Readers

Wednesday, September 2, 2015

dah campur susu formula

Salam..

aii...semalam first time zhariff dah campur susu formula..zhariff minggu ni dah 11 bulan..aku beli susu S26 langkah 1...dulu time zafran blur sangat nak bagi susu apa..memula aku bagi zafran susu lactogen..tapi tak sesuai..dia berak jadi sembelit..kesian sangat...pastu tukar susu S26..serasi...so kali ni terus bagi zhariff susu yang sama..harap2 serasi la..dia masih breastfeed cuma campur time aku pergi kerja..semalam dapat bekalkan susu EBM last stok aku..ada 3 botol je..so dia minum sebotol susu FM..setakat hari ni ok je dia..harap2 serasi la susu S26 ni...semalam pam dapat 2 botol je..susu pun dah merundum sekarang ni..so memang half2 EBM & FM...

si double chin
bam bam baby mama

sedih tu memang sedih..sebab niat nak breastfeed dia sampai 2 tahun..tapi apakan daya..lepas satu..satu dugaan datang sampai effect kat susu aku..rezeki dia takat ni je..huhuhu...zhariff skung tengah tumbuh gigi yang ke-6...asyik on off demam..risau gak..tapi demam dia demam x kuat..cuma tak larat tang merengek jela keje dia...asyik nak berdukung..buat kerja..masak..semua nak berdukung...patah pinggang mama ni haaa...nasib lah zafran semakin faham bahasa..dia behave bila adik buat perangai..kalau dua2 buat perangai..tak tau la macam mana jadinya..hubby dah la selalu tak ada...huhuhu...

anyway..hari ni bufday hubby..entah kenapa this year macam tak ada hati sangat nak wut preparation suprise bagai macam tahun2 sudah..maybe faktor anak tak sihat & badan aku yang kurang rest ni kot menjadikan aku tak ada mood...semalam tunggu dia balik sampai aku pun tertidur..tak sedar pun bila dia balik...ingat nak bagi hadiah & wish malam tadi...sekali tu dia tak balik2...makanya lepas balik kerja la jawabnya kalau nak berhu-ha sana sini ke ape ke...huhuhuhu...

budak manja
semalam lepas balik kerja je rushed pergi beli hadiah dia..harap2 dia sukalah dengan pilihan aku tu...eheh...daaaa~~~

LOVE U SO MUCH
SEMOGA BIE DILINDUNGI ALLAH SWT SELALU
MURAH REZEKI
DIPERMUDAHKAN UNTUK BERHENTI SMOKING
HENSEM SELALU...HAHAHAHA

1 comment:

  1. singgah sini. tak pelah,kalau dah takat situ rezeki si anak.IbuNoey pun tak dapat capai 2 tahun nak full breastfeed anak kedua ni.niat memang dah ada tapi keadaan tak mengizinkan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...