Readers

Thursday, January 30, 2014

The sweet moment of us, buddy!!

Salam...

Me | Her
semalam pas balik keje pulun kemas bilik, lipat baju, basuh baju, mandi manda (ececeh mandi manda sakan)...pastu bestfriend aku pun sampai kat rumah aku...kitaorang dah lama gila kot tak jumpa...eheh...kalau dulu, pantang hujung minggu jer mesti hang out together...aku kawan dah lama gila dengan dia ni...dari form 1 kenal sampai la skung ni...banyak yang kitaorang dah lalui bersama2...baik buruk aku....dia accept...baik buruk dia...insyaAllah aku accept...walaupun kadang2 kitaorang tak sefahaman...kitaorang ada salah faham...but both of us did not keep it in our heart...serius aku sayang gila kat dia...(~,~)

Tuesday, January 28, 2014

Unexpected Called - tips nak elak jahitan bersalin terbuka, jahitan luka bersalin cepat sembuh

Salam...

unexpected call huh?? ~,~
semalam terperanjat tiba2 dapat call dari seorang perempuan..dia perkenalkan diri dia...nama bla2...dia cakap dia kawan hubby...hohoho...hati dup dap jer dengar setiap butiran dia...maklumlah dengan suara tersekat2..dengan serak2 basahnya...serupa macam orang baru lepas nangis...perkenalkan diri sebagai kenalan hubby lak tu....siapa tak cuak woiii!!! ahahhaha (korang leh teka tak ape yang bermain kat fikiran aku tatkala tu)

Thursday, January 23, 2014

lasak dah dia


Salam...

aktif memanjat
memang hobi dia tang ni
Sekarang ni zafran dah boleh jalan sikit2..orang tua panggil jalan2 jatuh...paling maximum dia mampu jalan sebanyak 8 langkah...tapi dia rajin sangat cuba...walaupun asyik jatuh aje...paling tak tahan nak gelak kalau dia berdiri lepas tu berjoget...amboi macam lah awak dah stabil diri ye zaf!! satu perangai dia yang aku perasan, dia memang pantang dipuji...mesti akan buat benda tu berulang kali..contoh kalau aku gelak sakan tengok dia joget..pastu aku cakap comel nya dia joget...alala bucuk ni...nanti dia lagi galak lah menari...pastu bila buat aksi tu mesti mulut bising panggil aku kalau aku tak toleh kat dia...ahahah...nampak tak tujuan dia?? (^^,)

bila Zafran jadi baby semula

Salam...

sebab nakal sangat...ni la akibatnya......................

>


>


Wednesday, January 22, 2014

bila Zafran jadi perempuan.....

Salam...

tadi godek2 handphone terjumpa gambar lama zafran...kih3x...

first time potong rambut dia
nak tengok rupa dia bila jadi perempuan??? jeng3x...ahahahha

Monday, January 20, 2014

My weekend a.k.a special celebration!!!

Salam...

waiting for daddy
pagi2 ahad dah bangun nak berjalan sakan...ahahah...pagi tu pergi pasar pagi..hajat nak serbu booth baju baby...last week ada sorang makcik tu (berkenalan masa beli sayur...ahahah) yang bagitau pasal booth ni..dia cakap banyak sangat design baju baby dan murah...location: pasar pagi telok mas...so sampai2 terus cari booth..tak pasti tu ke booth yang makcik tu cite..tapi taklah banyak mana pun design nya...huhuhuh..belilah dalam 4 pasang gitu...keh3x...

Friday, January 17, 2014

Perlukah sifat terbuka?

Salam...

Actually kat opis ni baru jer selesai buat appraisal for last year...aishh susah juga bila kadang2 kita bersikap terus terang tapi orang tak boleh nak terima..so far sepanjang aku hidup ni...aku memang jenis mulut lepas jer..bukan laser yer...tapi lebih kepada "cakap direct" jer..takde belok-belok...especially if orang tanya pendapat...aku memang selalunya cakap apa jer yang aku rasa...walaupun kadang2 aku realise orang akan terasa dengan pendapat aku...but for me..if you dare to ask..you have to dare to hear the answer...macam tu juga aku..kalau aku rasa tak bersedia nak dengar jawapan (especially yang aku dah dapat agak yang aku akan sakit hati)..aku tak tanya...aku suka ignore and anggap tu bisikan anasir jahat jer..pendek kata.......BERSANGKA BAIK ajer....tak payah berat2 kan kepala...gitu lah aku.... ~,~

Thursday, January 16, 2014

Zafran oh Zafran!!!

Salam...
 
zafran seawal 3 bulan
tembam sangat masa ni

Dah dua hari ni zafran bangun awal..nak tidurkan balik dia xmo..so time aku gi keje nangis2 dia nak ikut..alahai sayang..tak sampai hati mama tengok kamu nangis nak...rasa mama nak ponteng keje aje...huhuhuhu

Saturday, January 4, 2014

majlis kahwin kembar hubby

Salam...
kiri - hubby | kanan - kembar hubby
same x? nikah pun baju warna sama...aptb!! ahahaha
alhamdulillah majlis dah selamat berlangsung pada 25 - 26 Disember 2013 yang lalu...sebenarnya aku tak dapat nak menolong sangat sebelum majlis..aku demam teruk...lebih kurang 5-6 hari kot baru baik..asyik MC jer...demam + muntah + mabuk tak boleh bangun...terbaring aje..doktor siap check darah takut denggi...tp alhamdulillah nasib baik demam biasa jer..actuallu 1 family sakit kat rumah tu...zafran pun demam sekali...lepas zafran baik demam terus aku plak yang kena...aku orang last yang kene kat rumah tu...dan yang paling teruk kot among them...huhuuhuhu

Thursday, January 2, 2014

Goodbye 2013..welcoming you 2014!!!

Salam...

hope our love will remain till Jannah
Rasa sekejapppppppp sangat dah masuk tahun baru...masa terasa pantas berlalu...malam tadi hubby cite2 baru perasan dah almost 5 years kitaorang kenal...Ya Allah...serius tak rasa pun...rasa macam baru je kenal..baru je nak selami hati, perasaan dan perangai masing2...ahahhaha...*seyes nak kena tampar laju2 erza ni
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...