Readers

Thursday, December 29, 2016

Me at the age of 33 years old

Salam...

Actually awal bulan ritu my birthday...09/12...genap sudah 33 tahun hidup di muka bumi Allah ni...tahun ni rasa paling murah rezeki time birthday...ramai betul orang celebrate and bagi gift...of coz la happy gile...umur camni pun masih dapat hadiah...eheheh

1st birthday gift
in advance almost a month - 14 Nov 2016
hubby orang 1st bagi birthday present..advanced bebenor...awal lebih kurang sebulan wei..betul2 surprise..tetiba balik kerja terus bagi ni...buka2 tengok jam..pandang dia..dia cakap hadiah birthday..mau terkezut mak..tak memasal dapat hadiah birthday awal gile..ahahahha....anyway..memang happy sebab cantik sangat jam ni..aku punya jam pun dah buruk..banyak batu tercabut...tu jam hantaran kahwin..dah 5 tahun pakai...jam ni sepasang dengan hubby...sama dengan dia...ehehe

Thursday, December 22, 2016

Minyak Herba Asmak (MHAM)

Salam...

korang pernah dengar tak pasal Minyak Herba Asmak (MHAM) ? Dulu minyak ni dikenali dengan nama Minyak Herba Asma. Kalau dengar nama pun dah tau keberkesanannya sebagai penawar asma, juga boleh digunakan sebagai penawar asma pada bayi, sakit semput dan juga lelah..tapi bukan setakat itu sahaja, banyak lagi kegunaan minyak keluaran syarikat Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd ni....


Soalan wajib yang korang selalu tanya, ada KKM tak?? haaa tau dah..mesti korang tanya punya...ye, haruslah ada kelulusan dari KKM...in future syarikat akan menampal hologram meditag yang sah dari KKM...insyaAllah..so senang nak bezakan yang asli or yang tiruan...maklumlah zaman sekarang semua produk nak di ciplak..so hati-hati lah ye...my tips, just survey betul2 dulu sebelum beli..pastikan beli dari syarikat yang berdaftar atau dari agen yang ada ID (agen berdaftar)...

Monday, December 19, 2016

Anmum Redeem Point - Anmum Club Members

Salam...

rini saja nak share dengan korang pasal Anmum Mum Clubs...anak aku dua-dua orang minum Anmum sekarang ni..zafran dulu lepas abis breastfeeding, aku sambung bagi susu S-26..then around dia 2 tahun lebih aku tukar bagi Anmum...sebab lepas compare both of Anmum and S-26..aku rasa Anmum better..in terms of no sugar and DHA yang tinggi...plus, harga dia jauh lebih murah...

Zhariff pula mula-mula dulu try juga S-26, dia tak nak minum..then start macam-macam susu termasuk Anmum..lastly susu Dugro juga pilihan dia..bingung juga time tu..hihiihih...then masa umur dia setahun lebih, saja try bagi Anmum..tengok dia dah boleh minum..takde rejection lagi..terus stick dengan Anmum aje...Anmum pun selalu bagi free product kat susu dia..macam sound song books, block for fun...t-shirt...macam-macam la..memang worth it...

selain tu, korang register la jadi ahli..macam-macam kelebihan ada....kalau ada kemusykilan pape pun boleh just call their customer service..diaorang ada pakar yang boleh advise us...macam anak tantrum, blur tak tau nak buat apa...anak picky eater tak tau nak bagi makan apa....anak masuk umur 6 bulan, tak reti nak start bagi food ape..semua boleh just tanya je..ehehe...

Friday, December 16, 2016

BUKTI Femilac BERKESAN menambah susu badan dan disahkan BERKESAN oleh mak –mak yang menyusukan BADAN !! GO… Breastfeeding Mommy !!

Salam...

malam ni nak cite lagi bab Femilac ni..ramai juga yang tanya testimoni ye...takpe-takpe...tak payah takut sebab FEMILAC ni akan bantu momies yang menyusu badan..lagi-lagi kalau minum waktu pantang....perfect timminglah...

ni nak share testimoni yang mengatakan mereka berjaya menghasilkan susu yang banyak untuk si manja mereka..dengan pengambilan FEMILAC sebagai milk booster...


HILANGKAN TEKANAN HIDUP dengan FEMILAC – Milkbooster . Tambah susu badan anda , sebelum ANAK anda KELAPARAN !!

Salam...

Ingat lagi entry ni FEMILAC?? okay ni nak sambung cerita la ni...zaman dulu dan sekarang jauh ni sebenarnya jauh dah berbeza , dulu kita banyak masa terluang, so kira sempatlah juga kalau nak mereneh apa2 bahan bagi menambah susu badan ni , tapi tu dulu laa … 

Zaman sekarang ni sempat ke nak mereneh semua tu ?? kadang2 tu meggi pun tak sempat nak masak , apatah lagi nak mereneh bahan-bahan bagai ? ibu sekarang dah busy memang tak sempat la nak buat semua tu , lagi kan dengan anak , suami , rumah semua tak terkejar , haishhh 

Heee hee….semua tu kenangan seronok gaklah...merasa juga buat semua tu untuk anak...serious..bile pikir balik semangat membara masa tu tekad nak susukan baby dengan susu badan secara ekslusif sampai 2 tahun..rasa best kat dalam hati..sebab dapat buat semua tu untuk anak...sekarang ni korang kalau nak berjalan ke mana-mana tak payah pening2 lagi...just bawa jer femilac ni..dalam kereta tengah drive ke, just kunyah-kunyah je..sedap baq hang...kekadang tu sampai lupa yang korang ni tengah makan milkbooster..ingatkan gula-gula..dengan rasa vanila dia tu..perghhhhh!!! ehehe

TIPS tambah susu badan , kunyah-kunyah tak perlu bancuh bagai , buang masa , dan takda masa . Femilac – MilkBooster mampu MENGUBAH KEBAHAGIAAN RUMAH TANGGA ANDA

Salam...

Rata-rata ibu yang menyusukan anak pasti mencari pelbagai kaedah/supplement/booster untuk memastikan dia mampu menghasilkan susu yang mencukupi kepada bayi...

Pelbagai jenis makanan dan minuman sebenarnya boleh menjadi booster kepada penghasilan susu yang banyak. Pernah dengar tak orang cakap minum air longan, susu kambing dan kurma mampu menjadi booster? Tapi tu lah, sesetengah orang tak tahan dengan bau hamis susu kambing...haaa sekarang ni dah tak payah risau..hari ini aku nak perkenalkan kepada korang Femilac Milkbooster ... siap ada perisa vanilla lagi tau..yummmyyyyy.....

Thursday, December 15, 2016

Review baju menyusu yang awesome!!!

Salam...

korang tercari-cari tak baju menyusu yang awesome??? ye aku paham..kita kalau lepas bersalin, badan dok mengembang sana sini..saiz suma dah lari kan?? kalau nak pakai jubah zaman dulu-dulu yang saiz S tu memang la dah tak muat...memang jadi masalah bila nak keluar jalan-jalan, baby pula menyusu tak tentu masa..so memang perlu sangat baju yang sesuai bila nak menyusukan baby time keluar dari rumah...

actually banyak juga baju yang ada sekarang kat pasaran yang ada zip di tengah bagi memudahkan para ibu yang menyusukan bayi ni...tapi zip ni kadang-kadang leceh...aku pun pernah pakai..kadang-kadang zip tersangkut..baby pula dah mengamuk nak susu..kelam kabut juga la kan...kadang tu lepas menyusu lupa nak zip balik sebab kalut sangat dengan baby kita..haaa..malu tau....

haaa...sekarang ni tak payah pening-pening lagi...ni saja jela nak share kat korang baju menyusu yang sempoi gila..mudah sangat..just selak je...takde button...takde zip..simple aje..design plak memang macam-macam ada...dari jenis jubah, T-shirt, blouse...haaa pilih je...sesuai dengan apa jua keadaan...pergi kerja, pergi kenduri kahwin, gi keluar beli barang...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...