Readers

Tuesday, November 24, 2015

hepi belated anniversary yang ke 4 tahun

Salam...

last week (19/11) genap 4 tahun tempoh perkahwinan dengan hubby...macam tak caye je...lama dah dok bersama...zafran pun dah 3 tahun...aiii sebut nama budak kecik ni...memang sampai bila pun cerita tak abis...petah & keletah sangat...ehehe...



actually nothing much to story...last tuesday (17/11) aku demam..seharian la tidur & rehat...lepas tu start kerja dah busy melampau...tak ingat ape dah...sampailah on the date itself masa jumpa supplier...dia mention yang that day birthday dia...aku pun tanya what date is today?...dia cakap 19 november... me like.......... .erkkkk... my wedding anniversary... Allah...macam mana boleh lupa... lepas meeting terus ambil handphone...tengok hubby pun x de wish pape..dlm ati.. "aikk dia pun lupa ke" ....senyum sendiri..eheh...



our menu that night
pastu balik sampai rumah bersiap2...hubby tanya...nak makan kt luar ke hari ni...aku pandang dia sambil angguk..cakap nak makan kat secret resipe...dia on je..aku toleh sekilas..macam tak ada ape perasaan...aku tanya lagi..."bie ingat tak hari ni ari ape?" ... dia jawab acuh x acuh sambil buka baju nak mandi... "ingat...anniversary kita" ...ermmm aku terus moody..sebab apa? tak tau...ahhaha...

1) ingat tapi tak wish?
2) tak ingat tapi baru teringat bila tanya?
3) ingat tapi rasa tak perlu wish?
4) tak kisah

haa macam2 bermain kat pikiran...tetiba dia cuit aku..

"haaa nak merajuk la tu...ingat la..bie ingat ok anniversary kita.."
"bistu nape tak wish pun?"
"laa tak wish pun marah?"
"yelah...seolah tak ingat pun...tiap2 tahun dari mula kawen bie yang wish...tahun ni buat tak tau je" (>,<) 
"ingat kan takpe tak wish..ehehe" - sengih2 macam kerang busuk...hohohoho


aku yang makin tembam skung!! (>,<)
gitu la al kisah anniversary yang ke-4...ahahah...sabo jela..tapi aku taklah sentap sangat pun...sebab diri sendiri lagi teruk..langsung tak ingat..tapi tak beritau dia...HAHAHAHAHA

and the best part & yang paling tak sangka is....dia belikan.........taraaaa.....


my advanced birthday gift cum anniversary
eheh..tanjat dapat gift...ni first time dapat gift time anniversary...tapi dia pesan siap2 cakap ni gift 2in1...birthday next month takde hadiah...ahahahha....lawak je..actually tak kisah pun bab2 hadiah ni...beli coklat pun dah ok...asalkan ingat hari special untuk aku...wish aku...hadiah tak perlu yang mahal2 pun...

ape pun...rasa happy sangat...he's trying to be romantic tapi tak jadi..kah3x...


inspection done by zafran
ngeh3x
last weekend pula balik kampung...nak pergi ambil kereta kancil...hampir sebulan juga mencari..ingat entry ni? alhamdulillah..kebetulan saudara sebelah hubby nak jual kancil dia..terus rembat jela..tu yang last week gi bayar full & ambil kereta..hari ni hubby nak gi settlekan puspakom, tukar nama, insurans, semua2 yang berkaitan la..plan asal aku yang nak beli...tup2 dia cakap tak payah bayar...anggap hadiah anniversary...me like...erkkk seriusly...eheh...syukur alhamdulillah..moga hubby terus dimurahkan rezeki..lagipun kancil ni pun nak digunakan untuk kesenangan kami juga in future..insyaAllah... (^^,)/

***** P/s: updated (05 Apr 2016) - aku bayar balik harga kereta kancil tu pada hubby on last 25 Februari 2016 atas sebab2 peribadi *****

hopefully life kitaorang akan lebih dipermudahkan...we all akan lebih bersepakat especially dalam bab urusan anak2...walaupun dah 4 tahun... banyak benda gak masih bertelagah... hahah.. bak kata hubby... hobi aku mencari gaduh...hahahah (>,-)

and 

hopefully kami akan terus saling menyayangi macam ni hingga akhir hayat..insyaAllah...
I love u bie....
thanks for every single effort you've done for our small family...(^_^)

3 comments:

  1. Happy Anniversary Eirza.....
    Semoga kekal ke jannah....
    aminnnn....

    ReplyDelete
  2. happy anniversary erza, smg bahagia hingga ke jannah :)

    ReplyDelete
  3. happi anniversary...samala kite..saya pon lupe anniversary sendiri :)

    http://prettyvrach.blogspot.my/2015/11/how-to-read-mac-makeup-code.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...