Readers

Monday, August 17, 2015

updated new life

Salam...

what i mean by new life? huhuhu..actually banyak sangat benda berlaku dalam hidup aku lately ni...bermula dengan zhariff demam teruk start dari petang raya...boleh dikatakan we all tak beraya sangat tahun ni..raya 1st & 2nd dok menjaga zhariff...nak jalan pun tak ada mood...raya ketiga baru terasa nak beraya bila zhariff dah mula sihat...lepas tu busy preparation adik nak nikah...tup2 dapat berita pula suami best friend meninggal...terkejut sangat...memang terus bergegas pergi ke batu pahat..time tu tak pikir ape la...cuti yang dah tak ada...susu yang tak sempat nak pam..kan stock susu hari tu semua dah rosak...memang kritikal stok susu zhariff skung ni...time tu hanya pikir nak berada di sisi dia..nak peluk dia..nak tenangkan dia..tu je yang ada dalam fikiran...lagi bertambah risau sebab kenangkan dia tengah mengandung anak pertama pula tu..masyaAllah..berat dugaan...berat yang dipandang..berat lagi bahu nak memikul..harap awak tabah sayang...i love u so much okay...(~,~)

tak lama lepas dikejutkan dengan berita tu, aku pula sakit..over stress katanya..drip 5 botol air..maybe terlalu banyak berfikir dan kurang rehat..mana nak jaga anak sakit..nak uruskan hal pekerjaan..nak fikirkan my buddy friend...at the end...aku flat gila..siap ambulan datang amik kat rumah..warded 2 hari 1 malam kat hospital..actually doktor nak tahan another 1 night..tapi aku merayu minta keluar...susu dah bengkak..pam pun tak nak keluar..lagi kenangkan zhariff yang tak berapa sihat...tak senang hati aku kat hospital tu...sampai rumah memang rindu yang amat kat anak2..since then, kene bengkak susu...Ya Allah...tuhan je yang tau betapa sakitnya aku time kene tu...macam2 cara guna pun tak heal...sakit sangat...bila zhariff menyusu lagi azab rasa time tu...aku terasa macam urat kat dalam tu membengkak time dia menyusu...sejak tu, terus susu berkurangan...sekali pam memang dapat dalam 3oz-4oz je..sedih sangat...erm...

now, stok susu zhariff just ada 4 paket (12oz) + 13 botol (3oz)...tu jela yang ada buat masa ni...aku pun dah cakap kat hubby..suruh standby beli susu FM if by end of this month takde kemajuan..maybe setakat ni jela rezeki yang ada untuk zhariff...pagi ni pula, badan dia start demam balik...erm..risau..nak cuti, cuti dah abis...nak MC...MC dah banyak sangat tahun ni...serba salah sangat pergi kerja time anak sakit..kalau boleh nak ada di sisi dia 24jam...

doakan kami sekeluarga...semoga dilindungi oleh-Nya & diberi kesihatan yang baik...amin....

5 comments:

  1. semoga dipermudahkan segala urusan dan berada di dalam keadaan yang baik-baik hendaknya...jaga diri ok darling? take care...

    ReplyDelete
  2. SELAMAT PETANG..SYIRA SINGGAH BLOGWALKING :D
    NAK TAK SYIRA PROMOTE BLOG DAN IG ??
    TINGGALKAN LINK DI PAGE BOG SYIRA LOKMAN
    https://www.facebook.com/syiralokman5

    TERIMA KASIH :)

    ReplyDelete
  3. Semoga segala urusan erza dipermudahkan. InsyaAllah ada pelangi yg akan muncul selepas ini. Jaga diri baik2 ye.

    ReplyDelete
  4. Semoga dipermudahkan segalanya kak :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...