Readers

Monday, October 26, 2015

hepi belated bufday zafran!!!

Salam...

semalam birthday zafran yang ke 3 tahun...pepagi buta dia dah bangun...kol 7.00 pagi...aku plak baru nak keluar rumah..kebetulan ada program amal yang my company join every year...it's under Nasam..Nasam ni pertubuhan NGO untuk bantu pesakit stroke..so my company memang contribute as CSR (Company Social Responsibility)...dah 3 tahun dah...tapi ni 1st time baru aku join...sebelum ni timing semua tak kena...yang 1st tu x ingat..rasa aku outstation time tu..yang 2nd time which is last year...aku dalam pantang..kih3x..so ni ikutkan kali ketiga jatuh pada hari lahir zafran..plan asal nak buat jamuan makan sikit..tapi postpone sebab kebetulan hubby pun ada hal..so aku pun join la...korang yang nak contribute personal pun bole..nak join aktiviti2 diaorang sambil menderma pun bole...boleh visit their main website..semua plan or incoming news, diaorang share kat SINI...

pagi tu zafran nak ikut..tapi unfortunately, aku dah lewat..terus keluar je..ikutkan 7.30am dah start zumba dance...aku kelam kabut..dengan cari sport shoes tak ada..tak terfikir pasal kasut...hahah..hari nak pergi baru sedar tak ada sport shoes...dasar cuai!!

abis kena baling colour..nasib senang cuci
enjoy the moment
balik rumah..terperanjat si zafran tengok aku selebet camni..kah3x..bising la mulut dia dok tanya kenapa itu..kenapa ini..tu ape..ni ape...adeh sabar jela anak mama yang keletah sangat ni tau...balik tu beli breakfast untuk dia & hubby sesiap..sampai rumah around 11am camtu la...zhariff nampak aku terus nangis..hahaha...

ok back to main topic...semalam tak buat apa2 yang special pun untuk dia..plus hubby kerja shift petang-malam..so memang spent time kat rumah je...layan baca buku..main toys...main leggo...tengok movie..layan makan minum..camtu jela..bila bagitau "hari ini birthday zafran tau..mama nyanyikan zafran lagu happy birthday ek"....dengan dia2 sekali nyanyi sama..pastu tanya tak ada kek ke? zafran nak kek.....ahahhah...dah pandai demand...


at this age...zafran memang makin matang..makin dengar cakap..tapi one thing...nak dia dengar cakap..kene tegur leklok..slow talk berdua je..tak leh tegur depan orang..nanti dia jadi melawan balik..so selalu mood dia tengah baik tu..aku selit2 kata nasihat..dok pesan jangan suka marah2 adik..marah2 orang..tak baik..jangan nakal2..dengar cakap mama & daddy..jangan suka itu..ini...nanti dia jawab leklok je... "baikkkkk mamaaa...." and aku suka sangat nada dia bila ucap macam tu...mesti terus peluk cium dia..keh3x...

yesterday's moment | 251015|
zafran ni memang anak yang baik...tak bagi banyak masalah...cuma kena tau macam mana nak handle karenah dia..lagi satu..zafran ni memang pandai sangat amik hati...pandai pujuk aku...tau nak ceriakan mood aku...dia suka nyanyi...baca buku...dia ni memang minat sangat belajar benda baru...mudah tersentuh...sensitif la pendek kata...eheh...

kalau ngadap kartun camni la fokusnya diaorang
tak sedar ape pun
sengih2x tengok kartun...eheh
now memang dah makin pandai main dengan adik..dah tak ada la dok pukul2 adik dia lagi macam dulu2...dah pandai share mainan dengan adik but except the new toys...kalau mainan baru tu memang jangan haraplah adik dapat pegang..eheh...


nanti plan nak buatkan kek untuk zafran..malam ni plan nak masakkan dia kupang...dia dok minta dari semalam..kui3x...insyaAllah nanti buat jamuan makan sikit..celebrate zafran sekali ngan zhariff...al-maklumlah both bulan 10..(^^,)


To my lovely son - ahmad zafran.....

I love you so, you are so special, I hope you know...
with every day that passes by, you're more the twinkle in my eyes...
so loving...so giving...a heart of gold...
you'll always be my baby even when i'm old...
your love shines through, for all to see...
I feel so proud, you are a part of me...

From the moment they placed you in my arms...
you snuggled right into my heart...

I LOVE you so much...........happy belated birthday sayang...membesar dengan sihat & be a good muslim..doa mama sentiasa bersama kamu sayang...insyaAllah...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...