Readers

Tuesday, November 3, 2015

teaser: birthday party

Salam...

Last weekend we all buat birthday party untuk zafran & zhariff...simple party je tapi meriah sangat..i'm so happy...nanti baru update gambar sebab dalam kamera..tak banyak mana pun sebab memasing busy..seronok dah ada rumah sendiri ni..nak masak2 pun jadi seronok...alhamdulillah..anak-anak tak banyak ragam..so boleh fokus masak..rasanya sebab zhariff dan zafran..both dah makin besar..dah makin reti bahasa...walaupun zhariff tu kadang2 tantrum dia over sikit compare tu zafran...but still manageable..


sebenarnya hubby yang eksited nak buat makan2 untuk bebudak ni..so aku on je la...plan nak buat time nasam ritu..ingat entry ni? haaa..tapi memasing ada hal..postpone la lagi seminggu...pening juga nak decide tang hari tu sebab johor dan melaka cutinya tak sama..side hubby di johor..side aku di melaka..ari jumaat melaka kerja, johor cuti...hari ahad pula melaka cuti, johor dah kerja...nak buat sabtu memang tak boleh..sebab aku kerja hari jumaat..bila masa nak prepare makanan2 semua tu if buat sabtu kan..at last terpaksa juga buat ari ahad sebab main person kerja..siapa??? aku la..kan aku tukang masaknya...HAHAHAH


memula rancang menu...discuss dengan hubby..pastu list out barang2 dan calculate budget...allocate % sponsor sorang berapa..hahaha...pastu plan la...nak buat ape dulu...jumaat malam lepas balik kerja, aku buat aiskrim dulu..plan nak buat kek aiskrim..boleh katakan untuk 1st party diaorang ni...90% homemade...then, sabtu ptg buat kek, malam tu start rebus kuah...main dish aku buat laksa sarawak..ececeh...mementang baru balik dari sarawak kan..hihihi...pastu aku perap ayam..buat ayam goreng rempah...then, buat desert cheesecake milo nestum (actually tak tau ape nama ni..main buat je...hahaha)...pastu potong & prepare bahan2 untuk buat makaroni goreng & lasagna...tengah malam sebelum tidur...siapkan cream cake (salut luar)...

hubby plak...vacuum sekali lagi ruang tamu...mop rumah...kemas bilik toys bebudak ni..dan tak lupa juga..tolong masak air untuk buat air sunquick esoknya...time aku masak2 tu, hubby tolong buang kulit udang, siang ayam, buang ekor taugeh...hihihi....

esok pepagi bangun, goreng telur (dimakan dengan laksa sarawak), then proceed dengan goreng ayam rempah...buat lasagna...panaskan balik kuah laksa tu...last sekali goreng makaroni...then susun2 & tunggu tetamu datang...

tetamu ahli keluarga je..tu pun dah penuh rumah..side aku je dah ramai..alhamdulillah semua ada..adik yang dari KL pun balik join party...hahaha..side hubby cuma mak, abah dan anak buah je..yang lain semua kerja..kesian..huhuhu..next time kita cari satu time yang lebih sesuai ye..then, 2 orang kawan opis pun datang..saje je lepak2 jap..(^^,)

overall...penat sangat...tapi berbaloi..zafran hepi gile..macam tak ingat dunia dia punya aksi main dengan anak-anak buah aku yang lain...rumah memang macam "tongkang pecah" dibuatnya...belon semua dipecahkan...hahaha...zhariff pun ok..mana taknya..lepas sorang...sorang dok dukung main dengan dia..syiokla...

nanti update pic ye...promise tau!! (^^,)/
ok bye...


Terima kasih tak terhingga pada Allah S.W.T untuk kebahagiaan ini...
mama always love you sons...
zafran & zhariff......

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...