik dan besarrrrrr muzium ni tau...

upon arrival
x nampak muka zafran...huhuhu

Wednesday, February 19, 2014

Fatamorgana by Hijjaz

Salam...

Dulu masa belajar kat Matrikulasi...aku minat sangat dengar lagu2 nasyid..asalnya sebab selalu pinjam walkman roomate..nama dia Che Wahizatul Nadiah..awek kelate..comey...eheh...owhh rindu kat Che..lama gila tak jumpa dia..serius dia kawan aku yang sangat baik...time tu dia selalu nasihat aku...selalu bimbing aku ke jalan Allah S.W.T...berkawan dengan dia buat aku rasa tenang yang amat...dia banyak nasihat aku...maklumlah..masa tu aku banyak masalah..lagi2 time tu family tengah serba kekurangan..kadang2 kekhilafan diri buat kita makin jauh dari tuhan...dia banyak nasihat aku...bimbing aku...ajak solat sama...ajar mengaji sama..baiki bacaan Al-Quran aku...serius "jatuh cinta" dengan jati diri dia...maklumlah anak ustaz...eheh...

Tuesday, February 18, 2014

macam mana mengira waktu subur untuk hamil?

Salam...


mesti pening kan...tak ramai wanita yang tau macam mana nak kira waktu subur sendiri...waktu subur ni penting terutama kepada pasangan yang merancang untuk mendapatkan cahaya mata...bagi wanita dan lelaki yang tidak mempunyai sebarang masalah lain..korang boleh depends on waktu subur si isteri untuk tinggikan peluang kehamilan tu...but of course dengan izin dari-Nya...if dah termaktub rezeki anda, tidak akan ke mana...yang penting usaha, doa dan tawakal...

mungkinkah rezeki ku?

Salam...

speechless....mungkinkah rezeki ku?? Ya Allah..subhanallah...

next monday, insyaAllah aku & hubby akan gi buat check-up di hospital pula...jika benar... alhamdulillah... ku terima rezeki kurniaan dari-Mu Ya Allah....

result test this morning
18 February 2014


Sunday, February 16, 2014

Review makan tengahari di pasar payang, terengganu

Salam..

muka lapar (~,<)
after jalan2 kat pasar payang...we all singgah di kedai  Chef Lek Kolam..lokasi dia berdekatan Flatseri Kolam...berdekatan dengan Pasar Payang tu juga...lebih kurang 5 minit aje..tu pun sebab naik kereta kena U-turn dulu...eheh...senang je nak cari kedai ni...terletak betul2 depan Flatseri Kolam tu...juadah kat sini memang superb best dan banyak pilihan...sampai kitaorang tak tau nak pilih apa...we all makan berhidang aje...sharing is caring kan...kih3x...

Saturday, February 15, 2014

Review : pasar payang, kuala terengganu

Salam...

zafran yang suka interprem
same ngan aku - suka sangat bergambar...
ahahahah
We all gerak gi pasar payang ni lebih kurang jam 10.00 pagi dari chalet..lepas rehat2...mandi2 jap...baru kuar..time ni dah panas la juga..kitaorang naik 2 kereta..bersama "pemandu pelancong" a.k.a member kitaorang...eheh...

dari chalet tu tak jauh pun..lebih kurang 10 minit perjalanan aje..

Friday, February 14, 2014

Review breakfast di Kampung Rusila, Marang, Terengganu

Salam...

We all sampai Chalet lebih kurang pukul 7.45 pagi gitu la...sampai2 je memang nampak masing2 keletihan..check-in dan ambil kunci..transfer barang masuk bilik...aku terus tidurkan zafran...kebetulan dia pun tengah mamai dah time tu...so aku decide malas nak keluar breakfast...bukan apa...kesian kan zafran yang baru nak tidur..nanti jap2 gi nak jalan2 sepanjang hari..so biarlah dia rest puas2 dulu pagi tu...aku suruh hubby ikut diaorang...tapaukan je untuk aku..tapi hubby taknak..nak teman aku...at the end member2 jelah pergi cari breakfast...tapau and makan sama2 depan bilik aku...


nasi dagang - RM 3.00 sebungkus

Thursday, February 13, 2014

Review bilik - Chalet Yuni, Marang, Terengganu

Salam...

okay entry kali ni nak buat review pasal penginapan kitaorang sepanjang edisi jalan2 cari makan di terengganu...we all decide booked kat chalet yuni ni jer...sebab dekat dengan rumah member kitaorang yang nak jadi pemandu pelancong nanti...ahaha..selain tu murah..maklumlah...tagline jangan lupa.. "ENJOY..SEDAP..MURAH" 

peta lokasi
boleh tengok dekat website chalet (KLIK)
CHALET YUNI
Alamat : Lot 1320, Jalan Tali Air, Kampung Rhu Dua, 21600 Marang, Terengganu
Contact No.: 0179569156 / 0169847494

dah pandai posing dah

Salam...


amboi zafran sekarang ni komain lagi kalau pegang handphone aku...posing2 walhal handphone tu tak on pun...dia budget macam ada kamera...if bukakan kamera tu guna kamera depan...wahhh komain gelak sakan dia...tetiba rasa zafran makin besar...ohhhh rindu pula saat2 dia bayi...tidur nyenyak je...cium macam mana pun tak akan bangun punya..sekarang?? nak cium dah la susah....abis ditolak muka aku ni...kadang dapat cium dia...kena sepak pula...laju tangan dia menampar orang...huhuhuh...sejak "dapat kaki" ni plak...lagilah makin ligat...memang kadang2 mencabar emosi especially kalau aku penat sangat balik dari kerja...aishhh~~

Wednesday, February 12, 2014

3rd trip: Jalan2 cari makan

Salam...

ready to go
back packing - aku | hubby | zafran
~ simple ~
Last weekend we all laksanakan the 3rd trip of jalan-jalan cari makan..location pilihan kali ini di Terengganu..amboi jauh kan?? eheh...tujuan utama nak makan seafood celup tepung...based on review dengar kata memang fresh dan best betul seafood celup tepung di sana tau...so below ni our itinerary sepanjang di sana...insyaAllah aku akan review day by day beserta budget sekali okay...dun worry..tagline kitaorang "ENJOY...SEDAP...MURAH"

Friday, February 7, 2014

Hobi terbaru zafran

Salam...

haa jangan tak tau zafran sekarang banyakkkk sangat akal dia...macam2 new things dia buat...konon2 nak bagi aku impress la tuuu...tapi kadang2 memang impress pun...eheh...now, ni la antara hobi2 dia di waktu lapang yang menyebabkan aku bertambah kurus....huhuhuhuhu
 
sepah duit...kira duit...masuk duit dalam balang
ni memang paling dia suka la..main duit syiling daddy dia (~,~)

Tuesday, February 4, 2014

5 tanda patut tinggalkan je lelaki tu

Salam...

rini saja2 jer nak join GA dari blogger Licha...sebenarnya ada banyak tanda2 yang pada aku, kita sebenarnya boleh lihat dengan jelas sama ada kita patut teruskan hubungan kita dengan seseorang lelaki tu atau tinggalkan jer dia....

1. Tak ada wawasan atau impian

seorang lelaki patutnya memiliki impian atau perancangan untuk masa depan. Kalau dia sendiri tak tahu apa dia nak, mesti dia pun akan terus hidup macam tu tanpa arah tuju. Ambil contoh- Korang dah kapel, sekali tanya bila kita nak kahwin?. jawapannya "tak tahu". OK!. that's the cue for you to leave him. If the guy is serious enough, he will create something or come up with a plan. Bercinta nak, kahwin tak sudi!. macam mana tu?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...