Readers

Tuesday, December 30, 2014

Cuti2 hujung tahun; The Shore Oceanarium, Melaka

Salam...

aku amik cuti 22hb isnin hari tu...sebab hubby ajak gi bercuti...maklum la masa anniversary ritu aku dalam pantang...hubby ajak gi waterpark...memula we all plan nak gi Gambang Waterpark...sekali tu dkt2 nak pergi, kuantan dah start naik air..so pikir punya pikir...x jadi la pegi sana..dah la jauh..klau banjir ke ujan ke dah rugi x dapat main kat waterpark...


then, hubby ajak gi yg dkt2 aje...gi A Famosa Water Theme Park...pastu soh aku pikir la nak gi mane lagi utk 3 hari vacation...dia siap2 dah amik cuti bagai...erkkk aku kelam kabut la dok pikir nak gi mana...then okay idea mencurah2!! haa bab jalan2 bagi kat aku...memang on je sentiasa...wakakkakka

Tuesday, December 23, 2014

Blog review pemenang First Giveaway by Erza

Salam...

rini nak review blog pemenang ke-5 untuk First Giveaway aku...

first buka nampak header yang kiut ni...


then nampak gambar diaorang satu family..
 

Pemenang First Giveaway by Erza

Salam...

Alhamdulillah...tak sangka dapat sambutan untuk first giveaway ni...aku target dalam 30-50 pun jadi lah...tapi dapat 103 penyertaan..mekasih sangat2 pada yang sudi join...insyaAllah next time buat lagi..sebab korang best!!! eheh

yang mana penyertaan submit after dateline memang aku tak amik kira..takde orang feedback nama tak masuk listing so aku consider list tu final & betul...aku tak check sama ada korang follow syarat betul2 ke or x...aku hope takde yang menipu...kalau dapat hadiah dengan menipu, kira tak halal tu tau...haaa gituuuu...eheh..ok x mau buang masa..bawah ni senarai pemenang giveaway..

top referrel 1x - natural bamboo charcoal slimming suit 2in1

Thursday, December 18, 2014

Senarai peserta First Giveaway by Erza

Salam...

hai korang2 semua...please check nama korang okay..if takde..please do inform me within this week...last date untuk inform - 21 Disember 2014...after dateline tak akan dilayan ye..tq :)

********************************  SENARAI PESERTA ****************************************

1. http://celebrationofloveaa.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
2. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
3. http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
4. http://belongtomee.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
5. http://inlove-wanda.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
6. http://yangbaik.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
7. http://acikwatie.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
8. http://fuzainisimplelife.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
9. http://adna2029.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
10. http://sayasukala.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html

11. http://norshamimi.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
12. http://amysigadisweird.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
13. http://sayasukala.blogspot.com/2014/10/segmen-review-blog-1.html
14. http://ayoikema.blogspot.com/2014/10/first-give-away-by-erza.html
15. http://ayienpeace26.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
16. http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
17. http://dakvanila.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
18. http://kaktusoren.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
19. http://www.dianarashid.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
20. http://khatyaiman.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html

Monday, December 15, 2014

First Giveaway by Erza

STICKY POST UNTIL 15/12/14
(untuk update terbaru, please scroll to next entry)

***********************************************************************************

Salam..

wahh dah lama tak buka blog..reason? alhamdulillah dah selamat lahirkan sang putera..later update pasal tu ye..actually dah niat nak buat 1st Giveaway bila baby dah selamat dilahirkan...

ok so here we go..follow je step di bawah ok (^^,)




1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 
3. Buat satu entri bertajuk "First Giveaway by Erza"


4. Copy Coding di bawah dan paste di ruang HTML entri anda



5. Tinggalkan URL entri korang di SINI


6. Siap dan good luck friends!!!

Giveaway ni akan berlangsung selama 2 bulan...bersamaan dengan cuti bersalin aku...so nanti senang dah abis cuti terus umum siapa pemenang..gitewww..eheh..


SENARAI HADIAH

top referral x 1 - natural bamboo charcoal slimming suit 2in1

random.org x 2 - tudung

random.org x 2 - dress / blouse / shirt

random.org x 1 - blog review


hadiah 100% aku yang sponsor...insyaAllah, kalau sambutan menggalakkan aku tambah hadiah...tapi kalau kurang dari 30 penyertaan, automatik giveaway ni terbatal..

so tunggu ape lagi...jom ajak kawan2 join!!!

last call First Giveaway by Erza

Salam....

sekejap je dah abis 2 bulan kan...hari ini hari last join giveaway yang aku anjurkan tau...so ni kira last call la...korang ade peluang lagi join sampai 12 tengah malam ni...pastu secara rasmi nya giveaway akan di tutup..sebarang penyertaan selepas jam 12 tengah malam automatik tak dikira...

so tunggu apa lagi..syarat pun simple gile..hadiah menarik..insyaAllah...jom join!!!


http://eirza.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-erza.html
CLICK BANNER UNTUK JOIN



GOOD LUCK GUYS!!!

Thursday, December 11, 2014

new permata hati!!!

Salam...

alhamdulillah...syukur ke hadrat ilahi atas kelahiran permata hati kedua kami...diberi nama Ahmad Zhariff bin Ahmad Redzuan...Ahmad Zhariff bermaksud cahaya kecerdikan / kepandaian...semoga Zhariff membesar dengan sihat & cerdik (^^,)

rentetan kelahiran Ahmad Zhariff.....

Ahmad Zhariff bin Ahmad Redzuan
081014 | 2.25 am | 3.25kg
Mahkota Medical Centre, Melaka
masa last check up ritu (03/10/14, sabtu) doktor bagitau yang baby still tak engaged & jarak agak jauh dari pangkal rahim...masa scan tu memang nampak la betapa tinggi jarak kepala dia tu..sedih sbb tau memang operation la option yang ada...then macam memahami...doktor ckp if aku still nak hope..just satu je..time air ketuban pecah, if baby turun...insyaAllah boleh normal...tp depends juga pada bukaan rahim aku...selain risiko tu, dia ckp tak semua org air ketuban pecah...biasanya doktor pecahkan bila ada tanda lain nak bersalin...if aku nak try normal gak..tunggu la sampai masanya...if not..dia cadang operate hari selasa (07/10/14) since Isnin tu public holiday due to Raya Haji...aku ckp bagi saya masa utk fikir..hubby memang diam je time tu...doktor senyum..pastu dia tulis2 ape ntah dalam report file aku..dia kata booked dulu untuk schedule operation..if taknak, just call hari isnin untuk cancel kan..kat Mahkota Medical ni, kalau schedule operation suami bole teman...if emergency operation je suami tak bole masuk..tapi kalau kat putra..operation memang tak boleh teman even schedule (macam time aku lahirkan zafran dulu)..huhuuhuhu

then ok la..keluar bilik doktor, isi2 borang, sign pape yang patut...hubby consult ngan staff situ procedure utk masuk operation nanti...aku dah termenung je sambil peluk erat zafran...huhuhu...masuk kete je dah bergenang air mata...hubby tanya sket je terus nangis dah..dah tak leh tahan...hiba..sayu...takut...semua ada...yela..tuhan je tau betapa aku nakkkkk sangat bersalin normal untuk yg 2nd ni...bukan ape...aku suka anak ramai..if operate...maximum pun 5 kalau condition badan aku tip top (baik)...tu satu hal..then, aku takut sebab doktor ckp akan belah tempat yang sama..takut gila bila bayangkan...plak tu, terkenang tempoh berpantang masa lahirkan zafran dulu..camne azabnye lepas abis kesan ubat bius..mcm mana 1st time turun dari katil..1st time jalan sendiri...1st time angkat baby time sakit...serius mcm tak sanggup je nak lalui kesakitan tu...(~_~) 

Wednesday, December 10, 2014

Lirik lagu: Heart Wants What It Wants by Selena Gomez

You got me sippin' on something
I can't compare to nothing
I've ever known, I'm hoping
That after this fever I'll survive
I know I'm acting a bit crazy
Strung out, a little bit hazy
Hand over heart, I'm praying
That I'm gonna make it out alive

The bed's getting cold and you're not here

The future that we hold is so unclear
But I'm not alive until you call
And I'll bet the odds against it all
Save your advice 'cause I won't hear
You might be right but I don't care
There's a million reasons why I should give you up
But the heart wants what it wants

You got me scattered in pieces

Shining like stars and screaming
Lightening me up like Venus
But then you disappear and make me wait
And every second's like torture
Hell over trip, no more so
Finding a way to let go
Baby baby no I can't escape

The bed's getting cold and you're not here
The future that we hold is so unclear
But I'm not alive until you call
And I'll bet the odds against it all
Save your advice 'cause I won't hear
You might be right but I don't care
There's a million reasons why I should give you up
But the heart wants what it wants (x4)

This is a modern fairytale

No happy endings
No wind in our sails
But I can't imagine a life without
Breathless moments
Breaking me down down down

The bed's getting cold and you're not here

The future that we hold is so unclear
But I'm not alive until you call
And I'll bet the odds against it all
Save your advice 'cause I won't hear
You might be right but I don't care
There's a million reasons why I should give you up
But the heart wants what it wants (x4)

The heart wants what it wants baby
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...