Readers

Friday, August 29, 2014

Company's Annual Dinner 2014

Salam..

last week (23 - 24 Ogos 2014) aku attend Annual Dinner company..kali ni location buat kat Concorde Hotel, Kuala Lumpur...and this year hanya staff je yang involve...kesian zafran & hubby kena tinggal... huhuhuhu...walaupun cuma 2 hari 1 malam..tapi rindu Tuhan je yang tau...maklumlah..dah terbiasa tidur zafran kat atas lengan..tetiba je nak tidur rasa sengsorang...huhuuhuh...

Ni group kitaorang - 2 kereta
Upon arrival..penat gile time ni dok angkut barang dari tempat parking
sampai ke ballroom...huhuuhuh

Wednesday, August 27, 2014

SEGMEN : BIAR SAYA TOLONG CIK FARRA

Salam...

CLICK BANNER UNTUK JOIN


Monday, August 25, 2014

Segmen I LOVE MALAYSIA bersama Cik POP

Salam...

CLICK BANNER UNTUK JOIN

 

SAYA ANAK JATI NEGERI MELAYA
&
I LOVE MALAYSIA!!!

Segmen Raya 2014 By Bella Din

Salam...


CLICK BANNER UNTUK JOIN

Friday, August 22, 2014

tak sihat

Salam...

Just a short entry i guess...not feeling well for this few days...seriously tak tahu kenapa...perut asyik sakit...pinggang dah start sakit...muntah every morning...and sometimes tak kira waktu...dah check doktor cakap nothing related with my baby... (~,~)

my mom said, perut aku dah turun macam orang nak bersalin...but suppose ada another 1 month plus...huhuuhuh...takut...semoga dipermudahkan semuanya...
 
i'll try to revert your comment & BW...

Wednesday, August 20, 2014

Dhiya's First Giveaway

Salam...

CLICK BANNER UNTUK JOIN

Syarat-syaratnya:-

1) Tempoh kempen: 18 Ogos 2014- 31 Ogos 2014 ( jam 12 tengah malam)
2) Follow blog Dari Diri Dhiya dan nyatakan anda follower yang ke berapa
3) Post kan entri ini (copy and paste) sahaja di blog anda
4) Ajak rakan-rakan pembaca blog anda untuk menyertainya
5) Tinggalkan link entri
6) Pemenang akan dipilih secara rawak menggunakan random.org
7) Ada 7 pemenang bertuah akan dipilih! 7 tau!


 saya follower ke - 320 (^^,)/

Monday, August 18, 2014

GIVEAWAY MERDEKA : PENANG MARI BAQ ANG BY SITI YANG MENAIP

Salam...

CLICK BANNER UNTUK JOIN

Thursday, August 14, 2014

bad mood

Salam..

Rini mood tak berapa baik...exhausted sangat few days ni...dengan work issue yang berlambak kena settle..human resource issue lagi...hari ini dah seharian bermeeting...kena explain macam2...present macam2...serius tired!!! lagi bab discuss dengan "sorang" ni...memang berasap je..i'm really don't understand why she's too emotion when want to make certain decision...why keep thinking about "jaga hati" itu ini...walhal we shouldn't and shall be professional when it's come to work related & business decision...how to improve and success...apatah lagi nak bincang pasal vision and all the core values set up by group companies???

Wednesday, August 13, 2014

Lirik Lagu: Waktunya Cinta by Randy Pangalila

Salam...

Inilah waktunya untukku
cinta itu datang padaku
mengapa aku harus ragu
hidup ini terlalu singkat

reff:
oh kita takkan pernah tahu
jika waktu kita kan berakhir
dan bila saatnya telah tiba
ingatlah selalu saat ini
kau...kau selalu tetap tinggal di hatiku

Segmen Tingkatkan Trafik Blog by Irsyahealthyhouse

Salam...

CLICK BANNER UNTUK JOIN

SEGMEN: Kapas Putih August Bloglist

Salam...

CLICK BANNER UNTUK JOIN

Segmen: Bloglist Ogos 2014 By PERMATABIRU

Salam...

CLICK BANNER UNTUK JOIN
 

1st Giveaway by Melangkau Garisan with love

Salam...

http://melangkaugarisan.blogspot.com/2014/08/1st-giveaway-by-melangkau-garisan-with.html
CLICK BANNER UNTUK JOIN

 GOOD LUCK!!!

Tuesday, August 12, 2014

beli cat rumah lagi...ahaks!!!

Salam...

suprise!!! haa tu la semalam punya cerita..masa otw balik dari kerja, hubby dok call tanya agak2 kedai cat bukak lagi x...aku dok pikir dia nak beli cat untuk kerja dia...(dia kan kadang2 tolong pakcik dia wut kerja construction)..rupa2 nya dia nak beli cat untuk umah kitaorang...actually memang ade plan nak cat dining sekali..tapi aku ingat not at this moment la kan...eheh

2 tong 5L
since hubby sampai rumah pun almost 7.00pm, tak banyak kedai yang bukak...we all beli kat kedai hardware dekat2 umah aku je..area round a board air molek + duyong...beli brand colourland...a bit expensive compare cat SanCora (boleh baca entry INI) ...tapi warna + quality no doubt la...sebab dari dulu aku kalau cat memang suke colourland...maybe warna dia yang bright + pekat kot...lagipun bau dia pun best...eheh

Monday, August 11, 2014

serupa dengan Anis Nabilah??

Salam...

haaa entry ni bukan la ade niat pape pun...cuma kisahnya tentang satu komen di FB aku malam tadi...jadi bahan pula kat umah...mane taknya...hubby dok gelak..mama dok gelak...aku??? pun gelak same...ok sebelum mula cite..meh baca komen2 kat FB lepas aku update profile picture aku...

profile picture yang di update malam tadi
ni time wedding adik aku kat Perak
(entry masih berhutang...maappp!!!)

Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz

Salam...

http://kampung-kameq.blogspot.com/2014/07/segar-bersama-fresh-care-dan-safe-care.html

http://kampung-kameq.blogspot.com/2014/07/segar-bersama-fresh-care-dan-safe-care.html
CLICK BANNER UNTUK JOIN

 TAGGED: izzeyda ; mellyareenza

GA Cik Anita saya nak MENANG BAJU FREE

Salam...

http://anitadahahs.blogspot.com/2014/07/give-away-cik-anita-dapat-free-baju-baru.html?m=1
CLICK BANNER UNTUK JOIN


 TAGGED: bubblynotes & adna2029

 

Friday, August 8, 2014

menang shawl glitter dari blogger irra

Salam...


alhamdulillah...bertuah sungguh..menang shawl glitter gitu!!! yey!!! walaupun dah lama tak pakai shawl (sebab zafran suka tarik..huhuuhu)...tapi aku suke tau!!!
 






Nak check result anda..klik <<< SINI >>>

Segmen Bloglist August irrayyan.com

Salam...

CLICK BANNER UNTUK JOIN


3rd GIVEAWAY: PINAFORE SKIRT

Salam...

jom join GA ni..sempat lagi coz esok dateline dia..eheh

http://kasutkaca15.blogspot.com/2014/08/3rd-giveaway-pinafore-skirt.html
CLICK BANNER UNTUK JOIN


"TERIMA KASIH KASUTKACA15.
SEMOGA MURAH REZEKI SAYA DI BULAN SYAWAL INI. AMIN..."

Kisah hari raya 2014

Salam...

fuh syioknya raya sampai tak berkesempatan bukak blog apatah lagi update entry...aku cuti raya seminggu...so isnin lepas (04/08/14) baru lah start bekerja...menunaikan tanggungjawab tolong hubby cari nafkah...eheh...yang stressnya dah la cuti lama..naik2 cuti je concentrate buat "closing account"...maklumlah hujung & awal bulan is the pack time untuk budak akaun...itupun fight2 nak dapatkan cuti tau...siap ugut2 bos cakap nak amik MC kalau cuti tak lulus...nasib la at the end lulus..sob3x...

pagi raya | 1st Syawal | 28 July 2014
ok back to kisah raya...this year theme kitaorang warna grey...bagi chance hubby pilih kaler...aishh citarasa hubby memang la kaler2 camni...takde hitam...biru gelap...tak pun grey...kalau aku??? haaa wane ceria2...terang2...cam pink ke..kuning ke...merah ke...gituuu....tak pun warna pastel...ok tu memang favourite kaler...hihihi...hubby request tak nak pakai baju melayu tahun ni...nak jubah...but masa survey2, aku rasa tak cantik bila dia pakai jubah...then masa terjah Jakel ternampak kurta ni...terus berkenan..suruh dia sarung...ok ngam...cuma nak cari seluar nak padankan kaler dengan zafran memang takde...so putih pun putih la ye..match with my patch lace..ok la tuuuu... semua pun nak match..aptb!!!

Wednesday, August 6, 2014

segmen : blogwalking MERDEKA bersama ayuinsyirah

Salam...

http://www.ayuinsyirah.my/2014/08/segmen-blogwalking-merdeka-bersama.html
CLICK BANNER UNTUK JOIN

Jom join segmen BW ni untuk tambah kenalan...simple je syarat:-

1. follow blog ayu
2. buat entry tajuk segmen : blogwalking MERDEKA bersama ayuinsyirah
3. letak banner comel diatas dan linkkan ke entry segmen ayu
4. pastu nak tag kawan bole...tak tag pun bole...
5. then siap!!! letak link penyertaan kat kotak komen blog ayu...

tarikh tutup: AHAD 31/8/2014 jam 10.00 malam ..

Menang GA from Syira Lokman

Salam...
 

alhamdulillah...menang GA ni...blog aku tersenarai antara 10 orang untuk menjadi bloglist Syira bagi 2 bulan - Ogos & September...mekasih Syira!!!



check2 tengok dah add dah kat bloglist Syira...cepat gitu...jom BW blog2 lain untuk tambah kenalan!!!



nak check result GA ni? klik <<< SINI >>>

Tuesday, August 5, 2014

GiveAway 'Saya nak menang baju"

Salam...

CLICK BANNER UNTUK JOIN

Monday, August 4, 2014

Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia



Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Alhamdulillah... setelah sebulan lebih perancangan, akhirnya dapat juga saya lancarkan buat julung kalinya Mega Giveaway 2014.

Give Away ini adalah sempena bulan kelahiran saya dan anak merdeka Faiqah iaitu pada tanggal 31 Ogos. Mega Give Away ini dianjurkan oleh pemilik blog ini dan ditaja oleh ramai blogger untuk mencari ramai pemenang.

Mega Give Away ini ditaja oleh:

Tempoh:
03 Ogos 2014 hingga 16 September 2014 [23:59PM]

Hadiah:
Cash RM30
Cash RM20
Cash RM20
1 Naskah al-Quran
Buku terbitan Ana Muslim
Buku Agama x 1 Pemenang
Kain Ela 2Meter Warna Plain
Wallet Sophie Paris
Wallet
Widescreen Sticker
Voucher RM5 untuk barang preorder di Cayesha
Brooch
2 Car Perfume
Keychain Sarawak
EXO-M Postcard
Bookmark dan Keychain
Topup RM10 x 2
Topup RM10 x 2
Topup RM10 x 2
Topup RM10 x 1
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 2
Topup RM5 x 2
Header Blog x 2
Watermark x 5
Review Blog x 2
Hadiah Misteri x 2


GOOD LUCK GUYS!!!

Fantastic Giveaway by FR

Salam...

CLICK BANNER UNTUK JOIN
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...