Readers

Friday, November 27, 2015

free seat Air Asia

Salam...

haaa Air Asia buat promo free seat lagi...korang sempat grab tak? aku memula macam malas nak check2 sebab tak ada masa...tup2 member tanya...jadi ke nak gi bandung?? wahhh terus semangat gi beli tiket...hahahaha....

Thursday, November 26, 2015

sejarah handphone aku

Salam...

sakit hati tau bila cakap pasal handphone...actually handphone aku dah rosak..bukan lah rosak sampai langsung tak boleh pakai..boleh pakai tapi kadang2 menyusahkan especially kalau time tu aku nak cepat...huhuhu...sebelum tu aku nak cite sikit pasal sejarah phone yang pernah aku guna...

sumber: en.google
sebiji macam ni handphone aku..eheh

Wednesday, November 25, 2015

Company's Annual Dinner 2015

Salam...

aku tak tau nape aku semangat nak gi dinner tahun ni...maybe sebab this year kurang sangat aktiviti company...and lagi satu maybe sebab gi sorang..x bawa family..so sempat lah aku nak berdressing bagai...kalau bawa anak, mana nak sempat mekap bagai...uruskan anak2 je dah 1-2 jam...hahaha..actually suppose this year dinner with family...tapi macam aku cakap kat entry ni...so sebab tu staff je invited...MD cakap tengoklah if ada rezeki next year, insyaAllah dia akan reward every staff yang stay with company in this tough time...insyaAllah....aku sayang company ni...eheh...kalau tak, takkan la aku dah resign satu masa dulu...dah dapat kerja gomen pun sanggup join balik bila di panggil...aku rasa jiwa aku memang tak sesuai kerja di sektor awam...sorry to say, tapi aku sangat tak minat politik2, kasta/hierarchy & aku selalu rasa tak syiok bila terpaksa belanjakan duit kerajaan bila ada event...aku rasa macam tak patut je belanjakan duit banyak gitu...just untuk event yang macam tu...kira macam membazir la...mesyuarat makan...meeting sikit pun makan...semua tu duit gomen...& aku kene signed PO which is aku rasa bersalah nak authorise benda2 macam ni...lagi2 time appraisal...orang pemalas pun dapat increament sama dengan orang worked hard...kerja malas camne pun susah nak dibuang...gaji bulan2 dapat full walaupun pagi punch card, tghri dah hilang ntah ke mana...pagi tea time, tghari lunch, ptg tea time...buang masa sangat...kerja semua slow...aku tak cakap la semua..tapi tempat aku pernah bekerja dulu macam ni...huhuhuuh....so aku simpulkan aku tak sesuai bekerja dengan sektor awam...macam company aku ni...you worked hard, you will be reward...kalau kerja pun so-so...reward pun so-so..maka lebih adil...

Tuesday, November 24, 2015

hepi belated anniversary yang ke 4 tahun

Salam...

last week (19/11) genap 4 tahun tempoh perkahwinan dengan hubby...macam tak caye je...lama dah dok bersama...zafran pun dah 3 tahun...aiii sebut nama budak kecik ni...memang sampai bila pun cerita tak abis...petah & keletah sangat...ehehe...



actually nothing much to story...last tuesday (17/11) aku demam..seharian la tidur & rehat...lepas tu start kerja dah busy melampau...tak ingat ape dah...sampailah on the date itself masa jumpa supplier...dia mention yang that day birthday dia...aku pun tanya what date is today?...dia cakap 19 november... me like.......... .erkkkk... my wedding anniversary... Allah...macam mana boleh lupa... lepas meeting terus ambil handphone...tengok hubby pun x de wish pape..dlm ati.. "aikk dia pun lupa ke" ....senyum sendiri..eheh...

Friday, November 13, 2015

dah beli baju dinner

Salam..

last weekend ajak hubby keluar nak cari baju untuk company's dinner next week..sekali tu on the way kereta rosak..buat hal..temperature naik bila berhenti, especially masa traffic light turn to red...stress...dah la area bandar melaka memang jammed teruk waktu weekend..lastly off engine..bila nak tukar hijau baru start...bila jalan, temperature dia turun balik...last2 balik rumah je terus...ingat nak terus check hantar bengkel..malangnya tak ada bengkel kereta yang buka pada hari ahad...isnin gi repair..rupanya motor kipas dah rosak...tukar la baru..punca? pomen cakap memang dah sampai masa dia nak rosak...kereta pun dah lebih 5 tahun pakai...huhuhu..melayang RM 220...kos repair & barang gantian...settle bab tu...

back to story pasal baju dinner...memang terus tak ada hati nak gi survey2...solution terpantas..survey online...terus beli online..harap2 kena la ukurannya...maklumlah aku ni badan rangka saiz kecil...kadang2 susah nak beli ready made punya...huhuhu..tapi sejak2 dah gemuk ni...ok la...keh3x...tang perut jela yang masih tak mau kempis...stress...hohohohoh

plannye nak pakai jumpsuit + kemeja + jeans shoes + shawl..semua beli online kecuali shawl..kos?? jauh lebih murah kalau compare beli di kedai..setakat pagi ni, baru kasut je yang dah sampai di tangan..puas ati sangat...ngam kene ngan saiz kaki...hari ni kot baju sampai...tak sabar tunggu..harap2 ok la..kalau tak ok, kenalah cecepat cari baju lain...huhuhu...

kasual ke?? rasa menepati tema dah tu...kih3x....nanti baru upload pic okay..promise!! byeee....

Tuesday, November 10, 2015

tema kasual, any idea?

Salam...

this year my company banyak cut cost...semuanya sebab global oil price jatuh merundum...dah la increament hold separuh...annual dinner pun cut..kalau dulu every year annual dinner ni kira big event company...all training centre akan berkumpul together...so ni lah masanya nak lebih kenal dengan rakan sekerja yang jauh2 tu...my company ada branch kat miri & pasir gudang..also subsidiary company kat thailand, vietnam & singapore...but normally only singapore staff je yang akan join our annual dinner...thailand & vietnam buat asing2...jauh kot nak sponsored semua...ehehe...

so nak dijadikan cerita..this year semua centre kena buat annual event sendiri...family tak boleh join...nak cut cost perjalanan & expenses...semua centre actually dah buat pun..tinggal we all yang kat HQ ni je tak buat2...hahaha...

at the end...nak buat end next week...bagi tema "casual wear" pula...adoi...bagi la tema best2 sikit...casual wear..tak tau nak pakai ape...ade idea tak?? bagi link ke..picture ke...best sikit nak melaram nanti...walhal buat sesama office mate kat HQ je pun...event pun nanti kat melaka aje...melaram la sangat...kahkahkah....

ermmmm...ape la nak pakai niiiii (T_T)

Monday, November 9, 2015

mencari kereta kancil auto di area melaka

Salam...

aku tengah mencari kereta kancil auto..kalau boleh nak yang 850cc dan ke atas..x mau yang 660cc...kalau dapat area melaka lagi senang nak jumpa..kalau area tangkak, muar boleh lagi la...kalau jauh2 leceh..unless boleh datang melaka hantar...eheh...

harga nak yang below RM 5 ribu - RM 6 ribu...boleh nego ikut tahap kualiti / tahun kereta...susahnya la hai nak dapat kancil auto...kat kedai sampai nak tolak RM 7 ribu - RM 8 ribu...fuhhh mahal...

sesiapa kalau urgent nak pakai duit..boleh tolak kat aku...aku bayar cash...please watsapp / sms aku - 0166146741...

Thanks!!

First Birthday party for zafran & zhariff

Salam...

aiii..selama umur zafran dah 3 tahun ni, ni la first time aku buatkan birthday party untuk dia...and yeah!! lucky for zhariff sebab 1st year dah ada party..kih3x...as i remember...masa zafran setahun, aku & hubby bawa dia jenjalan & makan kat luar...then, 2nd year which is aku dalam pantang...just belikan dia kek & potong..then hubby belikan dia hadiah basikal bentuk arnab..memang happy gila dia time potong & tiup lilin kek tu...masa tu just adik beradik yang mana ade je..sebab spontan tetiba tengok dia rasa "ala ciannya la hai anak mama..." ...nak bawa jenjalan, aku dalam pantang..tu yang tergerak hati belikan kek..minta tolong adik gi belikan..hubby keje malam time tu...


mengacau..kih3x
so this 3rd years, hubby awal2 dah cakap nak celebrate special sikit..since zafran pun dah makin matang, dah faham happy2 party ni sume..so yeah...last week buat birthday party...simple je..tapi puas sangat...eheh..layan pic jela sebab ritu dah membebel banyak bab preparation dia..baca kat SINI ...

Tuesday, November 3, 2015

teaser: birthday party

Salam...

Last weekend we all buat birthday party untuk zafran & zhariff...simple party je tapi meriah sangat..i'm so happy...nanti baru update gambar sebab dalam kamera..tak banyak mana pun sebab memasing busy..seronok dah ada rumah sendiri ni..nak masak2 pun jadi seronok...alhamdulillah..anak-anak tak banyak ragam..so boleh fokus masak..rasanya sebab zhariff dan zafran..both dah makin besar..dah makin reti bahasa...walaupun zhariff tu kadang2 tantrum dia over sikit compare tu zafran...but still manageable..


sebenarnya hubby yang eksited nak buat makan2 untuk bebudak ni..so aku on je la...plan nak buat time nasam ritu..ingat entry ni? haaa..tapi memasing ada hal..postpone la lagi seminggu...pening juga nak decide tang hari tu sebab johor dan melaka cutinya tak sama..side hubby di johor..side aku di melaka..ari jumaat melaka kerja, johor cuti...hari ahad pula melaka cuti, johor dah kerja...nak buat sabtu memang tak boleh..sebab aku kerja hari jumaat..bila masa nak prepare makanan2 semua tu if buat sabtu kan..at last terpaksa juga buat ari ahad sebab main person kerja..siapa??? aku la..kan aku tukang masaknya...HAHAHAH

Monday, November 2, 2015

hilang status Glitterati Nuffnang

Salam..

last friday buka akaun nuffnang...walaupun happy dengan jumlah tabung yang ada...tapi agak kecewa bila lihat status akaun aku yang Glitterati tu telah hilang...aku pelik sebab nak kata ditarik balik..status akan jadi Non-Glitterati...tapi untuk kes aku..hilang terus Glitterati  tu...huhuhuhu

so ape lagi..cecepat hantar tiket pertanyaan..cepat betul staff nuffnang..hari yang sama juga settle...alhamdulillah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...